Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Bilgisayar Kullanırken Gözlere Dikkat..!!! (2 Kullanıcı)

uzeyr

Kayıtlı Kullanıcı
Gerekli koşullar sağlanmadan uzun süreyle bilgisayar ekranı başında çalışmanın, çeşitli göz hastalıklarına yol açabileceği bildirildi.
Ege Üniversitesi (EÜ) Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kutay Andaç, yaptığı açıklamada, bilgisayar ekranından yayılan radyoaktif ışınlar ve yanlış koşullarda uzun süre kullanımın,göz kaslarını yorduğunu kaydetti.Bu şekilde gözlerde kızarma ve arpacığın meydana gelebildiğini ifade eden Prof. Dr. Andaç, özellikle çalışmanın sonuna doğru baş, boyun, sırt ve ensede de ağrılar yaşandığını söyledi. Prof. Dr. Andaç, ''Ayrıca gerekli koşulları yerine getirmeden bilgisayar kullanmak, göz tansiyonu olan kimselerde göz içi kan basıncını yükselterek, göz
tansiyonu krizini davet eder. Gözler kızarır ve şiddetli ağrılar meydana gelir'' dedi.

-NE YAPMALI?-

Bilgisayarın yanlış koşullarda kullanımı nedeniyle göz ve vücutta meydana gelebilecek zararlardan korunmanın yolları bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Andaç, şunları kaydetti: ''Öncelikle gözü ve bedeni yormamak gerekir. Bilgisayar kişinin yan tarafında değil, tam önünde olmalıdır. Ekran net olmalı ve yazılar titreşmemelidir. Ayrıca bilgisayar ekranına 40-50 santimetreden fazla yaklaşılmamalıdır. Uzun saatler boyunca bilgisayarla çalışıldıktan sonra gözlere mutlaka pamukla ılık suyla kompres yapılmalıdır. Bilgisayar odada, gün ışığını tam karşıdan değil de, arkadan ya da yandan alacak bir yere konulmalıdır. Ortam loş olmalı ve tavan ışığı ekranda yansımamalıdır. Ayrıca klavye bir masa lambasıyla
aydınlatılmalıdır.''
Prof. Dr. Andaç, her yarım saatte bir ekran karşısından
kalkılarak, gözlerin dinlendirilmesi gerektiğini de vurguladı.

alıntıdır.

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Bilgisayar Kullanırken Gözlere Dikkat..!!!

Esselamünaleyküm;

Allah razı olsun kardeşim vurgu yaptığın için evet gerçektende dikkat edilmesi gerekli bir konu.. Artık genç yaşımda yaşlandığımı hissediyordum ama yazını okuyunca bu belirtilerin sadece bende göçrülmediği ortaya çıktı:D İşim gereğide erken saatte bilgisayr başındayım. İşim bitincede burda sizinleyim gerçekten yoruldu gözcağazlarım.. Geçen gün Dünya göz hastanesine gittim gözlük verdiler Allah'tan ki onu takınca biraz rahatlıyorum.. Birde bu ekranın beyazlığından kaynaklanıyor bence gözü çok alıyor beyaz Neyse paylaşımın için Allah Razı olsun bunu öğrendiği iyi oldu selam ve dua ile Allah'a emanet olun. Selamünaleyküm;

ebe78

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM.BENDE PC KULLANIRKEN GÖZLÜK KULLANMAYA GAYRET EDİYORUM BİLHASSA YOKSA PC NİN BAŞINDAN KALKINCA GÖZLERİM KAN ÇANAGINA DÖNÜYOR.BU BİLĞİLER YERİNDE VE AYDINLATICI OLDU.RABBİM RAZI OLSUN.B)

uzeyr

Kayıtlı Kullanıcı

ebe78 yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM.BENDE PC KULLANIRKEN GÖZLÜK KULLANMAYA GAYRET EDİYORUM BİLHASSA YOKSA PC NİN BAŞINDAN KALKINCA GÖZLERİM KAN ÇANAGINA DÖNÜYOR.BU BİLĞİLER YERİNDE VE AYDINLATICI OLDU.RABBİM RAZI OLSUN.B)
sizlere az da olsa faydalı olabildiysem ne mutlu bana B)
ALLAHCC CÜMLEMİZDEN RAZI OLSUN..
SELAMETLE KALIN..
HAYIRLI GECELER...

ruveyda28

Kayıtlı Kullanıcı

Selamün aleyküm kardeşim, önemli bir bilgi paylaştınız için Allah razı olsun.dua ile.

uzeyr

Kayıtlı Kullanıcı

ruveyda28 yazdı:
Selamün aleyküm kardeşim, önemli bir bilgi paylaştınız için Allah razı olsun.dua ile.
ve aleyküm selam kardeşim..
ALLAHCC cümlemizden razı olsun..
selametle kalın... dua ile B)

uzeyr

Kayıtlı Kullanıcı

uzeyr yazdı:
Gerekli koşullar sağlanmadan uzun süreyle bilgisayar ekranı başında çalışmanın, çeşitli göz hastalıklarına yol açabileceği bildirildi.
Ege Üniversitesi (EÜ) Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kutay Andaç, yaptığı açıklamada, bilgisayar ekranından yayılan radyoaktif ışınlar ve yanlış koşullarda uzun süre kullanımın,göz kaslarını yorduğunu kaydetti.Bu şekilde gözlerde kızarma ve arpacığın meydana gelebildiğini ifade eden Prof. Dr. Andaç, özellikle çalışmanın sonuna doğru baş, boyun, sırt ve ensede de ağrılar yaşandığını söyledi. Prof. Dr. Andaç, ''Ayrıca gerekli koşulları yerine getirmeden bilgisayar kullanmak, göz tansiyonu olan kimselerde göz içi kan basıncını yükselterek, göz
tansiyonu krizini davet eder. Gözler kızarır ve şiddetli ağrılar meydana gelir'' dedi.

-NE YAPMALI?-

Bilgisayarın yanlış koşullarda kullanımı nedeniyle göz ve vücutta meydana gelebilecek zararlardan korunmanın yolları bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Andaç, şunları kaydetti: ''Öncelikle gözü ve bedeni yormamak gerekir. Bilgisayar kişinin yan tarafında değil, tam önünde olmalıdır. Ekran net olmalı ve yazılar titreşmemelidir. Ayrıca bilgisayar ekranına 40-50 santimetreden fazla yaklaşılmamalıdır. Uzun saatler boyunca bilgisayarla çalışıldıktan sonra gözlere mutlaka pamukla ılık suyla kompres yapılmalıdır. Bilgisayar odada, gün ışığını tam karşıdan değil de, arkadan ya da yandan alacak bir yere konulmalıdır. Ortam loş olmalı ve tavan ışığı ekranda yansımamalıdır. Ayrıca klavye bir masa lambasıyla
aydınlatılmalıdır.''
Prof. Dr. Andaç, her yarım saatte bir ekran karşısından
kalkılarak, gözlerin dinlendirilmesi gerektiğini de vurguladı.

alıntıdır.

uzeyr

Kayıtlı Kullanıcı

aska mecnun yazdı:
Esselamünaleyküm;

Allah razı olsun kardeşim vurgu yaptığın için evet gerçektende dikkat edilmesi gerekli bir konu.. Artık genç yaşımda yaşlandığımı hissediyordum ama yazını okuyunca bu belirtilerin sadece bende göçrülmediği ortaya çıktı:D İşim gereğide erken saatte bilgisayr başındayım. İşim bitincede burda sizinleyim gerçekten yoruldu gözcağazlarım.. Geçen gün Dünya göz hastanesine gittim gözlük verdiler Allah'tan ki onu takınca biraz rahatlıyorum.. Birde bu ekranın beyazlığından kaynaklanıyor bence gözü çok alıyor beyaz Neyse paylaşımın için Allah Razı olsun bunu öğrendiği iyi oldu selam ve dua ile Allah'a emanet olun. Selamünaleyküm;

ve aleyküm selam kardeşim..
ALLAHCC cümlemizden razı olsun..
sizlere değerli kardeşlerime faydalı olabildiysem ne mutlu..;):)
dua ile..
selamün aleyküm~

Nikko

Kayıtlı Kullanıcı

Kardeşim iyi yaşayasın, bizleri bilgilendirdiğin için. Hemen kalktım arkamdaki panjurları kapadım, ekranı karşıma doğru çevirdim.

Birde ben karkıda bulunayım:
CEP TELEFONU KULLANIYORSANIZ, AKŞAM YATARKEN KAFANIZDAN MÜMKÜN OLDUĞUNCA UZAK YERE KOYUN. BU GÖZ BOZUKLUĞUNA BÜYÜK BİR ENGELDİR.

Gözlerim pc ekranından çok ağrıyordu ve ekrana bakamıyordum, bir akşam telefonu kafamdan uzak bir yere koydum ve uydum (çalar saatini kullanıyordum telefonun). Ertesi gün pc ekranına saatlerce bakıyordum ve hiçbirşey olmuyordu, ne ağrı, ne bulantı vs. Ekran aynı ekran, masa aynı masa, oda aynı masa, hergün ağrıyan gözüm bugün neden ağrımadı dedim ve aklıma telefonumun yerini değiştirdiğim aklıma geldi.

Bu deney, tarafımca test edilip onaylanmıştır.

AHSEN-I FIGAN

Kayıtlı Kullanıcı

S.A SAOLSIN!!!!!!!!!!HAHİKATEN ÖNEMLİ BİR BİLGİB)

uzeyr

Kayıtlı Kullanıcı

AHSEN-I FIGAN yazdı:
S.A SAOLSIN!!!!!!!!!!HAHİKATEN ÖNEMLİ BİR BİLGİB)

ve aleyküm selam kardeşim
faydalı olabildiysem ne mutlu bana...
selametle kalın..B)

andelib

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B)B
allah razı olsun

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt