Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bir kadın ağlıyor (1 Kullanıcı)

CAFERİ_TAYYAR

Kayıtlı Kullanıcı
S.A.
Bir kadın ağlıyor

"Üç çocuk annesi, emzikli kadın tek başına,
Koca berhâneyi silsin de süpürsün de sana,
Yine sen bilmeyerek zalim onun kıymetini,
Dene bîçare kalkıp kolunun kuvvetini!"

Mehmed Akif Ersoy

İslam dünyasında modernleşme başladığında ilk akla gelen, kadın erkek eşitliği idi. Pek çok kimse, erkeğe fazla hak tanınıp, kadınlara aynı hakların tanınmadığı inancındaydı. Kadınlara da fazla hak tanınmalıydı(!)

Az önce yolda gelirken gördüm. PTT memuru hanım, çantasını tıka basa doldurmuş, o çantayı omzuna almış, kapı kapı dolaşıp ürünleri dağıtıyor. Kadını ev hayatından, aile hayatından, analıktan uzaklaştırdılar... Bu, kadının ruhuna aykırıdır. Kadınla erkek eşit olsun diyorlar. Acaba kadının yapısı, demir döküm fabrikalarında çalışmaya ne kadar müsaittir?

Tüketim ekonomisi Allah'ın emrine karşı çıktı. Anaları yavrularından ayırdı! Gelirimiz giderimizi karşılamıyor. Asıl problem burada. Dünyanın bütün ekonomistlerine sorun; gelir gider dengesini kuramayan aile mahvolur! Üretici olmak lazım, tüketici değil! Ucuz evde oturmayı, az eşyayla barınmayı nefsimize kabul ettirmemiz lazım...

Muhteşem apartmanlarda mobilyalar ve kıymetli eşyalar içinde bir kadın ağlıyorsa, buna medeniyet denebilir mi? Acı gerçekler her mekanda yakalıyor o kadını... Anneannemiz, ninemiz hayatından çok memnundu halbuki. Allah'a şükreder, ibadetleriyle, işleriyle meşgul olurlardı. Şimdi ailedeki herkes bir arayış içinde! Aradıklarını da bir türlü bulamıyorlar.

Sokaklarda, işyerlerinde başkalarına dost olan eşler, evlerde birbirlerine yabancı! Makinelerdeki medeniyet, ailelere fazla bir şey getirmemiş!

Yıllar önce, kızımı bir tiyatroya götürmüştüm. Sahnede Hz. Ömer'i canlandıran biri, kız çocuğunu toprağa gömüyordu! Kızım bana sarılıp hüngür hüngür ağladı... "Baba, korkuyorum!" Kızım tiyatroda bile bu tabloya dayanamadı!..

Bugün kız çocuklarını diri diri toprağa gömmüyorlar amma...

Genelevde, barda, sokakta satılan kızlar bu memleketin evladı değil mi?.. Caddelerde, işyerlerinde katılarak ağlayan kadınlar, bu memleketin evladı değil mi?..

Bir şehrin kenarına büyük bir dev gelmiş. Şehir halkı toplanmış, deve demişler ki; "Ne istiyorsun?" Dev demiş ki; "Hepinizi yiyeceğim!" Yalvarmışlar yakarmışlar, ne istersen söyle yapalım; ama bizi yeme!" demişler. Dev demiş ki, "Bana her sene bir kız çocuğu vereceksiniz!" Köylüler kabul etmişler.

"Her sene kura çeker bir kızı veririz!" Analar kanlı gözyaşı dökmeye başlamış, "Ya bizim kız çıkarsa" diye...

Bu masaldan hakikate geçelim. Bugünkü sokaklar, caddeler birer devdir! Kimin kızı gidecek belli değil! Cemiyet, cahiliye devrini yaşıyor. O masallar gerçek oldu!

Dünya Kadınlar Günü. Kim sevindi? Hangi kadının dünya ve ahiretini cennet ettiniz?

alıntı.

mir_erhan

Moderator
Analar kanlı gözyaşı dökmeye başlamış, "Ya bizim kız çıkarsa" diye...

Muhteşem apartmanlarda mobilyalar ve kıymetli eşyalar içinde bir kadın ağlıyorsa, buna medeniyet denebilir mi? Acı gerçekler her mekanda yakalıyor o kadını... Anneannemiz, ninemiz hayatından çok memnundu halbuki. ALLAH'a şükreder, ibadetleriyle, işleriyle meşgul olurlardı. Şimdi ailedeki herkes bir arayış içinde! Aradıklarını da bir türlü bulamıyorlar.

sevgili kardeşim değinidiğin konu gerçekten kanayan bir yara...
çok da güzel özetleyip anlaşılır bir şekilde paylaşmışsın kardeşim...
Allah razı olsun elllerine sağlık.
selam ve dua ile

Emir Sadullayev

Kayıtlı Kullanıcı
VeAleykümSelam,

Çok güzel bir yazı, yazandan da paylaşandan da Allah Celle Celâluhu razı olsun...

Bugünkü sokaklar, caddeler birer devdir! Kimin kızı gidecek belli değil! Cemiyet, cahiliye devrini yaşıyor.

İnşAllah bilinçli fertler oluruz ve ailemizi de bu konuma gelmesi için çaba sarfederiz...

havva362

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.samsundayasamak.tr.gg
gençlerimizi çok iyi ve güzel yetiştirmeliyiz ki bu dünyada misafir olduklarını unutmamalılar ve hayatlarını ona göre idame edecek ölçülerde helal para kazanma ve onu iyi yerlerde hayırlı yerlerde harcama derdine düşsünler... sürekli tüketen her şeyi yutan çok para kazanmak için herşey her yol mübah gibi saçma bir derde düşen bir canavara dönüşmesinler...

hanife deniz

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum Kardeşim,
Çok güzel bir yazı ve çok güzel bir paylaşım,sizdende yazandan da RABBİM razı olsun.Çok doğru değilmi,acı ama gerçek,
Benim eşim memur ve iki çocuğum üniversite öğrencisi,hep soruyorlar,nasıl yapıyorsunuz diye,Allahıma şükür çalmıyor çırpmıyoruz,moda;bize yakışan ve ihtiyacımızı gören olunca,ayakkabıyı boyamanın ömrünü uzattığını bilince,günü birlik yaşamayıp kanaat etmesini kısacası ayağını yorganına göre uzatmayı bilinceAllaha şükür oluyor.
(Bu arada,Allah bir kum tanesi katkısı olanlardan binlerce Razı olsun,oturduğum ev lojman olması itibariyle kiramız yüksek değil.)
Şükretmeyi,Kanaat etmeyi nasibedenlerden eylesin RABBİM.
Selam ve Dua ile

CAFERİ_TAYYAR

Kayıtlı Kullanıcı
Analar kanlı gözyaşı dökmeye başlamış, "Ya bizim kız çıkarsa" diye...

Muhteşem apartmanlarda mobilyalar ve kıymetli eşyalar içinde bir kadın ağlıyorsa, buna medeniyet denebilir mi? Acı gerçekler her mekanda yakalıyor o kadını... Anneannemiz, ninemiz hayatından çok memnundu halbuki. ALLAH'a şükreder, ibadetleriyle, işleriyle meşgul olurlardı. Şimdi ailedeki herkes bir arayış içinde! Aradıklarını da bir türlü bulamıyorlar.

sevgili kardeşim değinidiğin konu gerçekten kanayan bir yara...
çok da güzel özetleyip anlaşılır bir şekilde paylaşmışsın kardeşim...
Allah razı olsun elllerine sağlık.
selam ve dua ile

ve aleykum selam kardeşim,
ALLAH .c.c sendende razı olsun,

CAFERİ_TAYYAR

Kayıtlı Kullanıcı
VeAleykümSelam,

Çok güzel bir yazı, yazandan da paylaşandan da Allah Celle Celâluhu razı olsun...

Bugünkü sokaklar, caddeler birer devdir! Kimin kızı gidecek belli değil! Cemiyet, cahiliye devrini yaşıyor.

İnşAllah bilinçli fertler oluruz ve ailemizi de bu konuma gelmesi için çaba sarfederiz...

s.a.a kardeşim,
Katılımın için teşekkür ederim. ALLAH .c.c. razı olsun

ruzgar_17

Kayıtlı Kullanıcı
ahh kareds su an okuyan ve emslek sahıbı olacak olan bır ınsan olarak bır egıtımıc olacagını dusunerek sadece metlu oluyorum yoksa ne para ne dunya guzllıgı sokaklara cıktıgımızdan berı ne duzgun kladıkı nerde ar namus nerde ıffet nerde haya bunu calısanlar ıcın solemıyorumm sadece akıllı calısmayan ıcın

CAFERİ_TAYYAR

Kayıtlı Kullanıcı
gençlerimizi çok iyi ve güzel yetiştirmeliyiz ki bu dünyada misafir olduklarını unutmamalılar ve hayatlarını ona göre idame edecek ölçülerde helal para kazanma ve onu iyi yerlerde hayırlı yerlerde harcama derdine düşsünler... sürekli tüketen her şeyi yutan çok para kazanmak için herşey her yol mübah gibi saçma bir derde düşen bir canavara dönüşmesinler...

s.a.
ALLAH c.c. razı olsun, çok güzel söylemişsiniz. Maalesef birer tüketim canavarı durumundayız. Daha önceleri geçinmemiz için yeterli olan eşya v.s. , bu günlerde öyle bi hale geldi ki, sanarsın bunlarla yaşanması imkansız.
Dediğiniz gibi, gelecek nesli daha duyarlı yetiştirmemiz bunu çözecek tek yoldur.

CAFERİ_TAYYAR

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardeşim,
çok güzel bir yazı ve çok güzel bir paylaşım,sizdende yazandan da rabbim razı olsun.çok doğru değilmi,acı ama gerçek,
benim eşim memur ve iki çocuğum üniversite öğrencisi,hep soruyorlar,nasıl yapıyorsunuz diye,allahıma şükür çalmıyor çırpmıyoruz,moda;bize yakışan ve ihtiyacımızı gören olunca,ayakkabıyı boyamanın ömrünü uzattığını bilince,günü birlik yaşamayıp kanaat etmesini kısacası ayağını yorganına göre uzatmayı bilinceallaha şükür oluyor.
(bu arada,allah bir kum tanesi katkısı olanlardan binlerce razı olsun,oturduğum ev lojman olması itibariyle kiramız yüksek değil.)
şükretmeyi,kanaat etmeyi nasibedenlerden eylesin rabbim.
Selam ve dua ile

ve aleykum selam verahmetullah,
allah c.c. Cümlemizi kanaatkar olmayı nasip etsin, en büyük zenginlik bu olsa gerek.
Katkılarınızdan dolayu allah razı olsun.

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardeşim.bizler 2.cahiliye dönemini yaşıyoruz.bu gidişler hiçte iyi değil sonumuz hayr olur inşallah.kadınların erkek erkeklerin kadın olduğu bir dünya türettik öyle yada böyle.birçok erkek çalışan kadın istiyor şartlar eşitmiş halbuki eve geldiğinde yemek yapmak çocuk yapmak gene onun işi!!Neyse derin bir konu;)Allah yardımcımız olsun selam ve dua ile kalın

EL_MİZAN

Kayıtlı Kullanıcı
Bism-i teala

selamun aleykum emeğinize sağlık kadının asaletine aykırı olan bu çirkeflikleri mübarek nede güzel açıklamış...küçük bir kıssa ekliyicem inş.konunun dışına çıkmam ....Birgün hz resulullah s.a.a nebi camisinde hz.ali a.s bir soru soruyor soru aynen şöyle :YA ALİ "EN HAYIRLI KADIN HANGİ KADINDIR " diye ve ali a.s müsade istiyor düşünmek için ve kalkıp eve geliyor cennet kadınlarının en üstünü olan hz fatıma s.a ile paylaşıyor ve hz fatıma şöyle cevap veriyor ...En hayırlı kadın o durki onu eşinden başka erkek görmeye ve oda eşinden başka erkek görmeye diye....ertesi gün camiye gidipte cevabı verdiğinde resulullah gülümsüyor ve tabi bu cevabın kızı fatıma s.a ait oldugunu hemen anlıyorum diyeceğim o ki kadının yeri işte orasıdır o makamdır o hayadır ve dünya müslüman kadınlar günü ise hz fatıma s.a nın doğum gününden daha başka bir güne yakışırmı acaba....vesselam Allah a.c razı olsun.

CAFERİ_TAYYAR

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardeşim.bizler 2.cahiliye dönemini yaşıyoruz.bu gidişler hiçte iyi değil sonumuz hayr olur inşallah.kadınların erkek erkeklerin kadın olduğu bir dünya türettik öyle yada böyle.birçok erkek çalışan kadın istiyor şartlar eşitmiş halbuki eve geldiğinde yemek yapmak çocuk yapmak gene onun işi!!neyse derin bir konu;)allah yardımcımız olsun selam ve dua ile kalın

ve aleykum selam,
maalesef cahiliye mekkesinden daha cahil durumda toplumumuz,
günahlar işlemek ve o yolu sonuna kadar açmak serbest, hayırlara giden yollar ve hayrın kendisi (hacca gitmedeki kısıtlama en basiti bunun) yasaklanmış durumda.
Kadın ve erkek hiç bir dönemde hakettiği yeri bulmamıştır maalesef, şimdilerde kaıdnlar günü diye bir gün kutlanırken, bırak diğer günleri o gün bile kadınlar kullanılmaktadır, zaten diğer günler durum daha vahim.

Neyse bu konu çok derin dediğin gibi.
Katılımın için allah razı olsun

CAFERİ_TAYYAR

Kayıtlı Kullanıcı
ahh kareds su an okuyan ve emslek sahıbı olacak olan bır ınsan olarak bır egıtımıc olacagını dusunerek sadece metlu oluyorum yoksa ne para ne dunya guzllıgı sokaklara cıktıgımızdan berı ne duzgun kladıkı nerde ar namus nerde ıffet nerde haya bunu calısanlar ıcın solemıyorumm sadece akıllı calısmayan ıcın

s.a.
kusura bakmayın geç gördüm yazınızı
,
Maalesef dediğiniz gibi, toplum ifsad edildi,
Artık ne erkeğimiz erkek, ne kadınımız kadın.
Allak bullak bi haldeyiz, ALLAH c.c. sonumuzu hayreyleye

nercis

Kayıtlı Kullanıcı
allahim bizi sasirtip onlardan eylemsin.rabbim gonlumuze gore versin insallah.muhhamed sav soyundaniz yolundan ayirmasin rabbim.

CAFERİ_TAYYAR

Kayıtlı Kullanıcı
allahim bizi sasirtip onlardan eylemsin.rabbim gonlumuze gore versin insallah.muhhamed sav soyundaniz yolundan ayirmasin rabbim.

s.a.
ben yorumunuz için yorum yapmayacağım
amaaaa
nikinizde yazıl yerin karşısında haşa "ALLAH c.c. unuttuğu yer" demişsiniz
ALLAH c.c. muhafaza ne kötü biifade
mutlaka bilmeden yazmışsınıdrı, eğer buralardaysan bu uyarıya kulak ver
selametle

suyuti

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardeslrr ben mısır el ezher unıversıtesıne gıtmek ıstıyorum aranızdaa el ezher ılglı bılgısı olan var mı burası yerımı degıl mı

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
S.A.
Bir kadın ağlıyor

"Üç çocuk annesi, emzikli kadın tek başına,
Koca berhâneyi silsin de süpürsün de sana,
Yine sen bilmeyerek zalim onun kıymetini,
Dene bîçare kalkıp kolunun kuvvetini!"

Mehmed Akif Ersoy

İslam dünyasında modernleşme başladığında ilk akla gelen, kadın erkek eşitliği idi. Pek çok kimse, erkeğe fazla hak tanınıp, kadınlara aynı hakların tanınmadığı inancındaydı. Kadınlara da fazla hak tanınmalıydı(!)

Az önce yolda gelirken gördüm. PTT memuru hanım, çantasını tıka basa doldurmuş, o çantayı omzuna almış, kapı kapı dolaşıp ürünleri dağıtıyor. Kadını ev hayatından, aile hayatından, analıktan uzaklaştırdılar... Bu, kadının ruhuna aykırıdır. Kadınla erkek eşit olsun diyorlar. Acaba kadının yapısı, demir döküm fabrikalarında çalışmaya ne kadar müsaittir?

Tüketim ekonomisi Allah'ın emrine karşı çıktı. Anaları yavrularından ayırdı! Gelirimiz giderimizi karşılamıyor. Asıl problem burada. Dünyanın bütün ekonomistlerine sorun; gelir gider dengesini kuramayan aile mahvolur! Üretici olmak lazım, tüketici değil! Ucuz evde oturmayı, az eşyayla barınmayı nefsimize kabul ettirmemiz lazım...

Muhteşem apartmanlarda mobilyalar ve kıymetli eşyalar içinde bir kadın ağlıyorsa, buna medeniyet denebilir mi? Acı gerçekler her mekanda yakalıyor o kadını... Anneannemiz, ninemiz hayatından çok memnundu halbuki. Allah'a şükreder, ibadetleriyle, işleriyle meşgul olurlardı. Şimdi ailedeki herkes bir arayış içinde! Aradıklarını da bir türlü bulamıyorlar.

Sokaklarda, işyerlerinde başkalarına dost olan eşler, evlerde birbirlerine yabancı! Makinelerdeki medeniyet, ailelere fazla bir şey getirmemiş!

Yıllar önce, kızımı bir tiyatroya götürmüştüm. Sahnede Hz. Ömer'i canlandıran biri, kız çocuğunu toprağa gömüyordu! Kızım bana sarılıp hüngür hüngür ağladı... "Baba, korkuyorum!" Kızım tiyatroda bile bu tabloya dayanamadı!..

Bugün kız çocuklarını diri diri toprağa gömmüyorlar amma...

Genelevde, barda, sokakta satılan kızlar bu memleketin evladı değil mi?.. Caddelerde, işyerlerinde katılarak ağlayan kadınlar, bu memleketin evladı değil mi?..

Bir şehrin kenarına büyük bir dev gelmiş. Şehir halkı toplanmış, deve demişler ki; "Ne istiyorsun?" Dev demiş ki; "Hepinizi yiyeceğim!" Yalvarmışlar yakarmışlar, ne istersen söyle yapalım; ama bizi yeme!" demişler. Dev demiş ki, "Bana her sene bir kız çocuğu vereceksiniz!" Köylüler kabul etmişler.

"Her sene kura çeker bir kızı veririz!" Analar kanlı gözyaşı dökmeye başlamış, "Ya bizim kız çıkarsa" diye...

Bu masaldan hakikate geçelim. Bugünkü sokaklar, caddeler birer devdir! Kimin kızı gidecek belli değil! Cemiyet, cahiliye devrini yaşıyor. O masallar gerçek oldu!

Dünya Kadınlar Günü. Kim sevindi? Hangi kadının dünya ve ahiretini cennet ettiniz?

alıntı.
Allah razı olsun..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt