Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bir penguen ailesinde çocuk çilesi.... (1 Kullanıcı)

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
images

Sevimli bir penguen âilesinin hayatında çocuk nasıl dünyaya gelir, hiç merak ettiniz mi?

Cenâb-ı Hakk’ın, sıradan bir hayvanın gönlüne yerleştirdiği anne-baba olma duygusu ve âile içindeki işbölümü ne gibi fedâkârlıklar ister, gelin hep birlikte okuyalım:
images

Dişi penguenler, bir yumurta yumurtlar ve kuluçkaya yatma vazifesini erkeklerine devredip denizlere açılır. Erkek, 4 ay boyunca kuluçkaya yatar. Erkek penguen 4 ay boyunca, doğacak minik, sevimli yavrusu için:

* Eksi 40°C’ye kadar düşen soğuğa göğüs gerer,

* Hızı, 120 km’yi bulan kutup fırtınalarına dayanır ve

* Dört ay boyunca hiçbir şey yemeden bekler. Bu zaman zarfında erkek penguen, yarı yarıya kilo kaybeder ve aç kalır. Ama aslâ yumurtayı terk etmez!..

images

Dört ay sonra, yumurtalar kırılmaya başladığında dişi penguen geri döner. O da dört ay boyunca boş durmamış, dondurucu suda 100 kilometreyi geçebilen mesafeler kat etmiş ve devamlı yavrusu için kursağında yemek biriktirmiştir.

images

Geri dönen anne, yüzlerce penguen arasından kendi eşini ve yavrusunu hiç tereddüt etmeden bulur. Kursağındaki gıdalarla yavrusunu besler.

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
images

Acaba bu ilâhî denge olmasaydı, bir penguen daha dünyaya gelir miydi? Anne ve baba penguenin karşılıklı anlayış ve işbirliği olmasaydı, günümüzde penguen cinsi var olur muydu?

images

Ve insanların, bu fedâkârlık tablosundan; kendileri, âile ve çocukları için çıkaracakları bir ders yok mu acaba?

Süheyla Cömert

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum isteyenler olursa penguen resimleri paylaşabilirler:)

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm Selam

Canım allah celle celalü razı olsun çok anlamlı bir paylaşım olmuş belgeselde izlemiştim çok müthiş güzel birşey...

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm Selam

Canım allah celle celalü razı olsun çok anlamlı bir paylaşım olmuş belgeselde izlemiştim çok müthiş güzel birşey...

amin inşallah ablacım rabbim senden de razı olsun inşallah gözlerine saglık abla hayırlı günler inşallah
rabbimize emanetsin inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
________selamun aleykum güzel damlam ..
penguenlerin bu azmi .. gerçkten beni çok etkiliyor.. bununla ilgili bir belgesel izlemiştim...aanlatılacak gibi degil yavruları için yaptıkları özveri azim...
hiç birşey yemeden aylarca beklemeleri ..
rabbimin sonsuz güç ve kudreti .. herşeyde oldugu gibi burdada kendisini gösteriyor.. hamdolsun...rabbim razı olsun güzel kardeşim .. tevekküle sevk edecek bir paylaşım...
selam ve dua ile________

meltem

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
sonsuznurr.blogcu.com
Allah Razı olsun...
Damlacım vesilenle öğrenmiş oldum ...
Rahmeti-i İlahinin hayvanlara verdiği bazı özellikler..
insanı hayrete düşürüyor nasıl olur diyor insan kendi kendine...
işte mevlamın güç ve kudretinin bir tecellisi..
selametle kardeşim...

EBRARNISA

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm . güzel ve anlamlı bir paylaşım olmuş
selam ve dua ile Yaradan'a emanet olun....

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
________selamun aleykum güzel damlam ..
penguenlerin bu azmi .. gerçkten beni çok etkiliyor.. bununla ilgili bir belgesel izlemiştim...aanlatılacak gibi degil yavruları için yaptıkları özveri azim...
hiç birşey yemeden aylarca beklemeleri ..
rabbimin sonsuz güç ve kudreti .. herşeyde oldugu gibi burdada kendisini gösteriyor.. hamdolsun...rabbim razı olsun güzel kardeşim .. tevekküle sevk edecek bir paylaşım...
selam ve dua ile________

aleykum selam aminenur abla gözlerine güzel yorumuna saglık gerçekten aslında bu bir tek penguenler için degil bütün hayvanlar için aynı inşallah sadece okuyup geçenlerden degildi tevekkül edip düşünenlerden oluruz rabbim senden de razı olsun abla
selam ve dua ile
<<B)>>

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
Allah Razı olsun...
Damlacım vesilenle öğrenmiş oldum ...
Rahmeti-i İlahinin hayvanlara verdiği bazı özellikler..
insanı hayrete düşürüyor nasıl olur diyor insan kendi kendine...
işte mevlamın güç ve kudretinin bir tecellisi..
selametle kardeşim...

amin inşallah meltem abla rabbim senden de razı olsun gözlerine saglık abla evet dediğin gibi her birini incelesek bunun gibi hikmetler buluruz...
selam ve dua ile
<<B)>>

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt