Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

BiLmEk İsTeDiĞiM bİr Şey VaR (1 Kullanıcı)

aysem06

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM ARKADAŞLAR ...

SİZİNLE EVLENMEK İSTEYEN BİRİYLE MÜNASİP BİR ŞEKİLDE (İSLAMA UYGUN BİR ŞEKİLDE ) KONUŞTUĞUNUZDA NELER SORARSINIZ?

ŞİMDİ BENİM YAŞIM 20 EE HALİYLE DİĞER KARDEŞLERİME OLDUĞU GİBİ KISMETLERİM OLDUĞU ZAMAN BEN KONUŞMADAN GÖRÜŞMEDEN YOK DEYİP HERKESİ KAPIDAN GERİ GÖNDERİYORDUM... ŞİMDİDE YAKINLARIMDAN AZAR YİYORUM ,BOL BOL KIZIYORLAR.. HERKESİ GERİ GÖNDERDİĞİM İÇİN :B..... AMA İYİDE BEN ELİN ADAMIYLA OTURUP NE KONUŞUYUM .. UTANIRIM SIKILIRIM .. GERÇİ EVLENMEK İÇİN BİR ACELEM YOK AMA YİNEDE TECRÜBELERİNİZDEN YARARLANMAK İSTERİM

YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM ... :H

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim.
evlilil işi çok ciddi bir iştir.üzerinde çok titizlikle durulması gereken bir konudur.bu iş pazarda kavun almaya benzemez.kavunu bile koklayarak akırız,ama evde ya tatı bozuk çıkar yada rengi.
bu iş nasip işi,RABBİNDEN hayırlısını iste.
ama illahi tavsiye istesen,önce imanlı olmasına dikkat et.mümkünsede o kişiyle konuş.çünkü evlenecegin adamla bir kez bile konuşmadan nasıl tanıyacan.
ve unutma evlilik çok güzel bir olaydır.hele çocuk olunca tadına doyum olmaz.ama unutma bu yol inişli ve çıkışlıdır.bazen tökezler bazende yorulursun.ama aile içinde bu sıkıntılar çözülürse AİLE İÇİ MUHABBETİNE doyum olmaz.selametle.

aysem06

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim.
evlilil işi çok ciddi bir iştir.üzerinde çok titizlikle durulması gereken bir konudur.bu iş pazarda kavun almaya benzemez.kavunu bile koklayarak akırız,ama evde ya tatı bozuk çıkar yada rengi.
ama illahi tavsiye istesen,önce imanlı olmasına dikkat et.mümkünsede o kişiyle konuş.çünkü evlenecegin adamla bir kez bile konuşmadan nasıl tanıyacan.
ve unutma evlilik çok güzel bir olaydır.hele çocuk olunca tadına doyum olmaz.ama unutma bu yol inişli ve çıkışlıdır.bazen tökezler bazende yorulursun.ama aile içinde bu sıkıntılar çözülürse AİLE İÇİ MUHABBETİNE doyum olmaz.selametle.

ALLAH RAZI OLSUN ABİM ... İLK DEFA BİR ERKEKTEN EVLİLİK ÇOK GÜZEL BİRŞEY DEDİĞİNİ DUYUYORUM .. RABBİM GÖNLÜ ALLAH AŞKIYLA DOLU İNSANLAR KARŞILAŞTIRIR İNŞALLAH... AMA KASIM ABİ BEN PEK KONUŞAN BİRİ DEĞİLİM HELEKİ HİÇ TANIMADIĞIM BİR İNSANLA NE KONUŞURUM NE SORABİLİRİM... ABİ SENCE NE SORABİLİRİM .. TAMAM ABDESTLİ NAMAZLI ALLAH KORKUSU OLAN BİRİ ÇIKTI KARŞIMA DİYELİM PEKİ ONUN GERÇEKTEN EVLENİLECEK İNSAN OLDUĞUNU NASIL ANLARIM Kİ ... GERÇİ KISMET OLURSA İÇİMEDE BİR SICAKLIK DÜŞER SANIRIM .....

ebdall

Kayıtlı Kullanıcı
aslında evlilik amacıyla (daha doğrusu bu istek sende yok da karşındaki insan için bunu diyelim:))buluştuğunda eğer böle bişey istemiyosan başından salacak veya kendini adamdan soğutacak bişeyler denersin:) işin şakası bi yanada öncelikle yaradan hayırlısını nasip eylesin..cüz i iradenle bu güzel girirşimi yaparken bu işe başlamadan ihlasla başlamak en doğrusu.. ihlas şerde de olsa netice verir dusturunu hayatımızda bir prensip haline getirerek inşallah karşına çıkacak o şanslı erkeğide mutlu edecek bir evliliğe adım atarsın...

aysem06

Kayıtlı Kullanıcı
aslında evlilik amacıyla (daha doğrusu bu istek sende yok da karşındaki insan için bunu diyelim:))buluştuğunda eğer böle bişey istemiyosan başından salacak veya kendini adamdan soğutacak bişeyler denersin:) işin şakası bi yanada öncelikle yaradan hayırlısını nasip eylesin..cüz i iradenle bu güzel girirşimi yaparken bu işe başlamadan ihlasla başlamak en doğrusu.. ihlas şerde de olsa netice verir dusturunu hayatımızda bir prensip haline getirerek inşallah karşına çıkacak o şanslı erkeğide mutlu edecek bir evliliğe adım atarsın...

AMİN İNŞALLAH ... PEKİ SİZ EVLİMİSİNİZ BİLMİYORUM AMA SİZ NELER SORARDINIZ EVLENECEĞİNİZ İNSANA YADA NELER SORDUNUZ?????AEO

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı
konuşacagın kişiye inan ilk etapta hiç bir şey soramazsın.elin ayagın dolaşır.çünkü benim başıma geldi.
o yüzden yanınızda biri olsunki bari o konuşsun,sizide konuştursun.adamın iyi veya kötü oldugunu anlayamazsın.dedigim gibi bu nasip işi.iyi dersin kötü,kötü dersin iyi çıkar.hele bu zamanda ALLAH yardımcın olsun.
tabiiki bu evlenecek hem kız hemide erkekler için geçerli.o yüzden hep hayırlısını iste.bak ankarada adliye binası 1-2 yıllık evli insanların ,boşanmak için kuyruga geçtigi yer olmuş.deli gibi aşık olanlar,1 yıl sonra kanlı düşman oluyorlar.bunu hepimiz görüp yaşıyoruz.gerçi ben fethiyede yaşıyorum.ankarada olanları annemler bana anlatıyor.oradan biliyorum.gerçi fethiyedede durum pek farklı degil.her şey maddiyata binmiş.maddiyat bitip sıkıntılar başlayınca HADİ EYVALLAH deyip solugu babasının evinde alıyorlar.
o yüzden ALLAH herşeyin hayırlısını versin.amin. selametle

aysem06

Kayıtlı Kullanıcı
konuşacagın kişiye inan ilk etapta hiç bir şey soramazsın.elin ayagın dolaşır.çünkü benim başıma geldi.
o yüzden yanınızda biri olsunki bari o konuşsun,sizide konuştursun.adamın iyi veya kötü oldugunu anlayamazsın.dedigim gibi bu nasip işi.iyi dersin kötü,kötü dersin iyi çıkar.hele bu zamanda ALLAH yardımcın olsun.
tabiiki bu evlenecek hem kız hemide erkekler için geçerli.o yüzden hep hayırlısını iste.bak ankarada adliye binası 1-2 yıllık evli insanların ,boşanmak için kuyruga geçtigi yer olmuş.deli gibi aşık olanlar,1 yıl sonra kanlı düşman oluyorlar.bunu hepimiz görüp yaşıyoruz.gerçi ben fethiyede yaşıyorum.ankarada olanları annemler bana anlatıyor.oradan biliyorum.gerçi fethiyedede durum pek farklı degil.her şey maddiyata binmiş.maddiyat bitip sıkıntılar başlayınca HADİ EYVALLAH deyip solugu babasının evinde alıyorlar.
o yüzden ALLAH herşeyin hayırlısını versin.amin. selametle

ABİ İNAN BENİM PARADA PULDA GÖZÜM YOK ..AMA MUTLAKA Kİ HAYATIMIZI SÜRDÜREBİLMEK İÇİN PARAYA İHTİYACIMIZ OLUR ONU İNKAR ETMİYORUM .. AMA EŞLER BİRBİRİNE DESTEK OLMALI İNSANIZ HATALARIMIZ MUTLAKA OLUR EŞLERDEN BİRİ SİNİRLİYSE DİĞERİ ALTTAN ALMALI ÜSTÜNE GİTMEMELİ ERKEK YADA KADIN NE OLURSA OLSUN SAYGI OLMALI ... SAYGI OLUNCA SAYGIDAN ÖTÜRÜ MUTLAKAKİ SEVGİDE OLUR ... DIŞ GÜZELLİK Bİ YERE KADAR.......

mmhn

Kayıtlı Kullanıcı
bende bekarım ögrensem iyi olur

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim çok ilginç bir konu olmuş Evlilik güzel bir şeydir tabi benim düşüncemde tabi bu şekilde Bunu hissetmek gerekli Kalbinde gönlünde Kasım abi ne güzl söylemiş

evlilik işi çok ciddi bir iştir.üzerinde çok titizlikle durulması gereken bir konudur.bu iş pazarda kavun almaya benzemez.kavunu bile koklayarak akırız,ama evde ya tatı bozuk çıkar yada rengi.

Hep sabret dua et RAbbim seni senin gibi sevebileceğin birini Mutlu huzurlu bir yuva kurmanı nasip etsin Tüm kardeşelrimizede öyle Hiç aceleye getirmeye Gerek varmı kısmetse kapına Gelir sen hayırlısını istemekle meşgul ol :) RAbbim yazdıysa o seni gelir bulur .. Allaha emanet olun selametle...

EŞ SEÇİMİNDE dikkat edilecek en önemli nokta dini ahlaki olgunluktur ....

[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=px0cGuYIkQ4[/YOUTUBE]

aysem06

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim çok ilginç bir konu olmuş Evlilik güzel bir şeydir tabi benim düşüncemde tabi bu şekilde Bunu hissetmek gerekli Kalbinde gönlünde Kasım abi ne güzl söylemiş

evlilik işi çok ciddi bir iştir.üzerinde çok titizlikle durulması gereken bir konudur.bu iş pazarda kavun almaya benzemez.kavunu bile koklayarak akırız,ama evde ya tatı bozuk çıkar yada rengi.

Hep sabret dua et RAbbim seni senin gibi sevebileceğin birini Mutlu huzurlu bir yuva kurmanı nasip etsin Tüm kardeşelrimizede öyle Hiç aceleye getirmeye Gerek varmı kısmetse kapına Gelir sen hayırlısını istemekle meşgul ol :) RAbbim yazdıysa o seni gelir bulur .. Allaha emanet olun selametle...

EŞ SEÇİMİNDE dikkat edilecek en önemli nokta dini ahlaki olgunluktur ....

[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=px0cGuYIkQ4[/YOUTUBE]

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM ..... AMA EVLENECEĞİNİZ İNSANA NE GİBİ SORULAR SORUP GÖNÜL RAHATLIĞI İLE CEVAP ALMAYI BEKLERDİNİZ......????

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH RAZI OLSUN ABİM ... İLK DEFA BİR ERKEKTEN EVLİLİK ÇOK GÜZEL BİRŞEY DEDİĞİNİ DUYUYORUM .. RABBİM GÖNLÜ ALLAH AŞKIYLA DOLU İNSANLAR KARŞILAŞTIRIR İNŞALLAH... AMA KASIM ABİ BEN PEK KONUŞAN BİRİ DEĞİLİM HELEKİ HİÇ TANIMADIĞIM BİR İNSANLA NE KONUŞURUM NE SORABİLİRİM... ABİ SENCE NE SORABİLİRİM .. TAMAM ABDESTLİ NAMAZLI ALLAH KORKUSU OLAN BİRİ ÇIKTI KARŞIMA DİYELİM PEKİ ONUN GERÇEKTEN EVLENİLECEK İNSAN OLDUĞUNU NASIL ANLARIM Kİ ... GERÇİ KISMET OLURSA İÇİMEDE BİR SICAKLIK DÜŞER SANIRIM .....
SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM.Anlayamazsın nasıl bir insan olduğunu.Şimdi sana namaz kılıyorum,ibadetlerimi yerine getiriyorum nerden bileceksin doğru söylediğini.Allah kalbine göre versin.NASİBİNSE ZATEN OLUCAKTIR.RABBİMİN BİZİ NEYLE İMTİHAN EDECEĞİNİ BİLEMEYİZ.Lise arkadaşım vardı.çok dinine bağlıydı,yıllar sonra karşılaştığımız zaman bana alkolik biriyle evlendiğini söylemişti.halbuki evlendiği zaman kendini çok faklı tanıtmıştı.naptın dediğimde bu sınavım benim dedi.Y ani güzel kardeşim Rabbim ne isterse o olur.Allah kalbine göre versin inşallah.

aysem06

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM.Anlayamazsın nasıl bir insan olduğunu.Şimdi sana namaz kılıyorum,ibadetlerimi yerine getiriyorum nerden bileceksin doğru söylediğini.Allah kalbine göre versin.NASİBİNSE ZATEN OLUCAKTIR.RABBİMİN BİZİ NEYLE İMTİHAN EDECEĞİNİ BİLEMEYİZ.Lise arkadaşım vardı.çok dinine bağlıydı,yıllar sonra karşılaştığımız zaman bana alkolik biriyle evlendiğini söylemişti.halbuki evlendiği zaman kendini çok faklı tanıtmıştı.naptın dediğimde bu sınavım benim dedi.Y ani güzel kardeşim Rabbim ne isterse o olur.Allah kalbine göre versin inşallah.

ALEYKÜM SELAM ABLA... HAKLISIN ... BENİMDE BU DURUMDA OLAN BİR ARKADAŞIM VARDI.....EŞİ ALKOLİK DEĞİL AMA YALAN SÖYLEYEN BİRİ ÇIKTI.....KIZA AİLEM KAPALI ÇOK ZENGİNİM FALAN DEMİŞ.... AİLESİ GELMİŞ DAMADIN KIZKARDEŞLERİ FALAN DA KAPALIYMIŞ ...AMA DÜĞÜN ZAMANI YAKLAŞTIĞI ZAMAN BİRDEN AÇILIVERMİŞLER... ARTIK DAMADIN DA YALANLARI BİR BİR GÜN YÜZÜNE ÇIKMIŞ...... VEDE BU ARKADAŞ ANNESİNİN ZORUYLA NİŞANLISINDAN AYRILIP ZENGİN DİYE BU ADAMA VERİLMİŞTİ......

ALLAH HERŞEYİN HAYIRLISINI VERMİŞ....

EVLİLİĞİ DÜŞÜNÜN KARDEŞLERİM BABAMIN BİR LAFI VAR; İŞİ NE OLURSA OLSUN İSTER SİMİTÇİ OLSUN İSTER BAŞKA BİŞEY AMA NAMUSUNA DÜŞKÜN BİRİ OLSUN ALLAH INI DİNİNİ BİLEN BİRİ OLSUN ... DİĞER ÖZELLİKLERİ GEÇİCİ ...DİYE SÖYLER BANA ...

ALLAH KORKUSU VE SEVGİSİ OLAN KİŞİLERLE KARŞILAŞIRIZ İNŞALLAH.[/SIZE
]

eyüp1

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm
sizinle evlenmek isteyenleri öncelikle araştırın bunu nasıl yaparım diyeceksiniz aracılar olacaktır bu kişi sizinle evlenmek istiyor diyen onlardan sözüne güvendiğiniz kişilerin araştırmasını isteyin ne iş yapar kötü alışkanlığı varmı ahlakı nasıl aile ahlakı nasıl bu gibi araştırmalar yapın ve görüşmeden önce fotoğraf isteyin beğeninizde önemli ve herşey olumluysa yüzyüze görüşmede bişey sormanıza gerek yok zaten bu durumda erkek bişeyler sorar siz araştırmanızı iyi yapın sizin elinizden gelen bu olur gerisi Allah(c.c.)'a tevekkül etmek. İnşallah hayırlı bi kısmet olur

bende aynı durumdayım halam ve eniştem devamlı gündeme getirir çevrem ailem evlenmem konusunda baskı yapıyorlar erkek olmama rağmen ama daha erken olduğunu hissediyorum hazır olmadığımı zor bi yükümlülük olduğunu. Allah (c.c.) bütün müslüman kardeşlerime hayırlı kısmetler versin
selametle...

aysem06

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm
sizinle evlenmek isteyenleri öncelikle araştırın bunu nasıl yaparım diyeceksiniz aracılar olacaktır bu kişi sizinle evlenmek istiyor diyen onlardan sözüne güvendiğiniz kişilerin araştırmasını isteyin ne iş yapar kötü alışkanlığı varmı ahlakı nasıl aile ahlakı nasıl bu gibi araştırmalar yapın ve görüşmeden önce fotoğraf isteyin beğeninizde önemli ve herşey olumluysa yüzyüze görüşmede bişey sormanıza gerek yok zaten bu durumda erkek bişeyler sorar siz araştırmanızı iyi yapın sizin elinizden gelen bu olur gerisi Allah(c.c.)'a tevekkül etmek. İnşallah hayırlı bi kısmet olur

bende aynı durumdayım halam ve eniştem devamlı gündeme getirir çevrem ailem evlenmem konusunda baskı yapıyorlar erkek olmama rağmen ama daha erken olduğunu hissediyorum hazır olmadığımı zor bi yükümlülük olduğunu. Allah (c.c.) bütün müslüman kardeşlerime hayırlı kısmetler versin
selametle...

ALEYKÜM SELAM ..SİZDE HAKLISIN ARAŞTIRMAK EN ÖNEMLİSİ .... EVLİLİK BENCE ANLAŞABİLECEĞİN BİRİYLE OLDUKTAN SONRA ÇOK BÜYÜK BİR YÜK OLMAKTAN ÇIKAR... ALLAH IM HEPİMİZE KALBİ TEMİZ VE İMAN AŞKIYLA YANAN KİŞİLERİ BİZLERE EŞ OLARAK NASİP ETSİN ...( DİNİMİZ HAKKINDA BİŞEY BİLMEYEN BİR İNSANLA EVLENECEKSEK BİLE ONUNLA BERABER DİNİMİZİ GÜZEL BİR ŞEKİLDE ÖĞRENİP UYGULAMAYI NASİP ETSİN MEVLAM) (AMİN.)

hyalcin_67

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH herkesi hayırlı insanlarla karşılaştırıp hayırlı yuvalar kurup hayırlı evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin...

aysem06

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH herkesi hayırlı insanlarla karşılaştırıp hayırlı yuvalar kurup hayırlı evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin...

AMİN KARDEŞİM İNŞALLAH .... ŞÖYLE İMAN DOLU ALLAH VE RESULUNUN ADIMIZDAN DÜŞMEDİĞİ HERAN YARATAN I ANDIĞIMIZ GÜZEL BİR YUVAYA SAHİP OLURUZ İNŞALLAH

ov3rlod

Kayıtlı Kullanıcı
selamın aleyküm
bir şey de ben sormak istiyorum
iblis isyan etmiştir Allah insanı yarattığında Ancak Allah iblis in secde ye varmasını isteyebilirdi ve secdeye yatırabilirdi fakat yapmadı bunu merak ediyorum

irfan_kamil

Kayıtlı Kullanıcı
Önce ALLAH'a sığınmanı sonra da büyüklerine bırakmanı Rabbim mutlaka kısmetinizi açar rüyaya yatmayı unutmayın.aeo.ben siz bacılarımızı çok seviyorum.bu konuları buralara taşımazsanız daha güzel olur benim fikrim.

derya_derya

Kayıtlı Kullanıcı
Bu Konuda Kasim Hadi Abimize Yürekten Katiliyorum.evlilik Gerçekten çok Güzel.iniş Ve çikişlariyla Birlikte Elbette.hani Nasipse Ağzin Dilin Bağlaniyor Diye Bir Deyim Vardir Ya Halk Arasinda Biraz Da öyle Birşey.inşallah Kalbine Göre Bir Eş Bulursun...ve Hep Mutlu Olursunuz Iniş Ve çikişlariyla...allah Aemanet Ol....

aysem06

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH RAZI OLSUN HEPİNİZDEN CEVAPLARINIZ BENİ MUTLU ETTİ İNŞALLAH HEPİMİZ BU DÜNYADA VE AHİRETTE MUTLU OLACAĞIMIZ İNSANLARLA KARŞILAŞIRIZ...ALLAH'A EMANET OLUN

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt