Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bir Çığır Öyküsü: Şule Yüksel Şenler (1 Kullanıcı)

tiryaki38

Kayıtlı Kullanıcı
68 li 70 li yılların fırtına ismi

Şehirlerde tesettürlü insanların olmadığı
Tesettürün kırsalda hapsolduğu bir dönemde
O şehire tesetttürü taşıdı

Öyle ki ;

Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay bir mesajında “Sokaklardaki kapalı hanımların öncüleri cezalarını göreceklerdir.” deyince, bir açık mektup yazarak Allah’tan ve milletten özür dilemesini istedi. Sonuç, “cumhurbaşkanına hakaretten” içeri alınmaktı.

Herkez onu konuşuyor herkez bu yeni duruma ve kişiye nasıl tepki vereceğini düşünüyordu

Evet bu isim ;

ŞULE YÜKSEL ŞENLER

Çoğumuz onun ismini duymuş kitaplarını okumuşuzdur
Lise yıllarında HUZUR SOKAĞI kitabını okumayanımız yoktur

Peki onu nekadar tanıyoruz
21 yaşında gazeteciliğe başlayan ve malum anlamda çağdaş bir görünüşe ve düşünceye sahip olan Şule Yüksel 1965 te tesettüre girdiğinde Türkiyede yeni bir dönem ve çığır açıyordu

Yeni İstiklal Gazetesi’ndeki yazıları nedeniyle hakkında davalar açılıyor Türkiye’yi ayağa kaldıran konferanslar veriyor, onu dinleyenleri etkiliyordu. Onu dinlemeye gelen genç kızlar onun yanında getirdiği başörtüleri ile salondan tesettürlü bir şekilde ayrılıyordu
“Şulebaşı” hızla yayılıyordu

Evet Şule baş

Bugün sokakta birçok gençte gördüğümüz tesettür tarzını ilk olarak o ortaya çıkarmıştı

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardeşim.Huzur sokağını okumayan Hele hele yazarını tanımayan...pek az insan vardır gerçi bende kısmen okudum kitabı...yazardan allah razı olsun.Gerçi modernite olarak mı algılamak lazım şule haımın kapalılığını bilinmez.Çünkü şuan sokaklardaki kapalılık biraz dejenere olmuş durumda.Buna bende dahil olmak üzere hemde..Emeklerinize sağlık selametle genede selametle kalın

ülkücü52

Kayıtlı Kullanıcı
esselamun aleyküm

kardeşler yalnız günümüzde tesettürlü birsürü insan görüyoruz günümüzde acayip bir şekilde din istismarı yapılıyo ya kapanıyosan vücut hatları belli olmıcak insanın insan kapanıyo etek giyiyo pantolon giyiyo ne anlamı kaldı kapanmanın... kapanmak sacı örtmek değildir birtek...bari vücut hatlarını belli etme sacın acık kalsın böylesi daha iyi bence ...! ben asla dinimin gereklerini tartısmıyorum ve bişeylerde önermiyorum sadece sizce fazla olmadımı bu bazı insanlar bugün kapanıyo yarın o tutmadı diye acılıyo eskiden bu kadar kolaymıydı kapanıp acılmak dini dilden dile dolastırmak...bizleri bu hale getirenler utansın... yorumunuzu bekliyorum Allah tüm İslam aleminin yar ve yardımcısı olsun

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt