Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bir sorum vaR (1 Kullanıcı)

HilserSeN

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaslar marketlerde vs satılan tavuk vb.. et ürünleri var Bazi tanıdıklarim helal kesim olmadigini düsünerek almıyolar yemiyolar Söle düsünürsek dısarda yedigimiz tost ,döner vs bunlarin icindede et ve etten yapilmis ürüneler var Bunlari yemememizmi gerekiyor Cünkü helal kesim olup olmadigini bilmiyoruz..Bu konuda aydınlatirsaniz beni sevinirim

ahsarmıznası

Kayıtlı Kullanıcı
aleykum selam ............marketlerde satılan tavuk ürünleri SULU kesimdir...ülkemizin günlük tavuk tükediminin hesabını yaparsan sulu kesimin MECBURİYETTEN yapılması gerektiğini göreceksiniz...aldıgınız tavuk ürünlerinin üzerinde İSLAMİ KESİME UYGUNDUR notunu okuyorsanız bu konuda sizin bir vebalinizin olmayacağı kanatindeyim...ama yinede güvendiğiniz markalara ve daha teknolojik calışan daha marka ve piyasa yapmış firmalar varsa bence öncelikle o firmayı o markayı tercih ediniz....çünkü o firmalarda bu konuya MECBUREN DAHA HASSASİYET GÖSTERİLİYOR…Diğer taraftan dışarıda et ve et ürünleri yememen her zaman için daha iyi olur …çünkü fast food satış yapan yerlerin çoğunda SAKADAT kullanılmaktadır…elbette sakadat kullanmayan yerlerde var ama kar artışı sebebiyle sakadat satan yerler cogunluktalar..sakadat yemek dinen sakıncalı değil fakat hizmette sahtekarlık yapılmaktadır……..sulu kesim tavuk yerine kuru kesim tavuk yenebılır ama pıyasada heryerde bulamadıgın gibi fıyatıda bıraz daha yüksektir…..sulu kesim tavuk yegen kişiler elbette bir yerde haklı olabılır ,sulu kesim tavugun tadından da pek lezzet alamıyorsunuz…ama dediğim gibi sule kesim tavuk İSLAMI KESİME UYGUNDUR ibaresi ile marka ve şirket düzeyi yüksek bir ürünse yenmesinde sizin bir mesulıyetiniz olamaz….elinizden geldiği kadarıyla kuru kesim yemeniz elbetteki tavsiyemdir…..

ahsarmıznası

Kayıtlı Kullanıcı
aleykum selam ............marketlerde satılan tavuk ürünleri SULU kesimdir...ülkemizin günlük tavuk tükediminin hesabını yaparsan sulu kesimin MECBURİYETTEN yapılması gerektiğini göreceksiniz...aldıgınız tavuk ürünlerinin üzerinde İSLAMİ KESİME UYGUNDUR notunu okuyorsanız bu konuda sizin bir vebalinizin olmayacağı kanatindeyim...ama yinede güvendiğiniz markalara ve daha teknolojik calışan daha marka ve piyasa yapmış firmalar varsa bence öncelikle o firmayı o markayı tercih ediniz....çünkü o firmalarda bu konuya MECBUREN DAHA HASSASİYET GÖSTERİLİYOR…Diğer taraftan dışarıda et ve et ürünleri yememen her zaman için daha iyi olur …çünkü fast food satış yapan yerlerin çoğunda SAKADAT kullanılmaktadır…elbette sakadat kullanmayan yerlerde var ama kar artışı sebebiyle sakadat satan yerler cogunluktalar..sakadat yemek dinen sakıncalı değil fakat hizmette sahtekarlık yapılmaktadır……..sulu kesim tavuk yerine kuru kesim tavuk yenebılır ama pıyasada heryerde bulamadıgın gibi fıyatıda bıraz daha yüksektir…..sulu kesim tavuk yegen kişiler elbette bir yerde haklı olabılır ,sulu kesim tavugun tadından da pek lezzet alamıyorsunuz…ama dediğim gibi sule kesim tavuk İSLAMI KESİME UYGUNDUR ibaresi ile marka ve şirket düzeyi yüksek bir ürünse yenmesinde sizin bir mesulıyetiniz olamaz….elinizden geldiği kadarıyla kuru kesim yemeniz elbetteki tavsiyemdir…..

BİRDE ŞUNU SÖYLEMELİYİM TAVUK ÜRETİMİNİN %90 NI TÜRKİYEDE YAPILMAKTA FAKAT KIRMIZI ETİN %75 İ YURT DIŞINDAN GELMEKTEDİR.KIRMIZI ET DAHA DÜŞÜNDÜRÜCÜ HELAL HARAM NOKTASINDA..O YUZDEN KIRMIZI ET ALIRKENDE YERLİ ÜRETİMİ TERCİH EDEBİLECEĞİN YERLER VARSA ORALARI TERCIH ETMELISIN.....

HilserSeN

Kayıtlı Kullanıcı
Kardesim verdigin bilgiler icin saol Ben islami kesime uygundur yazısı görmedim hic marketlerde satılanlan et ürünlerinde Besmelesiz kesilen etide yemek haram o zaman dısardan pek bisey yemicegiZ Kırmızı et te bildigimiz kisilerin dısında baskalarindan alinip yenmicek o zmaan :)

ahsarmıznası

Kayıtlı Kullanıcı
Kardesim verdigin bilgiler icin saol Ben islami kesime uygundur yazısı görmedim hic marketlerde satılanlan et ürünlerinde Besmelesiz kesilen etide yemek haram o zaman dısardan pek bisey yemicegiZ Kırmızı et te bildigimiz kisilerin dısında baskalarindan alinip yenmicek o zmaan :)
bir seyi cok merak ediyorum arkadaşım ...besmelesiz kesimin yenmegecegını soylemıssın ...peki ben sana şöyle bir soru sorayım.....yurtdışında PUTPERES OLMAYAN ,EHLİ KİTAP SAHİBİ bir ülkedesin....senin dinin de helal olan bir et cinsi pişirildi önüne kondu yemezmisin?...........vereceğin cevabı lütfen kesin bir bilgiye dayandır

HilserSeN

Kayıtlı Kullanıcı
bir seyi cok merak ediyorum arkadaşım ...besmelesiz kesimin yenmegecegını soylemıssın ...peki ben sana şöyle bir soru sorayım.....yurtdışında PUTPERES OLMAYAN ,EHLİ KİTAP SAHİBİ bir ülkedesin....senin dinin de helal olan bir et cinsi pişirildi önüne kondu yemezmisin?...........vereceğin cevabı lütfen kesin bir bilgiye dayandır

Sorunu tam anlamadim putperes olmayan diyorsan ve ehli kitap diyorsan hiristiyan ve yahudileri kastediyorsun yada bizim ülkemizdeki sözde müslümanlar gibi bir müslüman ülke Benim dinimce etin helal olmasi icin Besmeleyle yani Allahin adi cekilerek hayvanin kesilmesi gerek EgeR Besmeleyle cekilmisse yeriM Bunu yapan hiristiyan yada yahudiyse yine yemem Allah diyerek kessede yemem Çünkü bunu kendi dini inancina göre demistir..Ama hak din islamin kuranın gelmesiyle herhangi bir hükmü kalmayan ve Allaha ortak kosan bir dinin mensubunun Allah diyerek hayvani kesmesi Hic birsey ifade etmeZ

ahsarmıznası

Kayıtlı Kullanıcı
Sorunu tam anlamadim putperes olmayan diyorsan ve ehli kitap diyorsan hiristiyan ve yahudileri kastediyorsun yada bizim ülkemizdeki sözde müslümanlar gibi bir müslüman ülke Benim dinimce etin helal olmasi icin Besmeleyle yani Allahin adi cekilerek hayvanin kesilmesi gerek EgeR Besmeleyle cekilmisse yeriM Bunu yapan hiristiyan yada yahudiyse yine yemem Allah diyerek kessede yemem Çünkü bunu kendi dini inancina göre demistir..Ama hak din islamin kuranın gelmesiyle herhangi bir hükmü kalmayan ve Allaha ortak kosan bir dinin mensubunun Allah diyerek hayvani kesmesi Hic birsey ifade etmeZ

söylediklerin doğru...fakat ben DOST tv adlı kanalda Seyfettin BULUT beyefendi nin bir programında EHLİ KİTAP olanların kestiği hayvanın İMKANSIZLIK sebebi ile yenilebileceğini söylemişti.........

HilserSeN

Kayıtlı Kullanıcı
İmkansızlık demis adi üstünde eger cok zor bir durumla karsilasirsan bazi seyler yenebiliyor biliyorsun onu kastetmistiR

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı

aa...selamlar.
Hz. Ömer (ra) demişti ki Allaha oğul isnad etmekten daha büyük bir şirk bilmiyorum. putperest olmayanlar sadece Müslümanlardır. şirkle küfür aynı şeydir. önüne konsa...yemezmisin?

haşa domuz da konsa yerler herhalde hoşgörü gereği olur mu canım kırmak olurmu insanları...haram et yerler tabi kırmamak için bide utanmadan besmele çekerler (!)

etin helal sayılması için boğazlayan -kim olursa olsun- besmele çekmeli ,yani tanrının değil, ilahın değil "god" vs. türünden değilde. Allah adıyla demesi lazım. yoksa et helal olmaz. ben Allah adıyla boğazlayan mürşrikleri hiç duymadım (!) üstelik hayvanları elektroşokla et haline getiriyorlar. zavallı hayvan.
Allah adını anacak olsalardı müslüman olurlardı belkide
Allah adı ismi celaldir. yalnız Hz. Muhammedin (sav) Kendisine kul olduğu Tek İlaha aittir.
hristiyan vs. kafirlerin taptıkları ilahın adı başkadır.

imkansızlık diye birşeyde yoktur isteksizlik diye birşey vardır. bunlar kurtarmaz göz boyarsın kendi kendine ...
bir sürü imkan var arayan bulur. açlıktan ölücek olsan başka.

şurada Kuranın üçte biri olan İhlas süresi hakkında okuyun lütfen : Teslis 'e Cevap: Ihlas Suresi - Islamiyet.gen.tr

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaslar marketlerde vs satılan tavuk vb.. et ürünleri var Bazi tanıdıklarim helal kesim olmadigini düsünerek almıyolar yemiyolar Söle düsünürsek dısarda yedigimiz tost ,döner vs bunlarin icindede et ve etten yapilmis ürüneler var Bunlari yemememizmi gerekiyor Cünkü helal kesim olup olmadigini bilmiyoruz..Bu konuda aydınlatirsaniz beni sevinirim

Esselamu Aleyküm değerli kardeşlerim
Bu konu hasasiyetlik içeren bir konu
Bu günlerde bu konuyla ilgili çok yazı okudum çeşitli yorumlar var..
Uzun süredir düşünmekte ve kaygılanmaktayım...
Bu konuyla ilgili olarak siz kardeşlerimden ricam gerçekten emin olduğunuz markaları önermeniz..
Selametle kalınız
Selam ve duayla
Rahman c.c. emanet olun...​

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
........................................................................................................................

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
.............güncelleme.............

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırlı Cuma'lar

Hayırlı Cuma'lar

Esselamu Aleyküm değerli kardeşlerim
Bu konu hasasiyetlik içeren bir konu
Bu günlerde bu konuyla ilgili çok yazı okudum çeşitli yorumlar var..
Uzun süredir düşünmekte ve kaygılanmaktayım...
Bu konuyla ilgili olarak siz kardeşlerimden ricam gerçekten emin olduğunuz markaları önermeniz..
Selametle kalınız
Selam ve duayla
Rahman c.c. emanet olun...​

HilserSeN

Kayıtlı Kullanıcı
Su eda bu soruyu 2 sene önce sormustum :) Ben bulamadım güvenilir marka Sulu kesim yerine Bildik tanıdık güvenilir yerden kuru kesım almak en iyisi heralde ....Bazıları bim e güveniyo ordakı sulu kesimlerı alıyo ne kadar güvenilir tartısılır tabi Sonucta makinanın başında dügmeye basan sahıs Allahın adıyla mı keser baska seylemi artık bilemıyoruz

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
Değerli Kardeşimiz;

Besmeleyi bilerek ve kasden terk eden adamın kestiği yenmez. Yoksa unutarak veya gafletle besmele çekilmese de yenir. Ayrıca o gibi yerlerde kesim aletini çalıştıran insanların besmele çektikleri ifade ediliyor.

Diğer taraftan yahudi ve hıristiyanların kestikleri bile yenildiğine göre bir müslümanın kestiği şüphesiz helaldir ve yenilir. Şüpheden dolayı helal bir şey haram olmaz. Bizim şüphemiz yersizdir.

Bir çok tavuğun birden kesilmesine gelince; bir avcı bir silahla onlarca kuşu öldürse her biri için ayrı ayrı besmele çekmesi gerekmiyor. Hatta besmeleyi unutsa bile yine de helaldir. Bu nedenle aynı anda yüzlerce tavuğun kesilmesinin bir sakıncası yoktur.

Memleketimiz islam diyarı olduğu için şüpheye girmeden kesilen tavukları yiyebiliriz.
Selam ve dua ile...

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşlerim soruyu ben cevaplamadım :D ama kaynak iyi yalnız bizim forum moderotörü o sitenin ismini forumumuzda yazılmasını istemediklerini söyledilerini görmüştüm, yazıyla o yüzden kaynak yazmadım.

HilserSeN

Kayıtlı Kullanıcı
Değerli Kardeşimiz;

Besmeleyi bilerek ve kasden terk eden adamın kestiği yenmez. .Yoksa unutarak veya gafletle besmele çekilmese de yenir Ayrıca o gibi yerlerde kesim aletini çalıştıran insanların besmele çektikleri ifade ediliyor.

Diğer taraftan yahudi ve hıristiyanların kestikleri bile yenildiğine göre bir müslümanın kestiği şüphesiz helaldir ve yenilir. Şüpheden dolayı helal bir şey haram olmaz. Bizim şüphemiz yersizdir.

Bir çok tavuğun birden kesilmesine gelince; bir avcı bir silahla onlarca kuşu öldürse her biri için ayrı ayrı besmele çekmesi gerekmiyor. Hatta besmeleyi unutsa bile yine de helaldir. Bu nedenle aynı anda yüzlerce tavuğun kesilmesinin bir sakıncası yoktur.

Memleketimiz islam diyarı olduğu için şüpheye girmeden kesilen tavukları yiyebiliriz.
Selam ve dua ile...

İbra O kaynak pek sağlam değil :) Aynı yazı icinde Çelişki var mavi yaptıgım yerlerde ...
Yahudi ve Hiristiyanın kestiği hayvanın etini yemek zaten haram dır onun tartışılcak bişeyi yok yenmez !
Sözde ve özde müslümanlarda Allah'in adıyla keserse yeniR
Burasi laik demokratik türkiye Adam cekerde cekmezde özgür o konuda
Bizde artık güvendiğimiz kişilerden alıcaz yada kendimiz Canlı tavuk alip Allahın adıyla kesicez hiçbir süphe ve sorun kalmıyacak vesselam ..

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
Değerli Kardeşimiz;

Besmeleyi bilerek ve kasden terk eden adamın kestiği yenmez. Yoksa unutarak veya gafletle besmele çekilmese de yenir. Ayrıca o gibi yerlerde kesim aletini çalıştıran insanların besmele çektikleri ifade ediliyor.

Selam ve dua ile...

İyiki bu yazı sana ait değil yoksa elimden kurtulamazdın.

'' Yoksa unutarak veya gafletle besmele çekilmese de yenir. ''Bunu söyleyen kişi delilini getirsin.Delil getiremiyorsa işkebemden öteye geçmez söylediği.

Şunu ifade edeyim.Kesilen şeylerin yenmesi için onu kesenin müslümanlığına bakılmaz.Allah'ın adıylamı kestiğine bakılır.Burda bu işkembeci kafasına göre yorum yapmış gene.
Bu zaman asrı saadetteki gibi müşrik olmayan ehli kitap kalmadı ve hemen hemen hepsinin müşrik olduğunu söylesek abartmış olmayız..Ve müşrik olan biri kendinin müslüman olduğunu çatlayacak kadar bağırsa gene kestiği yenilmez.

Şüpheden dolayı helal haram olmaz lakin.Şüpheden dolayı bir şeyin terkedilmesi takvadandır.Keza günümüzde cola vs çeşitli içeçekler içeriği açıklanmadığından dolayı bilinmediği için takva ehli tarafından içilmiyor...

Tavukların çoğu kaynar suda haşlanıyor bu bilinen bir gerçek o kaynar suyun sıcaklığından ötürü deriden geçip vucuda girermesi tehlikesi vardır.Bunuda bilebilmemiz zordur.Tanıdığımız veya güvenilir yerlerin tercih edilmesi gerekir.

malik80

Kayıtlı Kullanıcı
İyiki bu yazı sana ait değil yoksa elimden kurtulamazdın.

'' Yoksa unutarak veya gafletle besmele çekilmese de yenir. ''Bunu söyleyen kişi delilini getirsin.Delil getiremiyorsa işkebemden öteye geçmez söylediği.

Şunu ifade edeyim.Kesilen şeylerin yenmesi için onu kesenin müslümanlığına bakılmaz.Allah'ın adıylamı kestiğine bakılır.Burda bu işkembeci kafasına göre yorum yapmış gene.
Bu zaman asrı saadetteki gibi müşrik olmayan ehli kitap kalmadı ve hemen hemen hepsinin müşrik olduğunu söylesek abartmış olmayız..Ve müşrik olan biri kendinin müslüman olduğunu çatlayacak kadar bağırsa gene kestiği yenilmez.

Şüpheden dolayı helal haram olmaz lakin.Şüpheden dolayı bir şeyin terkedilmesi takvadandır.Keza günümüzde cola vs çeşitli içeçekler içeriği açıklanmadığından dolayı bilinmediği için takva ehli tarafından içilmiyor...

Tavukların çoğu kaynar suda haşlanıyor bu bilinen bir gerçek o kaynar suyun sıcaklığından ötürü deriden geçip vucuda girermesi tehlikesi vardır.Bu nuda bilebilmemiz zordur.Tanıdığımız veya güvenilir yerlerin tercih edilmesi gerekir.

Selamün aleyküm,

Yurddisinda yasayan bizlerin en büyük sorunlarindan biride helal et yemektir.
yetmisli yillarda bu bizim icin cok zordu.Elhamdülillah simdi bu sorun bizim
kendi mezbahanelerimizde calisan müslümanlar tarafindan cözüldü.
Beyaz ET KONUSU ise hala cözülmüs deyil.
hernekadar HELAL yazili tavuk kartonlari piyasada bol miktarda bulunsada .
gercek tavuk mezbahanesine getirilen tavuklar band usulü otomatik olarak
kesilip sicak su kazanlarindan gecirililmesidir.
sorun bu sicakligin nekadar oldugudur. yani taslik tabir ettigimiz icinin temizlenmeden kazana atilmasidir. acaba etin icine bu sinermi ?

Allaha Emanet Olunuz.

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
Selamün aleyküm,

Yurddisinda yasayan bizlerin en büyük sorunlarindan biride helal et yemektir.
yetmisli yillarda bu bizim icin cok zordu.Elhamdülillah simdi bu sorun bizim
kendi mezbahanelerimizde calisan müslümanlar tarafindan cözüldü.
Beyaz ET KONUSU ise hala cözülmüs deyil.
hernekadar HELAL yazili tavuk kartonlari piyasada bol miktarda bulunsada .
gercek tavuk mezbahanesine getirilen tavuklar band usulü otomatik olarak
kesilip sicak su kazanlarindan gecirililmesidir.
sorun bu sicakligin nekadar oldugudur. yani taslik tabir ettigimiz icinin temizlenmeden kazana atilmasidir. acaba etin icine bu sinermi ?

Allaha Emanet Olunuz.

Kardeş.O suyun tavukların derilerinden geçmemesi.Etin içine sinermi sinmezmi ona biz karar veremeyiz o işi yapanlar ölçecek tartacak sıcaklık ayarını ona göre yapacaklar.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt