Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Böyle bi derdiniz oldu mu hiç??? (1 Kullanıcı)

• Konuyu başlatan tevbekarım
  • Başlangıç tarihi
T

tevbekarım

filistin için ne yapabilirim

Peki ama biz bir şeyleri değiştirebilir, yıkımı önleyebilir miyiz?

Filistin’li kardeşlerimizi İsrail’in bombalarından şu anda korumamız mümkün olmayabilir. Yapacaklarımızın kısa vadeli kesin çözümler getiremeyeceğini de söylemeye gerek yok. Ama kararlılıkla sürdürülecek mücadele ve bir “tavır”a dönüşen tepkiler arttıkça Filistin’li kardeşlerimiz soluk alacak, desteğimizle güçlenecek.

Filistin için ne yapabilirim?

Filistin için yapılacakların belki de şu an için en önemlisi onlara ulaştırılacak insani yardım malzemeleri. Bunun için şu bağlantıdan dernek ve vakıfların telefon, ulaşım ve banka hesap numaralarını öğrenebilir, yardımlarınızı Filistinlilere ulaştırabilirsiniz.
Filistin için atılacak ikinci önemli adımsa İsrail’in propagandalarından etkilenmemek için bölgeyle ilgili doğru bilgi sahibi olmak. İsrail yandaşı medya organlarından haber edinirken öğrendiklerimizi mutlak doğrular olarak görmemeli ve mutlaka çarpıtılma ihtimali olduğunu hatırda tutmalıyız.
Bununla birlikte çevremizde Filistin’i yanlış tanıyan, son süreci İsrail propagandaları nedeniyle doğru değerlendiremeyenleri uyarmalı ve sürecin insani boyutuna dikkatlerini çekmeliyiz. Unutmamalıyızki Filistin için bir şeyler yapabilecek insanların sayısı arttıkça, “biz” çoğaldıkça yardımlarımız ve desteğimizde büyüyecek.
Filistin için yapılacakların üçüncüsü ise kuşkusuz tepkilerimizi bütün yaşantımıza yayacak boykotu yeniden canlandırmak. Boykot, kısaca İsrail’i destekleyen ya da desteklediğine dair işaretlerin bulunduğu ulusal ve uluslar arası sermayelerin ürünleri almamak olarak tarif edilebilir. Ancak boykot sadece tüketim tercihlerimizle sınırlı kalamayacak kadar önemli bir tavırdır. Yaşantımızın her alanında küresel emperyalistlerin bizi zehirlemesine karşı koymalı, mümkün olduğunca tercihlerimize özen göstermeliyiz.
Peki boykot gerçekten etkili olabilir mi? Hepimiz tüketim tercihlerimizde dikkatli olursak elbette! Ancak böyle değilken bile, boykota özen göstermek hayati düzeyde önemlidir. Çünkü boykot her şeyden önce katliama ortak olmamak, İsrail’in mali finansörlüğünü yapmamaktır. Bu açıdan boykot listelerindeki ürünleri almayarak önce kendi insanlığınız için bir iyilik ardından da Filistinliler için bir katkı sağlamış olursunuz.
Filistin yapılacak bir diğer önemli adımsa bölgemizde / ülkemizde sivil tepkilerin yanında yer almak, eylemlere, yürüyüşlere iştirak etmek olarak ifade edilebilir. Sivil insiyatiflerin düzenlediği bu organizasyonlar Filistin’li kardeşlerimizin uğradığı zulüm karşısında safımızı belirlerken aynı zamanda sessiz kalmadığımızın da bir işaretidir. Bu organizasyonların bir diğer önemli tarafı ise “fiili dualarımız” olmasıdır.
Filistin için atılacak küçük adımlar birleştiğinde büyük etkilere, sarsıcı sonuçlara yol açabilir. Hepimizin gerçekleştirebileceği bu adımları uygulayarak, kardeşlerimize karşı sorumluluğumuzu bir nebze olsun yerine getirebilir, onlar için bir şeyler yapmış oluruz.

Şimdi “senin” Filistin için bir şeyler yapman zamanı…

T

tevbekarım

filistinli-cocuk-kime-bakiyor.jpg

SADECE 1 DK LIĞINA ORADA YATANIN KENDİ EVLADINIZ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜN Kİ O GAZZEDEKİ BEBEKLERDE BİZİM DEĞİL Mİ???

T

tevbekarım

filistin2.jpg

O Sabinin sana ne zararı olur ki vicdansız!!!

Ya KAHHAR!!!
Ya KAHHAR!!!
Ya KAHHAR!!!

T

tevbekarım

Her işimiz düştüğünde en küçük bir ürün alacağımızda internette sayfaları didik karıştırıp fiyat araştırması yapıyoruz hesap numarası arıyoruz
FİLİSTİNE NASIL BAĞIŞ YAPABİLİRİM DİYE HİÇ MERAK ETTİNİZ Mİ???

ahmet-42

Kayıtlı Kullanıcı
ya kardeşim kusura bakma da ne insani yardımı ya. Ben bu yadımları şöyle anlıyorum: EY FİLİSTİNTİNLİLER! SİZ BU YARDIMLARLA YARALARINIZI SARIN, KARNINIZI DOYURUM SONRA İSRAİL TEKRAR SİZİ VURSUN. Olmaz böyle olayın çözümü siyasidir. Derhal Filistin halkı arasındaki ayrılıklar giderilmeli ve kendini savunmasına destek verilmelidir.
UYANIN EY MÜSLÜMAN YÖNETİCİLER!

T

tevbekarım

Kral Nemrud İbrahim peygamber’in ateşte yakılması emrini verdikten sonra meydan yere odunlardan büyük bir yığın yapılmış. Odunları tutuşturmuşlar sonra. Alevler o kadar yükselmiş ki bulutların tutuşacağını sanmış çocuklar. Korkmuş kaçmış bütün hayvanlar.

İbrahim peygamber’i mancınıkla ateşin tam orta yerine atacaklarmış askerler. Atacaklarmış ki Nemrud’un ne güçlü bir kral olduğunu anlasın, görsün; bir daha ona karşı gelmesin İbrahim peygamber.Bu sırada bir karınca ağzında küçücük bir damla su ile koşa koşa gidiyormuş.

Hem de boyu göklere varan cehennemi ateşe doğru. Gökte uçan ve gagasında ateşe atmak üzere bir dal parçası taşıyan bir karga onun bu telaşını görüp sormuş hemen yanına yanaşıp: “Bu acelen niye? Nereye böyle?”Ağzında bir damla su taşıyan karınca o bir damlayı ellerinin arasına alıp, “Duymadın mı” demiş. “Nemrud, İbrahim peygamber’i ateşte yakacakmış. İşte ateşin olduğu yere su götürüyorum.”Bu sözleri duyan karga kendini tutamayarak uluorta kahkahalarla gülmeye başlamış.

“Sen şu ateşe dönüp yüzünü hiç bakmadın mı?” diye sormuş. “Ne kadar büyük. Senin bir damla suyun ona ne yapabilir ki?”

Su taşıyan karınca, “olsun” demiş. “Hiç olmazsa safımız belli olur.”

T

tevbekarım

ya kardeşim kusura bakma da ne insani yardımı ya. Ben bu yadımları şöyle anlıyorum: EY FİLİSTİNTİNLİLER! SİZ BU YARDIMLARLA YARALARINIZI SARIN, KARNINIZI DOYURUM SONRA İSRAİL TEKRAR SİZİ VURSUN. Olmaz böyle olayın çözümü siyasidir. Derhal Filistin halkı arasındaki ayrılıklar giderilmeli ve kendini savunmasına destek verilmelidir.
UYANIN EY MÜSLÜMAN YÖNETİCİLER!

sizde haklısınız ancak;

“Hiç olmazsa safımız belli olur.”

T

tevbekarım

Bürokratik işlemleri bekleyene kadar orada ki kardeşlerimize nasıl kayıtsız kalalım!! her halleriyle yardıma ihtiyaçları var ve biz bizim bile olmayanı vermek için türlü bahaneler üretiyoruz.sizi tenzih ederim ben söylemek istediğinizi anladım ancak şeytan çoğu kardeşimize böyle yanaşarak yardımların etkisini hafif gösteriyor UYANIK OLALIM!!!!

ahmet-42

Kayıtlı Kullanıcı
uyanık mı olacan gördük deniz fenerinin ne olduğunu. Hala utanmadan bir kanalda yayın yapıyor adamlar.iha yardımına ne oldu g.. Kadar israil meydan okudu bak oyle olmaz boyle olur deyıp ıskenderun bahrıyesında elını kolunu sallayıp askerımızı sehıt ettı. Sen gonder yardımını o da gıderse ekmek değıl onların sılaha ıhtıyacı var onu da gonder, yardımmıs neyın yardımı kardemın kafamın tasını atttırma benım bu zıhnıyetle sız yardım gonderırsınız onlar tedavı olurlar karınlarını doyururlar tekran savas eee ne oldu bı sey yok gunu kurtardın ben ıse dıyorum kı gunu değıl filistininin gelecek asrını kurtarın.

ahmet-42

Kayıtlı Kullanıcı
uyanık mı olacan gördük deniz fenerinin ne olduğunu. Hala utanmadan bir kanalda yayın yapıyor adamlar.iha yardımına ne oldu g.. Kadar israil meydan okudu bak oyle olmaz boyle olur deyıp ıskenderun bahrıyesında elını kolunu sallayıp askerımızı sehıt ettı. Sen gonder yardımını o da gıderse ekmek değıl onların sılaha ıhtıyacı var onu da gonder, yardımmıs neyın yardımı kardemın kafamın tasını atttırma benım bu zıhnıyetle sız yardım gonderırsınız onlar tedavı olurlar karınlarını doyururlar tekran savas eee ne oldu bı sey yok gunu kurtardın ben ıse dıyorum kı gunu değıl filistininin gelecek asrını kurtarın.

T

tevbekarım

Siz ve sizin gibi düşünen müslümanlar için Allah hepimizi affetsin...bizim yardımlarımızla filistin kurtulmaz belki ancak safımız belli olur!!! orada ölen bombalar altında kalan evladınız ananız babanız olsaydı siz işin siyasi çözümünü mü beklerdiniz??? anlaşılamadığımız nokta bu belliki.neyse Rabbim cümlemize doğru olanı nasip etsin.

ahmet-42

Kayıtlı Kullanıcı
oradaki anam babam olsaydı keleşi sırtıma alır bedenımı dusuncemı hıce sayıp orada savasırdım. Sen ne yapardın anana babana yardım mı yollardın sen uyan asıl kıme guvenıp de yardım gonderıyorsun sen ben de ona gore gondereyım denız fenerı mı yoksa guldurme benı ey osmanlı torunu senın ecdadın müsluman kardeslerıne yardım gondermedı gıttı pasalar gıbı savastı. Bızım devletımızde yardım gondersın erkekse ısraıle savas acsın ama yemez ıcerısı mason dolu olduğu ıcın ben konuyu kapattım benım kalbım taslasmadı ama kıme guvenıpte yardım yapacam kardesım walla sen suraya para yatır de ben de arkadasımda bır ekmek parası olsa dahı yaatıracam wallahı bıllahı senı kırdıysam ozur dılerım allah senden ve senın gıbılerınden allah razı olsun ama bazı pıslıkler senın gıbı kalbı temız ınsanları hep somurduklerı ıcın kımseye guven olmuyor
saygılar...

T

tevbekarım

Sizi çok iyi anlıyorum sizin böyle düşünmenize sebeb olanlar bakalım hesaplarını nasıl verecekler allah yar ve yardımcınız olsun selam ve dua ile.

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
oradaki anam babam olsaydı keleşi sırtıma alır bedenımı dusuncemı hıce sayıp orada savasırdım. .
Müslümanlar Kardeştir...
Oradakiler de anamız,bacımız,kardeşimiz,çocuğumuz...
Allahcc bizleri intikamına memur eylesin inşaALLAH...
Gönlüne bereket gönüldaşımız...
YA MUNTAKİM-İNTİKAM ALICI ALLAH,
BİZİ İNTİKAMINA MEMUR ET,
ÖTEYE YÜZÜKARA GİTMEYELİM...
Rabbimize emanetsiniz..
O EN GÜZEL VEKİLDİR...
BESMELE...SELAM...DUA...

Bekle Çocuğum! Ümmetin Esir Çocuklarına !

Sen Eritredesin çocuk, sen Moroda
Sen yıllarca zulüm edilensin
Türkistanda Azerbaycanda Kırım'da Afganistan'da
Kan denizinde boğulansın ortadoğu'da
Terk edilensin Irak'ta mahsunsun Filistin'de

Çığlık içimde düğüm, çığlık gözümde yaş
Yitik bir manadır yanağımdaki damla
Sen kuyrukçulara parya

Bekle çocuğum uzanıyor namluya öpülesi eller
Geliyor başı dik, kan pahası, can pahası
insanca yaşatmak isteyenler

Çığlık içimde düğüm, çığlık gözümde yaş
Bekle çocuğum yeni bir dünya için verdiğim Savaş

Salih Mirzabeyoğlu

T

tevbekarım

Bu mübarek günlerin ayların hatırına Rabbim sen ordaki kardeşlerimizin yar ve yardımcısı ol!!bizlerede onların dertleriyle dertlenmeyi nasip et...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt