Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

BİR GÜN SUYUMUZ KESİLDİĞİNDE NE YAPACAKSINIZ (1 Kullanıcı)

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm
Kardeşlerim bugün alt katımdaki komşum halı yıkıyormuş, görünce biraz nasihat ettim yasak olduğunu söyledim dinlemedi yıkamaya devam etti.
Cama çıkttım yandaki apartmanın, sahibi sayılan kişi hortumu takmış bahce suluyor. üstelikte kocaman bahceyi komple ekmiş yapma günahtır bizde sizinle birlikte susuz kalacagız dedim.( git şikayet et ben,paramla saatten suluyorum kaçak su kullanmıyorum gibi söylendi) sustum.
Az sonra balkona çıktım, bizim görevlimiz hortumu takmış çimenlerede döner fıskiye takmış kendiside seyrediyor niçin çimleri suluyorsun yazık değilmi bak suyumuz depodan geliyor biterse susuz kalırız dedim geçen günde aynı olaydan ötürü ikaz etmiştim
Fakat kardeşlerim beni hiç kimse umursamadı gözümün içine baka baka yapacaklarını yaptılar şimdi sizden ricam abdest alırken dahi suyu idareli kullanmamızı ögütleyen bir peygamberin (s.a.v) ümmeti olarak komşularımızı aile büyüklerimizi çocuklarımızı uyaralım suyumuzu elimizden geldigince idareli kullanalım .
Ben bu kişileri belediyeye şikayet etmekten son anda kul hakkını acaba üstüme alırmıyım
günaha girermiyim diye vaz geçtim.Fakat doğru yapmadım bunuda biliyorum.
Unutmayalımki biraz daha aman banane dersek yemyeşil vatanımız bu yazının rengi gibi kahverengi olacak.
B) ALLAH'A CC.EMANET OLUNB)

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı
RE: BİR GÜN SUYUMUZ KESİLDİĞİNDE NE YAPACAKSINIZ

Aleyküm Selam

Malesef Öyle.. Cok az duyarli insan var bu konuda durumun ciddiyetin farkinda degiller Malesef.. Barajlar sularini cekmis durumda hala kimsenin umrunda degil.. Insallah daha kötü boyutlara ulasmadan tedbir alinir..Halâ tehlikenin Farkinda degiller Sularinin hic bitmeyecegini saniyorlar.. Lütfen Biraz daha Duyarli olalim bu konuda,, Yakinlarimizi Komsularimizi, Cocuklarimizi bu konu hakkinda uyaralim...
ALLAH RAZI OLSUN COOOK ÖNEMLI BIR KONU!!!!!

[flash=425:350] http://www.youtube.com/v/yNPh1rtglgg [/flash]​

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

Selamun aleykum çok haklısın kardeşim okadar çok su israf ediliyorki kimsenin umrunda değil.. Gün gelip susuz kaldığımızda dank edicek kafalarına ama çok geç olacak. Halıyı geçtik millet şarıl şarıl araba yıkıyor ya:mad:

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

Bahar_58 yazdı:
Aleyküm Selam

Malesef Öyle.. Cok az duyarli insan var bu konuda durumun ciddiyetin farkinda degiller Malesef.. Barajlar sularini cekmis durumda hala kimsenin umrunda degil.. Insallah daha kötü boyutlara ulasmadan tedbir alinir..Halâ tehlikenin Farkinda degiller Sularinin hic bitmeyecegini saniyorlar.. Lütfen Biraz daha Duyarli olalim bu konuda,, Yakinlarimizi Komsularimizi, Cocuklarimizi bu konu hakkinda uyaralim...
ALLAH RAZI OLSUN COOOK ÖNEMLI BIR KONU!!!!!

Selamünaleyküm bahar kardeşim Allahcc. sizdende razı olsun inşAllah bu güzel ülkemizin cöl olması çok uzun sürmeyecekmiş 50 yıl sonra türkiye çöl çocuğumuza nasıl bir dünya bırakıyoruz rabbim sonumuzu hayır lı getirsin inşAllah Allah'a emanet olun

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

desertrose yazdı:
Selamun aleykum çok haklısın kardeşim okadar çok su israf ediliyorki kimsenin umrunda değil.. Gün gelip susuz kaldığımızda dank edicek kafalarına ama çok geç olacak. Halıyı geçtik millet şarıl şarıl araba yıkıyor ya:mad:
Aleykümselam
Benim haklı olmam malesef birşeyi değiştirmiyor kurunun yanında yaşda yanıyor zaten haberlerde duyduğuma göre idere etmez isek 3 haftalık suyumuz varmış anlıyacağınız bu işin şakası yok bu gün suyla araba yıkayanlar yarın benzinle kendileri yıkanmak zorunda kalabilirler Allah'a cc. emanet olun

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

selamün aleyküm ablam.. çok faydalı bir konuya değinmişsiniz. rabbim razı olsun inşallah... emeğinize sağlık.. bilinçlenelim bu konuda.. elimizdekilerin kıymetini bilmek duasıyla.

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

aliye_aliye yazdı:
selamün aleyküm ablam.. çok faydalı bir konuya değinmişsiniz. rabbim razı olsun inşallah... emeğinize sağlık.. bilinçlenelim bu konuda.. elimizdekilerin kıymetini bilmek duasıyla.
Aleykümselam kardeşim ben sizlerin konularınızdan çok güzel bilgiler öğreniyorum istedimki dikkatimi çeken bir konuyu sizlerle paylaşayım Allah'a cc. emanet ol

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı

[big][marq]KENDINIZIN, SEVDIKLERINIZIN VE COCUKLARINIZIN GELECEGINI DÜSÜNÜN!!![/marq][/big]
LÜTFEN DAHA DUYARLI OLUN!!!

sevgi dinc

Kayıtlı Kullanıcı

cok yararlı bi konuya deginmişsin kardeşim ama nerde dinleyen bizim mahalledede aynı sorun var ve kimse dinlemiyor belediye bişey yapmıyor yapsada insan lar gizli halı yıkıyor akşamları tabi belediyeden kimse o saatte yok
bişey deyip uyarmak istediginde pislikten ölelimmi diyolar yeşillikleri sulamayıp kurusunmu diyolar yani kimseye laf anlatamıyosun allah sonumuzu hayreylesin kardeşim

beynelmilel

Kayıtlı Kullanıcı

Keşke herkes sizin gibi duyarlı olsa...B)

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

Bahar_58 yazdı:
[big][marq]KENDINIZIN, SEVDIKLERINIZIN VE COCUKLARINIZIN GELECEGINI DÜSÜNÜN!!![/marq][/big]
LÜTFEN DAHA DUYARLI OLUN!!!
S.A BAHAR KARDEŞİM DUYARLI DAVRANIŞIN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM ALLAH'A EMANET OLB)B)B):)

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

sevgi dinc yazdı:
cok yararlı bi konuya deginmişsin kardeşim ama nerde dinleyen bizim mahalledede aynı sorun var ve kimse dinlemiyor belediye bişey yapmıyor yapsada insan lar gizli halı yıkıyor akşamları tabi belediyeden kimse o saatte yok
bişey deyip uyarmak istediginde pislikten ölelimmi diyolar yeşillikleri sulamayıp kurusunmu diyolar yani kimseye laf anlatamıyosun allah sonumuzu hayreylesin kardeşim
S.A DUYARLI DAVRANMAYI BİZ İSTESEKTE İSTEMESEKTE DOĞA RABBİMİN İZNİYLE BİZE BİR GÜN ÖĞRETECEK İNŞALLAH SİZİN DEDİGİNİZ GİBİ SONUMUZ HAYIRLI OLUR ALLAHACC. EMANET OLUN KARDEŞİM

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

S.A GEÇEN ARKADAŞIMLA KONUŞURYORDUK.KÜRESEL ISINMADAN ÖZELLİKLE ŞEHİRLERİN ETKİLENECİĞİNİ DÜŞÜNDÜK YANILMAMIŞIZ.VE BÖYLE GİDERSE KÖYLERE ÖZELLİKLE KARADENİZ BÖLGESİNE GÖÇLERİN BAŞLAYABİLECEĞİNİ DÜŞÜNDÜK.ŞİMDİ BAKIYORUMDA SÖYLEDİKLERİNİZ İNSANLARIN YAPTIKLARI BUNU DOĞRULUYOR.UYARMAKTAN ÇEKİNMEYİN UYARIN.SONUÇTA SİZDE ZARARDASINIZ.

deren75

Kayıtlı Kullanıcı

s.a.Allah razı olsun kardeşim çook önemli bir konuya değinmişsin bizim yaşadığımız yerde çoğunluk kurallara uyuyor çünkü ilçemiz zaten susuz yakın çevrelerden su alamadığı için çok uzak mesafeden geliyor suyumuz bireysel olarak da daha dikkatli harcamaya basladık örneğin abdest alırken çeşmeden harıl harıl akıtarak değilde küçük bir kaba su koyup bizim buralarda tas denir bir tas su ile işimizi görüyoruz, arabayı hortumla değil bir kovaya su koyup bez ve su ile siliyoruz,halılarıda yıkamak yerine sildik bahçeyede tulumba oturtduk inşallah içme suyu ile değilde yer altı çorak su ile işimizi göreceğiz daha bir çok işimizde kendi kendimize idere yolunu bulabiliriz geleceğimizin çucuklarını düşünelim onlara susuz çöller değil yeşil diyarlar bırakalım yoksa bunun hesabını hiç birimiz gelecek nesle veremeyiz selam ve dua ile.

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

meftun61 yazdı:
S.A GEÇEN ARKADAŞIMLA KONUŞURYORDUK.KÜRESEL ISINMADAN ÖZELLİKLE ŞEHİRLERİN ETKİLENECİĞİNİ DÜŞÜNDÜK YANILMAMIŞIZ.VE BÖYLE GİDERSE KÖYLERE ÖZELLİKLE KARADENİZ BÖLGESİNE GÖÇLERİN BAŞLAYABİLECEĞİNİ DÜŞÜNDÜK.ŞİMDİ BAKIYORUMDA SÖYLEDİKLERİNİZ İNSANLARIN YAPTIKLARI BUNU DOĞRULUYOR.UYARMAKTAN ÇEKİNMEYİN UYARIN.SONUÇTA SİZDE ZARARDASINIZ.

ALEYKÜMSELAM
HAKLISINIZ HAZIRLIKLI OLUN KÖYLERDE YER KALMAYACAK SİZLER ŞANSLISINIZ DİYEMİYECEĞİM GÜZEL KARDEŞİM ÇÜNKÜ BU DÜŞÜNCEDEKİ İNSANLAR KIRSAL KESİMLERE GELDİGİ ZAMAN AYNI DUYARSIZ DAVRANIŞLARINDAN ÖTÜRÜ SİZLERİDE BİZLERİDE ZOR DURUMLARDA BIRAKIYORLAR UYARDIĞIM ZAMAN ÖYLE HAZIR CEVAP OLUYORLARKİ ANLATAMAM

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

deren75 yazdı:
s.a.Allah razı olsun kardeşim çook önemli bir konuya değinmişsin bizim yaşadığımız yerde çoğunluk kurallara uyuyor çünkü ilçemiz zaten susuz yakın çevrelerden su alamadığı için çok uzak mesafeden geliyor suyumuz bireysel olarak da daha dikkatli harcamaya basladık örneğin abdest alırken çeşmeden harıl harıl akıtarak değilde küçük bir kaba su koyup bizim buralarda tas denir bir tas su ile işimizi görüyoruz, arabayı hortumla değil bir kovaya su koyup bez ve su ile siliyoruz,halılarıda yıkamak yerine sildik bahçeyede tulumba oturtduk inşallah içme suyu ile değilde yer altı çorak su ile işimizi göreceğiz daha bir çok işimizde kendi kendimize idere yolunu bulabiliriz geleceğimizin çucuklarını düşünelim onlara susuz çöller değil yeşil diyarlar bırakalım yoksa bunun hesabını hiç birimiz gelecek nesle veremeyiz selam ve dua ile.

ALEYKÜMSELAM
HAKLISIN KARDEŞİM BUNUN HESABINI HİÇ BİRİMİZ VEREMEYİZ FAKAT BU VURDUMDUYMAZLIK BİZLERİ SUSUZ ÇORAK BİR DÜNYAYA BİR ANDA GETİRMEDİ YILLARDIR TEMA VAKFI BAS BAS BAĞIRIYOR AMA KİMSENİN UMURSADIĞI YOK ASIL KORKUM BU SENE GEÇTİ SENEYEDE YAĞMUR YAĞMAZİSE NE YAPARIZ ASIL BUNU DÜŞÜNELİM ALLAH'A EMANET OLUN

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B)B)B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt