Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Biz Kimle Evleneceğiz (2 Kullanıcı)

GizliOzne

Kayıtlı Kullanıcı
Tesettürlü kızların isyanı Ceylan, "Evlenemeyen Kızlar ve Evlenmeyen Erkekler" adlı kitabında, tesettürlü kızların dindar erkeklere isyanını ele aldı.

İSLAMİ kanadın yazarlarından İsmail Fatih Ceylan, çok sayıda gençle görüşerek yazdığı "Evlenemeyen Kızlar ve Evlenmeyen Erkekler" adlı kitabında tesettürlü kızların ilginç bir isyanlarını dile getirdi. "Herkesin sevgilisi var, eş yok" diyen Ceylan, kitabında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan bir grup tesettürlü genç kızın, "Biz namuslu olduğumuz için evde kaldık. Şimdiki erkekler, namus kavramını önemsemeyen kızlardan hoşlanıyor. Bekaretimizi mezara mı saklayacağız" isyanına yer verdi. Son 10 yılda sayılarının giderek arttığını söylediği tesettürlü kızların eş bulmakta zorlandıklarını öne süren Ceylan, buna dindar erkeklerin "kapalı" yerine "açık" kızlarla evlenmelerini gerekçe gösterdi. Ceylan’a göre, dindar camianın dindar erkeklerle evlenmek isteyen kızları, "Dindar erkekler açıkları tercih ediyorlar. Sebebi, açıkları alıp hidayete erdirmek" diyor. İşte, Ceylan’ın ktabından çarpıcı bölümler:

BİZ KİMLE EVLENECEĞİZ Başörtülü kızlar, evlenme konusunda, genel problemlerin dışında diğerlerinden çok farklı sıkıntıları da yaşıyor. Bunlardan biri, bazı dindar erkeklerin, başörtülü kadınları değil de, açık kızları tercih etmesi. Nice dindar genç var ki, takvası yerinde, namazını beş vakit kılıyor, orucunu tutuyor, başkalarının kurtuluşu için çaba sarf ediyor ama açık bir bayanla evlenmek için uğraşıyor. Başörtülü kızlar işte buna çok kızıyor: "Dindar erkekler de açık kızlarla evlenirse biz kiminle evleneceğiz" diye dert yanıyor.

EŞİ DİNDAR KENDİ "AÇIK" Bir arkadaşımın eşinin tanıştırdığı bayan, şık giyinen, makyaj yapan birisiydi ama beş vakit namazını kılıyordu. Bir görüşmemizde, niçin kapanmadığını açıkladı: "Bana çok zor geliyor. Benim kapanmam, başı örtülü kızın başını açması gibi bir şeymiş gibi hissediyorum. Fakat ibadet yaparken böyle bir endişe taşımıyorum. Namaz konusunda sıkıntım yok. Bunun dışında gençliğimi, güzelliğimi de gizlemek istemiyorum doğrusu. Nihayetinde ben bir genç kızım ve evlenmek benim de hakkım. Kapanırsam evlilik şansımı azaltırım. Dindar bir erkekle evlenirsem, kendimi başkalarına beğendirmek gibi bir zorunluluğum olmadığı için eşim isterse kapanırım."

Bar bar kız peşindeki dindarlar

YAZAR İsmail Fatih Ceylan, kitabı hakkında şunları söylüyor: "Bu konuda hayli öfkeli kızlar tanıdım. Bu görüşmelerden birini yaptığım ve ara ara görüştüğüm Damla’nın evlenmediğini ve 30 yaşında olduğunu duyunca çok şaşırmıştım. Ona, ’Evlenemeyen kızlar, evlenemeyen erkekler’ kitabını yazdığımı söylediğimde, ’Demek bizi yazıyorsun’ dedi. ’Sen de mi evlenemeyen kızlardansın?’ dedim, anlattı: ’Evet, ama çevremde benim gibi pek çok kız var. Sırf kapalı oldukları için evlenemiyorlar. Mesela bir arkadaşımın ağabeyi, son derece takva, kız kardeşini sokağa bile çıkarmıyor, kendisi teheccüt namazlarını kılıyor ama bar bar gezen açık bir kızın peşinde koşuyor. Onunla evlenip sevaba gireceğini söylüyor."

huzurzamanı53

Kayıtlı Kullanıcı
Gerçekten Inançli Bir Bayanin Evde Kalacağina Hiç Inanmiyorum.islamiyetin Emrettiği şekilde Kapanan Inançli Bir Bayanin Evde Kalmasi Söz Konusu Olamaz. Başörtülü Bayanlarin Tesettürle Alakasi Olmayan Uygunsuz Kiyafetlerle Sokağa çiktiği Bir Zamanda Hakiki Manada Iman Etmiş Ve Kapanmiş Bir Bayan Nasil Evde Kalir.inançli Bir Erkeğin De Açik Bir Bayani Kolay Kolay Kabul Edeceğini Sanmiyorum.açik Derken Yanliş Anlaşilmasin Bazi Açik Bayanlar Bazi Kapali Bayanlardan Daha Hassas Olabiliyor.

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
S.a Ben Bu Yaziyi Okumuştum önceden Evet öyle Ya Dindar Erkekler Bile Açiklarla çikiyor,onlarla Evleniyor.neyse Herşeyin Hayirlisi Bence Allahtan ümid Kesilmez.vardir Bi Hayir.öncelikle Hatayi Kendimizde Aramaliyiz.aeol

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
s.a ben pek böyle düşünmüyorum.evlilikte kader kısmettir.ayrıca bu yazılanlar anadolu için pek geçerli değil.kapalı kızlar namusuyla,edebiyle kısmetlerinde ki eşi beklerler ve herşeyin evlilik olmadığını,kaderde olanın zaten karşılarına çıokacağını bildikleri için evde kaldım telaşına girmezler.

gülagacı

Yasaklı Kullanıcı
ellerine saglık kardeş çok güzel bir konuyu ele almışsınız
ben böyle hazin bir hikayenin canlı şahidiyim bi abim var kendisi başını yerden kaldırmamış namazında takvasında biriyken
üniversite yıllarında biri takıldı ona
" sen başkasın bakarsın benim vesilem olursun "gibi süslü sözlerle kandırdı abimizi ve malesef evlendiler 2. yılda abim bi gün bitti boşandık dedi bize kendi kararıyla evlenmiş kendi kararıyla boşanmıştı..
ben o na
-abi dedim
- senin gibi bi insanı beklerken yaşı geçen kızların hakkını yedin sen ..
şimdi ödedigi onun bedeliydi belki ????
:Hselametle kalın

hafizkiz

Kayıtlı Kullanıcı
eğer bu anlatılanlar doğruysa ne kadar korkunç bi durum ya ama ben pek doğru gelmedi slm we dua ile

ALLAHIM SEN MUHAFAZA EYLE

GizliOzne

Kayıtlı Kullanıcı
s.a ben pek böyle düşünmüyorum.evlilikte kader kısmettir.ayrıca bu yazılanlar anadolu için pek geçerli değil.kapalı kızlar namusuyla,edebiyle kısmetlerinde ki eşi beklerler ve herşeyin evlilik olmadığını,kaderde olanın zaten karşılarına çıokacağını bildikleri için evde kaldım telaşına girmezler.
Aleykumselam abla.
Anadolu ahlak konusunda çok daha hassas tabiki ama bu sadece köyleri küçük ilçeleri için geçerli.Babamın işinden dolayı Anadolunun en az 12-13 yerini gezdim.İnanın tabiki metropellere yada batıya göre durum daha iyi ama Anadolu'da da durum pek iç açıcı değil.Bu gidişat yöresel değil.Anadolu da olsun Avrupa da olsun gençlerin fikirleri davranışları değişiyor.Farkı ne Batıdaki 5x hızla değişirken biz 2x hızla değişiyoruz.
İnşaAllah bu rezil gidişata dur! diyebilecek İbrahimi duruş sergileyebilecek genç bir nesil olmamız vesilesiyle.En güzele emanetsiniz abla.

turkislam54

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm arkadaslar benim bir derdim var benim evlenmek istedgim kişi ögretmenlik yapacak bası acık olacak ne yapacam bilmiyorum görevi basını kapamasına izin vermiyor içim içimi yiyor seviyorumda ne yapmalıyım

halitınc

Kayıtlı Kullanıcı
cok yanlıssınız

cok yanlıssınız

bnce siz cok mantıksız dusunuyosnz bıkere bas ortusu farz deyildr erkeği tahrık edick yerlerı ortmek gerekır tabı zız kadınn sacının telınden tahrık oluyosanız o ayrı.basortusu peygamber efendımız zamanında kotu kadınlarla namuslu kadınların ayrılması ıcın siz basinizi ortn demıstır.bu devırdede baso acık kadına kımse kotu gozle bakmaz bakanlar var tabı.

tayfur 2

Kayıtlı Kullanıcı
gercekten imanıyorsan herkez çift yaratılmıştır doğru yerde doğru kişiyi allah herkezin karşısına cıkarır kardeşlerim

gülagacı

Yasaklı Kullanıcı
bnce siz cok mantıksız dusunuyosnz bıkere bas ortusu farz deyildr erkeği tahrık edick yerlerı ortmek gerekır tabı zız kadınn sacının telınden tahrık oluyosanız o ayrı.basortusu peygamber efendımız zamanında kotu kadınlarla namuslu kadınların ayrılması ıcın siz basinizi ortn demıstır.bu devırdede baso acık kadına kımse kotu gozle bakmaz bakanlar var tabı.

bi kere sen kimsinde bu fetvayı verebilme cürretini kendinde buluyosun? bu işin ehlimisin ?kaç defa kuran tefsir i okudun?

halitınc

Kayıtlı Kullanıcı
her gun kur anı okuyorm kardesm sen merak etme nur sursinin 31 ayetini acta oku cok merak edıosan.herkezin dini kendine.esasa sen kım oluyosun.ben hayatım boyunca bı bayanını sacının telınden tahrık olmadım bu siteyide cok ziyaret ederım bn ddınıme bağlı bi insanım yanı siyisi bi dusunceyle bunları soylemedım.ben okuduğuimu soyledım.onemli olan mahrem yerlerını kapatmaktır kımse kımsenın sacınını telınden tahrrık olmaz arkadasım

selimoglu

Kayıtlı Kullanıcı

La havle ve la kuvvet.....

policdemo

Kayıtlı Kullanıcı
her gun kur anı okuyorm kardesm sen merak etme nur sursinin 31 ayetini acta oku cok merak edıosan.herkezin dini kendine.esasa sen kım oluyosun.ben hayatım boyunca bı bayanını sacının telınden tahrık olmadım bu siteyide cok ziyaret ederım bn ddınıme bağlı bi insanım yanı siyisi bi dusunceyle bunları soylemedım.ben okuduğuimu soyledım.onemli olan mahrem yerlerını kapatmaktır kımse kımsenın sacınını telınden tahrrık olmaz arkadasım

helede bu devirde asıl bu devirde var böle kişiler belki siz olmazsınız ama coğu kişi de oluo bunu haberlerde de cok dinliyoruz yani hemde kuranda öle bişeyin yazdığını zannetmiyorum başörtü tabiki her müslüman kadına farzdır..........

halitınc

Kayıtlı Kullanıcı
haberlerde sacınını telnınden tahrık olan adam tecavuzmu ettı dıo boyle bı tecavuz omru hayatımda duymadım kadının sacından tahrık olan adamın aklında sorun vardır psikolojisi bozuktur kfayı yemiştir

policdemo

Kayıtlı Kullanıcı
tecavüz edio mu dedim ben tahrik olmuo dedininz ama tam tersine oluo kısacası siz şunu mu ima ediosunuz açık konuşun yani başımızı örtmemize gerek yokmu bu mu yani...............

tevbeYA-HAK

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm..ben bu tesettür mevzusunun uzadığı düşüncesindeyim...kuranı kerimde alenen örtünme emri kadına verilmiştir...aksini iddia eden kuranı anlayarak okumayandır..rabbimin ayetleri hakkında tartışmaya gidilemez.efendimizin yaşamını kuranı,icmaları ve kıyasları baz alıp konuşmalıyız.kimse havanda su dövmesin..bu konu bence daha fazla uzamasın..bazı şeyleri yeni öğrenen arkadaşlar var.beyinlerini bulandırmayalım..selametle..

tevbeYA-HAK

Kayıtlı Kullanıcı
"Ey Peygamber, hanımlarına, kızlarına ve mü'minlerin hanımlarına söyle! Baş ve boyunlarını örtmek için cilbablarını (dış örtü) üzerlerine alsınlar"(1).
Ahzab: 59

"Mümin kadınlara da şöyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Zinet yerlerini açmasınlar. Bunlardan kendiliğinden görünen kısmı müstesnadır. Baş örtülerini yakalarının üstüne koysunlar. Zinet yerlerini kendi kocalarından, babalarından, kocalarının babalarından, oğullarından, kocalarının oğullarından, kendi erkek kardeşlerinden, kendi kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından, kendi kadınlarından, kölelerinden, erkeklik duygusu kalmayan hizmetçilerden veya henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizleyecekleri zinetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah'a tövbe edin. Böylece korktuğunuzdan emin" umduğunuza nail olasınız" (en-Nûr, 24/31)

hadis:
Hz. Âişe'den rivâyete göre, bir gün Hz. Ebû Bekir'in kızı Esmâ ince bir elbise ile Allah Resulunun huzuruna girmişti. Resulullah (s.a.s) ondan yüz çevirdi ve şöyle buyurdu: "Ey Esma! Şüphesiz kadın erginlik çagına ulaşınca, onun şu ve şu yerlerinden başkasının görünmesi uygun değildir." Hz. Peygamber bunu söylerken yüzüne ve avuçlarına işaret etmişti" (Ebu Davûd, Libâs, 31). "Allah Teâlâ ergin kadının namazını başörtüsüz kabul etmez" (İbn Mâce, Tahâre, 132; Tirmizî, Salât, 160; Ahmed b. Hanbel, IV, 151, 218, 259).

policdemo

Kayıtlı Kullanıcı
bu ayet herşeyi anlatıo zaten tartışmaya bile gerek yok halitinc............

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt