Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bu durumun sona ermesi için neler yapmalıyım? (1 Kullanıcı)

BurhanT

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm;
Aranıza yeni katıldım inşallah kalıcı olurum.
Bir sorum olacak bilenlere, kız kardeşime sürekli süslendiği için birkaç defa öğüt vermiştim ama dinlememişti. Bu seferki tavrı beni çok sinirlendirdi sakin bir şekilde birşey sormama bile tavırlı bir yaklaşımda bulundu işte tam o anda olan oldu çok sinirlendim ve aynayı, elindeki saç düzleştiricisini un ufak ettim. Haliyle korktu ve ağlamaya başladı o hali içimi acıttı arkasından birkaç bağırma ile odadan çıktım hemen.

Şimdi kardeşmi üzdüğüm için bende üzülüyorum ama bir laf dolaşır benim semtimde ''Sahip çıkmazsan çıkan birileri mutlaka olur'' zaten beni korkutanda hep bu olmuştur.
Pehlivan olamadım bu sefer öfkeme yenildim ve kardeşimi kırdım. Durduk yere gerçekleşmedi bu durum tabiki babam bu konularla pek ilgilenmez birisinin artık kendine gel demesi gerekiyordu ona.

Soruma gelince bu durum kendisini yeniden gösterirse ve tatlı dilde etki etmezse nasıl bir tavır takınmalıyım?
Bu durumun sona ermesi için neler yapmalıyım?
Ağbilerim, ablalarım, kardeşlerim yardım ve önerilerinizi benden esirgemeyeceğinizi umut ederek cevaplarınızı dört gözle beklemekteyim.
Allah'ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun..

alba

Kayıtlı Kullanıcı
selam

selam

Öncelikle senin yaşın kaç bilemiyorum ama sen merhamet nedir yada dişilerin siz erkeklerden daha farklı bi ruha sahip olduğundan haberin yok galiba.

Uzun bi süre kardeşinden uzak dur. şu an ne desen işe yaramayacaktır.
zamanle umarım göstermiş olduğun şiddeti unutur da seni kalee almaya başlar.

vuslat_hasen

Kayıtlı Kullanıcı
bence ikinizde biraz sakinleştiktikten sonra bu konu hakkında tekrar konuşun,
ama kız kardeşiniz sanırım ergenlik döneminde ve bu dönemde gençler dış görünüşlerine fazlasıylan önem vermeye başlarlar
Rabbim yardımcınız olsun bu sorun en kısa zamanda çözülür İnşallah

imidik

Yasaklı Kullanıcı
Web Sitesi
blog.mynet.com
Selmün Aleyküm,

El sözü yamandır evide yaktırır ocağıda.Efendimiz (s.a.v) sözleri rahmettir buna uymak gerekir.Mü'min her hareketiyle kendini sevdirir.Kolaylaştırınız,güçleştirmeyiniz.Sevdiriniz nefret ettirmeyiniz.Hadisini düşünelim.

Devir ahir zaman her şey çok kötü olduğu gibi aslında bir okadar güzel.Kardeşinize uygun bir zamanda helallik isteyin ve kendisine şeytanın hilelerini ve dinimizi uygun bir dille sevdirerek anlatın.Eğer kendinize güvenemiyorsanız kardeşiniz için kendini geliştirmiş takva sahibi bir bayan arkadaştan yardım isteyiniz.

Slm ve Dua ile..

BurhanT

Kayıtlı Kullanıcı
Benim yaşım 18 kız kardeşimin yaşı 15.
Öncelikle benim merhametimin derecesini ben bilemem Allah c.c neyi uygun gördüyse benim için odur. Bir yanlışı önce el ile sonra dil ile oda olmazsa kalben buğz edilmesi gerektiğini benden iyi biliyorsunuzdur. Ki düşünüldüğünde merhamet olmuş oluyor önce dil sonra el ile müdehalede bulundum. Sonuna kadar dil ile müdehale etmek isterdim ama öfkeme hakim olamadım. Hangi ağbey kardeşine ( canına, kanına, namusuna ) merhamet etmez ki.
Gösterdiğim şiddetin yanlış olduğunun farkındayım. Kusura bakmayın ama kardeşimi göre göre ateşten çıkartamamazlık edemem ve onun taktığı boynuzlarıda taşımak istemem.

Bir hadisten söz edeyim sizin için
Sahabelerden birisi Peygamber (s.a.v) efendimizin yanına gelir ve der ki.
Ey Allah'ın Resulu karımın beni aldattığından şüpheleniyorum
Peygamber (s.a.v) efendimiz buyurur ; banyodaki kovaları doldur ve bekle.
Ertesi gün sahabe koşarak Peygamberimizn huzuruna gelir ve der ki ;
Ey Allah'ın Resulu eşimi yabancı bir adamla yatak odasında gördüm.
Peygamberimiz (s.a.v) sorar: birşey yapmadınmı ?
Yapmadım der.
Peygamberimiz sahabeden H.z Ömer'in yanına gitmesini ister .
Hz. Ömer savaştan daha yeni gelmiştir ve kılıcını omuzlarının üzerine koymuş bir şekilde kollarını dinlendirmektedir.
Sahabe Hz. Ömre doğru koşa koşa gelmektedir tam yaklaştığı vakit Hz. Ömer kılıcına davranıp sahabenin başını gövdesinden ayırdı. Etrafındakiler ey Ömer ne yaptın sen günahsız bir adamı öldürdün.
Hz. Ömer der ki ; Bir an için onu domuz sandım.

Kardeşim benim namusum onu bilgim dahilinde eğitmek ve onu ateşe götürecek işlerden kaçınmasını sağlamak benim görevim değilmi ?

BurhanT

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm selam
Allah c.c hepinizden razı olsun inşallah.
Kardeşim ve benim için dualarınızı eksik etmeyiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt