Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

***Bismillahirrahmanirrahim*** (1 Kullanıcı)

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com
Çocuğumla her güne bir ayet Bismillahirrahmanirrahim

SENAİ DEMİRCİ

Zeyneple annesi, o içinde her şey olan kitabı, yani Kurânı okumaya başladılar. Önce annesinin ağzından bir fısıltı duyar gibi oldu Zeynep.Efendim? dedi. Kendisine bir şey söylendiğini sanmıştı. Besmele çektim.dedi annesi. ismillahirrahmanirrahim
Zeynep şimdi daha iyi duymuştu.Dedem beni kucağına alırken de aynı şeyi söylemişti.dedi.

Annesi gülümsedi.

Çünkü her işin başı Bismillahtır. Her işe başlarken Bismillahirrahmanirrahim deriz. Kurân okumaya başlarken de, yemek yapmaya başlarken de...

Zeynepcik sormadan edemedi:

Neden bismillah diyoruz ki? Sebebini tam anlayamadım

Annesi gözlerinin içine baktı Zeynepin. Bu bakış çok hoşuna giderdi. Annesinin gözlerinin içinde kendisini görebiliyordu.

Annesi anlatmaya başladı.

Hani, hatırlar mısın, bir masalda,Açıl susam açıl! deyince açılan bir kapı vardı. Kapı bu sözü söylemeden açılmıyordu.

Zeynep başını salladı. Annesinin gözlerinin içindeki Zeynep de salladı başını.

Biz bu sözeparola diyoruz. Dün seyrettiğimiz filmde de vardı, hatırlasana. Kapıya bir yabancı gelirse, parolayı soruyorlardı. Bilemezse içeri almıyorlardı. Parolayı bilmeyen dışarda kalıyor, yabancı ve düşman sayılıyor. Ama parolayı söyleyince, herkes dost olduğunu anlıyor ve sana öyle davranıyor.”

Zeynep bütün bunların Bismillahirrahmanirrahimle ilgisini merak ediyordu. Gözlerini annesinin gözlerinden ayırmadan öylece durdu. Dudakları aralanmıştı meraktan.

Bismillah da onun gibi bir parola işte! dedi annesi. Bir işi yapmaya başlayınca, varlıklar âleminin kapısını aralarsın. Onların seni tanımasını, sana destek olmasını umarsın. O zaman bir işe başlar başlamaz, kendini tanıtman gerek. Onları ve seni yaratan Allah adına burada olduğunu söylemelisin. İşte Bismillah diyerek, Allahın adıyla iş yaptığını hatırlatırsın, O’nun kulu olduğunu hatırlarsın, O’nun izniyle hareket ettiğini söylemiş olursun. Yani, bu âlemin parolasını fısıldamış olursun. Eğer parolayı söylemezsen, yabancı ve düşman sanılırsın. Bir bahçeye izinsiz girmek gibi bir şey bu! O zaman sana kapılar açılmaz, işlerin kolaylaşmaz. Parolayı söylersen kapılar açılır, yabancılık çekmezsin, hiçbir şey de sana yabancı ve düşmanmış gibi gözükmez.

“İşte biz de ismillah diyerek başlıyoruz okumaya; tâ ki Rabbimizin söyledikleri bize açılsın ve ne sorumuz varsa cevaplansın.”

Zeynep, Şimdi Bismillah deyince Kurânın kapağı kendiliğinden mi açılacak? diye sordu.

Annesi bu masumca soruya tebessümle karşılık verdi. Biraz gülüştüler.

“Aslında, evet!” dedi annesi.“Biz Allah adına açacağız Kurânı ve o da bize sırlarını açacak, sorularımızı cevaplayacak.”

Hadi var mısın?dedi annesi. Elinden tuttu Zeynepin.

Kurânın ilk kapağını Zeynepin minik elleri kaldırdı. Ama önce parolayı söyledi:
[big]Mismillah! [/big] :D:D:D

ZAMAN -AİLEM DERGİSİ
Sayı: 195

Bölüm: Kuran iklimi

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ***Bismillahirrahmanirrahim***

Allah (c.c.) razı olsun abim.. ne güzel bir yazı..

Birnur

Kayıtlı Kullanıcı

ÇOK GÜZELDİ :D EMEĞİNİZE SAĞLIK.ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİMB)

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

Birnur yazdı:
ÇOK GÜZELDİ :D EMEĞİNİZE SAĞLIK.ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİMB)

s.a
sizlerdende ablam sağolun.çocuklara birşeyler öretebilmek için onların dünyasına girebilmek gerekli.
bende çok hoşlanarak okudum bu yazıyı.ne kadar güzel anlaıyor annesi küçük zeynebe değilmi?

09MUZAFFER

Kayıtlı Kullanıcı

çok güzelmiş sağolun

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı

Allah c.c razı olsun gerçekten çok güzeldi B)B)

makinaci06

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN ÇOK GÜZELDİ...

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

RABBİM SİZLERDENDE RAZI OLSUN.CİĞERPAREMİZ EVLETLARIMIZ BİZLERİN YEŞEREN FİDANLARI.ONLARIN EĞİTİMLERİNE DESTEK OLALIM.DİNİ GEREKLERİ ANLAYACAKLARI TARZDA VERELİM İNŞAALLAH.

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

SELAMÜNALEYKÜM,ALLAH RAZI OLSUN.AYSİMAMIZ KONUŞUYORDUR.İNŞAALLAH SÖYLEYEBİLİYORDUR.YA DA O DA BÖYLE YARIM YARIM MI SÖYLÜYOR MERAK ETTİM.BU ARALAR İZİNDEYDİM.MERAK ETMEMİŞSİNİZDİR İNŞAALLAH.BİRAZ DA RİYAZET KONUSUNA YOĞUNLAŞMAYA ÇALIŞIYORUM.ALLAHA EMANET OLUN.

Kalb-i selim

Kayıtlı Kullanıcı

bİSMİLLAH. Allah razı olsun kardeşim Zaman ailem dergisindende ellerinize, yüreğinize sağlık
Allahaısmarladık Bismillah sözcüğünü dilinizden düşürmeme dileğiyle...

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

Avukat yazdı:
SELAMÜNALEYKÜM,ALLAH RAZI OLSUN.AYSİMAMIZ KONUŞUYORDUR.İNŞAALLAH SÖYLEYEBİLİYORDUR.YA DA O DA BÖYLE YARIM YARIM MI SÖYLÜYOR MERAK ETTİM.BU ARALAR İZİNDEYDİM.MERAK ETMEMİŞSİNİZDİR İNŞAALLAH.BİRAZ DA RİYAZET KONUSUNA YOĞUNLAŞMAYA ÇALIŞIYORUM.ALLAHA EMANET OLUN.

A.S

:p:p:p YOK SİZİN TORUN ŞİMDİLİK SADECE ALLAH DİYOR VE İŞARET PARMAĞIYLA BİRLİYOR.ZAMANLA İNŞAALLAH DİYECEK.O ZAMAN SİZLE PAYLAŞIRIM.

YENİ KONUNUZDADA SİZE ALLAHTAN KOLAYLIK DİLİYORUM.İNŞAALLAH HAKKIYLA ÖĞRENİRSİNİZ.BİZLERİDE AYDINLATMAYI UNUTMAYIN.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

Toron yazdı:
bİSMİLLAH. Allah razı olsun kardeşim Zaman ailem dergisindende ellerinize, yüreğinize sağlık
Allahaısmarladık Bismillah sözcüğünü dilinizden düşürmeme dileğiyle...

SİZLERDENDE ALLAH RAZI OLSUN.GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL ÇALIŞMALAR VAR BU DERGİDE.FAYDALANIRSINIZ İNŞAALLAH.

Delete

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü.
Allah razı olsun kardeşim,
Paylaşımınız güzeldi.
Selam ve baki dua ile kalın.

93270140eb0.gif
97906724wb4.gif

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt