Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bir tarafta aileniz...bir tarafta sevdiğiniz...hangisini tercih ederdiniz?.. (1 Kullanıcı)

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm...evet soruyorum size eğer siz bir seçim yapmak zorunda kalsaydınız ve ikisinden birini tercih etmek durumunda kalsaydınız hangisini tercih ederdiniz?

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm Selam Kardeşim Soruyu net anlayamadım desem kızmazsın heralde ..

Burda Sevdiğinden Kasıt Kişinin eşi mi ? :) değilse Aile diyorum

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm Selam Kardeşim Soruyu net anlayamadım desem kızmazsın heralde ..

Burda Sevdiğinden Kasıt Kişinin eşi mi ? :) değilse Aile diyorum

Estağfirullah kardeşim kızmak ne haddime...sevdiğinden kasıt kişinin eşi olacak ama bir türlü olamayan sevdiği...teşekkür ederim yorum için...hayırlı ve bereketli günler...

ebrar_reyyan

Kayıtlı Kullanıcı
aslında insanların hep zorlandığı bi soru derler ya ne yardan geçilir ne serden...
inşallah öle bi secim yapmak zorunda kalmayız hayatta benim için ailem önce gelir ama şu an bekarım evlenincede kocam ailem olacak ..ama anne babanın yeri hep ayrıdır...ALLAH böyle bir tercihte koymasın kimseyi orta yolda gidelim inş.

Âmâk-ı Hayal

Kayıtlı Kullanıcı
Ben ailemi tercih ettim.. Doğru olanın da bu olduğunu düşünüyorum.

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
:a03:

:a03:

Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatüh.
Biri eşiniz biri ise aileniz,
Tabiki ikiside ve orta yolu siz tayin edeceksiniz,
Biraz da bazı durumlarda sağır olmanız gerekecek diye düşünüyorum,
Allah'a emanet olun
Selam ve baki dua ile kalın.

motor1hr9.gif
93270140eb0.gif
97906724wb4.gif

gif078tw8jw5.gif

Kedi, aslangiller familyasındandır. Ama 40 tane kedi bir araya gelse, bir tane aslan etmez.

ve aleyküm selam ve rahmetullah Allah razı olsun yorumunuz için...eş demesek de eş adayı desek...muhakkak ki bazı durumlar sağır ve kör olmayı gerektirir, alttan almayı gerektirir...hayırlı ve bereketli günler...

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
aslında insanların hep zorlandığı bi soru derler ya ne yardan geçilir ne serden...
inşallah öle bi secim yapmak zorunda kalmayız hayatta benim için ailem önce gelir ama şu an bekarım evlenincede kocam ailem olacak ..ama anne babanın yeri hep ayrıdır...ALLAH böyle bir tercihte koymasın kimseyi orta yolda gidelim inş.

Amin. Amin. Amin!
inşaALLAH kardeşim öyle bir durumla karşılaşmazsınız...haklısınız anne babanın yeri çok farklı fakat ya ikisinden birini tercih etmek durumunda olursanız kalbiniz mi? mantığınız mı ağır basar?...hayırlı ve bereketli günler...:a33:

ayşe-rana

Kayıtlı Kullanıcı
S.A. KARDEŞİM,insan duygusal düşündüğü için sevdiğinden vazgeçmesini çok zor olduğunu düşünür.sevdiğiniz sizinle beraber olmayı ister bir ömür ,ama aile sadece sizin mutlu olmanızı ister.aile hep arkanızdadır.sevdiğniz kısmetiniz değilse zaten bir ömür başkasıyla mutlu olacaktır.daha gençken sanki zaman ve olaylar hep o halde kalırmış sanar insan.ama siz farklı bir dünya kurarsınız,o başka.zamanla unutulur.ama aile hep yanınızdadır.
ayrıca çevremden edindiğim tecrübeyle,hiç kimse aileden daha değerli olmamalı.çok iyi bir insan da olsa sizin verdiğiniz taviz onun size karşı pervasızlığına sebep olur.
çünki herkes bilir ki aile köktür.köklerinden kopmamalı insan.
ben kendi haytımda ailemi ön plana koydum.zamanla bunun önemini daha iyi anladım.
genç kardeşlerimin de yanlış yapmadan,kendilerine ve ailelerine zarar vermeden hayatlarına yön vermelerini tavsiye edrim,inşaallah.

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm canım bence aile ben böyle bir durumda kalsam asla el oğlunu aileme deyişmem heleki arada nikah yoksa çünki nikah insanın elini kolunu bağlıyor

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Ben ailemi tercih ettim.. Doğru olanın da bu olduğunu düşünüyorum.

Tercih ettim derken sizin başınızdan da böyle bir olay geçmiş anlaşılan...insan kararsız kalınca bilemiyorum hangisini tercih eder...kimse bu duruma düşmez inşaALLAH...yorum için Allah razı olsun...hayırlı ve bereketli günler...

Guo1903

Kayıtlı Kullanıcı
Önce aile gelir..Onların rızası olmayan evlilikten de hayr geleceğini pek sanmıyorum.. Duygularla değilde mantıken ve büyüklerin tecrübelerinden faydalınarak yapılan evliliklerin daha faydalı olacağı kanaatindeyim..
Rabbim hakkınızda hayırlısını nasip etsin..

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
S.A. KARDEŞİM,insan duygusal düşündüğü için sevdiğinden vazgeçmesini çok zor olduğunu düşünür.sevdiğiniz sizinle beraber olmayı ister bir ömür ,ama aile sadece sizin mutlu olmanızı ister.aile hep arkanızdadır.sevdiğniz kısmetiniz değilse zaten bir ömür başkasıyla mutlu olacaktır.daha gençken sanki zaman ve olaylar hep o halde kalırmış sanar insan.ama siz farklı bir dünya kurarsınız,o başka.zamanla unutulur.ama aile hep yanınızdadır.
ayrıca çevremden edindiğim tecrübeyle,hiç kimse aileden daha değerli olmamalı.çok iyi bir insan da olsa sizin verdiğiniz taviz onun size karşı pervasızlığına sebep olur.
çünki herkes bilir ki aile köktür.köklerinden kopmamalı insan.
ben kendi haytımda ailemi ön plana koydum.zamanla bunun önemini daha iyi anladım.
genç kardeşlerimin de yanlış yapmadan,kendilerine ve ailelerine zarar vermeden hayatlarına yön vermelerini tavsiye edrim,inşaallah.

Ve aleyküm selam kardeşim...Allah razı olsun üşenmeyip bu kadar yazmışsın ellerine sağlık...4 senedir süregelen ve aileyi kaybetmek korkusuyla gel-gitler yaşanan bir süreç...dile kolay ...4 sene...ve hala birbirini seven ve ne olursa olsun birbirinden kopamayan iki insan...insan bu durumda ne yapacağını tam kestiremez olsa gerek...

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm canım bence aile ben böyle bir durumda kalsam asla el oğlunu aileme deyişmem heleki arada nikah yoksa çünki nikah insanın elini kolunu bağlıyor

Ve aleyküm selam kıymetli ablacığım... o engin tecrübelerinden benimde istifade etmemi istediğinden dolayı çok teşekkür ederim...Allah hepinizden razı olsun...hayırlı ve bereketli günler olsun inşaALLAH...

YARALI KAPL

Kayıtlı Kullanıcı
s.a kardeşim gerçekden zor bir durum birtarafta anne babanız diğer tarafta sevdiğiniz,allah kolaylık versin ama ayarlamasını siz yapacaksınız iki taraftalada konuşup halletmelisiniz arada kalan sizsiniz ama anne baba herşeyde önemlii özellikle evlenince insanlar dahada iyi anlıyorlar aileden kopduğunuz zaman rüzgar sizi heryöne savuracakdır.üstelik birde sizi 9 ay karnında taşımış yemeyip giymeyip size fedakarlık yapan insanların ahını alacaksınız.yaptınığınız herşeyi ileride veladınızdan göreceksnizi değermi 3 günlük dünya için sabaha çıkacağımızın garantisi yok yada anne babanıza birşey olduğu zaman sürekli vicdan azabı duyacaksınız eşinizde sizi seviyorsa ailenize katlanmak zorunda sizin yaşadığınız birebir ortamın içinde değilim ama bana yorum yapmak belkide kolay geliyor kardeşim hakkını helal et ama üzmememk gerekdiğini düşünüyorum güzellikle halledebilirsini evlilikde erkegin rolü çok önemli çünkü eşi ve annesini arasındaki ilişkiyi ayarında önemli role sahip çünkü ikisinide o tanıyor.hakkını helal et kardeşim eğer moralini bozmuşsam selam ve dua ile

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt