Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

BIRAK, RABBİNLE ARANDA BİR KAPI AÇIK KALSIN.. (1 Kullanıcı)

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı
Eski zamanlarda bir zat, seyahati sırasında çok ilginç bir olaya şahid olur..

Çölde, eşkiyaların bir kervana saldırdıklarını, ne var ne yoksa zorbaca gasbettiklerini korkuyla seyreder uzaktan..

Biraz sonra bakar ki, soygun yapan eşkiyaların reisi bir kenarda abdest alıp, namaza duruyor..

Adam hayretlerdedir..Dayanamaz, namazdan sonra yanına varır ve sorar ona;

“Merak ve hayretler içindeyim” der..

“Yaptığın iş zalimce ve haram..Günahlar içindesin..Sonra da kalkıp, o yaptıklarını men’edenin huzuruna varıyorsun! Bu nasıl iştir?”

Yani bu ne perhiz bu ne lahana turşusu hesabı ;)

Eşkiyaların reisi olabildiğince hüzünlü, şu ilginç ve ibretli cevabı verir;

“ Ey yolcu! Ben yıllardır şeytana ve ayartıcı benliğime uyarak, Rabbimle aramda faraza 100 kapı varsa, 99 unu kapattım :( İstiyorum ki hiç değilse BİR KAPI AÇIK KALSIN!”
Aradan zaman geçer, o zatın yolu, nasibolur Kabe’ye düşer..Tavaf esnasında bir de bakar ki, yıllardır hiç unutamadığı o eşkiya reisi de orada!.. Kabe’ye sarılmış, huşu ile dua etmekte, hıçkırıklarla ağlamaktadır..

Yine hayretlerdedir o zat..
Yanına varır selamlar onu, kendini tanıtır ve sorar;

“Oradan buraya...Nasıl oldu bu iş? Nedir bunun hikmeti?”

Tebessüm eder tövbekar adam ve ışıl ışıl gözleri, boynu bükük der ki;

“Sana demiştim ya hani; Hiç değilse BİR KAPI AÇIK KALSIN O’nunla aramda..İşte ben, tüm acizliğim ve samimiyetimle o kapıyı hep açık tuttum..Rabbim de rahmetiyle, muhabbetiyle lutfetti tüm kapıları açıverdi, O’nun atasına hudud mu var?”

Evet efendim bu kadardır ol hikaye..

Unutmamali ki insan, içinde fücurun da potansiyelini barındırır, takvanın da...Kötülüğün de, Allah'a yakınlığın vereceği erdemlerin de..

Çağımız cazibedar fitne asrı..
Nefis ve şeytan daim günahlara sevketmede insanı..
Ve insan çok zayıf, çok aciz..
Hata edebilir, günah işleyebilir..

Her ne durumda ve konumda olursa olsun insan, hiç değilse bir kapıyı, namaz kapısını daim açık bırakmalı..

“Ben günahlar içindeyim, o huzura nasıl varırım” dememeli asla..

Samimi olsun yeter ki, bir süre sonra kıldığı namaz, onu kötülüklerden alıkoyacaktır..

Sakın deme;

“Ben çok günahkarım, kıldığım namaz olmaz!” İnatla devam et..

Bırak hep açık kalsın o kapı..

Sonra O, işini bilir..

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net
RE: BIRAK, RABBİNLE ARANDA BİR KAPI AÇIK KALSIN..

ALLAH RAZI OLSUN,ÇOK GÜZELDİ,ÖYLESİNE ETKİLİ Kİ,ÇOĞU İNSAN BU SEBEPLERDEN NAMAZDAN KAÇIYOR,KAPANMAN GEREK NAMAZ KILARSAN,ŞUNU YAPMAN GEREK BUNU YAPMAN GEREK DİYE BİR YIĞIN LİSTE ÇIKARIYORLAR DAHA NAMAZA BAŞLAMADAN,BIRAK BİR BAŞLASIN,BU ŞEKİLDE YAKLAŞTIĞIM 2 ARKADAŞIM NAMAZA BAŞLADI.ÖNCE DEDİLER Kİ HEPSİNİ KILAMAM O YÜZDEN HİÇ BAŞLAMAYAYIM,BEN DE DEDİM Kİ SEN KILABİLDİĞİNİ KIL,ÖNCELERİ ÖYLE BAŞLADILAR ŞİMDİ İSE ŞÜKÜR HER VAKİTLERİNİ HER GÜN KILIYORLAR.AMA ÖYLE İNSANLAR VAR Kİ,ASLA ASLA KAZAYA BIRAKAMAZSIN BAŞLADIN MI BIRAKIRSAN ŞU OLUR BU OLUR,KAPANMAZSAN BAŞLAYAMAZSIN DİYEREK KAPIYI BIRAK AÇIK TUTUMAYI ÇALMALRINA BİLE ENGEL OLUYORLAR.KİMSE TESETTÜRÜ VE 5 VAKİT NAMAZIN KAZAYA BIRAKILMAMASI GEREKTİĞİNİ İNKAR ETMİYOR Kİ,AMA BİR YERDEN VE KORKUTMADAN BAŞLATMAK LAZIM VE EVET NAMAZ KILINDIKÇA İNSANI AŞAMA AŞAMA TÜM GÜNAHLARDAN KURTARIYOR RABBİMİN İZNİYLE.BEN KENDİMDE ŞAHİT OLDUM.KOLAYLAŞTIRINIZ,GÜÇLEŞTİRMEYİNİZ,MÜJDELEYİNİZ NEFRET ETTİRMEYİNİZ.

evindar

Kayıtlı Kullanıcı

selamünaleyküm zerrin kardeşim,

ALLAH razı olsun bu ne güzel bir kıssas böyle eline , koluna ve yüreğine sağlık.İnşaALLAH bu güzel yazını okuyan herkes gönül kapısının bir tanesinin NAMAZ'dan geçtiğini idrak eder...Ben namaz kılmaya başladıktan sonra dünyam değişti.Samimi olsun yeter ki, bir süre sonra kıldığı namaz, onu kötülüklerden alıkoyacaktır..ALLAH-Ü TEALA bütün insanlardan hidayetini esirgemesi duası ileB)B)B)

selamünaleyküm

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Kardeşim Allah razı olsun hikaye çok güzel ama burdan şunu çıkarmayalım hem haram işleyelim hemde namaz kılalım ;)

Namaz insanı kötülükten alı koyar. Hele huşu ile kılınan namaz insanın gönlüne Rabbine bağlar. Evet açık bi kapımız olmalı. İsteyecek bi yüümüz olmalı. Biz elimizden geldiği kadar haramladan özellikle büyük günahlardan kaçınalım diğerlerini zaten Rabbu Alemin affeder. Ona şirk koşmayalım. Açık kapı bırakmış oluruz inşallah

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

mustafa_xtar yazdı:
Kardeşim Allah razı olsun hikaye çok güzel ama burdan şunu çıkarmayalım hem haram işleyelim hemde namaz kılalım ;)

Namaz insanı kötülükten alı koyar. Hele huşu ile kılınan namaz insanın gönlüne Rabbine bağlar. Evet açık bi kapımız olmalı. İsteyecek bi yüümüz olmalı. Biz elimizden geldiği kadar haramladan özellikle büyük günahlardan kaçınalım diğerlerini zaten Rabbu Alemin affeder. Ona şirk koşmayalım. Açık kapı bırakmış oluruz inşallah
HAKLISIN TABİKİ HEM GÜNAH İŞLEYEYİM HEM İBADET YAPAYIM ZİHNİYETİ BİRARADA BARINIRSA ZATEN RİYA KATMIŞ OLURSUN.HİKAYEDE NAMAZ KAPISINI KAPATMAYANIN BİR SÜRE SONRA ELİNDE OLMADAN İŞLEDİĞİ GÜNAHLARDAN KURTULMASI DAHA BASKIN SANIRIM.ÖYLE GÜNAHLAR VAR Kİ NEFSİNE YENİLEREK AMA BİNBİR ACI ÇEKEREK VE HER DEFASINDA RABBİNE KENDİSİNİ KURTARMASINI DİLEYEREK İŞLENİYOR,İŞTE BÖYLE KİŞİLER NAMAZI BIRAKMAZSA,RABBİM SONUNDA ONLARI TEMİZE ÇIKARIR İNŞALLAH.ESPRİ YAPTIĞININ FARKINDAYIM DA BEN İŞTE AÇIKLAMA YAPAYIM DEDİM ÇOK BİLMİŞ GİBİ.;)

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı

Avukat yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN,ÇOK GÜZELDİ,ÖYLESİNE ETKİLİ Kİ,ÇOĞU İNSAN BU SEBEPLERDEN NAMAZDAN KAÇIYOR,KAPANMAN GEREK NAMAZ KILARSAN,ŞUNU YAPMAN GEREK BUNU YAPMAN GEREK DİYE BİR YIĞIN LİSTE ÇIKARIYORLAR DAHA NAMAZA BAŞLAMADAN,BIRAK BİR BAŞLASIN,BU ŞEKİLDE YAKLAŞTIĞIM 2 ARKADAŞIM NAMAZA BAŞLADI.ÖNCE DEDİLER Kİ HEPSİNİ KILAMAM O YÜZDEN HİÇ BAŞLAMAYAYIM,BEN DE DEDİM Kİ SEN KILABİLDİĞİNİ KIL,ÖNCELERİ ÖYLE BAŞLADILAR ŞİMDİ İSE ŞÜKÜR HER VAKİTLERİNİ HER GÜN KILIYORLAR.AMA ÖYLE İNSANLAR VAR Kİ,ASLA ASLA KAZAYA BIRAKAMAZSIN BAŞLADIN MI BIRAKIRSAN ŞU OLUR BU OLUR,KAPANMAZSAN BAŞLAYAMAZSIN DİYEREK KAPIYI BIRAK AÇIK TUTUMAYI ÇALMALRINA BİLE ENGEL OLUYORLAR.KİMSE TESETTÜRÜ VE 5 VAKİT NAMAZIN KAZAYA BIRAKILMAMASI GEREKTİĞİNİ İNKAR ETMİYOR Kİ,AMA BİR YERDEN VE KORKUTMADAN BAŞLATMAK LAZIM VE EVET NAMAZ KILINDIKÇA İNSANI AŞAMA AŞAMA TÜM GÜNAHLARDAN KURTARIYOR RABBİMİN İZNİYLE.BEN KENDİMDE ŞAHİT OLDUM.KOLAYLAŞTIRINIZ,GÜÇLEŞTİRMEYİNİZ,MÜJDELEYİNİZ NEFRET ETTİRMEYİNİZ.
RABBİM SİZDENDE RAZI OLSUN.. NAMAZ DİNİN DİREĞİDİR..
SİZDE ÇOK GÜZEL AÇIKLAMA YAPMIŞSINIZ..
ALLAH ' A EMANET OLUN.. DUA İLE..

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı

evindar yazdı:
selamünaleyküm zerrin kardeşim,

ALLAH razı olsun bu ne güzel bir kıssas böyle eline , koluna ve yüreğine sağlık.İnşaALLAH bu güzel yazını okuyan herkes gönül kapısının bir tanesinin NAMAZ'dan geçtiğini idrak eder...Ben namaz kılmaya başladıktan sonra dünyam değişti.Samimi olsun yeter ki, bir süre sonra kıldığı namaz, onu kötülüklerden alıkoyacaktır..ALLAH-Ü TEALA bütün insanlardan hidayetini esirgemesi duası ileB)B)B)

selamünaleyküm
ALLAH (C.C.) SİZDENDE RAZI OLSUN. SAOLUN. NAMAZ ZATEN İNSANA ANLATILAMAYACAK BİR HUZUR VERİYOR.. RABBİM BİZLERİ YOLUNDAN AYIRMASIN.. DUA İLE..

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa_xtar yazdı:

ALLAH (C.C.) SENDENDE RAZI OLSUN ABİM.. TABİKİ ÖÖLE DÜŞÜNMEYELİM FAKAT BEN GÜNAH İŞLEDİM DİYEREKDE NAMAZIMIZI BIRAKMAYALIM..
BU GÜZEL YORUMUN İÇİNDE SAOLASIN. ALLAH' A EMANET OL ABİM..

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

zerrin yazdı:
mustafa_xtar yazdı:

ALLAH (C.C.) SENDENDE RAZI OLSUN ABİM.. TABİKİ ÖÖLE DÜŞÜNMEYELİM FAKAT BEN GÜNAH İŞLEDİM DİYEREKDE NAMAZIMIZI BIRAKMAYALIM..

Evet canım kardeşim insan ne kadar günah işlerse işlesin Rabbul Aleminin affedemeyeceği günah yoktur. Günahkarım diye namazımızı değil insanlığımızı kaybediyoruz. Ben bu kadar günah işledim Allah beni affetmez diyerek günah bataklağına daha çok batıyoruz. şunu bilelimki ALLAHIN RAHMETİNDEN ANCAK KAFİRLER ÜMİT KESER. Bu bir ayeti kerimdedir. Ümiitsizlik Rabbim beni affetmez demek dinden çıkarır. Allah muhafaza.

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa_xtar yazdı:
zerrin yazdı:
mustafa_xtar yazdı:

Evet canım kardeşim insan ne kadar günah işlerse işlesin Rabbul Aleminin affedemeyeceği günah yoktur. Günahkarım diye namazımızı değil insanlığımızı kaybediyoruz. Ben bu kadar günah işledim Allah beni affetmez diyerek günah bataklağına daha çok batıyoruz. şunu bilelimki ALLAHIN RAHMETİNDEN ANCAK KAFİRLER ÜMİT KESER. Bu bir ayeti kerimdedir. Ümiitsizlik Rabbim beni affetmez demek dinden çıkarır. Allah muhafaza.
ALLAH (C.C.) RAZI OLSUN ABİM.. SEN AÇIKLAMIŞSIN PEK Bİ GÜZEL..

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı

B)

samirasert

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun çok güzel bi hikayeydi. Bende açık bi bayanım namazlarımı elimden geldikçe kılıyorum inşallah ama içimde hep bi azap oldu namaz kılmayı bıraktığım anlar oldu. Çünkü açıktım kendimi tam olarak imanıma veremediğimi düşünüyodum. İçim rahat değildi belki oda şeytanın bana hilesiydi. Hikayeniz beni kendimle yüzleştirdi Allah razı olsun. Bende O'na giden yollardan enazından birini açık tutmak istiyorum inşallah. Allah hepimizin yardımcısı olur inşallah. Allah a emanet olun.

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

samirasert yazdı:
Allah razı olsun çok güzel bi hikayeydi. Bende açık bi bayanım namazlarımı elimden geldikçe kılıyorum inşallah ama içimde hep bi azap oldu namaz kılmayı bıraktığım anlar oldu. Çünkü açıktım kendimi tam olarak imanıma veremediğimi düşünüyodum. İçim rahat değildi belki oda şeytanın bana hilesiydi. Hikayeniz beni kendimle yüzleştirdi Allah razı olsun. Bende O'na giden yollardan enazından birini açık tutmak istiyorum inşallah. Allah hepimizin yardımcısı olur inşallah. Allah a emanet olun.
DEVAM KARDEŞ,TAM BİR MÜMİN OLANA KADAR EKSİKLERİNİ BİLEREK,HERGÜN RABBİNE BUNLARI İTİRAF EDİP YARDIM İSTEYEREK FARZ İBADETLERE DEVAM.SADECE NAMAZ DEĞİL,RAMAZAN ORUCUNA,İMKAN VARSA ZEKATA,HACCA HEPSİNE DEVAM.YAPAMADIKLARIMIZ İÇİN YAPMAK İÇİN DUA ETMEYE DEVAM.ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN.B)

bezmi safa

Kayıtlı Kullanıcı

İNASINIZ VE ŞEYTANA UYUYORUZ GÜNAHA GİRİYORUZ RABBİM BİZLERİ ŞEYTANIN ŞERRİNDEN KORUSUN İNŞALLAH ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM

samirasert

Kayıtlı Kullanıcı

Avukat yazdı:
samirasert yazdı:
DEVAM KARDEŞ,TAM BİR MÜMİN OLANA KADAR EKSİKLERİNİ BİLEREK,HERGÜN RABBİNE BUNLARI İTİRAF EDİP YARDIM İSTEYEREK FARZ İBADETLERE DEVAM.SADECE NAMAZ DEĞİL,RAMAZAN ORUCUNA,İMKAN VARSA ZEKATA,HACCA HEPSİNE DEVAM.YAPAMADIKLARIMIZ İÇİN YAPMAK İÇİN DUA ETMEYE DEVAM.ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN.B)

İnşallah... Allah hepimizin yardımcısı olsun. O'ndan geldik O'na döneceğiz. İnşallah yüzümüz ak olarak huzuruna çıkmayı nasip eder. Allah a emanet olun...

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

samirasert yazdı:
Avukat yazdı:
samirasert yazdı:

İnşallah... Allah hepimizin yardımcısı olsun. O'ndan geldik O'na döneceğiz. İnşallah yüzümüz ak olarak huzuruna çıkmayı nasip eder. Allah a emanet olun...

Böyle bilinçli ve içi kan ağlayan pişmanlığını itiraf eden ve (namaz kılma açıksın) lafına kanmayıp şeytanın oyunu olduğunu düşünen pek az insan vardır sizin gibi. Allah razı olsun. Yolunu sağlam siz istemeseniz bile bu imanla bir gün kapanırsınız.

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı

samirasert yazdı:
RABBİM SİZDENDE RAZI OLSUN.. YARDIMCINIZ OLSUN..
ÖNEMLİ OLAN DOPRU YOLU BULMAK DEĞİLMİ.. BENDE YAKLAŞIK 5 AY ÖNCESİNE KADAR AÇIKTIM. BİRDEN BİR KARARLA DEĞİŞTİRDİM KENDİMİ.. DAHA DOĞRUSU FİKİRLERİMİ, DÜŞÜNCELERİMİ DEĞİŞTİRDİM..

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı

bezmi safa yazdı:

İNASINIZ VE ŞEYTANA UYUYORUZ GÜNAHA GİRİYORUZ RABBİM BİZLERİ ŞEYTANIN ŞERRİNDEN KORUSUN İNŞALLAH ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM
ALLAH (C.C.) SİZDENDE RAZI OLSUN. GÜZEL YORUMUNUZ İÇİNDE..
ALLAH ' A EMANET OLUN...

hilfulfudul21

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun hikayeyi yazan kardeşimizden...Efendimiz sav in sahabelerine hitaben ''sizden biriniz inandıklarının onda dokuzunu yaşayıp onda birini yaşamazsa cennet yüzü göremez...ama öyle bir devir gelecek ki (inşaallah bu günkü devirdir) ümmetimden bir kimse inandıklarının onda birini yaşarsa cennete girecektir..'' hadisi şerifiyle de bağdaşmaktadır.Onun için tebliğ ve irşad konusunda bilen herkesi anlatmakla mükellef sayan yüce dine mensub insanlar olarak parolamız ''KOLAYLAŞTIRINIZ GÜÇLEŞTİRMEYİNİZ,MÜJDELEYİNİZ NEFRET ETTİRMEYİNİZ'' olmalıdır...B)

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı

hilfulfudul21 yazdı:
Allah razı olsun hikayeyi yazan kardeşimizden...Efendimiz sav in sahabelerine hitaben ''sizden biriniz inandıklarının onda dokuzunu yaşayıp onda birini yaşamazsa cennet yüzü göremez...ama öyle bir devir gelecek ki (inşaallah bu günkü devirdir) ümmetimden bir kimse inandıklarının onda birini yaşarsa cennete girecektir..'' hadisi şerifiyle de bağdaşmaktadır.Onun için tebliğ ve irşad konusunda bilen herkesi anlatmakla mükellef sayan yüce dine mensub insanlar olarak parolamız ''KOLAYLAŞTIRINIZ GÜÇLEŞTİRMEYİNİZ,MÜJDELEYİNİZ NEFRET ETTİRMEYİNİZ'' olmalıdır...B)
RABBİM SİZDENDE RAZI OLSUN.. YORUMUNUZ İÇİNDE.
VE HOŞGELDİNİZ..
ALLAH ' A EMANET OLUN..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt