Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

BİLGİNLERİN ÖRNEK HAYATINDAN (1 Kullanıcı)

yusufk

Kayıtlı Kullanıcı
Davûd-u tâ'î şöyle dedi: Yirmi sene Ebû Hanifenin huzurunda bulundum, bu zaman zarfında, ona dikkat ettim, kalabalıkta ve yalnız iken başının açık olduğunu görmedim. İstirahat etmek için ayaklarını uzatmazdı. Kendisine, Ey İslam Dininin İmam-ı, yalnızken ayaklarınızı uzatsanız ne olur? Diye sordum, cevabında: Allah u Taâla'nın huzurunda edeple durmağa dikkat etmek, yalnızken daha çok icap ediyor buyurdu.

yusufk

Kayıtlı Kullanıcı
RE: BİLGİNLERİN ÖRNEK HAYATINDAN

Allah dostlarından biri; Ey insanoğlu rahat yaşayıp, fazlaca para ve mal sahibi olmaya bakıyorsun. Eline geçenleri, helal-haram demeden yığıyorsun; ama düşün ki, hamalın sırtında ki yük çoğaldıkça, zavallının sıkıntısı ve ızdırabı da o nispette artıyor

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı

yusufk yazdı:
Allah dostlarından biri; Ey insanoğlu rahat yaşayıp, fazlaca para ve mal sahibi olmaya bakıyorsun. Eline geçenleri, helal-haram demeden yığıyorsun; ama düşün ki, hamalın sırtında ki yük çoğaldıkça, zavallının sıkıntısı ve ızdırabı da o nispette artıyor
selamun aleyküm kardeşim.Allahım(CC) razı olsun..çok anlamlı paylaşımlar..rabbim cümlemizin yar ve yardımcısı olsun.selam ve dua ile..

yusufk

Kayıtlı Kullanıcı

İmam-ı Azam dört yaşında hafız olduğunda, babası Numan ağlıyor: “Eğer o elmayı izinsiz ısırmasaydım daha önce hafız olurdu” diyor

yusufk

Kayıtlı Kullanıcı

Birgün Emir Süleyman Pervane, Mevlana dan kendisine öğüt vermesi için ricada bulumuştu. Mevlana, dan kendisine öğüt vermesi için ricada bulunmuştu. Mevlana, bir zaman düşündükten sonra

Emir Pervane, Kur anı ezberlediğini duyuyorum, doğru mu? Dedi.
Pervane:
Evet.
Ayrıca, Şeyh Sadreddin den hadis ilmi okuduğunu da duydum.
Evet doğrudur.
Bunun üzerine Mevlana şöyle buyurmuştu
Mademki,Allah ve onun peygamberinin sözlerini okuyorsun O sözlerden öğüt alamıyorsan, hiçbir ayet ve hadis'in emrine uyamıyorsan, benim nasihatimi nasıl dinler ve ona uyarsın.
Pervane, bu sözler üzerine ağlıyarak dışarı çıkar

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı

yusufk yazdı:
İmam-ı Azam dört yaşında hafız olduğunda, babası Numan ağlıyor: “Eğer o elmayı izinsiz ısırmasaydım daha önce hafız olurdu” diyor
:(:(:(ya rabbim bu ne düşünce..rabbim bizlerede nasip eyler inşAllah...Allah(CC) razı olsun kardeşim.gerçekten alınması gereken ders o kadar büüyk ve anlamlıki .rabbim bizleri alanlardan kılar inŞAlllah.selam ve dua ile....

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

İman hem nûr hem kuvvettir. İman tarihin kaydettiği en büyük kuvvettir. Onunla zırhlanan korkaklar kahraman, sakatlar pehlivan oldu ne kadar güzel bir cümle rabbim imanın hakikatine erenlerden eylesin selam ve dua ile

yusufk

Kayıtlı Kullanıcı

İbrahim bin Ethem (K.S.), bir gün Beyt ül Makdis de bulunuyordu, gece olunca uykuya dalmıştı: Bir ses işitti. Geceleri ibadetle kaim olmak, cehennem ateşini söndürür, sırat üzerinde ayakların kaymasını önler. Öyleyse bu hususta gaflete düşüp ihmalci olma! O da bu hadiseden sonra ölünceye kadar geceleri ibadetle ihya etmiştir

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt