Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bilgisi olanlar aydınlatırsa çok makbule geçer.. (1 Kullanıcı)

f.solen

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum. Kafama takılan bir soru üzerine bu konuyu açtım .. Yardım eder beni bilgilendirirseniz çok sevinirim. Araştırdım ancak bulamadım . Bir kaç arkadaş toplandık bugun ve sohbet etmeye başladık konu konuyu açtı ve insan yaradılışına geldi konu bir arkadaşım Bir soru sordu ? ve ben bunun cevabını bilmiyorum .. soru şuydu Her insanda bir ruh var ise... Ve bu ruhlar dünyaya gönderilmeden Allah'ın varlıgını birliğini kabul etmişler ise . Biz işlediğimiz günahlarımız karşılıgında bedenlerimizle mi cezalandırılacagız veya yaptıgımız sevaplarla bedenlerimizle mi ödüllendirileceğiz. Ruhlarımız mı azap çeker yoksa bedenlerimiz mi? Eğer bedenlerimiz yargılanıyorsa her insanın bedenleri farklı gelişebilir , algıları ve hareketleri yaşadıkları hayatlara gore şekil alır diye düşünmekteyim ... Yok eğer ruhlarımız yargılanıyorsa Allah'ın varlıgına birliğine zaten inanmışlar bunu inkar etmemişler en baştan neden Bir hristiyan'ın bedeninde olduğu için ceza çekecek . umarım sorumu anlaşılır bir şekilde sormuşumdur çok karmaşık konular

meddoc

Kayıtlı Kullanıcı
cok guzel bi soru, bende cevabini merak ediyorum
Allah razi olsun

kaniirfan

Kayıtlı Kullanıcı
İnsanın hesaba çekilen veya hesabı veren nedir?...mesela şuanda elinize bir diken battıgında ruhunuzmu acı çekiyor aklınızmı?....biraz derin düşünüldüğünde çok farklı bir durum ortaya çıkıyor.bazı ayetlerde BİZ KALPLERİ İYİ BİLİRİZ haberi veriliyor..kalp ten kasıt içimizdeki etmi?...şu şekilde bir durum ortaya çıkıyor KALP+VİCDAN+AKIL+RUH+BEDEN...burada KALP bizim asıl vasvımız olarak ortaya çıkıyor ...kalp vicdana ve akıla hükmediyor.ruh canlılığımızı sağlıyor.beden bu dunyadakı iletişimi tamamlıyor.o zaman ortaya cıkan durum KALBİN hesaba çekilmesi durumu .azabdada bu durum aynı ..bu kadar bilgiyi yazmamdaki tek sebeb RUHUN AZAB ÇEKMEDİĞİNİ VURGULAMAKTIR. ruh yine aracı olabilir bu azabta ama sonucta ruhta bir emanettir tıpki beden gibi ....KALP azabı yaşar .......en doğrusunu ALLAH BİLİRR

f.solen

Kayıtlı Kullanıcı
İnsanın hesaba çekilen veya hesabı veren nedir?...mesela şuanda elinize bir diken battıgında ruhunuzmu acı çekiyor aklınızmı?....biraz derin düşünüldüğünde çok farklı bir durum ortaya çıkıyor.bazı ayetlerde BİZ KALPLERİ İYİ BİLİRİZ haberi veriliyor..kalp ten kasıt içimizdeki etmi?...şu şekilde bir durum ortaya çıkıyor KALP+VİCDAN+AKIL+RUH+BEDEN...burada KALP bizim asıl vasvımız olarak ortaya çıkıyor ...kalp vicdana ve akıla hükmediyor.ruh canlılığımızı sağlıyor.beden bu dunyadakı iletişimi tamamlıyor.o zaman ortaya cıkan durum KALBİN hesaba çekilmesi durumu .azabdada bu durum aynı ..bu kadar bilgiyi yazmamdaki tek sebeb RUHUN AZAB ÇEKMEDİĞİNİ VURGULAMAKTIR. ruh yine aracı olabilir bu azabta ama sonucta ruhta bir emanettir tıpki beden gibi ....KALP azabı yaşar .......en doğrusunu ALLAH BİLİRR
teşekkür ediyorum ... yüreğine sağlık aydınlattın beni

kaniirfan

Kayıtlı Kullanıcı
teşekkür ediyorum ... yüreğine sağlık aydınlattın beni
[
bende teşşekür ediyorum ..fakat sen benden daha derine inmekten korkma asla..ve bundan daha dogru kabul ettiğin bir gerçek duyarsan onun peşine git ..sonuçta dediğim gibi EN DOĞRUSUNU ALLAH BİLİR her zaman..ve yazdıklarım mutlaka dogrudur diyemem bunu bir ilim-bilim adamıda diyemez.RABBİMİN bana verdiği bilgiyi paylaştım seninle ....

H

hado77

selamün aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü
kul günah işler dünyada kabirde veya aukbada cezaya çarptırılır. sonuç itibari ile kabir azabı da denen bir azabın varlığını efendimiz (SAS) bize bildiriyor. kabir azabının çoğunun ayakta bevletmek olduğu hadisi şeriflerde beyan edilmiştir. Esasını efendimiz (SAS) bilir ancak bu husus kulun ilk hesaba çekileceği ameli olan namazla ilintilidir. tuvalet adabına riayetsizlik abdesttsizlik hali o da namazın ifsadına sebebiyet verebilecektir. kul hadisler ışığında ilk çnce farz namazlardan hesaba çekilecek eksiklikler nafile namazlarla tamamlanacaktır. dünyevi olarak çekilen sıkıntının kaynağı da esasen namaz eksiği olması kulu kabirde kurtaranın yaşamda da kurtaracağı anlamına gelmektedir. bu yüzden fiili olarak namaz kılınmalı ve aksatılmamalı. ALLAH(cc) NAMAZ KILMAYAN BİR NESİL GELDİ VE ONLAR DA GAYYA VADİSİNİ boylayacaklar derken namaza ve ilahi itaba dikkat çekmekte. burada ve ötede çekilen azabın cesetle birlikte olacağı anlaşılmaktadır. kafa yani niyetle yapılan amele dönüşmeyen eylemler tevbe edilmezse kalitesiz bir hayat olan malaniyet kafa ve idrak bulantısı başarısızlık veri vermeyen hayat kazançta ve yaşamda bereketsizlik ruh bunalımına sebep olurken fiili olarak kul hakkını ihlal de tevbe yapılmazsa misliyle karşılık görür. cehennemin değişik katları olacağı ve bu katlarda değişik azap şekillerinin varlığından bahsedilmektedir. bu azabın bir çeşidi de kalplere çöken ona yerleşen azap olmakta ve dünyevi olarak patalojik olmayan ruh bunalımın sebebini teşkil etmektedir. fethullah gülen hocaefendinin bahsettiği 7 bunalımın ortak hali ALLAH(cc) ile irtibatsızlık olarak özetlenirse bu irtibatsızlığın neticeleri bu nevi bunalımlardır. ALLAH(cc) razı olmadığı bir hayat yaşayan için cesedin mi ruhun mu acı çekeceği hususunun ne kadar önemli olacağı bir yana insan fiili olarak yaptıklarını ALLAH(cc) DİLEMESİ ÇERÇEVESİNDE MUHAKKAK GÖRECEKTİR. ruh mahiyet itbari ile ALLAH(cc) BİLGİSİNDE OLUP BU KONU HAKKINDA ÇOK MALUMATIMIZ olmamakla beden hakkında yüksek seviyede bilgi sahibiyiz ve ALLAH(cc) kulun yaptıklarını sorguya çekeceğini hiç olmazsa kulun onun yanında rezil rüsvay olacağını bu dünyadaki utancı orda da yaşayacağını bilmekteyiz. ALLAH(cc) KUL HAKKIYLA namaz hakkıyla ahirete göçenlerden eylemesin. dünyevi hayatımızı ne aklen ne de fiilin gayyalara sürüklemesin. nihayeti nar olan yere değil nur olan yere soksunALLAH(cc) senden benden alem-i islamdan razı olsun. paylaşım için teşekkürler.

cakdoc

Kayıtlı Kullanıcı
bu sorunuzun cevabini forumda okumustum... cok kisa bir sure once.. bulursam eklicem kardesim..

pinar1988

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzel bir soru. Bedenimiz öldükten sonra kabirde yok olup gidicek ama ruhlarımız dirilecektir. Buyüzden azabı çeken herzaman ruhlarımız olacaktır diye düşünüyorum. çnkü bedenlerimiz bizim aleyhimize (yaptığımız günahların karşılığında bana şunu şunu yaptırdı die şikayette bulunacaklardır rabbimize burdan anladığım kadarıyla ruhumuz acıyı çekecektir

armour

Kayıtlı Kullanıcı
aydınlattığınız için eyvallah..allah razı olsun

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum degerli kardesim konuyla ilgili oldugunu düsündugum bi kaç ayet-i kerime mealini asagiya alintiladim
insaALLAH faydalananlardan oluruz...
Allahu Teala bizleri cehennem atesinden korusun ve Rabbim bizleri cenneti cemaliyle sereflendirsin. amin

Euzu billahi mineşşeytânirracîm. Bismillahirrahmanirrahim.

47. "Onu tutun da cehennemin orta yerine sürükleyin."

48. "Sonra kaynar suyun azabından başının üstüne dökün;"

49. "(Azabı) Tad; çünkü sen, (kendince) üstün, onurluydun."

50. "Gerçekten bu, sizin kuşkuya kapıldığınız şeydir."

51. Muttakilere gelince; muhakkak onlar, güvenli bir makamdadırlar.

52. Cennetlerde ve pınarlarda,

53. Hafif ipekten ve ağır işlenmiş atlastan (elbiseler) giyinirler, karşılıklı (otururlar).

54. İşte böyle; ve Biz onları iri gözlü hurilerle evlendirmişizdir.

55. Orda, güvenlik içinde her türlü meyveyi istiyorlar;

56. Orda, ilk ölümün dışında başka ölüm tadmazlar. Ve (Allah da) onları cehennem azabından korumuştur. Duhan suresi

30. (Allah buyruk verir): "Onu tutuklayın, hemen bağlayın."
31."Sonra çılgın alevlerin içine atın."
32."Daha sonra onu, uzunluğu yetmiş arşın olan bir zincire vurup gönderin."
33."Çünkü, o, büyük olan Allah'a iman etmiyordu."
34."Yoksula yemek vermeye destekçi olmazdı."
35. "Bundan dolayı bugün, kendisine hiçbir sıcak dost yoktur."
36."İrin ve kan karışımından başka bir yemek yoktur."
37."Bunu da, hata edenlerden başkası yemez."
Hakka suresi

16- (Böylesinin) Önünde cehennem vardır ve (orada) irinli sudan içirilecektir.

17- Yutkunmaya çabalayacak ve boğazından geçirmeyi başaramıyacak, ona her yandan ölüm gelecek, oysa ölmeyecek de. Ardından daha katı bir azap olacak. Ibrahim suresi

41.Onlar için cehennemden yataklar ve üstlerine örtüler vardır. Biz zulme sapanları işte böyle cezalandırırız.
50.Ateşin halkı cennet halkına seslenir: “Bize biraz sudan ya da Allah’ın size verdiği rızıktan aktarın.” Derler ki: “Doğrusu Allah, bunları inkar edenlere haram (yasak) kılmıştır.”
Araf suresi
bunula ilgili daha cok ayeti kerime meali bulunmaktadir
Allaha cc emanet olunuz

f.solen

Kayıtlı Kullanıcı
Aydınlattııgınız için teşekkür ediyorum...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt