Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

bir sorum var... (1 Kullanıcı)

tuba_m

Kayıtlı Kullanıcı
bir sorum olacakti sizlere gecen gun bir mezarligin onunden gecerken aRkadasim mezar taslarini okumanin gunah oldugunu soyledi sizce bu bilgi dogrumu ? dogruysa neden gunah? beni biraz aydinlatabilirmisiniz???

IMEN

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum tuba kardesım
ben bıraz konuya baktım bu konu unutkanlıkla alakalı bı konu gunah degıl sadece zamanın alımlerı mezar taslarını okumanın hafızayı zayıflattıgnı dusunmus ve uzak kalmıslardır tıpkı sımdıkı reklam tabelalarını okumak gıbı sende bakarsın ıns
selam ve dua ıle

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm canım kesin bi bilgim yok ama mezar taslarının üzerindeki yazıları okursan unutkanlığa yol açar diye duymuştum.günah diye birşey yok yani sadece unutkanlığa yol açıyo

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Soru
Mezar taşlarının üzerindeki yazıları okumanın unutkanlığı getirdiği söyleniyor bu doğru mudur?doğru ise ne derece doğrudur?

Cevabımız
Değerli Kardeşimiz;

Böyle bir hadisin olduğunu bilmiyoruz. Bu ifadeler daha ziyade adap kitaplarında yer almaktadır. Bu biraz psikolojik bir durumdur. Ayrıca peygamberimiz zamanında mezarlara taş yapılıp üzerine yazı yazılmıyordu. Belki zihni boş şeylerle meşgul etmenin zihnin asıl öğrenmesi gereken şeylerle ilgilenememesi gibi bir sebebi olabilir. Ayrıca bugün ilmen de ispatlanan bir durum var. Göze hızlı hızlı çarpan görüntüler veya yazılar insanın dikkatini dağıtıyor veya bir noktaya odaklanmasını zorlaştırıyor. Dolayısıyla da öğrenmeyi geciktirebiliyor. Plaka veya reklam panolarını okumak da bu çerçeve içinde mütalaa edilebilir. Meseleye bu açıdan yaklaşacak olursak daha sağlıklı neticeler almış oluruz.

_YUSUF_

Yönetici
Geçmiş büyüklerimiz ne kadar itikatlı idilerki bir anı bile Allah'u tealadan gafil olmayı zihinlerini meşgul edecek birşeyleri iyi saymazlardı buda onlardan bir tanesidir.
selametle kalın

tuba_m

Kayıtlı Kullanıcı
cok tesekkur ederim beni aydinattigniz icin eger dogrusunu ogrenmeseydim bende yanlis fikirler edinecektim allah razi olsun

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt