Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bir Hayalim Var!.. (1 Kullanıcı)

bir_umut

Kayıtlı Kullanıcı
"Hayal" diyorum çünki şu yaşadığımız zamana baktığımda görüyorum ki biz, biz değiliz...Biz bir başkası olmaya çalışıyoruz.Onu da beceremiyoruz.Ne aslımıza dönebiliyoruz, ne de olmak istediğimize...Bocalayıp duruyoruz...

Hep birilerinin bize giydirmek istediği kılıfa bürünmeye çalışıyoruz...Onu da tam beceremiyoruz ama, toplumun bu yönde bozulmasını çok da iyi başarıyoruz.Gerçeği unutmuş, bir serabın peşindeyiz...Bahanemiz de hazır "Bir benle ne olacak canım" ya da "Kaçıncı asırdayız yahu bu devirde hala...". Yol alacağız derken yolda kalmışız haberimiz yok.

En başta evlerimiz...Baş köşede, en güzel köşede televizyon!Tabii ki teknolojiden faydalanmak bizim de hakkımız...Gelişmek zorundayız fakat, ne yazık ki onu da kullanmasını beceremedik ( sosyetik esir olduk desem yeri midir acaba ).Hiç silahsız, savaşsız öyle güzel yedik ki bu yemi, biz bile farkında değiliz hani, bir sarhoşluktur gidiyor.

Şimdi sorsam, hangi evde cuma gecesi dolu dolu bir aşkla, şevkle beklenir diye..Eminim ki çok azdır.Perşembe akşamı özeldir, o gece bilmem ne filmi vardır cuma başka biri...İşte her güne beklediğimiz özel bi program vardır...Önemlidir!..

Akraba, eş dost muhabbeti bile unutulmuştur...Herkes bir arada ama herkesin gözü o köşededir."Ne olmuş? Haftaya ne olacakmış?" Ziyaretlerimiz bile hoş geldin, güle güleden ibaret olmuş.Hatta öyle ki, bu hal bu gidiş normal gelmekte bize...Alışmışız...Her şey normal artık!

Evet gerçekleşmesini şiddetle istediğim bir hayalim var.
Dostlarla bir araya geldiğimizde; Rasulûmüzü (s.a.v.), sahabeyi, islama dair her şeyi...Bir filmin hikayesini değil de, bana inci değerinde öğüt bırakacak bir âlimin hikayesi, tarihte nice zaferlere imza atmış ecdadımızın hikayesini hayatını konu edindiğimiz günleri görmek..

Gerçekleşemez mi? İmkansız mı?

Layıkıyla islamı yaşamak, her alanda islami kuralları baz almak çok mu zor? Çok mu geç artık?
Kimsenin kimeyle konuşmaya bile tenezzül etmediği şu zamanda, sadece bir tebessüm küçücük bir tebessümle hem sevap kazanıp hem de gönül almış olsak, olmaz mı?Şöyle içten, samimi bir hal hatır sormak öldü mü?

Bu verdiğim örnekler, binlerce örnekten bir iki tanesi sadece.Daha neler neler...
Özünü kaybetmiş, cennet zannettiği serabın peşinde bataklığa sürüklenirken uyanış ne zaman?

Ne zaman olur bilemem ama... Dileğim odur ki, ben de dahil toplumun uyandığı, silkelenip kendine geldiği o güzel günleri en kısa zamanda görmek, yaşamaktır...
Öyle güzel günlere inşaAllah...

Bir_Umut

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu Aleyküm yüreği güzel kardeşim..
Maşallah Barekallah Subhanallah
çok güzel..
hisseden yüreğine ve emeğine kalemine sağlık..
Duana canı gönülden Amin..
Hayallerimizin gerçek olması duasıyla
Öyle güzel günlere inşallah
Selam ve baki dualarımla
En Güzel'e Rahman c.c. emanetsin..
B)

acem_kizi

Kayıtlı Kullanıcı
Yüreğine sağlık kardeşim.dileklerine koşularak inşallah diyorum

bir_umut

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu Aleyküm yüreği güzel kardeşim..

Maşallah Barekallah Subhanallah
çok güzel..
hisseden yüreğine ve emeğine kalemine sağlık..
Duana canı gönülden Amin..
Hayallerimizin gerçek olması duasıyla
Öyle güzel günlere inşallah
Selam ve baki dualarımla
En Güzel'e Rahman c.c. emanetsin..

B)

ve aleyküm selam güzel kardeşim..
okuyan gözlerine , demek istediklerimi anlayan yüreğine sağlık..inş öyle bir zamanı bizler de yaşarız..islam şuuruna bürünmüş bir toplumun lezzetine bizler de en kısa zamanda varırız inş

amin kardeşim..selametle:a12:

Yüreğine sağlık kardeşim.dileklerine koşularak inşallah diyorum

teşekkür ederim..okuyan gözlerinize sağlık kardeşim selametle:a12:

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Ne kadar güzell bir hayall..
Okurken yaşadım.. yüreğine, kalemine sağlık kardeşim...
Rabbim bu hayalleri gerçeğe döndürür inşaallah..

bir_umut

Kayıtlı Kullanıcı
Ne kadar güzell bir hayall..
Okurken yaşadım.. yüreğine, kalemine sağlık kardeşim...
Rabbim bu hayalleri gerçeğe döndürür inşaallah..

tek dileğim, işte bütün bunları yaşamamız gerekirken bunları "hayal" diye adlandırmak acı verici..ama gerçek

inş hep birlikte öyle güzel günleri görürüz..bizim de yapmamız gerekenler var tabi
okuyan gözlerine sağlık kardeşim;)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
tek dileğim, işte bütün bunları yaşamamız gerekirken bunları "hayal" diye adlandırmak acı verici..ama gerçek

inş hep birlikte öyle güzel günleri görürüz..bizim de yapmamız gerekenler var tabi
okuyan gözlerine sağlık kardeşim;)

İnşaallah kardeşim.

Rabbim güzel yürekli, iyi niyetli insanlarla karşılaştırsın bizleri..

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
Dostlarla bir araya geldiğimizde; Rasulûmüzü (s.a.v.), sahabeyi, islama dair her şeyi...Bir filmin hikayesini değil de, bana inci değerinde öğüt bırakacak bir âlimin hikayesi, tarihte nice zaferlere imza atmış ecdadımızın hikayesini hayatını konu edindiğimiz günleri görmek..

inşallahh;)

bir_umut

Kayıtlı Kullanıcı
inşallah deniz yıldızı;)

geçenki aile toplantısından sonra yazılmıştır ..bir tv'yi kapattıramadık yahu ee aslında genel bir hal oldu herkeste ya neyse ;)

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
size inanmasam bi dergiden alıntı sanacağım.
çok güzel yazmışsın kardeşim.
ve tam da toplumun kabullendiği kabullenilemez şeyden bahsetmişsiniz.
Allah razı olsun
o günleri görmek bizlere de nasip olur inşallah.
hani hep derler ya eski bayramlar bir başkaydı...
gerçekten de öyle..
ama bu dileğiniz gerçekleşecekse inşallah gelecekteki bayramlarda bulunmak isterim...
selametle...

bir_umut

Kayıtlı Kullanıcı
eyvallah smyyes kardeşim;)

bu gibi yazılarım çok ama cidden acı hepimizin toplumun bi gerçeği biz de dahiliz buna..

dergiden alıntı sanacağım demişsiniz aslında bi dergide paylaştığım yazılar vardı ama beklemedim burada paylaştım bunu umarım bikaç kişi de olsa düşünür silkelenir diye..ben de dahil buna..

hayırlı geceler kardeşim ;)

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm kardeşim...
Yüreğinize sağlık, o günleri düşünmek bile ne kadar huzur veriyor insana değil mi, halbuki yaşamak ne kadar da güzel olur...RABBİM nasip buyursun İnşaAllah...

ALLAHa emanet olunuz...
selam ve dua ile...

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
eyvallah smyyes kardeşim;)

bu gibi yazılarım çok ama cidden acı hepimizin toplumun bi gerçeği biz de dahiliz buna..

dergiden alıntı sanacağım demişsiniz aslında bi dergide paylaştığım yazılar vardı ama beklemedim burada paylaştım bunu umarım bikaç kişi de olsa düşünür silkelenir diye..ben de dahil buna..

hayırlı geceler kardeşim ;)
vaay demek yazılarınız dergi de yayınlanıyor ha.
aramızda gizli yazarlar var desenize..
bilindik bir dergi ise söyleyin bizde alalım..
sizin sayenizde dergi satışları arttı diye birşeyler verirler belki size:a21:

bir_umut

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm kardeşim...
Yüreğinize sağlık, o günleri düşünmek bile ne kadar huzur veriyor insana değil mi, halbuki yaşamak ne kadar da güzel olur...RABBİM nasip buyursun İnşaAllah...

ALLAHa emanet olunuz...
selam ve dua ile...

ve aleyküm selam kardeşim

okuyan gözlerinize sağlık..en azından şu kadarını hatırlayıp bizim kendimize göre küçük de olsa yapabileceğimiz şeylerin olması bu anlamda ..teşekkürler kardeşim selametle ;)

vaay demek yazılarınız dergi de yayınlanıyor ha.

aramızda gizli yazarlar var desenize..
bilindik bir dergi ise söyleyin bizde alalım..
sizin sayenizde dergi satışları arttı diye birşeyler verirler belki size:a21:

hımm yazılarım bi e-dergide ismini vermiyeyim belki bir gün :a32::a01:
haa tılama rekoru olabilir aslında burdan da yapalım yayın olmazsa:a01:

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleyküm selam kardeşim

okuyan gözlerinize sağlık..en azından şu kadarını hatırlayıp bizim kendimize göre küçük de olsa yapabileceğimiz şeylerin olması bu anlamda ..teşekkürler kardeşim selametle ;)

hımm yazılarım bi e-dergide ismini vermiyeyim belki bir gün :a32::a01:
haa tılama rekoru olabilir aslında burdan da yapalım yayın olmazsa:a01:
yazılarınızdan belli oluyordu zaten sizde birşeyler olduğu ama..
bunca zaman saman altından su yürütüyordum desene abla..:a21:

beyaz glayör

Kayıtlı Kullanıcı
yüreğine sağlık bir umut ;)
yine döktürmüşsün maşaallah:)

KÖRDÜĞÜM

Kayıtlı Kullanıcı

inşallahh;)

ben bu hayalını eşimle diz dize yaşamak istiyorum.yaa açsın kitabı okusun bana çocularımızaa sonra duyulanalım hep birlikte o anı ordaymış gibi yaaşayalım hissedelim duygulanalım.onları örnek alalım ailecek taabiii bunda ipi çeken eşim olsun.o uygulasın bizede örnek osun inşALLAH

off ulen ooffff

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt