Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bir Hristiyan Müslüman Olmak İstiyor ; Yardımcı olabilirmisiniz (1 Kullanıcı)

s.a.

Kayıtlı Kullanıcı

S.a arkadaşlar.
Bi konu hakkında yardım almak, fikir danışmak ve istişare etmek istemekteyiz. Eğer yardımcı olursanız çok memnun oluruz.

Konu şu;
Bizim bir arkadaşımız var. Kendisi ortodoks ve müslüman olmak için bizden yardım istiyor. Biz düşündük ki; Bir insanın İslam'a attığı ilk adımda ona nasıl bilgiler verebiliriz ve hafif, yumuşak bir dil ile İslamı anlatmaya başlayıp alt yapısını nasıl kurabiliriz diye sizlerle de istişare edelim. Sizce nasıl bir yol izlemeli, müslümanlığa girmek isteyen bir insana öncelikli olarak hangi bilgiler verilmeli, hangi kitapları tavsiye edersiniz. Yani alt yapıyı sağlam kurarak, nasıl karşımızdaki insanı sıkmayacak bir şekilde ona ağır gelmeyecek türden yardımcı olmaya çalışırsak iyi bir sonuç elde ederiz?

Yardımcı olursanız çok seviniriz. Şimdiden Allah razı olsun...

Sebahat.28

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm
Cok hayirli bir ise vesile olacaksiniz, kardesim. Bende iki alman arkadasimin müslüman olmasina vesile oldum. Öncelikle tabi kelime-i sehadet, 32 farz felan yani ilmihal bilgileri ve namaz hocasi. Yöneticimiz yardimci olacakmis.
Sevabi cok büyük sizi tebrik ediyorum.

s.a.

Kayıtlı Kullanıcı
teşekkür ederiz, maddiyat konusunda sıkıntımız yok şükür, ama eğer olursada bir kapının açık olduğunu bilmek çok sevindirici,
aşka mecnun ve sebahat.28 kardeşlerim teşekkürler, Allah razı olsun,
sebahat.28 sen biraz bahsedermisin nasıl müslüman oldu arkadaşlarınız.teklif ondanmı geldi sizdenmi, nasıl tepkiler aldınız, ne tür bir davranış biçimi sergilediniz, veya karşılaştınız.
size gelen can alıcı sorular neler oldu veya bizim karşılaşabileceğimiz sorular neler olabilir,

yani korkumuz yanlış bir cevap veya bilgi vermemek arkadaşımız.

s.a.

Kayıtlı Kullanıcı
Konuyu maddiyat bakımından ele almak oldukça yalnıştır. Her kitap malesef okunmuyor Sahih bilgiler içeren kitaplar olmasını tavsiyede bulunacağım. Allah c.c. hidayet nasip eylesin selam ve dua ile

katılıyorum ve bahsettikleriniz üzerinde yoğunlaşız inş.

soner.ulgur

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşım Allah razı olsun sizin gibi gönüllü insanlardan peki arkadaşınız türkçe biliyormu türkçe bilen birinin kalbinin derinliklerine inmek değerlerimizi türkçe bilen birine anlatmak daha kolaydık diğer arkadaşımızın dediği gibi tevhid kavramı çok önemli Allahın varlığını birliğini kabul etmesi Peygamberlerin hepsine iman etmesi aynı zamanda Abinin de dediği gibi İlmihal bilgisi ama aynı zamanda bu konuları sizinde çok iyi bilip yaşamanız lazım eğer siz yaşamıyorsanız kesinlikle karşıdaki insana etkili olamazsınız Bir Müslümanın Yol haritası kitabından yardımcı olabilirsiniz namazdan önce tevhid önemli iman önemli eğer iman ederse diğerleri yavaş yavaş olur
siz direk namazla yasaklarla başlarsanız işiniz zorlaşır iyi diyaloglarla bu işin üstesinden gelirsiniz inşallah .....Allah yardımcınız ve yardımcımız olsun

nursev

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm s.a. arkadaşım öncelikle arkadaşını tebrik ediyoruz.bu yolu tecih edeceği için bence müslüman olmak isteyen bir kişi öncelikle peygamber efendimi HAZRETİ MUHAMMED (s.a.v.) efendimizin hatını öğrenerek başlayabilir.çünkü allah bize onu doğru yolu göstermesi için gönderdi.Eşhedü en la ilahe illahlah ve eşhedü enne muhammeden abdühü ve RESULÜH.

Elit-girl

Kayıtlı Kullanıcı
S.a arkadaşlar. Yorumlarınız ve yardımlarınız için Allah razı olsun şimdiden.
Arkadaşımız azeridir fakat güzel bir türkçesi var. Kendisine bu konuda bi nebze olsun yardımcı olmuş bir kardeşimiz var. Biz müslümanlardan etkilenerek müslüman olmak isteyişi ise; bizim dinimizin gerektirdiği hoşgörü. İslamda hoşgörü vardır ve bu hoşgörü kendisini çok etkilemiştir.
Maddi anlamda hamdolsun bi sıkıntımız yok Allah razı olsun düşünmeniz yeterli.
Bizim sıkıntımız nasıl bir yol izlemeliyiz ilk adımımız ne olmalı.
Sebahat.28 sizin aldığınız olumlu olumsuz neticeleri de paylaşmak isterseniz emin olun çok yardımcı olursunuz. Allah razı olsun.
Saygılar.

bugrahancan61

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.teksen.org
Ve Aleykum Selam ... Benim kanaatimce ilk olarak Kur'anda ki ilginç ayetleri anlatmalısınız mesela Kur'an da namaz kılmanın oruç tutmanın insanın sağlığına iyi geldiğinin anlatıyor ... bu tür bilimsel yönden ispatı yapılmış olayları anlatmanız güzel olacaktır ikna olması biraz daha kolaylaşır fazla arkadaşı sıkmayın rahat bırakın yani al şu kitabı oku bu kitabı oku diye çünkü insanlar çabuk sıkılırlar böyle şeylerden ben denedim zamanında olmadı sıkıldılar ama benim meselem alevi bir kişiye namaz kıldırmaktı olmadı sıkıldı hemen işte onun için zorlamamak lazım tatlı bir üslupla anlatmak lazım ona Allah'ı anlatın Peygamberimizin Şefkat dolu davranışlarını anlatın İslamın ne kadar huzurlu olsuğunu anlatın ama dediğim gibi başta biraz rahat bırakın ama tam da rahat değil yani çok zorlamadan gereğini artık siz değerli arkadaşlar yaparlar Allah yardımcınız olsun İnşAllah Müslüman olur ! HUzur İslamda !

soner.ulgur

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşım sana şimdi bir konu açıyorum tevhidle alakalı o konuyu kopyalayıp çıktısını alıp okuyun ...... size faydalı olacaktır ilk etapta tevhid olacak konu başlığı

s.a.

Kayıtlı Kullanıcı
tamam karşeim takip ediyorum,
Hepinizden Allah razı olsun inş,

Sebahat.28

Kayıtlı Kullanıcı
Elimden geldigi kadar anlatayim kardesim.
Simdi ben almanyada yasiyorum. Bu iki arkadasim da en samimi arkadaslarim. Ikisi de bozuk bir aileden geliyorlar. Yani anne baba ayrimislar, ve baska birileriyle dost hayati yasiyorlar. Cocuklar da hep aile saadeti baglilgi özlemi ile yetismisler.
Ondan dolayi cok bir üsteleme gerekmeden islam hayatinda da aileye cok önem verildiginden islami tercih ettiler. Mesela okula giderken ben dua ederdim, olur bazen imtihanlarin coklugundan ve evli iken okudum yeterince calisamazdim. O gece sabaha kadar rüyamda derse calistirilirdim, yani bu cok kafamin mesgul oldugundan degil gercekten de ögrenmem gerektigini ögrenirdim, ve rüyamda ögrendiklerim sorulurdu. Bunlara onlar da sahit olduklari icin gercek din olarak gördüler. Bir de burada genlede yani hiristiynalik dinini biliyoruz, okulda ögretiyorlar. Dolayisiyla zayif noktalrini da biliyorum. Mesela incilin Asil incil olup olmadigi tartisiliror, kendi aralarinda. Almanlarla cok muhatap oldugum icin islam hakkinda sorulara hazirlikli yim. Ben kurani okula da götürdüm, Din hocasi ile tartisitm, cevapsiz kaldi. Yani en önemlisi yavas konusup dikkatli konusmak gerek.Konustugun kelimelerin karsiya etki etmesi icin Allah c.c. den yarim istemek gerek. Ve Allah c.c sana da yarim etisn, yanlis anlasilacagin kelimelerden korusun. Bunun icin de Allahtan c.c yarim taleb etmek gerek. Yani Kurani okula götürdügümde melesa cok soru sorulmustu. Mesela kuran niye yahudiler hakkinda kötü yazarmis, cavap kötü seyler yaptiklari icin elbette, yani sizden (hiristiynalardan) az yaziyorsa siz Peygamber öldürmemis oldugunuzdan dir belki, bir de sizin yahudilere yaptiginiz hatalarin aynisini ariyorsaniz kuranda kendinizi yanliz hissetmemek isin yanlis yerde ariyorsunuz, Islam sevgiyi emreden dindir, felan gibi cevaplar hazirdi. Simdi hiristiynalar genelde baska dinleri arastirirlar, kendi dinlerinde de hatalar oldugundan dolayi cabuk ikna oluyorlar. Mesela Hasa Hz. Isa as. nin Alahin c.c. oglu olamayacagini onlarin da manitiklari aliyor. Bir de en büyük sorunlari, yani caresizlikleri Incilin 1. Hz. Isa as. nin yasadigi zamanda yazilmamis olmasi ve sonradan cok degistirilmis olmasi kafi aslinda.
2. Imanlari da zaten güclü degil mantiklari götürmedi icin hemencecik degistiriyorlar dinlerini.
Gelelim arkadaslarima. Onlara ilk olarak 32 farz, Kelime -i sehadet ögrettim hemen akabinde de Almanca mealli kurani kerim hediye ettim. Ve baslangici beraber okuduk, yani nassil anlamalari gerektigini anlattim. Kurani okuyan yeni müslümanin imani cok kuvvetleniyor. Ve asla daha cikmiyor dininden. Hatta bazi nüfüs kimliginde islam yazanlari geciyorlar, diyebilirim. Yoksa esi türk diye evlenen gerektigi icin müslüman olan kadinlar da taniyorum cok, ama esinden ayrilinca müslümanliktan da bosanmis gibi görüyorlar kendilerini. Kuran okusalar farkli olur. Önce dini anlamasi kavramsi gerek. Ondan sonra yavas yavas yasaklardan günahlardan bahsedersen daha verimli olur zannediyorum. Mesel benim arkadaslaim bastan örtünmek istemediler. simdi birisi örtündü.
Bir de kardesim mutlaka sorularini soracagi biryerler mevcut olmali, üzülme hehehehe senin sevabindan eksik olmaz, ynai bir camiye götür. bir de imamla konussun. Olur ya mesela sana ulasamadigi zaman olur, gidip te hiristiyna arkadaslarina derdini acana kadar bir imama acsin derdini. Bircok hiristiyan arkadaslari onu yine islamdan döndürmek icin ugrasabilir. Hatta bu amac icin cirkinlikler yapabilirler, buna karsilik sen cok sakin hosgörülü, davranman gereir. Yani saldirgan olursan insanlik hali, onlari belki de bütün hayati boyunca tanidigi icin onlarin yanina dönebilir. Ben misal arkadaslarin annesine babsina cok hosgörülü davranirdim. Mesela arkadas onlara kizar bana gelirdi, ben ona anne babanin önemini anlatir, bir de yemek pisirip gönderirdim. Müslüman olmalari basit ama aile baskisi olursa is zorlasir. Simdi aileleri de kabul etti. Nassil etmesinler. Arkadas gidiyor, anne Islam anneye iyi olmayi emrediyor, kalbini kirdigim icin özür dilerim diyor, bir iki gün önce annesiyle devamli kavga eden kiz.

Allah c.c. sana en dogru kelimeyi söyletsin, Allah c.c. seni yanlis analsilacagin kelimelerden korusun. Karsindaki büyük bir gurup ise, onlari sade seni dinlemeye , ve senin söylediklerini anlamaya kalbine yerlestirmeye, etkilemnmeye tutsak kilsin. Allah onlarin diline bilemedigin sorulari getirtmesin. Ve mutlaka iclerinde eglimli olanlar, kaderlerinde müslüman olmak yazili olanlar senin vesilen ile senin sözlerin ile baslangici yapsinlar. InsAllah
Amin

s.a.

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun kardeşim ne güzel anlatmışsın, çok teşekkürler paylaştığın için,
sayenizde daha önemli noktaları görebilir duruma geldik ve davranışlarımızıda düzenleme kontrol etme noktasındayız,
Elitgirl arkadaşımla inş takip ediyoruz yazdıklarınızı.

soner.ulgur

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim tevhid konusu tamamdır.... oradan da faydalanabilirsin .......

soner.ulgur

Kayıtlı Kullanıcı
size bir isim daha vereyim müslüman olmuş bir kişi isterseniz nasıl müslüman olduğunu anlatıyor sizde okursunuz daha fazla bilgi edinmiş olursunuz
googledan dimitri patraman diye aratırsanız nasıl müslüman olduğunu çok iyi anlatmış istersen buradan da faydalanabilirsin......bu çocukta ortadoks hristiyan

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı
ona islamın hristiyanlıktan kopuk olmadıgını,onun devamı oldugunu da belirt.çünkü biz hz.isa ya da inanaıyoruz,yani onun öğrendikleri de yanlış değil,ama gecersiz artık...Allah yardımnızı olsun inşallah..Ben de mektup arkadasım için çabalamaktayım,kim sayesinde bi kişi müslüman olursa o kişiye cennet vacib olur..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt