Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bıyık bırakmak sünnetmidir? (1 Kullanıcı)

erzsalih

Kayıtlı Kullanıcı
değerli kardesler ben suan bir cemaat yurda kalıyorum. Belki anlamışsınızdır kimin olduğunu isim vermek istemiyorum. Ben sakal bırakmayı seven bir insanım ama yurttaki hocalarımız izin vermiyor. Dünde Ispartanın sorumlu abisi gelecek diye benim traş olmamı istediler çok zoruma gitti. Ya kardesim Allahın kulu geliyor diye benim traş olmak zorundamıyım sünneti terk etmek zorundamıyım. Neyse traş oluyordum hoca geldi Salih bıyığnı bırakabilirsin dedi. Bende dedim olmaz dedim kesersem tam keserim. Oda bıyık bırakmak sünnet dedi ben sinirlendin ne diyorsunuz diye Peygamber Efendimiz ne zaman sakalına jilet vurduda bıyık bıraktı diye. Kafanıza göre fetva vermeyin dedim. Çok zoruma gitti. Eğer yanlışım varsa düzeltin bende bunu öğrenmek istiyorum. Sünnet Peygamber Efendimiz sallahu aleyhi vesselamın yapmış olduğun söylemiş oldu seyler değilmidir. Ozaman bıyık konusundada bir hadisi veya yapmış oldugu bir uygulaması vardır. Eğer siz bununla ilgili bir sey biliyorsanız bana bilgi verirseniz çok memunun olurum.

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Esselamünaleykum...Hayırlı Cumalar...

Sakal bırakılması hakkında hadisler:

"Bıyıkları kısaltın, sakalları bırakın. (Müslim)

"Mecusilere muhalefet edin, sakallarınızı uzatın, bıyıklarınızı kesin. (Müslim)"

"Müşriklere muhalefet edin sakallarınızı çoğaltın, bıyıklarınızı azaltın. (Buhari ve Müslim)"

"On şey fıtırattandır: Bıyığın kesilmesi, sakalın uzatılması, misvak, istinşak, mazmaza, tırnakları kesmek, parmak mafsallarını yıkamak, koltuk altını temizlemek, etek tıraşı olmak, intikhasu'l-ma (istinca yapmak). (Müslim)"

"Bıyıkları kısaltın, sakalları olduğu gibi bırakın. (Müslim)"

erzsalih

Kayıtlı Kullanıcı
Sakal bırakılması hakkında hadisler:

"Bıyıkları kısaltın, sakalları bırakın. (Müslim)

"Mecusilere muhalefet edin, sakallarınızı uzatın, bıyıklarınızı kesin. (Müslim)"

"Müşriklere muhalefet edin sakallarınızı çoğaltın, bıyıklarınızı azaltın. (Buhari ve Müslim)"

"On şey fıtırattandır: Bıyığın kesilmesi, sakalın uzatılması, misvak, istinşak, mazmaza, tırnakları kesmek, parmak mafsallarını yıkamak, koltuk altını temizlemek, etek tıraşı olmak, intikhasu'l-ma (istinca yapmak). (Müslim)"

"Bıyıkları kısaltın, sakalları olduğu gibi bırakın. (Müslim)"

verdiğin bilgiler için teşekkür ederim ama burada sakalın sünnetinden bahsediyor. Bana sakalı keseceksin bıyığı birakacaksın diyorlar. Sadece bıyık bırakmak sünnettir diyorlar. Sünnet olması için Efendimiz sallahu aleyhi vesselamin yapmış olması lazım. Böyle yapmışmı yapmamışmı ben onu merak ediyorum. Sakalına jilet vurup sadece bıyığını birakmışmı bırakmamışmı????????????????

mavci

Yönetici

verdiğin bilgiler için teşekkür ederim ama burada sakalın sünnetinden bahsediyor. Bana sakalı keseceksin bıyığı birakacaksın diyorlar. Sadece bıyık bırakmak sünnettir diyorlar. Sünnet olması için Efendimiz sallahu aleyhi vesselamin yapmış olması lazım. Böyle yapmışmı yapmamışmı ben onu merak ediyorum. Sakalına jilet vurup sadece bıyığını birakmışmı bırakmamışmı????????????????

Kişilerin bulunduğu durum, ortam vs. gibi nedenlerle ileri sürülebilir farklı fikirler olabilir ama...
Hadisler ortada...

Ameller niyetlere göredir...
Ve bu hamur çok su götürür...:a03:

erzsalih

Kayıtlı Kullanıcı
Kişilerin bulunduğu durum, ortam vs. gibi nedenlerle ileri sürülebilir farklı fikirler olabilir ama...
Hadisler ortada...

Ameller niyetlere göredir...
Ve bu hamur çok su götürür...:a03:

abi haklısın bana deseler su su sebeblerden dolayı böyle yapmak zorundayız anlayış gösterecem haklılar diyecemde bana direk sünnet demeleri benim çileden çıkarttı neye dayanarakttan sünnet diye biliyorlar. Fetva vermek bukadar kolaymı.

evet hakısın bu hamur çok su götürür:a21:

azizislam

Kayıtlı Kullanıcı
e demmekki sünnet değilmiş bıyıklarınızı kesin demiş sakal sünnetmiş

mavci

Yönetici

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt