Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

bir insanı ahlaken değilde, sadece zihnen eğitmek, topluma bela kazandırmaktır (1 Kullanıcı)

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
"Neden?
diye sormak geliyor içimden, cevabını bulamayacağımı bilerekten.

hayat şartları, ahlaki değerler bu kadar dibe vurmuşken
biz insanlar

bilinçli olmanın daha günah olduğunu bilerek neden çizgilerin dışına çıkmaya bu kadar meyilliyiz?

artık cahil değiliz hemen herkesin okuma yazması var

ve tv denen sihirli kutu
tüm dünyayı etkisine alan magazin kültürününü ve yanlışları,
evimize kadar sokmayı başarmış

ama daha acısı, bilgisayar adındaki "zaman katili" esir almış hayatları,
sanal yalpalara zemin hazırlarcasına

artık gençler okuyor
ünvrsite sıradan bir olgu olmuş, kimi gelecek için,
kimide takılmak için

ama vahim olan ne biliyormuyuz?

insanlar gelişiyor,

çevremizdeki herkes zeki, uyanık tabirinden.

fakat eksik birşey var

bir yalpalanma, bir boşluk

eğitildik, cahilliği yendik ama

galiba değerlerimizden taviz verdik

kültürlü ama boş yaşamayı sevdik

neden yaşıyorum? sorusuna cevap aramadan,
aramaktan korkarcasına susara zamana uyduk

yada zamanı bizmi bozduk?

muaamma...

ve şunu anladık

"bir insanı ahlaken değilde, sadece zihnen eğitmek, topluma bela kazandırmaktır"

energy

Kayıtlı Kullanıcı
RE: bir insanı ahlaken değilde, sadece zihnen eğitmek, topluma bela kazandırmaktır

İnsan manevi duygudan yoksunsa,dünyaya tapmışsa,Allah'ı unutmuşsa,şeytana tabii olmuşsa,nefsine yenik düşmüşse,iyi kötü demeden yiyip içip yan gelip yatmışsa,sadece kendini düşünüp başkaları için banane demişse ne kadar tahsilli olursa olsun ben bilirim demişse maneviyatsız insan gerçek zavallı kişidir.Nitekim bu insanlar o kadar çoğunlukta ki...............Bir şekilde uyarmamız lazım ne olursa olsun yoksa bu gibi kişilerin yüzünden bizlerde helak olacağız,bıkmadan ve korkmadan anlatacağız kırmadan incitmeden.Allah'ı ve Resulunu anlatacağız yoksa bizlerde sorumluyuz.
Allaha emanet ol kardeşim.B)

erhunakarsu

Kayıtlı Kullanıcı
RE: bir insanı ahlaken değilde, sadece zihnen eğitmek, topluma bela kazandırmaktır

s.a bu yoldaki tüm kardeşlerimin ALLAH yardımcısı olsun onlara dogruyu gösterebilmek için bizlerede güç kuvvet versin.B)

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı

A,S... B)AMİN AMİN AMA RABBİM BİZİDE DOĞRU YOLDAN AYIRMASIN B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm Yasemin kardeşim..
Paylaşımınız çok güzeldi.Rabbimiz c.c razı olsun.. Kitlelerin kabul ettiği bir gerçek artık bu.. Materyalist ve seküler zihniyetler, insanın sadece madden, somut olarak değerlendirilen unsurlarını eğitmeyi yeterli görüyorlar..Ama insanın maddi alemi kadar manevi alemiyle de bir bütünlük teşkil ettiğini hiç hesaba katmıyorlar. İslami bir ahlaka erişememiş bireyler, hayatları boyunca bir tatminsizlik ve boşluk denizinde çırpınmaya mahkumdurlar..Bir yanları hep eksik ve hep yarımdır..Dinimiz ise insanı eğitirken, onun hem somut, zahiri yönünü dikkate alıyor ve bir de bence ondan daha önemli olan manevi yönünü de terbiye etmeye, eğitmeye çalışıyor.. İnsanı eşyalaştıran zihniyetlerin yeni bir türevi olan bu eksik ve insana hitap etmekten uzak olan yaklaşımlarla bir yere varılamaz..Bunu da genç nüfus potansiyeli yönüyle dünyanın en avantajlı ülkelerden biri olan Türkiye'de bariz örneğini görüyoruz..Rabbimiz c.c doğru yolundan ayırmasın bizleri inşallah..Emeğinize, yüreğinize sağlık güzel kardeşim.Rabbimize emanetsiniz..Selam ve baki dua ile..B)

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Yasemin kardeşim..

Paylaşımınız çok güzeldi.Rabbimiz c.c razı olsun.. Kitlelerin kabul ettiği bir gerçek artık bu.. Materyalist ve seküler zihniyetler, insanın sadece madden, somut olarak değerlendirilen unsurlarını eğitmeyi yeterli görüyorlar..Ama insanın maddi alemi kadar manevi alemiyle de bir bütünlük teşkil ettiğini hiç hesaba katmıyorlar. İslami bir ahlaka erişememiş bireyler, hayatları boyunca bir tatminsizlik ve boşluk denizinde çırpınmaya mahkumdurlar..Bir yanları hep eksik ve hep yarımdır..Dinimiz ise insanı eğitirken, onun hem somut, zahiri yönünü dikkate alıyor ve bir de bence ondan daha önemli olan manevi yönünü de terbiye etmeye, eğitmeye çalışıyor.. İnsanı eşyalaştıran zihniyetlerin yeni bir türevi olan bu eksik ve insana hitap etmekten uzak olan yaklaşımlarla bir yere varılamaz..Bunu da genç nüfus potansiyeli yönüyle dünyanın en avantajlı ülkelerden biri olan Türkiye'de bariz örneğini görüyoruz..Rabbimiz c.c doğru yolundan ayırmasın bizleri inşallah..Emeğinize, yüreğinize sağlık güzel kardeşim.Rabbimize emanetsiniz..Selam ve baki dua ile..B)

Aleykümselam aliye kardeşim...
değerli yorumunuz için teşekkür ediyorum ve size aynen katılıyorum...
manevi yönden sanki bir boşlukta yalpalanmaktayız...
okullarda ciddi anlamda "tahsil gören" kaç öğrenci var?
ve manevi yönü ilede örnek olabilecek...
hayırlı geceler...
ALLAHA EMANET OLUNUZ

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
bir insanı ahlaken değilde, sadece zihnen eğitmek, topluma bela kazandırmaktır"
selamün aleyküm
çok anlamlı bir paylaşım olmuş rabbim razı olsun sizden
hayırla kalın

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm kardeşim...çok haklısınız ALLAH sizden razı olsun. yarım olan birşey asla kimseye yardımcı olamaz. Bir insanın maddi ihtiyaçlarını karşılarsınız ama manevi ihtiyaçalarını yok sayarsanız. O insanı maddiyata alıştırmış olursunuz. ve buda onun çöküşü anlamına gelir. İnsanın önemli olan maneviyat açısından doyurulmasıdır.

ALLAHa emanet olunuz...selam ve dua ile...

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm kardeşim...çok haklısınız ALLAH sizden razı olsun. yarım olan birşey asla kimseye yardımcı olamaz. Bir insanın maddi ihtiyaçlarını karşılarsınız ama manevi ihtiyaçalarını yok sayarsanız. O insanı maddiyata alıştırmış olursunuz. ve buda onun çöküşü anlamına gelir. İnsanın önemli olan maneviyat açısından doyurulmasıdır.

ALLAHa emanet olunuz...selam ve dua ile...

aleykümselam hocam...
bu terazinin kefesinin öylesine iyi ayarlanması gerekir ki...
dengesiz, meteryalist bir eğitimin sonuçlarını yaşamak zorunda kalmayalım...teşekkürler...
ALLAHA EMANET OLUNUZ

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
"bir insanı ahlaken değilde, sadece zihnen eğitmek, topluma bela kazandırmaktır"

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum.
RABBIM razı olsun.
açmış oldugun konu malesef kanayan bir yaramız.ve bu yara malesef dahada büyüyor.RABBIM sonumuzu hayr eylesin.
ben şimdiden çocuklarımın ileride ne gibi tehlikelerle karşılaşacagını tahmin bile edemiyorum.
o yüzden onları ne kadar imanlı yetiştirirsem o kadar karlı çkarım diye düşünüyorum.
ALLAHIM hayırla versin.selametle

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum.
RABBIM razı olsun.
açmış oldugun konu malesef kanayan bir yaramız.ve bu yara malesef dahada büyüyor.RABBIM sonumuzu hayr eylesin.
ben şimdiden çocuklarımın ileride ne gibi tehlikelerle karşılaşacagını tahmin bile edemiyorum.
o yüzden onları ne kadar imanlı yetiştirirsem o kadar karlı çkarım diye düşünüyorum.
ALLAHIM hayırla versin.selametle

aleykümselam kasım abi...
haklısınız... zamanımımz öylesine bozulmuşki, kişiliklerimiz, inançlarımız ve değişen (bozulan) ahlaki değerlerimiz karmakarışık olmuş...
ne inandığımızı yaşıyoruz, nede yaşadığımıza inanıyoruz...
bu devirde çocuk yetiştirmekte gerçekten çok zor...
hayırlı akşamlar...
ALLAHA EMANET OLUNUZ

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
güzel bir konu, insanda asıl olan duyguların merkezi olan gönüldür. ahlak da insanın devamlı halidir...kuranda "namazlarını kılmaya devam edenler" yazıyor...önemli olan bir şeyin devamlı olmasıdır. o zaman bu ahlak olur. Resulullah da (sav) :" ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim "dedi. dinin neticesi ahlaktır.
iyi ahlak yoksa insanın kendisi kötü ahlak sahibi ise herşeyi kötüye kullanır ,hem kendisine hem etrafındakilere zarar verir...

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
نعىمة;628833' Alıntı:
güzel bir konu, insanda asıl olan duyguların merkezi olan gönüldür. ahlak da insanın devamlı halidir...kuranda "namazlarını kılmaya devam edenler" yazıyor...önemli olan bir şeyin devamlı olmasıdır. o zaman bu ahlak olur. Resulullah da (sav) :" ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim "dedi. dinin neticesi ahlaktır.
iyi ahlak yoksa insanın kendisi kötü ahlak sahibi ise herşeyi kötüye kullanır ,hem kendisine hem etrafındakilere zarar verir...

Aleykümselam نعىمة kardeşim...
Rabbim güzel ahlak versin ve ahlakımızı muhafaza etsin...
yorumunuz için teşekkürler...hayırlı akşamlar...
ALLAHA EMANET OLUNUZ

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt