Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bir sorum sorunum var büyüklerimden yardım lütfen (1 Kullanıcı)

fevzi_33

Kayıtlı Kullanıcı
Selamın aleyküm,

ben 20 yaşındayım. Dinime layık olamıyorum en büyük nedeni Bu dünyaya tıkılmış kalmışım iyi bi iş iyibir aile düşüncesiyle hareket ettim hep iyi ögrenci iyi bi ogul olmaya çalıştım... Belki demesi yanlıştır ama elimden geldiğince aklım yettiğince ibatetimi yapmaya çalıştım.(umarım hepsini yapacak gücü verir allahım) Kıyamet Alemetleri, Kıyamet Günü Yaklaşarak Gelmektedir. bu sayfada okudugum konu içinde benim durumum geçiyor. "Bu dünya iyi bi aile iyi bi iş için deil Allah'a kulluk görevimiz için geldik" diyor şüphesiz ki öledir. Tabiki ailemize ahlakımıza öncelikle haramdan uzak durmak için bi işe itiyacımız var. ben başımı kaldıramıyorum nerdese 15 saat kadar işteyim ( Kafe Teknik elemanıyım) üniversite okuyorum vaktim çok dar oluyo ve düşünecek vaktim olmuyor uyurken ve uyanırken aklım başımda olmuyor nerdeyse nerde oldugumu unutuyorum. Umarım kendimi anlatabilmişimdir. Önce Allah'a dualarımla... şimdi sizden kardeşinize bi fikir bi yardım....

kayrahan

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum kardesim. Anladigim kadariyla zaman yeterziliginden dolayi allaha kulluk groveini yeine getiremiyorsun.
Bende yeni yeni dinimin gerektirdiklerini ogrenmeye basladim. Bilmiyorum benim taviseyem ne kadar dogru olabilir.
Burada sana yol gosterecek mutlaka bir mumin kardesimiz vardir. Ama benim kanaatim calistigin sureler icinde salavat getirmen olabilir. Ben is vakitlerimde zaman buldukca boyle gecirmeye calisiyorum.

Ama dedigim gibi bende bu konuda pek bilgi sahibi degilim. Bende senin kadar abilerimizin ve ablalarimizin fikirlerini merak ediyorum.

Allaha emanet ol kardesim

islam_güneşi

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar.bir kere niyetleriniz güzel.en azından bunları düşünecek ve yazacak zaman bulabilmişsiniz.kendinizi suçlu hissetmeyin.sadece gün için de diğer arkadaşımın da dediği gibi çokça salavat getirin.esselatu vesselamu aleyke ya resulallah.
Allahumme salli ala seyyidina muhammedin ve ala ali seyyidina muhammed.ve en önemli si ne olursa olsun namaz kılın.namazın ve orucun bahanesi olmaz.çok zor durumda kalmadığınız sürece.(hastalık gibi)ama çalışıyorsanız özellikle kılmalısınız namazınızı.hele çalışan okuyan insanın yaptığı ibadet şahsen söylüyorum:daha hayırlıdır bana göre.çünkü o dar zamanından vakit bulup da ibadete duran mümin Allah katında pek sevilir.şimdilik paylaşacaklarım bu kadar ama fırsat buldukça düşüncelerimi ve fikirlerimi beyan etmeye çalışacağım muhterem kardeşlerim.ZAMAN NAMAZ ZAMANI.bütün kötülüklerden koruyacak kalkanımız.selamet ile kalın.dualar size olsun kardeşlerim

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt