Elimden geldigi kadar anlatayim kardesim.
Simdi ben almanyada yasiyorum. Bu iki arkadasim da en samimi arkadaslarim. Ikisi de bozuk bir aileden geliyorlar. Yani anne baba ayrimislar, ve baska birileriyle dost hayati yasiyorlar. Cocuklar da hep aile saadeti baglilgi özlemi ile yetismisler.
Ondan dolayi cok bir üsteleme gerekmeden islam hayatinda da aileye cok önem verildiginden islami tercih ettiler. Mesela okula giderken ben dua ederdim, olur bazen imtihanlarin coklugundan ve evli iken okudum yeterince calisamazdim. O gece sabaha kadar rüyamda derse calistirilirdim, yani bu cok kafamin mesgul oldugundan degil gercekten de ögrenmem gerektigini ögrenirdim, ve rüyamda ögrendiklerim sorulurdu. Bunlara onlar da sahit olduklari icin gercek din olarak gördüler. Bir de burada genlede yani hiristiynalik dinini biliyoruz, okulda ögretiyorlar. Dolayisiyla zayif noktalrini da biliyorum. Mesela incilin Asil incil olup olmadigi tartisiliror, kendi aralarinda. Almanlarla cok muhatap oldugum icin islam hakkinda sorulara hazirlikli yim. Ben kurani okula da götürdüm, Din hocasi ile tartisitm, cevapsiz kaldi. Yani en önemlisi yavas konusup dikkatli konusmak gerek.Konustugun kelimelerin karsiya etki etmesi icin Allah c.c. den yarim istemek gerek. Ve Allah c.c sana da yarim etisn, yanlis anlasilacagin kelimelerden korusun. Bunun icin de Allahtan c.c yarim taleb etmek gerek. Yani Kurani okula götürdügümde melesa cok soru sorulmustu. Mesela kuran niye yahudiler hakkinda kötü yazarmis, cavap kötü seyler yaptiklari icin elbette, yani sizden (hiristiynalardan) az yaziyorsa siz Peygamber öldürmemis oldugunuzdan dir belki, bir de sizin yahudilere yaptiginiz hatalarin aynisini ariyorsaniz kuranda kendinizi yanliz hissetmemek isin yanlis yerde ariyorsunuz, Islam sevgiyi emreden dindir, felan gibi cevaplar hazirdi. Simdi hiristiynalar genelde baska dinleri arastirirlar, kendi dinlerinde de hatalar oldugundan dolayi cabuk ikna oluyorlar. Mesela Hasa Hz. Isa as. nin Alahin c.c. oglu olamayacagini onlarin da manitiklari aliyor. Bir de en büyük sorunlari, yani caresizlikleri Incilin 1. Hz. Isa as. nin yasadigi zamanda yazilmamis olmasi ve sonradan cok degistirilmis olmasi kafi aslinda.
2. Imanlari da zaten güclü degil mantiklari götürmedi icin hemencecik degistiriyorlar dinlerini.
Gelelim arkadaslarima. Onlara ilk olarak 32 farz, Kelime -i sehadet ögrettim hemen akabinde de Almanca mealli kurani kerim hediye ettim. Ve baslangici beraber okuduk, yani nassil anlamalari gerektigini anlattim. Kurani okuyan yeni müslümanin imani cok kuvvetleniyor. Ve asla daha cikmiyor dininden. Hatta bazi nüfüs kimliginde islam yazanlari geciyorlar, diyebilirim. Yoksa esi türk diye evlenen gerektigi icin müslüman olan kadinlar da taniyorum cok, ama esinden ayrilinca müslümanliktan da bosanmis gibi görüyorlar kendilerini. Kuran okusalar farkli olur. Önce dini anlamasi kavramsi gerek. Ondan sonra yavas yavas yasaklardan günahlardan bahsedersen daha verimli olur zannediyorum. Mesel benim arkadaslaim bastan örtünmek istemediler. simdi birisi örtündü.
Bir de kardesim mutlaka sorularini soracagi biryerler mevcut olmali, üzülme hehehehe senin sevabindan eksik olmaz, ynai bir camiye götür. bir de imamla konussun. Olur ya mesela sana ulasamadigi zaman olur, gidip te hiristiyna arkadaslarina derdini acana kadar bir imama acsin derdini. Bircok hiristiyan arkadaslari onu yine islamdan döndürmek icin ugrasabilir. Hatta bu amac icin cirkinlikler yapabilirler, buna karsilik sen cok sakin hosgörülü, davranman gereir. Yani saldirgan olursan insanlik hali, onlari belki de bütün hayati boyunca tanidigi icin onlarin yanina dönebilir. Ben misal arkadaslarin annesine babsina cok hosgörülü davranirdim. Mesela arkadas onlara kizar bana gelirdi, ben ona anne babanin önemini anlatir, bir de yemek pisirip gönderirdim. Müslüman olmalari basit ama aile baskisi olursa is zorlasir. Simdi aileleri de kabul etti. Nassil etmesinler. Arkadas gidiyor, anne Islam anneye iyi olmayi emrediyor, kalbini kirdigim icin özür dilerim diyor, bir iki gün önce annesiyle devamli kavga eden kiz.
Allah c.c. sana en dogru kelimeyi söyletsin, Allah c.c. seni yanlis analsilacagin kelimelerden korusun. Karsindaki büyük bir gurup ise, onlari sade seni dinlemeye , ve senin söylediklerini anlamaya kalbine yerlestirmeye, etkilemnmeye tutsak kilsin. Allah onlarin diline bilemedigin sorulari getirtmesin. Ve mutlaka iclerinde eglimli olanlar, kaderlerinde müslüman olmak yazili olanlar senin vesilen ile senin sözlerin ile baslangici yapsinlar. InsAllah
Amin