bir seyi cok merak ediyorum arkadaşım ...besmelesiz kesimin yenmegecegını soylemıssın ...peki ben sana şöyle bir soru sorayım.....yurtdışında PUTPERES OLMAYAN ,EHLİ KİTAP SAHİBİ bir ülkedesin....senin dinin de helal olan bir et cinsi pişirildi önüne kondu yemezmisin?...........vereceğin cevabı lütfen kesin bir bilgiye dayandır
aa...selamlar.
Hz. Ömer (ra) demişti ki Allaha oğul isnad etmekten daha büyük bir şirk bilmiyorum. putperest olmayanlar sadece Müslümanlardır. şirkle küfür aynı şeydir. önüne konsa...yemezmisin?
haşa domuz da konsa yerler herhalde hoşgörü gereği olur mu canım kırmak olurmu insanları...haram et yerler tabi kırmamak için bide utanmadan besmele çekerler (!)
etin helal sayılması için boğazlayan -kim olursa olsun- besmele çekmeli ,yani tanrının değil, ilahın değil "god" vs. türünden değilde. Allah adıyla demesi lazım. yoksa et helal olmaz. ben Allah adıyla boğazlayan mürşrikleri hiç duymadım (!) üstelik hayvanları elektroşokla et haline getiriyorlar. zavallı hayvan.
Allah adını anacak olsalardı müslüman olurlardı belkide
Allah adı ismi celaldir. yalnız Hz. Muhammedin (sav) Kendisine kul olduğu Tek İlaha aittir.
hristiyan vs. kafirlerin taptıkları ilahın adı başkadır.
imkansızlık diye birşeyde yoktur isteksizlik diye birşey vardır. bunlar kurtarmaz göz boyarsın kendi kendine ...
bir sürü imkan var arayan bulur. açlıktan ölücek olsan başka.
şurada Kuranın üçte biri olan İhlas süresi hakkında okuyun lütfen :
Teslis 'e Cevap: Ihlas Suresi - Islamiyet.gen.tr