Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bu bedeLı kuLLAr oDEyeMez ! ! ! (1 Kullanıcı)

ya51n_

Kayıtlı Kullanıcı
Bu bedeli kullar odeyemez
Evliyalardan birisine bir gun,

"Efendim, ihlas hususunda en cok etkilendiginiz bir olay yasadiniz mi?" diye sorarlar.
"Evet yasadim" buyurur ve devam eder :

- Mekke-i Mukerreme'de altin kesemi kaybetmis, parasiz kalmistim. Basra'dan para bekliyordum ama gelmemisti. Sacim sakalim cok uzamisti. Bir berbere girdim. "Param yok, Allah rizasi icin saclarimi duzeltebilir misin?" diye sordum.
Berber o anda birini tiras ediyordu. Hemen adamin yanindaki bos koltugu gosterip,

- Otur buraya, dedi ve onu birakip beni tiras etmeye basladi.
Adam itiraz etti. Berber :
- Kusura bakmayiniz efendim, dedi. Sizi ucreti mukabilinde tiras ediyorum. Ama bu genc Allah rizasi icin istedi. Allah icin olan isler onceliklidir ve bir bedeli yoktur yani Allah icin olan isin bedelini kullar odeyemez ve bilemez, dedi.

Berber tirastan sonra, cebime zorla birkac altin sokusturdu:
- Acil ihtiyaclarini karsilarsin, imkânim bu kadar kusura bakma.
Aradan birkac gun gecti, bekledigim para geldi. Ona bir kese altin goturdum. Bana su cevabi verdi :
- Asla alamam. Allah icin olan isin bedelini kullar odeyemez demedim mi ben, var git isine, Allah selamet versin.

Helallesip ondan ayrildim ama tam kirk senedir ona dua ediyorum, ona dua etmeye doyamiyorum, gece kalkip dua ediyorum...

TakeOne

Kayıtlı Kullanıcı
Ne kadar güzel. Allah razı olsun kardeşim...

misbah_ı_nevvar

Kayıtlı Kullanıcı
Kusura bakmayiniz efendim, dedi. Sizi ucreti mukabilinde tiras ediyorum. Ama bu genc ALLAH rizasi icin istedi. ALLAH icin olan isler onceliklidir ve bir bedeli yoktur yani ALLAH icin olan isin bedelini kullar odeyemez ve bilemez, dedi.

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm kardeşim
Allah razı olsun emeğinize sağlık çok güzel bir paylaşımdı..daha öncede ookumuştum ama sayenizde tekrar okumak nasip oldu....insan yaptığı işi Allah rızası için yapmalıdır...
selam ve dua ile ...

serranur27

Kayıtlı Kullanıcı
güzel bir paylaşım,Allah razı olsun,yapılan her işte Allah rızasını gözeterek yapanlara ne mutluki onların her saniyesi inanılmaz sevaplar alır,mükafatlarıda ahirette verilir,inşallah bizlerde onlardan oluruz...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt