selamun aleykum. Kafama takılan bir soru üzerine bu konuyu açtım .. Yardım eder beni bilgilendirirseniz çok sevinirim. Araştırdım ancak bulamadım . Bir kaç arkadaş toplandık bugun ve sohbet etmeye başladık konu konuyu açtı ve insan yaradılışına geldi konu bir arkadaşım Bir soru sordu ? ve ben bunun cevabını bilmiyorum .. soru şuydu Her insanda bir ruh var ise... Ve bu ruhlar dünyaya gönderilmeden Allah'ın varlıgını birliğini kabul etmişler ise . Biz işlediğimiz günahlarımız karşılıgında bedenlerimizle mi cezalandırılacagız veya yaptıgımız sevaplarla bedenlerimizle mi ödüllendirileceğiz. Ruhlarımız mı azap çeker yoksa bedenlerimiz mi? Eğer bedenlerimiz yargılanıyorsa her insanın bedenleri farklı gelişebilir , algıları ve hareketleri yaşadıkları hayatlara gore şekil alır diye düşünmekteyim ... Yok eğer ruhlarımız yargılanıyorsa Allah'ın varlıgına birliğine zaten inanmışlar bunu inkar etmemişler en baştan neden Bir hristiyan'ın bedeninde olduğu için ceza çekecek . umarım sorumu anlaşılır bir şekilde sormuşumdur çok karmaşık konular