Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Biz Aşk ehliyiz.. Kuru akıl ehli değil.. (1 Kullanıcı)

• Konuyu başlatan kodoo
  • Başlangıç tarihi
K

kodoo

"Mü'minlerden öyle erler var ki Allah'a verdikleri sözde sadakat gösterirler; onlardan kimisi, adağını ödedi (şehit oldu), kimisi de beklemede ve onlar, sözlerini, özlerini hiçbir suretle değiştirmediler." Ahzab; 23

Şehid Ayetullah Beheşti, Allah aşkını anlatırken..

Çevirim tam doğru olmayabilir. Farsçam çok iyi değil. Hatam varsa muhakkak düzeltiniz..

Diyorlar ki: "Siz divanesiniz, bilgin değilsiniz.."
Neyin divanesi (delisi)?
Allah'ın (aşkıyla) deliyiz biz ..
Hedefin tutkunuyuz..
İran aşıklar ülkesidir.. Akıllılar ülkesi değil..
Bu yol aşk yoludur.. Akıl yolu değil..

Hangi akıldan bahsediyorum?
Yani, bizde akıl (düşünce) yok mu?
Hayır! Ben akılcılıktan/hesaptan (rasyonalizm/materyalizm) bahsediyorum ki insan onu kendinden uzaklaştırmadığı müddetçe Allah aşkı kalbine girmez.
(Allah'a ve yoluna) Aşık olunuz!
Kardeşlerim..! Bacılarım..! Aşık olunuz!
Aşk'ta zindelik (hayat) vardır..

Akıl insana hayat bahşetmez..
Akıl insana nasıl daha iyi yiyeceğini, uyuyacağını, gün geçireceğini, kalben (ve ruhen) öleceğini öğretir..
Aşktır insana (gerçek) hayatı sunan..

“Biz aşk ehliyiz, kuru akıl ehli değil. Aşk ehli inancı yolunda canını feda eder, kuru akıl ehli ise tedbir peşinde koşar. Bizim tedbirimiz inancımız yolunda can vermektir.” Şehid Ayetullah Muhammed Hüseyin Beheşti

hayatı ve sözleri için;
Şehid Ayetullah Muhammed Hüseyin Beheşti 1
Şehid Ayetullah Muhammed Hüseyin Beheşti 2
Şehid Ayetullah Muhammed Hüseyin Beheşti 3

“Aşk iki rekâttır, abdesti ise ancak kanla alınır.” (Şehid Beheşti)

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
:) Ne guzel ve etkileyici.. Biz ASK ehliyiz :)

sahiner

Kayıtlı Kullanıcı
"Mü'minlerden öyle erler var ki Allah'a verdikleri sözde sadakat gösterirler; onlardan kimisi, adağını ödedi (şehit oldu), kimisi de beklemede ve onlar, sözlerini, özlerini hiçbir suretle değiştirmediler." Ahzab; 23

Şehid Ayetullah Beheşti, Allah aşkını anlatırken..

Çevirim tam doğru olmayabilir. Farsçam çok iyi değil. Hatam varsa muhakkak düzeltiniz..

Diyorlar ki: "Siz divanesiniz, bilgin değilsiniz.."
Neyin divanesi (delisi)?
Allah'ın (aşkıyla) deliyiz biz ..
Hedefin tutkunuyuz..
İran aşıklar ülkesidir.. Akıllılar ülkesi değil..
Bu yol aşk yoludur.. Akıl yolu değil..

Hangi akıldan bahsediyorum?
Yani, bizde akıl (düşünce) yok mu?
Hayır! Ben akılcılıktan/hesaptan (rasyonalizm/materyalizm) bahsediyorum ki insan onu kendinden uzaklaştırmadığı müddetçe Allah aşkı kalbine girmez.
(Allah'a ve yoluna) Aşık olunuz!
Kardeşlerim..! Bacılarım..! Aşık olunuz!
Aşk'ta zindelik (hayat) vardır..

Akıl insana hayat bahşetmez..
Akıl insana nasıl daha iyi yiyeceğini, uyuyacağını, gün geçireceğini, kalben (ve ruhen) öleceğini öğretir..
Aşktır insana (gerçek) hayatı sunan..

“Biz aşk ehliyiz, kuru akıl ehli değil. Aşk ehli inancı yolunda canını feda eder, kuru akıl ehli ise tedbir peşinde koşar. Bizim tedbirimiz inancımız yolunda can vermektir.” Şehid Ayetullah Muhammed Hüseyin Beheşti

hayatı ve sözleri için;
Şehid Ayetullah Muhammed Hüseyin Beheşti 1
Şehid Ayetullah Muhammed Hüseyin Beheşti 2
Şehid Ayetullah Muhammed Hüseyin Beheşti 3

“Aşk iki rekâttır, abdesti ise ancak kanla alınır.” (Şehid Beheşti)

“1400 yıl öncesine dönmeyelim diyorsunuz. Aslında sizler korkuyorsunuz. Eğer gençleri 1400 yıl öncesinin terbiyesiyle yetiştirirsek, az bir topluluğun iki imparatorluğu yerle bir ettiği gibi, aynısını günümüz süper güçlerinin başına da getiriler diye korkuyorsunuz. Bu yüzden de bize irticacı diyorsunuz. Oysa siz gençlerimizi batılı terbiye sistemine göre yetiştirmek ve onları batılıların, sömürge ülkeleri için hazırlamış olduğu eğitim programıyla eğitmek istiyorsunuz. Asıl sizler mürtecisiniz ve gençlerimizi gerisin geriye götürecek bir özgürlüğün peşindesiniz.
Müstekbirlere yol açacak bir özgürlük istiyorsunuz.” Muhammed hüseyin beheişti

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt