Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bir Kız ANNESİNİ ÖLDÜRMÜŞ (1 Kullanıcı)

kaniirfan

Kayıtlı Kullanıcı

Biz “Cennet anaların ayakları altındadır” diyen bir Peygamber-i Âlişan’ın ümmetiyiz...
Altıyüz sene onun bayrağını taşıdık ve tüm dünya yüzünde şanla, şerefle dalgalandırdık.
Ayrıca biz, “Bir evlat, annesini yedi kez sırtında Kâbe’ye götürse bile hakkından kurtulamaz” anlayışını aile kültürünün temeli yapmış, anneye buna göre muamele etmiş bir milletin çocuklarıyız...
“Ana başta tâc imiş / Her derde ilâç imiş,
“Bir evlât pîr olsa da, anaya muhtaç imiş...” dizeleri toplumu “anneye saygı” duruşunda bütünlemeye çalışan “milli bir duruş”tan geliyoruz...
Dini ve millî duruşumuzda bir “sapma” olmasaydı, evlâtlar annelerini katletmezdi!
Adana’da bir ilköğretim okulu öğrencisinin (7. sınıf) SBS’ye (sınav) girmesine izin vermeyen annesini öldürdüğünü gazetelerde okuyunca şok oldum!
Şoktan çıkar çıkmaz da bunları düşündüm.
Bize olanlar olmuş dostlar! Artık evlât anayı, ana evlâdı katlediyor.
Kimse, Adana’daki son olayı “bireysel olay” olarak görüp avunmaya çalışmasın...
Birincisi: Bu tür olaylar artık sık sık yaşanmaya başladı... (Bir süre önce de ordudan atılma bir başçavuş ailesinin tüm bireylerini öldürmüştü)...
İkincisi: Her “bireysel olay”ın toplumsal kökleri vardır. Her “bireysel olay” toplumsal boyutlar kazanmaya adaydır...
Böyle bir tehlikenin yaklaşmakta olduğu konusunda bir ikazdır!
Bu bağlamda değerlendirilmeli, “bireysel” demeden, çocuklarımızı yetiştirirken nerede hata ettiğimiz sorgulanmalıdır.
Yanlış eğitim, televizyonların yanlış yayın politikasıyla beslenip, ailenin ilgisizliğiyle desteklenince böyle facialar kaçınılmaz hale geliyor.
Eğitimin ve televizyonun hatalı yönlendirmeleri ailenin bilgili müdahaleleriyle telafi edilebilir, ancak aileler de maalesef evlatlarına vakit ayırmıyorlar, ayıramıyorlar.
Dünya işleri bütün zamanımızı emiyor. Kalanını televizyon, internet, ya da oyuncağa dönüştürdüğümüz cep telefonu kemiriyor.
Artık dürüst olalım ve birkaç soru soralım kendimize...
1. Ailemize yeteri kadar vakit ayırıyor muyuz?..
2. Çocuklarımızla düşe-kalka oynuyor muyuz?..
3. Akrabalarımızla, komşularımızla, arkadaşlarımızla gerektiği sıklıkta görüşüyor muyuz?

Çoğumuz bunları yapamıyoruz. Çünkü vaktimiz yok. Hepimiz her gün müthiş bir koşturmaca içindeyiz. Bu koşturmaca içinde eşimizi-dostumuzu, akrabalarımızı, hatta ailemizi bile ihmal ediyoruz.
Bunu da “Ekmek kavgası” olarak görüyor ve açıklıyoruz.
“Ekmek peşinde koşturuyoruz abi!..”
Çocuklarımıza karşı ilgisizliğimizi bu “makul” ve “mantıklı” gibi gözüken mazeretle açıklamaktan yanayız, ama evlâdımızı bir şekilde kaybettikten sonra bu mazeret hiçbir işe yaramayacaktır.
O zaman “mazeret”e sığınmayı bir tarafa bırakıp gerçekçi olmamız lâzım geliyor.
“Gerçekçi” olmak demek, kendimize “mazeret” üretmemek demektir.
Yani “ekmek parası” kazanmak için çalışmak zorunda olmanın eşimizi, çocuklarımızı ve yakın akrabalarımızı ihmal etmemizi gerektirmediğine inanmaktır.
Bence, her akşam televizyona harcadığımız zamanın (araştırmalara göre her gün beş saatimizi televizyon başında geçiriyoruz) yarısını tasarruf edebilsek, hem kekemeye dönen evlilik hayatımızı, (anne-babanın da hayatını) hem de çocuklarımızın geleceğini kurtarabiliriz.
Bunun üç ön şartı var:
1. Sevgi (Anne babalar çocuklarını dengeli biçimde sevmeli ve bunu abartmadan göstermelidirler).
2. Bilgi (Anne ve babalar çocuk yetiştirme konusunda yeterli bilgi donanımına sahip olmalıdırlar).
3. İlgi (Aileler çocuklarına her konuda yeterli ilgiyi göstererek, onların dengeli bireyler olarak yetişmesini sağlamalıdırlar).

Mesela aileler çocukların okuduklarıyla, izledikleriyle ve en önemlisi arkadaşlarıyla meşgul olmalıdırlar...
Çocuklarını soru sormaya teşvik etmelidirler. (Tabii bunun için sorulara cevap verebilecek donanımda olmak gerekiyor, oysa anne ve babaların çoğu donanımsız oldukları için çocuklarının sorularından bir şekilde kaçıyorlar)...
Çocuklarla birlikte zaman zaman bir kitapçı dükkânına gidip kitap satın almalıdırlar. (Bu hareket çocuğu öğrenmeye teşvik eder).
Bilmedikleri şeyleri çocuklarıyla birlikte öğrenme yürekliliğini göstermelidirler. (“Bunu ben de bilmiyorum evlât, hadi birlikte öğrenelim” diyebilmek... Bu davranış çocuğun güvenini kazanır.)
Anne-babalar bir birlerine karşı duydukları sevgi ve saygıyı hem tavırlarına yansıtmalı, hem de çocukların yanında bunu bir birlerine söylemekten çekinmemelidirler.
Aile ortamı belki bu suretle daha yaşanır olacaktır.

Yavuz Bahadıroğlu - Vakit

mir_erhan

Moderator
selamün aleyküm.
kaleme alanın ellerine sağlık.mevla razı olsun inşallah
ve senden de kardeşim.

evet haberi bende izledim ve bunun gibi kaç tane haber oldu böyle.
kesinlikle olay tamamen ailenin bilinçli eğitimi
sosyal eğitim adalet ve huzurun gerçek anlamıyla var oldu tek yer Kuran ve sünnet gölgesindedir.başka yerde de aslabulunmaz.

efendimiz sallalahü aleyhi vesellem ve da hutbesinde diyorki:
''size iki şey bırakıyorum onlara sarıldıkça yolunuzda asla sapmayacaksınız.bir Kuran ı kerim
diğeri sünnetim..''
herşey ortada arkadaşlar
ama uymadığımız için sarılmadığımız için
bilinçli bir ümmet olmayı istemediğimiz için
MODERN olma çabasında olduğumuz için
Avrupadan geri kalmamak için
............
...................bunun için evladımız annesini de keser babasınıd zehirler.

mevlam bilinçli kullarından eylesin

selam ve dua ile

kaniirfan

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm.
kaleme alanın ellerine sağlık.mevla razı olsun inşallah
ve senden de kardeşim.

evet haberi bende izledim ve bunun gibi kaç tane haber oldu böyle.
kesinlikle olay tamamen ailenin bilinçli eğitimi
sosyal eğitim adalet ve huzurun gerçek anlamıyla var oldu tek yer Kuran ve sünnet gölgesindedir.başka yerde de aslabulunmaz.

efendimiz sallalahü aleyhi vesellem ve da hutbesinde diyorki:
''size iki şey bırakıyorum onlara sarıldıkça yolunuzda asla sapmayacaksınız.bir Kuran ı kerim
diğeri sünnetim..''
herşey ortada arkadaşlar
ama uymadığımız için sarılmadığımız için
bilinçli bir ümmet olmayı istemediğimiz için
MODERN olma çabasında olduğumuz için
Avrupadan geri kalmamak için
............
...................bunun için evladımız annesini de keser babasınıd zehirler.

mevlam bilinçli kullarından eylesin

selam ve dua ile

malisef malisef malisef.....hani şu kesik baş cınayeti varya..CEM GARİPOGLU gunde 2 bın tl harçlık alıyormus.bırde 250 tl lik gülü MÜNEVVERE her gun gönderiyormus.şimdi olayı farklı yönden bakalım ..MUNEVVERIN babası acaba kızının başına talih kuşu kondu falan diye bu kadar serbest bırakıp,şimdide ekranlarda ''BU KİŞİLER ZENGİN DİYE AFFEDİLMESİN '' diye ağlıyor.HALBUKİ KIZININ BAŞINA GİTAR KUTUSU KOYDULAR.ALLAH kimsenin başına vermesin ,ve o babayada anneyede sabır versın..ama HERKES EKTİĞİNİ BİÇİYOR.MÜNEVVERİ o hale getiren önce kendi ailesi bence

Ayşegül00

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm bende o haberi duydum nasıl olur yaaa,,bir sınav için anneye kıyılırmı ,,??

allah akıl,ve hidayet versin,,,aminnn

cakdoc

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razi olsun paylaism icin.. bazen dusunuyorumda galiba bu zaman icin evlenmemek daha hayirli.. cunki cocugu istedigin gibi yetistirmek cok zor.. bilmiyorum gelecek beni cok korkutuyor.. rabbim hakkimizda hayirli yazilar yazsin .. bazen diyorumda acaba benmi cok abartiyorum.. hergun gazetede cinayet, sapiklik olaylarina bir yenisi ekleniyor.. bugunun cocuklari etrafa sevgi sacacaklari halde canavar haline geldiler... daha ufacik ilkokul cagindaki cocuklarin davranislari boyleyse onlarin daha buyuyunce olacak olan hallerini dusunmek bile istemiyorum...dini egitim sart ...tr de islami sevdirsinler nolur, tanistirsinlar bu cocuklari islamla...:(:(:(:(

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun...
bu olayı evet herkes gibi bende duydum,dinledim..ve vayy halimiza dedim..bu hadde kadar gelmiş bir toplumuz..
dinini böyle boş yaşayan insanlar,ümmet olup çıkmışız..
iman zayıflığına en güzel örneklerden biri...
herşey ailede başlıyor..
dini eğitimi olsun diğer eğitimler olsun anneye ve babaya çok önemli görevler,sorumluluklar düşüyor...
selam ve dua ile...

kaniirfan

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razi olsun paylaism icin.. bazen dusunuyorumda galiba bu zaman icin evlenmemek daha hayirli.. cunki cocugu istedigin gibi yetistirmek cok zor.. bilmiyorum gelecek beni cok korkutuyor.. rabbim hakkimizda hayirli yazilar yazsin .. bazen diyorumda acaba benmi cok abartiyorum.. hergun gazetede cinayet, sapiklik olaylarina bir yenisi ekleniyor.. bugunun cocuklari etrafa sevgi sacacaklari halde canavar haline geldiler... daha ufacik ilkokul cagindaki cocuklarin davranislari boyleyse onlarin daha buyuyunce olacak olan hallerini dusunmek bile istemiyorum...dini egitim sart ...tr de islami sevdirsinler nolur, tanistirsinlar bu cocuklari islamla...:(:(:(:(

HAKLISIN ..bazen evlenmemek daha hayırlı..fakat bildiğin gibi kesin çözüm bu değil.öz vatanımızda bir garip yaşıyoruz..şimdi o garip hallerimizi buraya yazsam 15000 kelimelik bu yorum sayfası yetmez.yarın kızım oldugunda onu okula gönderirken bası acık gönderecegimi düşündükçe kahrediyorum.ama bu o cocugu dunyaya getirmememi gerektirmez ..ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN

cakdoc

Kayıtlı Kullanıcı
aci olan gozumuzu acamamamiz..bir avrupa meraki almis bizi goturuyor.. dusmanlarimiz icten bizi yok etmeye calisiyorlar ... orf-adetlerimizi dinimizi insanligimizi icimizdeki osmanli ruhunu sokup atmaya calisiyorlar.. sacma sapan bir laiklik davasi almis goturuyor ulkeyi.. oysa dusununce insanlarin giyinislerine dinlerine saygi gostermemek ne kadar da komik... guzelller guzeli trde , osmanlinin o guzel yasam tarzini dine olan saygisini surdurup gidecegimize biz kendimize baska milletleri ornek aliyor kendimizi yok ediyoruz. bize birakilan o guzel emanetleri hice sayiyoruz.. bu konu canimi cok acitiyor..

hislerimm

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim islah eylesin diyecek bişey bulamıyorum
rabbim hepimizi korusun

erzsalih

Kayıtlı Kullanıcı
ne hallere geldik yazık ya. Allah yar ve yardımcımız olsun

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt