Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

biz...kimiz... biz miyiz?? (1 Kullanıcı)

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
Bizler hakikate ait olmalıyız,inşaAllah… hakikat ise bir kişi, zümre veya gruba ait olamaz…

Kitabımız bir: Kur’an-ı Kerim…örneğimiz son peygamber en güzel örnek Muhammed salat selam O’na…
Müşterek olan, geniş ortak paydayı değil de farklılıkları göz önüne atmamız ne katacaktır bize?? Farklılıklara haddini aştırıp güzel olmaktan çıkarmak ne içler acısıdır bu 1.5 milyarlık ümmet için…
Kardeşinin dağ gibi imanını görmeyip de çakıl taşı farklılığa takılıp kalma ne kadar akıllara ziyandır…
Bizi Müslümanlar diye isimlendiren Rabbimizken, bizi bir hiç bile değilken yaratan’ken…bize ne oluyor da şundanım bundanım şucuyum bucuyum diyoruz…
etiket yapıştırmayı da ne çok seviyoruz insanlara ‘cı ‘ci diye…
sırat-ı müstakim ne geniş halbuki… iman yolu…Allah yolu… insanı farklı farklı yaratan Rabbimizin rızasına ulaşma yolu… benim şeridim varken başkasına ne gerek var demek yaraşır mı hiç bize…

aralarındaki sınırları kaldırıken başkaları, bizler yeni sınırlar koyma peşinde gibiyiz…

söylememiz gereken yerde söylemediklerimizden de sorulacağız…Rabbim mahcup etmesin inşaAllah.

havva8383

Kayıtlı Kullanıcı
sana gerçkten katılıyorum. zaten biz müslümanlar gücünü azaltan tüm insanların en zayıf noktası. insanın kendini YÜCELTME duygusu. ben daha iyisini bilirim, benim yaptığım en doğrusu, bana benzeyen bendendedir, benimle beraberdir...
Avrupa birleşiyor, amerika birleşiyor, herkes birleşiyor biz parçalanıyoruz.

havva8383

Kayıtlı Kullanıcı
bu akşam Rabbimiz ile ilgili bir araştırma için google girdim rastgele bir forumda aradığımız cevabı buldum. sonra formun devamında diğer üyelerin yazılanlara verdikleri cevapları okudum.meğer bu bir hardrock sitesiymiş. bazı üyeler böyle bir sitede dini konuların ne işi olduğundan yakınırken neredeyse dinimize kitabımıza küfrdercesine cevaplar yazmışlar. öyle çok üzüldümki anlatamam. hepsini yazan Türk çocukları yani 4 tarafı müslüman ile çevrili kişiler.nasıl olurda bunca zaman anlatamamış biz onlara RABBİMİZİ, DİNİMİZİ
ŞİMDİ SORUYORUM:
BİZLER NELER YAPMALIYIZ, NASIL TANITABİLİRİZ İSLAMİYETİ?
somut bir fikir verebilecek olan var mı?

haci_zikri

Kayıtlı Kullanıcı
cidden bende bugünlerde bu konuları irdeliyorum.
bence herkes öncelikle işe kendinden başlamalı.biz ibadetimizi tam ve doğru olarak yapıyormuyuz? ahlakımızda bir nebzede olsun Hz.Peygamber'i örnek alıyormuyuz.bunu yargılamak gerek.
eğer biz dosdoğru islam yolunda ilerlerlersek,bu mutlaka birilerinin ilgisini çekecektir.çünkü onların en çok gözettiği şeyler bizim fikrimiz ve zikrimizin tezatlığıdır."bana dinden bahsediyosun ama şu yaptığın şeye bak "dedirtmemeliyiz.örnek olma şerefine nail olmalıyız.

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

Halıkımız bir. Rezzakımız bir....Peygamberimiz bir. Kıblemiz bir. Kitabımız bir. Vatanımız bir bir bir...Bine kadar bir bir..

Bunların hepsi ayrılığı değil BİRLİĞİ ifade eder...
Peki...Neden birlik değil de ayrılık çok...?

havva8383

Kayıtlı Kullanıcı
evt aslında haklısın önce kendimizden başlamalıyız. gerçekten hakkettiği gibi yaşamıyoruz İslamı. benim etrafımdaki inancı zayıf olan kişiler gerçkten kendi fikirlerini savunurken
FALANCI DA DİNDAR, HEP DİNDER BAHSEDİYOR AMA GÖRÜYORUZ NELER YAPIYOR...
diyerek başlıyorlar.
ben de onlara hep şu cevabı veriyorum müslümanlık hakkında konuşmadan önce müslümanım diyene değil gerçek müslümanlığı anlatan Kur'anı-ı Kerim'e bakın diyorum.
Allah'ın ilk emri OKU ama malesef kimse okumuyor. ben öğretmenlik yaptığım bir köyde araştırma yaptırdım,yaptığım araştırma sonucu şu: bu köydeki insanların %80'i Kur'anı-ı Kerim'in anlamını hayatı boyunca hiç okumamış.

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
"Mü'minler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını bulup düzeltin ve ALLAH'tan ittika edip korkun; umulur ki merhamete ulaşırsınız." (49/Hucurât, 10).

Aslında kardeşlik dille ya da yazıyla anlatılmaz. Kardeşlik, ümmet bilincinin ortaya konulduğu ve hayata yansıyan dayanışma ve işbirliğiyle ortaya konulur.
Düşünebiliyor musunuz bütün dünya müslümanları tevhid ekseninde birleşse, Kur'an'ın istediği gibi tek ümmet olsa, neler olur? Neler olmaz ki… Hayali bile insanı mutlu ediyor. Hangi zâlim güç, hangi emperyalist devlet, hangi tâğut dayanabilir ki… İşte kardeşliğin, ümmet olmanın, vahdetin önemi…

Bu kardeşliğin gücünü bilen kâfirler, ümmeti bölüp parçalamakta, yapay ayrılıkları körüklemekte ve tek ümmet olmaya giden yolu müslümanlara hayal bile ettirmemektedir. Ama, kâfirler kadar bile konunun önemini kavramayan müslüman geçinen halk, ihtilaftan tefrikaya, tefrikadan düşmanlığa, düşmanlıktan savaşa kadar her şeytanî yolu kardeşi için ortaya koymaktan çekinmemektedir. Irak'tan yakına ümmetin perişan halinin fotoğrafı budur.

İmanı kardeşlik bilinci ve uygulamasından ayrı olarak düşünmeyen tek önderimiz Rasûlullah (s.a.s.) buyurur ki: "Nefsim yedinde olan ALLAH'a yemin ederim ki, iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olamazsınız." (Buhârî, Edeb 27; Müslim, Birr 66).

Kardeşlik, her şeyden önce vahdetin, birlik ve bütünlüğün icraata dökülmesidir. "Vahdet", "Tevhid" kelimesi ile aynı köktendir; ikisi arasında kopmaz bir bağ vardır. Tevhid, birlemek; vahdet de birleşmek demektir. ALLAH'ı birlemeyen kimsenin, tevhide iman edenlerle birleşemeyeceği gibi; vahdet anlayışından ve ahlâkından mahrum insanın da gerçek muvahhid olması beklenemez.

Çare İslâm'dır; Her şeyiyle, bütün nizamıyla İslâm. Vatandaşlık, ulusalcılık, taraftarlık, grupçuluk, fan klüpçülük… değil, İslâm kardeşliği. İslâm kardeşliğinin teşekkülü zorunludur. Çünkü;
Kur'an kardeşliği emretmektedir. "Mü'minler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve ALLAH'tan ittika edip korkun ki, merhamete ulaşasınız." (49/Hucurât, 10)

"Ey mü'minler! Bir topluluk diğer bir topluluğu alaya almasın. Belki de onlar, kendilerinden daha iyidirler. Kadınlar da kadınları alaya almasınlar. Belki onlar kendilerinden daha hayırlıdırlar. Kendi kendinizi ayıplamayın, birbirinizi kötü lâkaplarla çağırmayın. İmandan sonra fâsıklık (yoldan çıkma) ne kötü bir isimdir! Kim de tevbe etmezse işte böyle kimseler zâlimdir." (49/Hucurât, 11)
"ALLAH'a ve Rasûlüne itaat edin; birbirinizle çekişmeyin. Sonra korkuya kapılırsınız da rîhınız (rüzgârınız, gücünüz, devletiniz) gider. Bir de sabredin. Çünkü ALLAH sabredenlerle beraberdir." (8/Enfâl, 46)
"Hep birlikte ALLAH'ın ipine (İslâm'a, Kur'an'a) sımsıkı yapışın; parçalanmayın..." (3/Âl-i İmrân, 103)
"Kendilerine apaçık deliller geldikten sonra parçalanıp ihtilâf ederek ayrılığa düşenler gibi olmayın. İşte bunlar için pek büyük bir azap vardır." (3/Âl-i İmrân, 105).

Sünnet kardeşliği emretmektedir. "ALLAH'ın, (birbirine) kardeş kulları olun." (Buhârî, Nikâh 45)
"Birbirinizle hasetleşmeyin. Almayacağınız bir malın fiyatını müşteri kızıştırmak için arttırmayın. Birbirinize kin ve nefret beslemeyin. Birbirinize darılıp yüz çevirmeyin. Birinizin satışı üzerine başka biriniz satış yapmasın. Ey ALLAH'ın kulları, böylelikle kardeş olun. Müslüman, müslümanın kardeşidir. Ona zulüm ve haksızlık yapmaz, yardımı kesmez ve onu hakir görmez. -Peygamberimiz üç defa göğsüne işaret ederek buyurdular ki- Takvâ buradadır. Müslüman kardeşini hor ve hakir görmesi, bir kimseye şer olarak yeter. Her müslümanın kanı, malı ve ırzı başka müslümana haramdır." (Buhârî, Nikâh 45, Edeb 57-58, 62; Müslim, Birr 30-32; Ebû Dâvud, Edeb 47; Tirmizî, Birr 24; İbn Mâce, Duâ 5)

"Müslümanın müslüman üzerindeki hakkı beştir: Selâmını almak, hasta ise ziyaretine gitmek, cenazesine katılmak, (meşrû) dâvetine uymak, hapşırdığı zaman 'yerhamükellah-ALLAH sana rahmet etsin' demek."

"Birbirinize hased etmeyiniz, birbirinizin satışına engel olmayınız, kızmayınız, sırt çevirmeyiniz, ey ALLAH'ın kulları, kardeş olunuz. Müslüman müslümanın kardeşidir, ona zulmetmez, onu rüsvây etmez, ona hakaret etmez." (Devamında Rasûlullah (s.a. s.) göğsüne işaret ederek üç defa:) "Takvâ buradadır." buyurdu. (Buhârî, Nikâh 45, Edeb 57-58, 62; Müslim, Birr 30-32)

Allah için sevip Allah için buğzetmek duasıyla…

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
sana gerçkten katılıyorum. zaten biz müslümanlar gücünü azaltan tüm insanların en zayıf noktası. insanın kendini YÜCELTME duygusu. ben daha iyisini bilirim, benim yaptığım en doğrusu, bana benzeyen bendendedir, benimle beraberdir...
Avrupa birleşiyor, amerika birleşiyor, herkes birleşiyor biz parçalanıyoruz.

katkılarınız için teşekkürler kardeşim.
Allah'a emanet olun

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
cidden bende bugünlerde bu konuları irdeliyorum.
bence herkes öncelikle işe kendinden başlamalı.biz ibadetimizi tam ve doğru olarak yapıyormuyuz? ahlakımızda bir nebzede olsun Hz.Peygamber'i örnek alıyormuyuz.bunu yargılamak gerek.
eğer biz dosdoğru islam yolunda ilerlerlersek,bu mutlaka birilerinin ilgisini çekecektir.çünkü onların en çok gözettiği şeyler bizim fikrimiz ve zikrimizin tezatlığıdır."bana dinden bahsediyosun ama şu yaptığın şeye bak "dedirtmemeliyiz.örnek olma şerefine nail olmalıyız.

inşaallah kardeşim, her söz önce kendi nefsimizedir, sonra kardeşlerimizle paylaşma ve tefekkür vesilesidir, inşaAllah. yorum için teşekkürler.
selametle...

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
Halıkımız bir. Rezzakımız bir....Peygamberimiz bir. Kıblemiz bir. Kitabımız bir. Vatanımız bir bir bir...Bine kadar bir bir..

Bunların hepsi ayrılığı değil BİRLİĞİ ifade eder...
Peki...Neden birlik değil de ayrılık çok...?

"Canım kudret elinde olan Allah'a yemin ederim ki sizler iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız."

...haklısınız. teşekkür ederim katkılarınız için.
selametle...

_YUSUF_

Yönetici
Selamün Aleyküm
Allah razı olsun hatırlatıgınız için önemli bir problem bu konu

Peygamberimiz, "Ümmetim yetmiş üç fırkaya ayrılacak, bunların içinden bir fırkası ehl-i necat olacaktır" buyurmuş.
Yâ Resûlâllah, o kurtulan fırka hangi fırka olacaktır?
Şöyle cevap vermiş:

- Benim sünnetimden şaşmayanlar kurtulanlardan olacaktır! Yâni ehl-i sünnet ve cemaat mensuplarıdır.
Binâenaleyh, Peygamberimizin kitaplarda yazılı olan sünnetlerine bağlı kalan Müslümanlar, ehl-i necat, yâni kurtulanlardan olacaktır. Yeter ki sünnetten ayrılmasın, onu tek ölçü bilsin, şahıslarında tatbik etmekte ihmale düşmesinler.
biz...kimiz... biz miyiz?? bunların olacagı peyamberimiz den işitiğimize göre kur'an ve hadisler ışıgında doğruyu buluruz inşaAllah
Allah'a emanet olun

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm
Allah razı olsun hatırlatıgınız için önemli bir problem bu konu

Peygamberimiz, "Ümmetim yetmiş üç fırkaya ayrılacak, bunların içinden bir fırkası ehl-i necat olacaktır" buyurmuş.
Yâ Resûlâllah, o kurtulan fırka hangi fırka olacaktır?
Şöyle cevap vermiş:

- Benim sünnetimden şaşmayanlar kurtulanlardan olacaktır! Yâni ehl-i sünnet ve cemaat mensuplarıdır.
Binâenaleyh, Peygamberimizin kitaplarda yazılı olan sünnetlerine bağlı kalan Müslümanlar, ehl-i necat, yâni kurtulanlardan olacaktır. Yeter ki sünnetten ayrılmasın, onu tek ölçü bilsin, şahıslarında tatbik etmekte ihmale düşmesinler.
biz...kimiz... biz miyiz?? bunların olacagı peyamberimiz den işitiğimize göre kur'an ve hadisler ışıgında doğruyu buluruz inşaAllah
Allah'a emanet olun

ve aleykum selam kardeşim, katkınız için teşekkürler.
dualarınıza amin.
Rabbim yolunda tevhidi birliği nasip etsin bizlere inşaAllah.
önce kendimiz olmak üzere, hidayete tabi olmanın gereklerini yapmak için can atanlardan olmayı nasip etsin.
selam ve dua ile...

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
Yegâne Rabbimiz Allah Teâlâ, Rabb olarak Allah'ı, din olarak İslâm'ı, Rasul olarak Muhammed (s.a.s.)'i kabul edip iman eden muvahhid mü'min kullarını, "Müslümanlar" olarak isimlendirmiştir... Bu isimden daha şerefli ve izzetli ne bir isim, ne de bir sıfat vardır... Müslüman, müslümandır... Bu sıfatı ona, yegâne Rabbi Allah Teâlâ vermiştir... O, bu isimden ve bu sıfattan başka hiçbir isim ve sıfatı kabul ede*mez... Kendisi idrak ederek ve iftiharla bütün dünyaya bunu ilân eder: "Adım Müslüman!"

"Ey iman edenler, rükû edin, secdeye varın, Rabbinize ibadet edin ve hayır işleyin. Umulur ki, kurtuluş bulursunuz.
Allah adına gerektiği gibi cihad edin. O, sizleri seçmiş ve din konusunda size bir güçlük yüklememiştir, atanız İbra*him'in dini (nde olduğu gibi). O (Allah), bundan daha öncede, bunda (Kur'an'da) da sizi, 'müslümanlar' olarak isimlendirdi. Rasul, sizin üzerinize şahid olsun, siz de insanlar üzerine şa-hidler olasınız diye. Artık dosdoğru namazı kılın, zekatı verin ve Allah'a sarılın. Sizin Mevlâmz O'dur. İşte ne güzel Mevlâ ve ne güzel yardımcı."

Hacc suresi-77-78

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt