Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

bir insan öldükten sonra tekrar başka birinin ruhuyla tekrar dünyaya gelebilirmi?? (1 Kullanıcı)

kardelen83

Kayıtlı Kullanıcı
s.a ben böyle bişeyin olduguna inanmıyorum ama dün bir tv programında böyle bişey oldugunu söylüyorlardı bende merak ediyorum bu konuda bilgisi olanlar lütfen bir açıklık getirebilirmisiniz:H

kakule

Kayıtlı Kullanıcı
bende çok merak ediyorum bu konunun ilmi bir açıklaması vardır mutlaka. ama böyle bir düşüncedende Alla (CC)'a sığınıyorum

ciftci

Kayıtlı Kullanıcı
Bir insanin oldukten sonra baska bir bedenle tekrar dunyaya gelmesi inancina
reenkarnasyon denir.
Görüldüğü gibi, bu inancin icerisinde ahiret inancı yoktur; bunun yerine sürekli ölüp, tekrar dünya hayatında aynı ruhla, fakat yeni bir bedenle dirilme inancı vardır. Ancak bu, Allah'ın Kuran'da bildirdikleri ile çelişen, batıl ve sapkın bir inançtır.
Bu felsefede dikkat çeken bir başka sapkın inanç ise, insanın bir ilah olarak da doğabileceğine inanılmasıdır. Bu, tarih boyunca inanılan en batıl ve gerçek dışı iddiadır. Böyle bir iddia açıkça Allah'a şirk koşmak anlamına gelmektedir. Oysa açıktır ki, hiçbir insan ilah olamaz; tek bir İlah vardır ve O, doğurmamış ve doğurulmamıştır. Tüm kainatın ve canlıların sahibi, yaratıcısı, koruyucusu ve ilahı Allah'tır. O'nun eşi ve benzeri yoktur.

Yıkıma uğrattığımız bir ülkeye (tekrar dünya hayatı) imkansız (haram)dır; hiç şüphesiz onlar, (dünyaya) bir daha geri dönmeyecekler. (Enbiya Suresi, 95)
Sonunda, onlardan birine ölüm geldiği zaman, der ki: "Rabbim, beni geri çevirin. Ki, geride bıraktığım (dünya)da salih amellerde bulunayım." Asla, gerçekten bu, yalnızca bir sözdür, bunu da kendisi söylemektedir. Onların önlerinde, diriltilip kaldırılacakları güne kadar bir engel (berzah) vardır. (Mü'minun Suresi, 99-100)
selam ve dua ile...

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
Kardelen Kardeşim,soruna çok Güzel Bir Cevap Vermiş çiftçi Kardeşim.allah Razi Olsun.dua Ile....

berra34

Kayıtlı Kullanıcı
ben inanmıyorum arkadaşlar

kasirga

Kayıtlı Kullanıcı
Yıkıma uğrattığımız bir ülkeye (tekrar dünya hayatı) imkansız (haram)dır; hiç şüphesiz onlar, (dünyaya) bir daha geri dönmeyecekler. (Enbiya Suresi, 95)
Sonunda, onlardan birine ölüm geldiği zaman, der ki: "Rabbim, beni geri çevirin. Ki, geride bıraktığım (dünya)da salih amellerde bulunayım." Asla, gerçekten bu, yalnızca bir sözdür, bunu da kendisi söylemektedir. Onların önlerinde, diriltilip kaldırılacakları güne kadar bir engel (berzah) vardır. (Mü'minun Suresi, 99-100)

renkarnasyon gibi saçma bir şeyin dinimizde yeri asla olamaz. bir insan sadece bir kere imtihan olur. ruhu tekrar tekrar bir bedende can bulup imtihana tabi tutulmaz. yukarıda ciftci kardeşimde güzelce açıklamış. inancı zayıf olan insanları böyle saçma seylerle meşgul etmek istiyorlar. yok efendim ruhumuz bazen bi hayvana bazen bir insana verilirmiş daha neler...
bu düşüncelerle Ahiret inancını yok etmek istiyorlar ruhu sonsuza dek bu dünyada olacakmış gibi göstermeye çalışıyorlar... hiç kabir azabından bahsedilmiyor...
bahsettiğiniz programı gülerek izledim. eminim aileleri bu şahışların hayatlarını iyice araştırıp çoçuklara öğretmişlerdir. nedense hep zenginlerin yerine geçiyorlar. kendileri istedikleri bir aileyi seçip kandırabildiklerini sömürmeye çalışıyorlar işte...

Yaradan bizi sapıtmaktan muhafaza etsin, doğru yol üzerinde sabit kılsın.

saygılarımla...

mabet_bekcisi

Kayıtlı Kullanıcı
bence sorunu sorularla islamiyet bölümüne sorsan daha kapsamlı cevap alabilirsin

ciftci

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaslar bu konuya bir aciklama daha getirmek istiyorum
bu tur duygular bazen cinlerin tesiri ile de gerceklesebiliyor
dikkat ederseniz bu tur iddialar en cok hatay,iskenderun bolgesinde cikiyor.
bu bolge daha evvel cinlerinde cok olduklari bir yerlesim merkezidir
tabii bunlar benim sahsi fikrim:)
en dogrusunu ALLAH (cc) bilir

ekremeee

Kayıtlı Kullanıcı
S.A KARDEŞLERİM SADECE İLGİNÇ DİYORUM AMA SANIRIM OLAMAZ YA

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt