Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bir Adımda Asimo (1 Kullanıcı)

evindar

Kayıtlı Kullanıcı
Honda şirketinin yapmış olduğu Asimo-İnsansı Robot'u büyük ihtimalle duymuşsunuzdur. İnsansı adım atmayı becerebilen ilk robot olduğu için dünya basınında bayağı bir yankı bulmuştu. Bu robot için harcanan maddi meblağ ise dudak uçuklatacak cinsten.
"Bir adım" deyip de geçmemek gerekmiş demek ki! İnsan zekası yıllarca emek veriyor, olmadık paralar harcıyor ve ortaya çıkan robot insansı bir adım atmayı becerdi diye sevince gark oluyor. Bir adım attı diye sevinen insan demek her şeyiyle insana benzer bir "şey" üretirse acaba nasıl tepki verir merak ediyorum.
Kendi ürettiği nesnenin bu hareketi karşısında dumura uğrayan insan peki kendisinin farkında mı? Bu durumu özetleyen hem genel itibariyle hem de adım atmakla alakalı aklıma şu kıssa geldi; "Büyük mutasavvıf Abdulkadir-i Geylani'ye talebeleri: Üstad bize bir keramet göster demiş. O da oturduğu yerden kalkmış üç-beş adım attıktan sonra geri dönüp yerine oturunca herkes şaşkın vaziyette birbirlerinin yüzlerine bakmış. İçlerinden biri: Bağışla bizi üstadım! Bunu biz de yapıyoruz... deyince: Abdulkadir-i Geylani cevap vermiş: Yürümekten daha büyük keramet mi olur? Siz bakıyorsunuz ama göremiyorsunuz demiş."
Adım atmanın nesi keramet diyebilmek için bugünkü tıp'ın denge nedir ne değildir'i çözmesini beklemek lazımmış galiba. İnsandaki muhteşem "denge" kavramını daha yeni keşfediyoruz sanki. Bunun sonucunda da insan'ın ne gibi özelliklerle donatıldığını…
Ayette de belirtildiği gibi insan "keramet" sahibidir. Her canlıda olmayan pek çok üstün vasıflarla donatılmış, belli bir makama yükselme imkânı ve liyakati verilmiştir. Değişik isimler altında sahip olduğu kerametlerini eğer ki iyi yönde kullanırsa yine ayetlerde belirtildiği üzere "eşref-i mahlûkat" yani mahlûkatın en şereflisi olabiliyor.
Yine güzel bir örnek hikâye ile devam etmek istiyorum yazıma; "Bir grup öğrenciden Günümüz Dünyanın Yedi Harikası'nın neler olduğunu düşündüklerine dair bir liste yapmaları istenir. Aralarında anlaşmazlıklar çıkmasına rağmen aşağıdakiler en fazla oyu alanlardır:1)- Mısır'ın Büyük Piramitleri 2)- Tac Mahal 3)- Büyük Kanyon 4)- Panama Kanalı 5)- Empire State Binası 6)- St. Peter Bazilikası 7)- Çin Seddi
Öğretmen oyları toplarken, sessizce duran bir kız öğrencisinin henüz kâğıdını vermemiş olduğunu farkeder. Sonra öğrencisine kendi hazırladığı liste ile ilgili bir problem olup olmadığını sorar. Kız öğrenci ise; "Evet, biraz. O kadar çok şey var ki, bir türlü karar veremiyorum" der. Öğretmen de öğrencisine; "Peki, söyle bakalım senin listende neler var, belki biz sana yardımcı olabiliriz" der. Kız öğrenci önce duraksar ve sonra okumaya başlar:

"Bence Dünyanın Yedi Harikası :

1)- görmek

2)- duymak

3)- dokunmak

4)- tatmak

5)- hissetmek

6)- gülmek

7)- ve sevmek…

Odada sinek uçsa sesi duyulacak şekilde bir sessizlik olur. Basit, sıradan ve normal olarak düşündüğümüz ve gözden kaçırdığımız şeyler gerçekte ne kadar da mükemmeldirler."
Hikayede "Yedi harika" denilmiş ama insan, bir alem kadar zengin harikalara sahip. Ne kadar sayarsak sayalım bitiremeyiz üstün vasıflarını.
“Bir adım”ınızın değerini bilip şükrünü ifa ederek o "bir adım"la siz'e koşan Rabb ile buluşmanız duasıyla Rahman ve Rahim olan Mevlamıza emanet kalasınız.

selamünaleyküm

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Bir Adımda Asimo

aleykümselam ne kadarda olsada tahkihki olur, hiç kimse onu yapamaz yapmaya çalışsada yine Allah'ın bize bahşettiği cisimleriyle yaptılar vede sadece benzetmeye çalışmışlar aynısının tıpkısı olamaz paylaşım için teşekkürler selam ve dua ile

serap bozkurt

Kayıtlı Kullanıcı

A.S.
ANLATTIKLARIN VERDİĞİN ÖRNEKLER İNSANIN BEYNİNE DANK EDEN CİNSDEN:) EVET BİZ İNSANOĞLU DOĞAYI TAKLİT EDEREK YAPAY ŞEYLER OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYOR VE BU BİRAZ İŞE YARAR GİBİ OLUNCADA SEVİNÇ ÇIĞLIKLARI ATIYORUZ OYSA AYNAYA BAKSAK VE BAKTIRSAK İNKÂRCILARIN BİLE SUSUP KALACAKLARI O KADAR NOKTALAR VARKİ SAYMAK TÜM SİTEYİ DOLDURACAKTIR HER HALDE SAĞOL EVİNDAR KARDEŞ ALLAH RAZI OLSUN DANK İÇİN :D A.E.O. SELAMETLE

evindar

Kayıtlı Kullanıcı

selamünaleyküm aska mecnun , serap bozkurt kardeşim,

ALLAH-Ü TEALA'nın yarattığı bir canlının aynısı yapmaya kimsenin gücü yetmez , yaratamaz yapmaya çalışsa bile bir eksik olur önemli olan o canlıya verilen ruhtur...Bu dengeyi çözmeye kimsenin aklı yetmez bizler daima şükretmeliyiz...

selamünaleyküm

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

Bence Dünyanın Yedi Harikası :

1)- görmek

2)- duymak

3)- dokunmak

4)- tatmak

5)- hissetmek

6)- gülmek

7)- ve sevmektir...
8. HARİHASIDA FATOŞTUR..

CANIM SAGOLASIN ÇOK GÜZELDİ.

evindar

Kayıtlı Kullanıcı

FATMA_ERGUN yazdı:

1)- görmek

2)- duymak

3)- dokunmak

4)- tatmak

5)- hissetmek

6)- gülmek

7)- ve sevmektir...
8. HARİHASIDA FATOŞTUR..

Canım kardeşim ALLAH razı olsun akşam akşam beni güldürdün Yüce Yaratıcımızda seni güldürsünhayatın boyuncaB)B)B)

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

evindar yazdı:
FATMA_ERGUN yazdı:

1)- görmek

2)- duymak

3)- dokunmak

4)- tatmak

5)- hissetmek

6)- gülmek

7)- ve sevmektir...
8. HARİHASIDA FATOŞTUR..

Canım kardeşim ALLAH razı olsun akşam akşam beni güldürdün Yüce Yaratıcımızda seni güldürsünhayatın boyuncaB)B)B)
ALLAH SENDENDE RAZI OLSUN CANIM BENİM.BEN SENİ ÇOK SEVİYORUM.EE ARTIK SENDE 9. HARİKASI OLUSUN ...RABBİM KALDIRAMIYACAGIMIZ İMTAHANA BİZLERİ TABİ TUTMASIN.ARADA AGLAMAKTA LAZIM YOKSA OLMUYOR...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt