Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bir Sahabenin Aski.. (Ask neymis, bir nebze anlayalim diye..) (1 Kullanıcı)

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı

Onun ismi Mersed ibni Ebu Mersed..
Onemli bir sahabe..
Islam'dan once bir kizi seviyor, ama cok seviyor. Bildigimiz sevgilerden olmadigini daha sonra anlayacaksiniz.
Asik yani...Seviyor..
Islam yok, din yok ama seviyor.
O bir kiza tutkun yalnizca.

Ve bir gun olur, Islam'la sereflenir Mersed.
Ama ayni lutuf, sevdigi kizda yoktur. Islam'i kabul etmez sevdigi.
Hicret etti en sonunda asik sahabe.
Kizda ne Islam var ne hicret..

Mersed bir kahraman.
Ne yapiyordu ki?
Medine'den Mekke'ye gidip esirleri kaciriyordu.
Gece Mekke'ye gidiyor yine, bir esir aliyordu. Her seferde bir esir.
Resulullah (s.a.v) ondan memnun..

O bir kahraman.
Yine bir gece yarisi Mekke'de. Gizleniyor.
Bu sirada onu eski asigi goruyor. Fakat o musrik bir kadin nihayetinde.
Ismi Anak..
Mersed'i uzaktan goruyor. Bagiriyor : "Mersed !"

- Evet, sen kimsin ?

- Ben Anak. Sevgilin, asigin.. Mersed, rahat bir yasama ve yataga ne dersin ? Eski gunlerdeki gibi..

- Ya Anak, Allah bizlere zinayi haram kildi.

-Sadece bir gece.

-MazaAllah !!! Ben Allah'tan korkuyorum.

Anak ne yapti biliyor musunuz ? Hani o "asik" (!) Anak.. Bagirdi !

- Ey Mekke ehli ! Ey Mekke ehli ! Bu kisi Mersed, esirlerinizi kaciriyor.

Yani onu aciga cikardi !
Yani ya olursun ya haram islersin !!

Insanlar kiliclarini, hancerlerini toplayip Mersed'i aramaya basladilar. Mersed kacti, yaninda da bir esir vardi. Onu sirtinda tasiyordu. Bir cukur buldu ve icine girdi.
Mersed'in yaninda durdular da onu bulamadilar. Allah gostermedi.

Kurtuldu ve Resulullah'a yani Medine'ye gitti.
Biliyor musunuz ki Mersed ne dedi ?

-Ya Resulullah, musrik bir kadinla evlenmem helal midir?

(O kadin onun yerini aciga cikardi. Ama Mersed asik.. Onunla helal yollardan evlenmek istiyor. Asik ! Ama harami asla dusunmeyen bir adam. )

Resulullah (s.a.v) cevap vermedi. Henuz vahiy gelmemisti. Hukum yok.. Allah'tan gelecek vahiy bekleniyor..

Daha sonra ALLAH (azze ve celle) su ayeti indiriyor :

"
Zina eden erkek, ancak zina eden ya da Allah'a ortak koşan bir kadınla evlenebilir Zina eden kadınla da ancak zina eden ya da Allah'a ortak koşan bir erkek evlenebilirBu tür evlilikler mü'minlere yasaklanmıştır
(Nur/3)
"

(Haraaam! Asik olsan bile zinaya alismis bir kadinla evlenmem haram.. Onu cok seviyorsan bile.. Geceleri hatiralariyla uyuyorsan bile haramm !)

Resulullah (s.a.v) : "Ya Mersed, Allah bunu sana haram kildi" diyor..
Mersed ne yapsin?
O kadini bir daha asla dusunmuyor..
ASLA !

Cunku o , Allah icin olan bir ASK degildi.
ASK sayilmazdi..

Benim uslubumla, bir yerde gordugum ve Seyh Nebil El - Avadi'nin sohbetini yazmis kardesimizden olay alinmistir, benim tarafimdan da size aksettirilmistir . (KatrePare)

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun , Can
Helal yolla gelirse tamam, Rabbim izin vermezse? at kalbinden bir tamam
Hani 15 'inde aşık olmuştum ya , cahildim birde ama baktım hiç Rabbimin yolunda değil...
Tevafuk elime bir dini kitap gecti, elimi istedi vermedim (Rabbim istemez diye) helalime sakladım kendimi , Rabbim böyle ister diye
Zordu tabiki bir yandan ilk aşk, bir yandan Rabbimin emrine uymak...
Gecti gitti tabiki zamanla, iyi ki olmadı diye, zaten olacak gibi değildi, sevemiyorum kalbinde , hareketinde imanı yaşamayanları, nefsim istese bile, nefsinle mücadele, şimdi mi? nefsim de sever benim sevdikleri mi de...

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Peki ya 15'inde vuruldugun ask, Rabbinin yolunda olsaydi?
Ah..
Yillarca hasret.

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razi olsu kardesim ne guzel bir yazi boyle cok tesekkurler ne zor bir imtihamis boyle..
sukur ben ilk defa 22 sevdim asik oldum ve gercekten cok ama cok sevdim canim dan cok ya onun mutlulugu mutlugumdan bile degerliydi cani canimdan cok daha degerliydi..ve sukur odanda ALLAH aski vardi her daim hep rabbim rizasi gozetirdihic incitmezdi ama beni cok incitti..neyse ben onun kalbine onun ruhuna onun icindeki guzellige ben onun gonlunu asik oldum onun rabbimle olan muhabbetine , o oyle essiz bir insandiki nasil anlatirim anlatamamki..benim en kiymeti hazinedimdi..rabbimden bir armagandi..ama iste..nasib kader..geriye kalan buyuk bir gonul kirginligi o kadar herseyi alip goturdu..vessalam..rabbim hakkimizda hayirla olan insanlarla karsilastirsin kiymetimizi bilecek deger verecek..rabbim kimseye olmicak bir ask acisiyla sinamasin amin..sevmek oyle guzelki oyle hozki heleki bu sevginin temelinin rabbim icin oldugunu bildigin zaman gonlunu gere gere sevdigini ic korkmadan seviyorsun ve rabbime onun icin dua ederken utanmiyorsun...neyse yasandi ve bitti..rabbim iylierle karsilastirsin amin amin amin..

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Madem oyle neden onu affetmiyorsun abla?
Madem o da seni seviyor bu aska neden bir sans vermiyorsun?

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
bunu daha öncede duymuştum eyvallah katrem tekrar hatırlamama vesile oldun :)

şükür ki gönlüme düşende de ALLAH aşkı var :) diyesim geldi ;)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt