Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

biran önce namaz kılmayı öğrenmek istiyorum (1 Kullanıcı)

dertlikederli

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum ben 18 yaşındayım kulhuvallah duasını süphanekeyi ve fatiha duasını biliyorum namaz kılmayı bılmıoyorum daha önceden camiye gittim çocukken gittiğimde herkes ne yapıyorsa aynısını yapar ıcımden geldıği gibi dua ederdim simdi namaz kılmak istiyorum ama kimseninde namaz kıldığmı bilmesini istemiyorum gecelerı gizlice kılmak istiyorum kimsenin olmadığı zaman namaz kılmak istiyorum çünkü ben ibadetimi kendi içimden yapmak istiyorum baskaları öğretmeye calısırsa tanıdıklarım fln soğuyorum nedenini sormayın lutfen bu konuda yardımcı olun kararrım kesin gizlice ibadet etmek nasıl namaz kılınır bilmiyorum siz bana şu şu duaları okuyun diyeceksiniz galiba ezberleyene kadar namaz kılarken kağıttan okusam olurmu abdest almak şartmı?kesin şartsa banyo yapıldıgında abdest te almıs oluyormuyuz aynı zamanda?

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
Aleykümselam

Aleykümselam

elbette gizli ibadette etmek güzel lakin namaz kılmaktan çekinmeyin..namaz görevimiz. ve senin namaz kılmanı bilmelerinde sakınca yok.
gerekirse müslüman , mecbur kaldığında sokakta ağaç altında dahi görevi eda edebilir..

ve başkalarının size öğretmesinden soğumayın , bu şeytanın kibirlenilmesi yada aşağılık hissi duyurtup engel olmak için verdiği vesvese ...

kabirde ilk sorulacak NAMAZ... dilerim namaz hayatınızın vazgeçilmezi olur.. Duadan ayrılmayın ve Allahtan istemeyi isteyin.... selametle B)

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
Selamun Aleykum ben 18 yaşındayım kulhuvallah duasını süphanekeyi ve fatiha duasını biliyorum namaz kılmayı bılmıoyorum daha önceden camiye gittim çocukken gittiğimde herkes ne yapıyorsa aynısını yapar ıcımden geldıği gibi dua ederdim simdi namaz kılmak istiyorum ama kimseninde namaz kıldığmı bilmesini istemiyorum gecelerı gizlice kılmak istiyorum kimsenin olmadığı zaman namaz kılmak istiyorum çünkü ben ibadetimi kendi içimden yapmak istiyorum baskaları öğretmeye calısırsa tanıdıklarım fln soğuyorum nedenini sormayın lutfen bu konuda yardımcı olun kararrım kesin gizlice ibadet etmek nasıl namaz kılınır bilmiyorum siz bana şu şu duaları okuyun diyeceksiniz galiba ezberleyene kadar namaz kılarken kağıttan okusam olurmu abdest almak şartmı?kesin şartsa banyo yapıldıgında abdest te almıs oluyormuyuz aynı zamanda?

Aleyküm selam ve rahmetullah.Öncelikle rabbim kılacağınız namazları katında kabul etsin inşallah.

Namaz Zamanı kardeşim bu sitede resimli namaz kılınışı sureler ve dualar mevcuttur burdan takip edebilirsiniz.
Namaz için kul hüvallahü(ihlas suresi)'ni okuyabilirsiniz...yanında bu yukarca vermiş olduğum siteden bakınız bir tana daha sure öğrenin kolayından inşallah. Kevser süresi olabilir.Sonra siteden bakarak namaza nasıl başlanır ilk ne okunur sırasıyla okuamya çalışınız inşallah.Namaz için abdest almak şarttır kardeşim.Abdessiz namaz olmaz.banya yapıldığında derken.Bu eğer Gusül(Boy) abdestini kast ediyorsanız ayyiretten abdesti bozan şartlar oluşmadıkça gusül abdestinizle namaz kılabilirsiniz.Lakin gusül abdesti değile normal banya ise bu abdest yerine geçmiyor..Ben kısaca özetledim inşallah en doğru ve güzel bilgiyi Namaz Zamanı girip buradan öğreniniz.Yada siteden anlamam diyorsanız yakınınızda namaz kılan birisinden bir hoca veya abi abiden yardım aliniz inşallah.İnşallah Elif ba öğrenmeye çalışınızki arapçayı düzgü telafuz edebilin.Bu arada ibadetinizide illa gizli yapmaya çalışmayınız.Siz kötü birşey yapmıyorsunuz ki gizlemeye çalışasınız.

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
kardeş tabiki bir çok yerde araştırıp öğrenebilirsin ..
lakin çorba tuzu misali bir nebze fayda olacağını umarak ... buyur ....

570669080.jpg

1-Eller bileklere kadar yıkanmalıdır. Yıkanırken bir elin parmakları, diğer elin parmakları arasına geçirilerek hilallenir. Yüzük varsa, oynatılarak altına su geçme-si temin edilir.

2-Misvak kullanmak abdestin sünnetlerindendir. Misvak sağ ele alınır, serçe parmağın üstünden geçirilir, başparmakla altından tutulur. Islatılarak ağzın sağ tarafından başlanır, dişlere enine sürülür

3-Ağıza, dolusunca sağ elle su alıp çalkalanır. Yalnız oruçlu olanlar, boğazlarına kaçmaması için ağızları-na suyu dolu-dolu almazlar.

4-Buruna su sağ elle verilir, Sol elle temizlenir. Oruçlu olanlar buruna suyu çok hızlı çekmezler.

5-Yüzde yıkanacak yerler; başın ön kısmında kıl bitimi yerinden itibaren çene altına kadar olan ve iki kulak yumuşağı arasında bulunan kısımdır.

6-Sağ avuca su alınıp, dirseğe doru akıtılır. Kol sol elle dırseklere kadar ovulur. Bölece hiç kuru ver bırakılmaz

7-Sol avuca su alınıp, dirseğe doğru akıtılır. Kol, sağ elle dirseklere kadar ovulur. Dirsekler dahil, kol ıslatılır.

8-Sağ el ıslatılır, başın ön tarafına kıl bitminden itibaren konulup, ıslak elle mesih yapılır

9-Kulakların içi işaret parmakları ile, arkası da başparmağın içi ile meshedilir.

10-Baş ve işaret parmakları hariç, diğer üç parmağın dışıyla boyun mesh edilir. Eller öne doğru çekilir-ken, çene altına doğru değil, kulak altından yüze doğru getirilir.

11-Sol elin serçe parmağı ile sağ ayağın parmak araları, küçük parmaklardan başlamak suretiyle hilallenir ve ayağın tamamı yıkanır. Su topuğun üst tarafından iki tarafa çıkık olan kemiklere kadar ulaştırılır.

12-Sol ayak da sağ ayak gibi sol elle yıkanır. Sol ayakta parmak aralarım hilallemeye başparmaktan başlamalıdır.

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
Sabah Namazının Farzının Kılınışı :
Birinci Rek'at:
1) Ayakların arası dört parmak açıklıkta ve parmak uçları kıbleye doğru gelecek şekilde ayakta kıbleye dönülür.
2) İkamet getirilir. (Erkekler için)
Niyet:
3) "Niyet ettim Allah rızası için bugünkü sabah namazının farzını kılmaya" diye niyet edilir.
İftitah tekbiri:
4) "Allahü Ekber" diyerek iftitah tekbiri alınır.

RNA01.jpg

Erkekler
tekbir alırken; ellerin içi kıbleye karşı ve parmaklar normal açıklıkta bulunur.
Başparmaklar, kulak yumuşağı hizasına gelecek şekilde eller yukarıya kaldırılır.

RNA02.jpg

Kadınlar
tekbir alırken; ellerinin içi kıbleye karşı, parmaklar normal açıklıkta ve parmak uçları omuz hizasına gelecek şekilde ellerini yukarıya kaldırır.
Kıyam:
5) Tekbirden sonra eller bağlanır. Ayakta iken secde edilecek yere bakılır.

6) Ayakta sırasıyla:
a) Sübhaneke,
b) Eûzü-besmele,
c) Fatiha sûresi,
d) Kur'andan başka bir sûre daha okunur.

RNA04.jpg

Erkekler,
sağ elin avucu, sol elin üzerinde ve sağ elin baş ve küçük parmakları sol elin bileğini kavramış olarak ellerini göbek altında bağlarlar.

RNA03.jpg

Kadınlar,
sağ el sol elin üzerinde olacak şekilde ellerini göğüs üstüne koyarlar. Erkeklerde olduğu gibi sağ elin parmakları ile sol elin bileğini kavramazlar.
Rükû:
7) "Allahü Ekber" diyerek rükûa varılır ve burada üç defa "Sübhâne Rabbiye'l-azim" denilir. Rükû'da iken ayakların üzerine bakılır.

RNA05.jpg

Erkekler,
rükûda, parmakları açık olarak elleri ile dizlerini tutup sırtını dümdüz yaparlar. Dizlerini ve dirseklerini dik tutarlar.

RNA06.jpg

Kadınlar,
rükûda, sırtlarını biraz meyilli tutarak erkeklerden daha az eğilirler. Ellerini (parmaklarını açmayarak) dizleri üzerine koyarlar ve dizlerini biraz bükük bulundururlar.
Rükûdan kalkış:
8) "Semiallâhü limen hamideh" diyerek rükûdan kalkılır ve ayakta

"Rabbenâleke'l-hamd" denilir.

Erkeklerin, rükûdan kalkıp doğrulması.

RNA07.jpg

RNA08.jpg

Kadınların, rükûdan kalkıp doğrulması
Secde:
9) "Allahü Ekber" diyerek secdeye varılır. Secdeye inerken önce dizler, sonra eller, daha sonra da alın ve burun yere konur. Secdede baş iki elin arasında ve hizasında bulunur. Secdede iken ayaklar kaldırılmaz. Secdede burun kenarlarına bakılır. Burada üç kere "Sübhâne Rabbiye'l-â'lâ" denilir.

RNA09.jpg

Erkekler,
secdede dirseklerini yanlarından uzak, kollarını yerden kalkık bulundururlar.

Ayaklar, parmaklar üzerinde dik tutulur ve parmak uçları kıbleye gelecek şekilde yere konur.
RNA10.jpg

Kadınlar,
secdede kollarını yanlarına bitişik halde bulundururlar.

Ayaklar, parmaklar üzerine dik tutulur ve parmak uçları kıbleye gelecek şekilde yere konur.
İki secde arası oturuş:
10) "Allahü Ekber" diyerek başını secdeden kaldırıp diz üstü oturulur. Otururken, parmaklar dizlerin hizasına gelecek şekilde eller uylukların üzerine konur ve kucağa bakılır. Burada "Sübhânellah" diyecek kadar kısa bir an oturulur.

RNA11.jpg

Erkekler,
sol ayağını yere yayarak onun üzerine oturur, sağ ayak parmakları kıbleye yönelmiş durumda dik tutulur.

Rna12.jpg

Kadınlar,
ayaklarını yatık olarak sağ tarafına çıkarır ve öylece otururlar.
11) "Allahü Ekber" diyerek ikinci defa secdeye varılır ve üç kere "Sübhâne Rabbiye'l-â'lâ" denilir.
12) "Allahü Ekber" diyerek secdeden ayağa (ikinci rek'ata) kalkılır ve eller

bağlanır.(Resim : 3-4)

RNA04.jpg

(Res

im : 3)
RNA03.jpg

(Resim : 4)
Secdeden kalkarken: Önce baş, sonra eller, daha sonra eller dizler üzerine konularak, dizler yerden kaldırılır.
İftitah tekbirinden itibaren buraya kadar yapılanlara "bir rek'at" denir.

İkinci Rek'at:

1) Ayakta sırasıyla;
a) Besmele,
b) Fatiha sûresi,
c) Kur'andan başka bir sûre daha okunur.

2) Birinci rek'atte olduğu gibi "Allahü Ekber" diyerek rükûa varılır ve üç kere "Sübhâne Rabbiye'l-azim" denilir.(Resim : 5-6)

RNA05.jpg
(Resim : 5)

RNA06.jpg
(Resim : 6) 3)

"Semiallâhü limen hamideh" diyerek ayağa kalkılır ve ayakta "Rabbenâ leke'l-hamd" denilir.(Resim : 7-8)

RNA07.jpg
[SIZE=+1](Resim : 7)

[/SIZE]
RNA08.jpg
[SIZE=+1](Resim : 8)[/SIZE] 4)

"Allahü Ekber" diyerek secdeye varılır. Burada üç kere "Sübhâne Rabbiye'l-â'lâ" denilir.(Resim : 9-10)

(Resim :9)

RNA10.jpg

(Resim :10)
5) "Allahü Ekber" diyerek secdeden kalkılıp dizler üzerine oturulur. Burada "Sübhânellah" diyecek kadar kısa bir an oturulur.(Resim : 11-12)

RNA11.jpg
(Resim :11)
Rna12.jpg
(Resim :12) 6) Sonra "Allahü Ekber" diyerek ikinci defa secdeye varılır ve üç kere "Sübhâne Rabbiye'l-â'lâ" denilir.
Ka'de-i ahire (Namazın sonunda oturuş):
7) "Allahü Ekber" diyerek secdeden kalkıp oturulur.
Otururken, el parmakları dizlerin hizasına gelecek şekilde eller uylukların üzerine konur ve kucağa bakılır.
8) Oturuşta sırasıyla;
a) Ettehiyyatü,
b) Allahümme salli,
c) Allahümme bârik,
d) Rabbenâ âtina... duaları okunur. (Resim : 13)

RNA14.jpg
Erkekler, sol ayağını yere yayarak onun üzerine oturur, sağ ayak parmakları kıbleye yönelmiş durumda dik tutulur.(Resim : 13-14)
RNA15.jpg

Kadınlar,
ayaklarını yatık olarak sağ tarafa çıkarır ve öylece otururlar.

Sağ tarafa selâm verilişi:
9) Önce başını sağa çevirerek "Esselâmü aleyküm ve rahmetûllâh" denir. Selâm verirken omuzlara bakılır.

Erkeklerin, sağ tarafa selâm verişi.

RNA16.jpg

RNA17.jpg

Kadınların, sağ tarafa selâm verişi.
Sol tarafa selâm verilişi:
10) Sonra başını sola çevirerek, "Esselâmü aleyküm ve rahmetûllâh" denilir. Böylece iki rek'at namaz tamamlanmış olur.

RNA18.jpg

Erkeklerin, sol tarafa selâm verişi.

RNA19.jpg

Kadınların, sol tarafa selâm verişi.

DUA
Dua ederken, eller göğüs hizasına kaldırılır. Eller göğe doğru açılarak avuçların içi yüze doğru biraz meyilli tutulur ve iki elin arası açık bulundurulur.

RNA20.jpg

Dua eden bir erkek çocuğu.

RNA21.jpg

Dua eden kız çocuğu

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt