Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

BİRİLERİ ŞU BEYNİMDEKİ SORULARIN CEVABINI BİLİYORMU(LÜTFEN YARDIM) (1 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

farki_fark_yapar

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlarımm..Bana yardım ederseniz çok amaçok sevinirim...Beynimde okadar çok soru varki hangisini nereden başlayayım bilmiyorumm..
Araştırmacı bir ruha sahip değilim..Çoğu zaman akılıma takılan soruları boşver gitsin takma diyip çoğu zaman ötelerim gider..azönce internette siteler içinde oradan oraya gezerken Michael JAKSON un müslüman olmuş olabileceğine dair bir haber gördüm...
Haberin doğruluğunu bilemem ama daha birçok şarkıcı vardı bildiğim, müslümanlığı tanıyan ve bilen..Peki ama ben ne kadar tanıyor ve biliyorum..İslamiyeti...

Hemen akılıma gelen ilk soruu..

cennete yada cehenneme gitmek kesinlikle insanın elindemidirr???
İnsan dünyaya neden gelmiştir..???
Yaradılış gerçeğinde en büyük delil nedir??
Kader varmıdır??Kader varsa insanlar neden başka bir şeyler yapmak için uğraşırlarki ne de olsa eninde sonunda kader neyse o olmucakmı???
iyi insanıda kötü insanıda yaratan allah değilmidir..O zaman allah bizleri yaradılışımız aşamasında cennete yada cehenneme gideceğimizi biliyor...

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com
RE: BİRİLERİ ŞU BEYNİMDEKİ SORULARIN CEVABINI BİLİYORMU(LÜTFEN YARDIM)

S.A

SORULARIN ASLINDA CEVABI ÇOK BASİT..TEK YAPILMASI GEREKEN AKLI VE MANTIĞI ÇALIŞTIRMAK...HANİ İNKARCILARIN HER ŞEYİN ÇÖZÜMÜNÜN AKILLA MÜMKÜN OLDUĞUNU SAVUNDUKLARI AKIL..AMA DİKKAT ÇEKERİM AKILDA ,ONLARIN GÖRMEDİKLERİNİ YOK SAYMA FELSEFESİNE DAYANARAK GÖRÜLMEDİĞİ İÇİN YOK SAYILMALI...E AKIL VE MANTIK GÖRÜLMEDİĞİ İÇİN YOKSA ,O HALDE NASIL TÜM CEVAPLARI AKLA VE MANTIĞA DAYANDIRIYORLAR...OLMAYAN BİRŞEY YOKSA ,O KİŞİLERDE AKILDAN VE MANTIKTAN YOKSUN OLMUYORMU...
DİĞER HUSUSTA ZAMAN... GENE GERÇEKTE VAR OLMAYAN AMA İNSANLARIN VAR KABUL ETTİĞİ DK.LAR SAATLER...BUNLARIDA GÖRMEDİĞİMİZ VE ELLE TUTAMADIĞIMIZ İÇİN YOK SAYMA APTALLIĞINI YAPMAYACAĞIM SEBEBİNE GELİRSEK ŞU AN ZAMANIM YOK...ÇIKMAK ÜZEREYİM..AMA ZAMANIN VAR OLDUĞUNU GÖRMESEMDE KABUL EDİYORUM...İNŞAALLAH GÜZEL CEVAPLARLA SORULARINIZA KARŞILIK VERİLECEK..EĞER ÖLMEZ KALIRSAK YARIN NAÇİZANE DİLİMİZİN DÖNDÜĞÜNCE CEVP VERMAYA ÇALIŞIRIZ...KURAN VE HADİSLERDE ARANILAN HER SORUYA CEVAP MUTLAKA BULUNUR..YETERKİ ONU ANLAMAK İSTESİN KİŞİ...KALBİNİ MÜHÜRLEMEDEN AKLI VE MANTIĞI İLE DÜŞÜNEBİLSİN..
SELAMETLE

evindar

Kayıtlı Kullanıcı
RE: BİRİLERİ ŞU BEYNİMDEKİ SORULARIN CEVABINI BİLİYORMU(LÜTFEN YARDIM)

Soru sormak için sitemizin ana sayfasında bulunan Sorularla İslamiyet bölümüne giriş yaparak, aklınıza takılan, merak ettiğiniz tüm konular hakkında soru sorabilirsiniz.

Konu başlığı kilitlenmiştir.

Selam ve dua ile.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt