Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

^^Bir Müjde ve Hatırlatma^^ (1 Kullanıcı)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ^^Bir Müjde ve Hatırlatma^^

Kim dünyada bir müminin hatasını, kusurunu gizlerse, Allah da kıyamet günü onun kusurlarını (diğer mahlûkattan) gizler.

HAYKIRIS_7

Kayıtlı Kullanıcı

bu müjdeye nail olmak ümidiyle allah razı olsun..

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

ARADIĞIM BUYDU
BULDUK ELHAMDÜLİLLAH...

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. Allah c.c. razı olsun ellerine sağlık .

evindar

Kayıtlı Kullanıcı

Mücâhid (rah) der ki: Kul şu dört şeyden hesaba çekilmedikçe Rabbinin huzurundan ayrılamaz:

1. Ömrünü nerede tükettiği,

2. İlmiyle amel edip etmediği (ettiyse nasıl amel ettiği),

3. Bedenini nerelerde eskittiği,

4. Malını nereden kazanıp nereye harcadığı.

ALLAH-Ü TEALA (C.C) senden razı olsun kardeşim.

selamünaleyküm

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

evindar yazdı:
Mücâhid (rah) der ki: Kul şu dört şeyden hesaba çekilmedikçe Rabbinin huzurundan ayrılamaz:

1. Ömrünü nerede tükettiği,

2. İlmiyle amel edip etmediği (ettiyse nasıl amel ettiği),

3. Bedenini nerelerde eskittiği,

4. Malını nereden kazanıp nereye harcadığı.

ALLAH-Ü TEALA (C.C) senden razı olsun kardeşim.

selamünaleyküm

amin ablam Allah sendende razı olsun
a.s

afra

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun inş. hataları yüzlerine vurulan kullarından olmayız rabbimizin es selam:|

afra

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun inş. hataları yüzlerine vurulan kullarından olmayız rabbimizin es selam:|

M DENIZ

Kayıtlı Kullanıcı

Sonra yine bu ruh hali içinde kendinin görevli melekler tarafından, hesap vermek üzere Rahmânın arşına götürüldüğü ve oraya varınca seni Allahın huzuruna bıraktıklarını ve ardından Allahın (c.c) sana kelâm-ı şerifiyle, Ey âdemoğlu, yaklaş! dediğini düşün. İşte o zaman çarpıntılı ve mahzun bir kalp; zelil ve hakir bir göz; buruk bir yürekle Rabbine doğru yaklaşırsın. Sonra büyük küçük yapmış olduğun her şeyin yazıldığı amel defterin eline verilir. Yaptığın, fakat unuttuğun nice kötülüğü o zaman hatırlayacak, gaflet içinde yaptığın ibadetlerini göreceksin.

Oradaki ürkekliğini ve utancını bir düşün! Acziyetini hatırla!

Âh, hangi ayakla onun huzurunda durabileceğimi, hangi dille cevap vereceğimi ve hangi akılla düşüneceğimi bir bilebilseydim keşke!

Sonra Allah Teâlânın yapmış olduğun günahlarını teker teker sana sayarken nasıl utanacağını ve rezil rüsva olacağını düşün. Zira Allah (c.c) sana şöyle seslenecektir:

Ey kulum! Yarattıklarımdan utanarak onların önünde güzel işlerde bulundun da benim gözümün önünde çirkin fiiller yaparken hiç utanmadın mı? Senin için kullarımdan daha mı düşüktüm ki benim nazarımı hafife aldın ve onların nazarını büyük gördün? Sana nimetlerimi bahşetmedim mi? O halde seni bana karşı aldatan neydi? Benim seni görmediğimi mi zannediyordun? Yoksa huzuruma çıkmayacağını mı?
S.A KARDEŞİM EMEĞİNE SAĞLIK ALLAH RAZI OLSUN. ALLAH'U TEALA KARŞISINA ÇIKTIĞIMIZDA İMANIMIZLA GURURLANDIRACAK KULLARINDAN EYLESİN İNŞALLAH.

goksem

Kayıtlı Kullanıcı

Selamunaleykum..
Çok güzel bir yazı emeğinize sağlık..
Rabbim cümlemizi affeylesin inşaALLAH.B)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı
Ey kulum! Yarattıklarımdan utanarak onların önünde güzel işlerde bulundun da benim gözümün önünde çirkin fiiller yaparken hiç utanmadın mı? Senin için kullarımdan daha mı düşüktüm ki benim nazarımı hafife aldın ve onların nazarını büyük gördün? Sana nimetlerimi bahşetmedim mi? O halde seni bana karşı aldatan neydi? Benim seni görmediğimi mi zannediyordun? Yoksa huzuruma çıkmayacağını mı?

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt