Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bir sorum olacaktı sizlere? (1 Kullanıcı)

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaslar benim uzn zmandır aklıma takılan bir sorunum var... Benim bir sitem var ben bu siteye gazateden dergilerden veya takvm arkası yazılardan bulmuş olduğum yazıları siteme yayınlıyorum.. Bunları yazarken acaba bşkalarının da hakklarına girmiş oluyor muyum? sonuçta onların haberi olmadan siteme yazıyı ekliyorum helallik almam gerekir mi?.. bu konuda pek bi bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim..

DiLaRa_I NuR

Kayıtlı Kullanıcı
BENİMDE KAFAMA TAKILIYOR İNŞ CEVAP GELİR BİZDE BURAYA YAZDIKLARIMIZI BAŞKA YERLERDEN OKUDUMUZ VE HOŞUMA GİDENLERİ ALIP EKLİYORUM HAKLARINI KASBEDİYORUZMU DİYE DÜŞÜNÜYORUM HEP ALLAH RAZI OLSUN SENDEN İNŞ CEVAP GELİR ... selam ve dua ile..

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
İnş canım.. Aklıma bu site geldi bi sorayım dedim blki bilen vardır varsa bilgilenmiş oluruz diye düşündüm.. Selam ve dua ile

gizli-modeste

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.sorularlaislamiyet.com

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
KORSAN YAYIN - İslami Eserlerde Kul Hakkı Olmaz - Islam-Tr.Net - islami filmler, islami kitaplar, islami programlar, islami sohbet
Arkadaşlar tam olarak ben bilmiyorum ama bu sitedeki yazıyı okursanız net fikir elde edebilirsiniz diye düşünüyorum.
O yazının ilk sahibi sizin alıntı yaptığınızda sevaba ortak olacağı için rahatsız olmaz aksine memnun kalır. Yine de benden daha bilgili olan arkadaşlar net cevap verirlerse daha iyi olur.

bilgilendirdğin için teşekkür ederim.. Allah razı olsn..

Luvi

Kayıtlı Kullanıcı
Es Selamun Aleykum;

1.Alınacak şey gayri meşru ise; gayrimeşru alıntılarda evvela Allah (c.c)'ın hakkı var alınamaz, yayılamaz. müstehcen resim yazı, küfür ve günah içerikli yazı batılı tasvir ve teşyii gibi..

2. Alınacak şey dünyevi bir menfaate bakıyor yani maddi değeri olan bir şeyse bu tümüyle yayıncının iznine bağlıdır.

3. Alınacak yazı metin kitap eğer dini ve semavi bir bilgi ise yayıncının izni mühim değil uhrevi istifade için alınmasında bir mahzur yoktur. Zira İslam'da ilim ketmedilemez hasredilemez. Velevki izin verilmesin maddi gelir hedeflenmediği sürece alınabilir, kitap bile olsa bir nüsha alınıp okunabilir.

4. Alıncak şey 3.madde de belirtilen cinsten olur ve ancak basıp satmak veya türlü maddi gelir rant sağlamak için yine izinsiz alınamaz kullanılamaz.

Aşk-ı niyaz ederiz...

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
Es Selamun Aleykum;

1.Alınacak şey gayri meşru ise; gayrimeşru alıntılarda evvela Allah (c.c)'ın hakkı var alınamaz, yayılamaz. müstehcen resim yazı, küfür ve günah içerikli yazı batılı tasvir ve teşyii gibi..

2. Alınacak şey dünyevi bir menfaate bakıyor yani maddi değeri olan bir şeyse bu tümüyle yayıncının iznine bağlıdır.

3. Alınacak yazı metin kitap eğer dini ve semavi bir bilgi ise yayıncının izni mühim değil uhrevi istifade için alınmasında bir mahzur yoktur. Zira İslam'da ilim ketmedilemez hasredilemez. Velevki izin verilmesin maddi gelir hedeflenmediği sürece alınabilir, kitap bile olsa bir nüsha alınıp okunabilir.

4. Alıncak şey 3.madde de belirtilen cinsten olur ve ancak basıp satmak veya türlü maddi gelir rant sağlamak için yine izinsiz alınamaz kullanılamaz.

Aşk-ı niyaz ederiz...

Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt