Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bir sorum olacak.Kafamı Çok karıştırıyor.... (1 Kullanıcı)

fox_tr

Kayıtlı Kullanıcı
İlk önce herkeze S.a..
Arkadaşlar sorum şu..Bnm günlerdir kafamı tırmalayan, bni yiyip biteren derdim şu..sizlere açılıyorum..

1)Mesela sabah namazını diyelim bizim orda saat 5.00 da kılıyorlar.. bn saat 5.15'de kılsam bu Kaza mı olur yoksa Eda'mı olur((Eda::vaktinde kılınan namaz))

bir de dier sorum şu:::

2)Kaza namazlarını kılarken sünnet kılınır elbet!! ama farz'lar kılınır mı??
yani; ''niyet ettim sabah namazının kaza sünnetini kılmaya'' die niyet edilir ama,
''niyet ettim sabah namazının kaza farzını kılmaya,Uydum hazır olan imama'' denilmez ki....:a43::a43: lütfen yardım ediniz
Slm ve selamet ile....:a42:

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
Sabah namazının vakti takvimlerde imsak yazan vakitten başlıyarak, güneş yazan vakte kadar devam eder. Bu vakitler içinde kılındığı takdirde eda edilmiş olur. Bu vakt çıktıntan sonra kılınırsa kazaya kalmış olurki büyük günah olur. Tek kılanın vaktin evvelinde ( Yani ihtiyaten imsak vaktinden 15 dk. sonra ) kılması, cemaat halinde kılındığı zaman ise güneşin doğmasına yaklaşık 30 dk. kala kılınması müstehabtır. Dolayısıyla tek kılan kimsede güneş doğmadan (takvimlerde güneş yazan vakit geçmeden) selam verip namazı bitirise vaktinde kılmış oluyor.

Kaza namazları konusunda ise aşağıdaki linkte senet ve delilleriyle birlikte detay bilgi verilmiştir. Konu biraz uzun olduğundan oradan okumanızda faide olduğunu düşünüyorum.

Dua eder kıymetli dualarınızı istirham ederim.

Vesselam.

Kaza namazları .:.: www.dinimizislam.com :.:.

Namaz vakitleri .:.: www.dinimizislam.com :.:.

http://www.dinimizislam.com/mailgrubu.asp

fox_tr

Kayıtlı Kullanıcı
ÇoK tşşkür ediyorum sevgili kardeşim Allah kılınan namazları kabul etsin !!! :) Tekrar teşekkürlerimi sunup Allah'a emanet ediyorum sizi....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt