Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bir kıssa bin hisse (1 Kullanıcı)

evindar

Kayıtlı Kullanıcı
Ebu Hüreyre (r.a.) anlatıyor:

Bir akşam bir adam Peygamber Efendimizin (a.s.m.) huzuruna gelerek, "Yâ Resulallah! Ben açım! " dedi.

Resulullah Efendimiz (a.s.m.) mübarek odalarına haber gönderdi. Fakat yiyecek bir şey bulamadı. Ardından Sahabelere, "Bu fakiri Allah rızası için bu akşam barındıracak kimse yok mu? " buyurdu.

Ebu Talha (r.a.) kalktı ve " Yâ Resulallah, ben! " dedi. Ve derhal fakiri alıp evine götürdü.

Ebu Talha'nın (r.a.) hanımı çocuklarına bir şeyler pişirmekle meşguldü. Hanımına, " Misafirimiz var. Yedirecek bir şeyin var mı? " diye sordu. Hanımı, " Tenceremizde çocuklar için kaynayan biraz çorbamız var. O da ancak çocuklara yetecek kadardır " dedi. Ebu Talha (r.a.) , " Ben misafirin yanında oturuyorum. Sen çocukları avut ve uyut. Çocuklar uyudukları zaman, yemeği getir ve önümüze koy. Bir bahaneyle çırayı söndür ki, kendisiyle beraber yemediğimizi bilmesin. Bizim de yediğimizi sansın ve utanmadan doyasıya yesin" dedi.

Hanımı da öyle yaptı. Çocukları uyuttu. Çorbayı getirdi. Ardından bir bahaneyle çırayı söndürdü. Ebu Talha (r.a.) misafirini sofraya buyur etti. Kendisi de yer gibi yaptı. Fakat karanlıkta yemediği anlaşılmadı. Böylece misafiri yemekten doyasıya yedi.

Sabahleyin Peygamber Efendimiz (a.s.m.) Ebu Talha'ya (r.a.) , " Cenab-ı Hak bu akşam misafirinizi doyurma şeklinizden hoşlandı" buyurdu. Bunun üzerine Cenab-ı Hak şu ayeti nazil buyurdu: " Kendileri ihtiyaç içinde olsalar da, başkalarını kendi nefislerine tercih ederler. Kim nefsinin ihtiraslarından korunursa, işte onlar kurtuluşa erenlerin tâ kendisidir. "
(Haşr Suresi: 9.)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
RE: Bir kıssa bin hisse

Cenab-ı Hak bu akşam misafirinizi doyurma şeklinizden hoşlandı" buyurdu. Bunun üzerine Cenab-ı Hak şu ayeti nazil buyurdu: " Kendileri ihtiyaç içinde olsalar da, başkalarını kendi nefislerine tercih ederler. Kim nefsinin ihtiraslarından korunursa, işte onlar kurtuluşa erenlerin tâ kendisidir. "

selamün aleyküm ablam.. Rabbimiz razı ve hoşnut olsun inşallah. çok güzel bir paylaşımdı. Gerçek sahibimize emanet olun. selam ve dua ile.B)B)B)

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamun aleyküm Rahman razı olsun gönlünüze sağlık selam ve dua ile...B)B)B)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

" Kendileri ihtiyaç içinde olsalar da, başkalarını kendi nefislerine tercih ederler. Kim nefsinin ihtiraslarından korunursa, işte onlar kurtuluşa erenlerin tâ kendisidir. "
(Haşr Suresi: 9.)​

Selamun aleykum.. İbret verici bir kıssaydı ablacım.. Allah c.c. razı olsun..
Emeğine sağlık.. Selametle kal inşaAllahB)B)

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

s.aleyküm allah(c.c.)razı olsun daha önce duyduğum ve çok hoşuma giden bir kıssa idi..fedakarlık bu olsa gerek..nefsini kardeşi için tercih etmek bu olsa gerek..misafiri ağırlamak bu olsa gerek..rabbim bize de bu güzel hasletle hasletlenmeyi nasib etsin..amin amin amin..allaha(c.c.)emanet olun..

l@l

Kayıtlı Kullanıcı

Güzel bi hikaye emeğine sağlık B)

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı

:( Allah razı olsun, Ya Rabbi ne güzl bir davranıştır bu.s.a.B)

derya86

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKUM ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIMDI EMEĞİNİZE SAĞLIK ABLA NE GÜZEL İNSANLAR BUNLAR ALLAH RIZASINI HERŞEYİN ÖNÜNDE TUTABİLMİŞLER. KEŞKE ZERRELER KADAR ONLARA BENZEYEBİLSEYDİK. ALLAH BAŞTA EFENDİMİZ GÜZEL PEYGAMBERİMİZ OLMAK ÜZERE HEPSİNİ ÇOK SEVMEMİZ HÜRMETİNE BİZLERİ AFFETSİN. ALLAH'A EMANET OLUN.

ATA_11

Kayıtlı Kullanıcı

evindar yazdı:
Ebu Hüreyre (r.a.) anlatıyor:

Bir akşam bir adam Peygamber Efendimizin (a.s.m.) huzuruna gelerek, "Yâ Resulallah! Ben açım! " dedi.

Resulullah Efendimiz (a.s.m.) mübarek odalarına haber gönderdi. Fakat yiyecek bir şey bulamadı. Ardından Sahabelere, "Bu fakiri Allah rızası için bu akşam barındıracak kimse yok mu? " buyurdu.

Ebu Talha (r.a.) kalktı ve " Yâ Resulallah, ben! " dedi. Ve derhal fakiri alıp evine götürdü.

Ebu Talha'nın (r.a.) hanımı çocuklarına bir şeyler pişirmekle meşguldü. Hanımına, " Misafirimiz var. Yedirecek bir şeyin var mı? " diye sordu. Hanımı, " Tenceremizde çocuklar için kaynayan biraz çorbamız var. O da ancak çocuklara yetecek kadardır " dedi. Ebu Talha (r.a.) , " Ben misafirin yanında oturuyorum. Sen çocukları avut ve uyut. Çocuklar uyudukları zaman, yemeği getir ve önümüze koy. Bir bahaneyle çırayı söndür ki, kendisiyle beraber yemediğimizi bilmesin. Bizim de yediğimizi sansın ve utanmadan doyasıya yesin" dedi.

Hanımı da öyle yaptı. Çocukları uyuttu. Çorbayı getirdi. Ardından bir bahaneyle çırayı söndürdü. Ebu Talha (r.a.) misafirini sofraya buyur etti. Kendisi de yer gibi yaptı. Fakat karanlıkta yemediği anlaşılmadı. Böylece misafiri yemekten doyasıya yedi.

Sabahleyin Peygamber Efendimiz (a.s.m.) Ebu Talha'ya (r.a.) , " Cenab-ı Hak bu akşam misafirinizi doyurma şeklinizden hoşlandı" buyurdu. Bunun üzerine Cenab-ı Hak şu ayeti nazil buyurdu: " Kendileri ihtiyaç içinde olsalar da, başkalarını kendi nefislerine tercih ederler. Kim nefsinin ihtiraslarından korunursa, işte onlar kurtuluşa erenlerin tâ kendisidir. "

SELAM KARDEŞİM.O ZAMANIN İNSANININ YAŞAYIŞLARI TEVEKKÜLERİ HARİKAYMIŞ DEĞİLMİ.SÜPER BİR ANLATIM SAĞOLASIN.BU ZAMANDA BİZLER NE YAPIYORUZ ÖNCE ÇOCUKLARIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ.VARMI HALA BU HİKAYEDEKİ GİBİ DAVRANAN KUL VARMI...

evindar

Kayıtlı Kullanıcı

selamünaleyküm ~aliye_aliye, ~zynp_rukiye , ~desertrose , ~RECEB-I KAMER , ~l@l , ~nuresma , ~derya86 , ~ATA_11 kardeşim,

Bu kıssalardan kendimize de hisse çıkarabilmek duası ile.

selamünaleyküm

theays

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMIN ALEYKÜM

KENDİ CANINI KENDİ NEFSİNİ HİÇE SAYARAK TANIMADIĞI BİLMEDİĞİ SADECE DİN DOSTUNA İKRAM YA BU SAHABELER CENNETE GİRMEYECEKTE BİZMİ GİDECEĞİZ

ALLAH RAZI OLSUN

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt