Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bir Aksam üstü Yüreğin Daralirsa... (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Bir Aksam üstü Yüreğin Daralirsa...
« :»

Bir Aksam üstü Yüreğin Daralirsa;
Gözlerinden Tövbe`ler Taşarsa;
Avuçlarin Dualar`la Dolarsa;
Bir Besmele çek Gönül`den

Bismillahirrahmanirrahim

Katran Karasi Geceler Seni Boğarsa;
Vücudunu Soğuk Terler Basarsa;
Icinde Ard Arda Toplar Patlarsa;
Bir Besmele çek Sessizce

Bismillahirrahmanirrahim

Sir Verecek Bir Dost Bulamazsan;
Günahlarindan Ayrilamazsan;
Boğuk Boğuk Hep Ağlarsan;
Bir Besmele çek Yürekten

Bismillahirrahmanirrahim

Gönül Dost`larini Birgün Bulursan;
O Yüce Ilahiyata Kavuşursan;
şükr Dua`larini Hep Okursan;
Bir Besmele çek Unutmadan

Bismillahirrahmanirrahim

Huzuru Neşeyi Islamda Bulursan;
Başladigin Her Işte Onu Anarsan;
Kalbini Tüm Insanlara Açarsan;
Bir Besmele çek Her Seferinde

Bismillahirrahmanirrahim

Nefsinle şeytana Cihad Açarsan;
Her Hayirli Işe Koşarsan;
Muhammed Aşk`iyla Tutuşup Yanarsan;
Bir Besmele çek Kalbten

Bismillahirrahmanirrahim

Gençligini Bitirip ömrünün Sonuna Varirsan;
Ve Nefes Almaktan Yorulursan;
O Kerim Allah`in Huzuruna Cikarsan
Bir Besmele çek Ilk Söz Olaraktan

Bismillahirrahmanirrahim

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı
Bismillâh her hayrın başıdır. Biz dahi başta ona başlarız. Bil ey nefsim! Şu mübârek kelime İslâm nişanı olduğu gibi, bütün mevcudâtın lisân-ı haliyle vird-i zebânıdır.
Evet, bu kelime öyle mübârek bir defînedir ki, senin nihayetsiz aczin ve fakrın, seni nihayetsiz kudrete, rahmete rabt edip, Kadîr-i Rahîmin dergâhında aczi, fakrı en makbul bir şefaatçi yapar. Evet, bu kelime ile hareket eden, o adama benzer ki: Askere kaydolur. Devlet nâmına hareket eder. Hiçbir kimseden pervâsı kalmaz. Kanun nâmına, devlet nâmına der. Her işi yapar, her şeye karşı dayanır.

Başta demiştik: "Bütün mevcudât lisân-ı hal ile, "Bismillâh" der." Öyle mi?

Evet. Nasıl ki, görsen; bir tek adam geldi, bütün şehir ahalisini cebren bir yere sevk etti ve cebren işlerde çalıştırdı. Yakînen bilirsin, o adam kendi nâmiyle, kendi kuvvetiyle hareket etmiyor. Belki o bir askerdir, devlet nâmına hareket eder, bir padişah kuvvetine istinad eder.

Öyle de, her şey Cenâb-ı Hakkın nâmına hareket eder ki, zerrecikler gibi tohumlar, çekirdekler, başlarında koca ağaçları taşıyor, dağ gibi yükleri kaldırıyorlar. Demek her bir ağaç "Bismillâh" der; hazîne-i rahmet meyvelerinden ellerini dolduruyor, bizlere tablacılık ediyor.

Her bir bostan, "Bismillâh" der, matbaha-i kudretten bir kazan olur ki, çeşit çeşit pek çok muhtelif leziz taamlar, içinde beraber pişiriliyor.

Her bir inek, deve, koyun, keçi gibi mübârek hayvanlar "Bismillâh" der, rahmet feyzinden bir süt çeşmesi olur. Bizlere Rezzâk nâmına en latîf, en nazîf, âb-ı hayat gibi bir gıdâyı takdim ediyorlar.

Her bir nebat ve ağaç ve otların ipek gibi yumuşak kök ve damarları "Bismillâh" der, sert olan taş ve toprağı deler, geçer. "Allah nâmına, Rahmân nâmına" der; her şey ona musahhar olur.

selamun aleyküm,BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM;
evet besmele ne büyük ve ne tükenmez bir hazine..ve her kilidi açacak sırlı bir anahtar..Allah(c.c.)razı olsun annem çok güzel bir paylaşımdı..elinize,emeğinize sağlık olsun inşaAllah..ama formu az önce gördüğümde izleyen sayısı 313 küsürdü yazılan cevap ise sadece ve sadece 1di..yani bunu gördüm ve çok üzüldüm..ne bileyim kimse sözlerimi yanlış anlamasın bi fıkra formu açılınca cevaplar peşpeşe geliyor..ona da ihtiyaç vardır ama böyle yararlı bi forma daha da çok ihtiyaç duyulması gerekmezmi..neyse hayırlısı olsun diyelim..hakkınızı helal edin BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM'i görünce aklıma hemen bu kısım geldi ve ekledim..Rabbim besmele sırrını anlamak ve yaşamak nasib etsin bizlere..Allaha(c.c.)emanet olunuz,selamun aleyküm..

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı
Bismillahirrahmanirrahim
emeğine sağlık ALLAH razı olsun anne selametle AEO

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Bismillâh her hayrın başıdır. Biz dahi başta ona başlarız. Bil ey nefsim! Şu mübârek kelime İslâm nişanı olduğu gibi, bütün mevcudâtın lisân-ı haliyle vird-i zebânıdır.
Evet, bu kelime öyle mübârek bir defînedir ki, senin nihayetsiz aczin ve fakrın, seni nihayetsiz kudrete, rahmete rabt edip, Kadîr-i Rahîmin dergâhında aczi, fakrı en makbul bir şefaatçi yapar. Evet, bu kelime ile hareket eden, o adama benzer ki: Askere kaydolur. Devlet nâmına hareket eder. Hiçbir kimseden pervâsı kalmaz. Kanun nâmına, devlet nâmına der. Her işi yapar, her şeye karşı dayanır.

Başta demiştik: "Bütün mevcudât lisân-ı hal ile, "Bismillâh" der." Öyle mi?

Evet. Nasıl ki, görsen; bir tek adam geldi, bütün şehir ahalisini cebren bir yere sevk etti ve cebren işlerde çalıştırdı. Yakînen bilirsin, o adam kendi nâmiyle, kendi kuvvetiyle hareket etmiyor. Belki o bir askerdir, devlet nâmına hareket eder, bir padişah kuvvetine istinad eder.

Öyle de, her şey Cenâb-ı Hakkın nâmına hareket eder ki, zerrecikler gibi tohumlar, çekirdekler, başlarında koca ağaçları taşıyor, dağ gibi yükleri kaldırıyorlar. Demek her bir ağaç "Bismillâh" der; hazîne-i rahmet meyvelerinden ellerini dolduruyor, bizlere tablacılık ediyor.

Her bir bostan, "Bismillâh" der, matbaha-i kudretten bir kazan olur ki, çeşit çeşit pek çok muhtelif leziz taamlar, içinde beraber pişiriliyor.

Her bir inek, deve, koyun, keçi gibi mübârek hayvanlar "Bismillâh" der, rahmet feyzinden bir süt çeşmesi olur. Bizlere Rezzâk nâmına en latîf, en nazîf, âb-ı hayat gibi bir gıdâyı takdim ediyorlar.

Her bir nebat ve ağaç ve otların ipek gibi yumuşak kök ve damarları "Bismillâh" der, sert olan taş ve toprağı deler, geçer. "Allah nâmına, Rahmân nâmına" der; her şey ona musahhar olur.

selamun aleyküm,BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM;
evet besmele ne büyük ve ne tükenmez bir hazine..ve her kilidi açacak sırlı bir anahtar..Allah(c.c.)razı olsun annem çok güzel bir paylaşımdı..elinize,emeğinize sağlık olsun inşaAllah..ama formu az önce gördüğümde izleyen sayısı 313 küsürdü yazılan cevap ise sadece ve sadece 1di..yani bunu gördüm ve çok üzüldüm..ne bileyim kimse sözlerimi yanlış anlamasın bi fıkra formu açılınca cevaplar peşpeşe geliyor..ona da ihtiyaç vardır ama böyle yararlı bi forma daha da çok ihtiyaç duyulması gerekmezmi..neyse hayırlısı olsun diyelim..hakkınızı helal edin BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM'i görünce aklıma hemen bu kısım geldi ve ekledim..Rabbim besmele sırrını anlamak ve yaşamak nasib etsin bizlere..Allaha(c.c.)emanet olunuz,selamun aleyküm..

Aleykümselam Recep aynen sana katılıyorum söylemek isteyipte söyleyemediğim bir durumdu bazen yazmıycam diyorum kimi zaman forumdan çımayı bile düşünüyorum kimse yazılana değer vermiyor tamam herkez konuya kilitlenecek diye bir şey yok ama en azından okunup hatırlaması gerekiyor tamam şakalaşmakta güzel ama her şey yerinde olsun ne yapalım okuyandanda Allah razı olsun okumayandanda selametle

Besmele Kuran'da üç yerde geçiyor.

bismillâhir-rahmânir-rahîm
1:0 Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

Bu ayet Yüce Kitabımızın ilk satırı.
Kur'an evrenin anahtarı, Fatiha Kuran'ın.
Besmele de Fatiha'nın anahtarı.
Besmele çekmek her işin başı.

veqâle-rkebû fîhâ bismillâhi mecrâhâ vemursâhâ
11:41 "Binin ona, gitmesi de durması da Allah'ın adıyladır" dedi.
inne rabbî legafûrur-rahîm
"Rabbim çok bağışlayandır, çok merhamet edendir."

Büyük bir nebinin sözleri ile, önemli bir bir işe girişirken besmele çekiliyor.
Bir asansörün düğmesine basarken, arabanın motorunu çalıştırırken, hep
bu sözü söyleyip bu anlamı düşünürüm: Yürüten de O, durduran da O.
Asansörü de, arabayı da, beni de, seni de, evreni de...

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Bismillahirrahmanirrahim
emeğine sağlık ALLAH razı olsun anne selametle AEO

BİSMİLLAHİRRAHMANNİRRAHİM

Besmelesiz başlanan bir iş bereketsiz ve eksiktir... hadis-şerif meali buna göre... her sabah kalktığın da bir besmele ve 10 defa " la havle vela guvvete illa billahil aliyyil azıym " okunursa biiznillah *70 ten fazla bela üzerinden kalkar. *anasından doğduğu gibi günahsız olur. * o kişiye Allah-u teala akşama kadar bir melek görevlendirir. ona akşama kadar dua eder. GECE YATMAZDAN EVVEL 21 BESMELE OKUYANIN * O GECE O KİMSENİN EVİ MALI YANGINDAN VE HIRSIZLIKTAN MUHAFAZA OLUR. * FELÇTEN KORUNUR. *ANİ ÖLÜMDEN KORUNUR. * 35 BESMELE BİR KAĞIDA YAZILIP MUSKA HALİNE GETİRİLİP YASTIĞININ ALTINDA SAKLANIRSA KORKAN ÇOCUK İÇİN ŞİFADIR İNŞALLAH. * AYRICA BİR DİLEK İÇİN 1001 BESMELE OKUNUR...

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

ALLAHA EMANET OLUNUZ:gulegule

amin sizlerde

Bismillâhirrahmânirrahim.
Besmele..
Bilmenin başlangıcı...
Aşkın ve sevginin...

Yönü bulmanın, yolu görmenin, izi sürmenin, arınmanın başlangıcı. Esirgenerek ve bağışlanarak yürümenin.
O'nun merhametine, O'nun lutfuna, O'nun keremine sığınarak adım atmanın.

Korkuyla değil, sevgiyle başlamaktır asıl olan. Bu yüzdendir ki Rahman ve Rahim olan Allah vardır Besmelede.

Kulunu seven, kulu O'ndan yana olmasa dahi, onu nimetlendiren bir Rab vardır.
Harflerin yan yana gelmesi de hiç tesadüfi değildir.Bâ'nın Sin ile, Sin'in Mim ile olan ilişkisi
ve o harflerin Rabbin isimleriyle birleşmesi bütün bir kainatın özetidir neredeyse.
Yaratılanın, Yaratan ile bağıdır. Levh-i Mahfuz'a, Cebrail'in kanadına,
Hz.Mûsâ'nın asasına, Hz. Süleyman'ın ve Hz. İsa'nın diline nakşedilmiş bir anahtardır besmele.
Her fiilin, tam olan herşeyin özüdür ve bir hediyedir Yaratan'dan yarattığına.
Ola ki kul, O'nun adıyla başlayıp, O'ndan aldığı güçle tamamına ersin. Şeytan o işe yaklaşamasın....

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Bismillahhirrahmanirrahim

>>Kur'an besmele ile başlıyor...
>>Besmele ile başlamak Hz. Peygamberin bir sünnetidir...
>>Besmele ile her varlık bir değer, her hareket bir güç ve her olay bir anlam kazanır...
>>Besmele ile alışkanlıklar ibadete dönüşür...

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı
Bismillahhirrahmanirrahim

S.A Ablacım eline emeğine sağlıkk ALLAH razı olsun çok güzel bir paylaşım selam ve dua ile A.E.O

tuana_39

Kayıtlı Kullanıcı
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

Allah razı olsun sizden. Çok güzel bir paylaşım.

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Resûlüllah (S.A.V.) efendimiz:

“Bu ayet-i kerime en önce Adem (A.S.) indi. O anda Adem (A.S.), benim ümmetim bunu okumaya devam ettiği müddetçe azâbdan emindirler dedi. Sonra Besmele ayeti kaldırılıp İbrahim (A.S.) indirildi. İbrahim (A.S.) mancınıkta iken onu okuduğundan Allahü Teâlâ ateşi ona soğuk ve selamet üzere kıldı. Sonra yine kaldırılıp Süleyman (A.S.) indirildiğinde, melekler: Ey Allahü Teâlâ’nın peygamberi! Allahü Teâlâ’ya yemin ederiz ki, işte şimdi mülk ve saltanat tamam ve mükemmel oldu dediler. Sonra yine kaldırılıp, şu anda Allahü Teâlâ bana indirdi. Kıyamet gününde ümmetim gelir, onlar Besmeleyi okur bulunurlar. Amelleri teraziye konulduğu zaman sevab ve iyilikleri günahlarından ağır gelir.”

“Siz Besmeleyi kitaplarınıza yazınız. Onu yazdığınız zaman dil ile söyleyiniz.”

”Önünde Besmele bulunan bir dua reddolunmaz.”

Resûlüllah (S.A.V.) “Ümmetim bu ayeti okumaya devam ettikleri müddetçe, Allahü Teâlâ bu ayeti, her hastalığa şifa, her derde devâ, her fakirlik ve zarûretten kurtulma, ateşten uzak ve ayıblamalara eman kılar” buyurmuşlardır.

“Besmele yazılı bir kağıdı, yerden kaldıran sıddıklardan yazılır.”

“Besmele ile yenen yemek bereketli olur.”

“Soyunurken çekilen Besmele, cinlere perde olur, avret yerlerini göremezler.”

“Bin kere Besmele okuyanın dört bin büyük günahı af olur.”

“Su içerken Besmele çek, bitince de, Elhamdülillah de ve üç nefeste iç!”

“Şeytandan korunmak için yemeğe Besmele ile başla!”

“Amel defterinde 700 Besmele bulunanı Allahü Teâlâ Cehennemden çıkarır.”

“Besmele ile yazı yazanın haceti kolaylaşır, Allahü Teâlâ razı olur.”

“Yemeğe Besmele ile başlayıp, sonunda Elhamdülillah diyenin, daha sofra kalkmadan günahları af olur.”

“Besmele ile başlanmayan her önemli iş noksan kalır.”

“Eve girerken Besmele çekilirse, şeytan, “Bu eve girmeme imkân yok” der, dönüp gider.”

“Besmele ile işe başlayanın günahları af olur.”

Bir kimse diliyle Besmele söylese dünyayı, kalbiyle dese ahireti, sırrı ile söylese Mevlâ’yı müşâhede eder.

Besmele öyle bir kelimedir ki onunla söyleyenin ağzı temizlenir, onunla gam devam etmeyip gider. Onunla nimet tamam olur. Onunla sitem, eziyet, azab kalkar.

Besmele, celâl ile cemâl arasını birleştirmiştir.

Bismillah sözü celâl içinde celâldir.

Rahmânirrahîm sözü cemâl içinde cemâldir.

Besmele her sûrenin başlangıcı ve anahtarıdır.

Besmele bir kelimedir ki, kudret ile rahmetin arasını birleştirmiştir. Kudret itaat edenlerin tâatini toplamış, rahmet de günâhkarların günahlarını mahv ve yok eylemiştir.

Besmele, söyleyenlerin gıdasıdır. Kuvvetliler için izzet ve yükseklik, zayıflar için sığınak ve barınak, sevenler için nûr, müştaklar için sürûrdur.

kibaraggul

Kayıtlı Kullanıcı
Emeğinize sağlık.ALLAH razı olsun.ben nerdeyse sizin bütün forumlarınızı okuyorum.Sakın kimse okumuyor diye üzülmeyin.Okuyorum ve elimden geldiği kadar da uygulamaya çalışıyorum.mesela bugün 700 tane besmele çekicem.Allah izin verirse.vesile olandan ALLAH razı olsun .Bazen bildiğimiz ama unuttuğumuz konuları hatırlatıyorsunuz.ALLAH a emanet olun.:H

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt