Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bovrani (1 Kullanıcı)

FATIMAA

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
17 May 2007
Mesajlar
996
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
35
ŞİMDİ BOVRANİN ANLAMINI SORACAK OLURSANIZ ZAZACA BU YEMEĞE BOVRANİ DENİLİYOR ONUN İÇİN BENDE İSMİNİ DEĞİŞTİRMEDİM....


ÇOK KOLAY VE BASİT BİR YEMEK...



MALZEMELER:
BİR BAL KABAĞI
YOĞURT VE SARIMSAK


MALZEMELER SADECE BUNLAR...



YAPILIŞI:


BALKABAĞIMIZI NE ÇOK BÜYÜK NEDE ÇOK KÜÇÜK DİLİMLERE AYIRIYORUZ.
DAHA SONRA O DİLİMLERİ SU DOLU BİR TENCERE KOYUYORUZ VE ATEŞE BIRAKIYORUZ....


EVET HAŞLANDILAR..
ŞİMDİ ONLARI SOYMADAN HAŞLADIĞIMIZ İÇİN KABUĞUNDAN KAŞIKLA AYIRIYORUZ ... VE AYRI BİR KABA KOYUP İYİCE EZİYORUZ.... EZDİKTEN SONRA DA YOĞURDU EKLEYİP GENE KARIŞTIRIYORUZ VE EN SON OLARAK DA SARIMSAĞI DÖVDÜKTEN SONRA EKLİYORUZ VE YEMEĞİMİZ HAZIRLANMIŞ OLUYOR.....



AFİYET OLSUN......
 

huzunlu_gurbet

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
30 Mar 2007
Mesajlar
1,098
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
38
Konum
belçika
çok, ilginç bir yemek ben bal kabagini pek sevmem ama bu halini hiç denemedim emeginize saglik selma ve dua ile..
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45
denerim inşallah. paylaşım için teşekkürler.
burda da şöyle yapıyorlar :
balkabağını küçük küçük doğruyorlar zar büyüklünde. soğanı çok ince olmayacak şekilde doğranıyor ve balkabağını da ekleyip kavruluyor birazda kırmızı biber renk vermesi için. yoğurtla yeniyor afiyet olsun.
 

arzuersan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Ağu 2007
Mesajlar
140
Tepki puanı
0
Puanları
0
çok değişik bir yemekmiş denemek lazım teşekkürler paylaştığınız için...
 

FATIMAA

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
17 May 2007
Mesajlar
996
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
35
denerim inşallah. paylaşım için teşekkürler.
burda da şöyle yapıyorlar :
balkabağını küçük küçük doğruyorlar zar büyüklünde. soğanı çok ince olmayacak şekilde doğranıyor ve balkabağını da ekleyip kavruluyor birazda kırmızı biber renk vermesi için. yoğurtla yeniyor afiyet olsun.


BENDE BUNUN HİÇ DUYMAMIŞTIM. TARİFİNİZ İÇİN MEVLA RAZI OLSUN. SELAMETLE KALIN....
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
45
HIMM GÜZEL İNŞAALLAH BEĞENİRSİNİZ. AMA BEĞENEMZSENİZDE BEDDUA ETMETYİN. OLURMU???:evet
denedim kardeşim evvelki gün gayet hafif oldu.yemeğin yanına. yedik elhamdülillah. bak varya ben bunun bir benzerini yapmıştım daha önce.--- üç tane yeşil kabağı rendeliyorsun çok az suda kendi suyuyla haşlıyorsun. sonra soğuyunca içine yoğurt,mayonez ve birazda ince kıyılmış dereotu koyuyorsun bu da güzel oluyor.--- ayrıca birde havuçlusunu yapmıştım aynı şekilde havucu rendeliyorsun çok az suda kendi suyuyla pişiriyorsun yoğurt katıp karıştırıyorsun. havuçluya göre diğeri daha güzel oluyor mayonezle özellikle. dene bak bi yeşil kabaklıyıda. bende kabak tatlısı yapmayı bilmiyorum bilen varsa eklese ne iyi olacak..
 

FATIMAA

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
17 May 2007
Mesajlar
996
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
35
denedim kardeşim evvelki gün gayet hafif oldu.yemeğin yanına. yedik elhamdülillah. bak varya ben bunun bir benzerini yapmıştım daha önce.--- üç tane yeşil kabağı rendeliyorsun çok az suda kendi suyuyla haşlıyorsun. sonra soğuyunca içine yoğurt,mayonez ve birazda ince kıyılmış dereotu koyuyorsun bu da güzel oluyor.--- ayrıca birde havuçlusunu yapmıştım aynı şekilde havucu rendeliyorsun çok az suda kendi suyuyla pişiriyorsun yoğurt katıp karıştırıyorsun. havuçluya göre diğeri daha güzel oluyor mayonezle özellikle. dene bak bi yeşil kabaklıyıda. bende kabak tatlısı yapmayı bilmiyorum bilen varsa eklese ne iyi olacak..


beğendinize sevindim inanın..:evet:B. söylediğiniz tarifler içinde teşekkür ederim. hımm bu arada kabak tatlısının bilmiyorum. tatlılarda pek bir aram yok isterseniz yemek kitabı tarifinden sizin için bakabilirim....selametlee...
 

aliye_aliye

Altın Üye
Katılım
25 Eki 2006
Mesajlar
16,828
Tepki puanı
4
Puanları
38
Konum
~* پایتخت آن بهشت *~
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm Fatıma kardeşim.. Çok değişik bir tarife benziyor.. Zira ben de elden geldiğince farklı lezzetleri denemeyi sevdiğim için, başlık dahi ilgimi çekmeye yetti:)... ''Bovrani'' kelimesini de ilk kez duyuyorum.. İlginç gerçekten.. Biz balkabağının genelde jöle şeklinde tatlısını yapıyoruz.. Ama yazmış olduğunuz tarifi de deneyeceğim inşallah..Tarifi kaydettim, hakkınızı helal edin.. Teşekkürler paylaştığınız için..Selam ve baki dua ile Asıl Sahibimize emanetsiniz güzel kardeşim..Kutlu Doğum Haftanız mübarek olsun..Selam ve baki dua ile inşallah..B)
 

FATIMAA

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
17 May 2007
Mesajlar
996
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
35
Selamün Aleyküm Fatıma kardeşim.. Çok değişik bir tarife benziyor.. Zira ben de elden geldiğince farklı lezzetleri denemeyi sevdiğim için, başlık dahi ilgimi çekmeye yetti:)... ''Bovrani'' kelimesini de ilk kez duyuyorum.. İlginç gerçekten.. Biz balkabağının genelde jöle şeklinde tatlısını yapıyoruz.. Ama yazmış olduğunuz tarifi de deneyeceğim inşallah..Tarifi kaydettim, hakkınızı helal edin.. Teşekkürler paylaştığınız için..Selam ve baki dua ile Asıl Sahibimize emanetsiniz güzel kardeşim..Kutlu Doğum Haftanız mübarek olsun..Selam ve baki dua ile inşallah..B)



ALEYKÜM SELAM ALİYE KARDEŞİM. MEVLA RAZI OLSUN. UMARIM BEĞENİRSİNİZ... MEVLA HER DAİM YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN... :H
 

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Ocak 2008
Mesajlar
11,851
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
50
mmmmmmmmm
basıt ve lezzetlı gıbı denemem lazım

hem hafıf olur gıbı

allah razı olsun
teşşekkurler
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt