Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

bilgilerinize ihtiyacım var...:( (1 Kullanıcı)

çaresizz

Kayıtlı Kullanıcı
SeLamun aLeyküm abiLerim abLaLarım...

çıkmazda olmasaydım vaktinizi aLmak istemezdm ama biLgiLerinize ihtiyacım var...

baştan beri bi hata yaptım...
asLnda nasıL anlatcağımıda bilmiyorum...

konuştuğum bi erkek vardı.. ben 16 - o 18 ya$ında..
yakLaşık bir buçuk senedir konuşuyoduk.. ama ben qeçen zamanımın boşa gittiğini hiç tahmin etmiyodum...
ki bunun 2 buçuk ay önce farkına vardım... ve iLişkiyi bitirmek istedim... bitirdik ama o hiç bırakmadı..

hem yaşım küçük... ciddi düşünemiyorm...
hemde uzakLık var ortada... ve bunuda üzüLerek söyLüyorum netten tanışmıştık :(:(
aiLem tamamen karşı çıkıyor...

neyse sormak istedikLerm var :(
diyo ki ; beni bu kadar kmse üzmemişti....
dedikLeri doğruysa, çok üzmüşsem , ağLatmışsamm.. bunu günahını çekcem mi..?

bitirdim bi daha konuşmuyorm diye , hakkımı helal etmiyorm diyor...
ki hakkı yok qißi ama :S biLmiyorm.... bunu da çekermiyim ?

sadece teLde ve msnde qörüşüyoduk..
hattımı kırdım ama internetten bi şekiLde yine bana uLaştı.. az önce istemeyerek konuştum
ve yine kafamı karıştırdı...

akLım başıma geldiğinde konuşmamızın günah oLduğunu anLadım... ve ona da anLatmak istedim...
hatta burda erkek-kız iLişkiLeri için konuLar vardı.. onLarıda yolladım.. ama fayda etmedi...

istiyorum ki hemen unutsun... hidayete ersin...

ve de hep şunu söyLüyorum kendime ; eğer kaderimde o varsa , aLınyazımsa eLbet bi gün
çıkar karşıma...

bişey daha söyLicem :( benim onda bi kaç fotom var :(
siLmiyor :(
çok tevbe ettm... çokta dua ediyorum siLmesi için...
tevbe ettm ama o her resmime baktğında günah yazıLırmı bana :(:(

ve bundan sonra nasıL davranıyım... bunu biLmek istiyorum.. yardım edin bana..
uzun oLdu ama biLgilerinize ihtiyacım var.. kötü bişey yapmak istemiyormm :(:(

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim allah yardımcın olsun başta
anlaşılan seni gerçekten sevmiş bu kardeş
demişsin ya ne yapayım diye tele çıkma başka msn al sana birşey dediğinde sessizce uzaklaş eğerki birbirinize nasipsenz dediğin gibi bir gün helal daire oolur

çaresizz

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim allah yardımcın olsun başta
anlaşılan seni gerçekten sevmiş bu kardeş
demişsin ya ne yapayım diye tele çıkma başka msn al sana birşey dediğinde sessizce uzaklaş eğerki birbirinize nasipsenz dediğin gibi bir gün helal daire oolur

çok tşk ederim.. öyLe yapcam inşALLAH...

peki diğer sordukLarımdan bilginiz varmı?

çok üzdüğüm için günahını çekermiyim..
hakkımı helal etmem diyor :(
ondan uzaklaşmakla kötü bişey yapmadım ki aksine iyi bişey yaptm...

bide tevbe ettiğim haLde resmime baktıkça günahıma yazılırmı :(:(:(

bu soruLar hep beynimi kemiriyor....
huzursz oLuyorum...
boL tevbe ediyorum...
RABBİM kabuL eder inşALLAH

Mutlu Kul

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim allah yardımcın olsun...sakın üzülme sonuçta sen gerçeği anlayıp tövbe etmişsin rabbim merhametlidir o aklına takılan sorularda iblisin vesveseleri yani takılıp kalma allah a bol bol dua et...eğer o ciddiyse ve allah inancı korkusu taşıyosa zaten anlar seni ve hata yaptığınızı anlar yani kaderde varsa elbette bigün bişekilde rabbimin izniyle evlenebilirsiniz ama sakın konuşma bu şekilde çünkü hata üstüne hata yaparsın hiç farkında olmadan...ona söyleyeceğin sadece şu ben günah işlediğimi anladım pişmanım hakkımız geçti birbirine ben helal ediyorum sende et ve bu şekilde devam etmek istemiyorum zaten kaderse allah bizi kavuşturur de... ve sessiz kal. allaha dua et yani teslim ol rabbime ve aklına gelen sorulara takılı kalma pişmansın tövbe ettin ve gerçeği anladın gerisi yüce rabbimin merhametine kalmış ki o çok merhametli ve çok affedicidir ondan başka kimse bize yardım edemez...allah yar ve yardımcın olsun..selam ve dua ile...

çaresizz

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim allah yardımcın olsun...sakın üzülme sonuçta sen gerçeği anlayıp tövbe etmişsin rabbim merhametlidir o aklına takılan sorularda iblisin vesveseleri yani takılıp kalma allah a bol bol dua et...eğer o ciddiyse ve allah inancı korkusu taşıyosa zaten anlar seni ve hata yaptığınızı anlar yani kaderde varsa elbette bigün bişekilde rabbimin izniyle evlenebilirsiniz ama sakın konuşma bu şekilde çünkü hata üstüne hata yaparsın hiç farkında olmadan...ona söyleyeceğin sadece şu ben günah işlediğimi anladım pişmanım hakkımız geçti birbirine ben helal ediyorum sende et ve bu şekilde devam etmek istemiyorum zaten kaderse allah bizi kavuşturur de... ve sessiz kal. allaha dua et yani teslim ol rabbime ve aklına gelen sorulara takılı kalma pişmansın tövbe ettin ve gerçeği anladın gerisi yüce rabbimin merhametine kalmış ki o çok merhametli ve çok affedicidir ondan başka kimse bize yardım edemez...allah yar ve yardımcın olsun..selam ve dua ile...

Çok tşk ederim gerçekten içim rahatladı.. ALLAH razı olsun...
ßen zaten o söylediklerinizi ona defalarca söyledim.. ama anlamak istemiyor..
konuyu hep saptırıyor...
demekki benim yapcak başka bişeyim kalmamış...
dediğiniz gibi konuşmıcam..

ALLAH*IMA şükürLer olsun anladım gerçeği... umarım o da anlar...

Selam ve Dua ile...

Luvi

Kayıtlı Kullanıcı
Es Selamun Aleykum kardeşim,
Dilimiz döndüğünce doğru veya yanlış olarak bildiklerimizle yardımcı olmaya çalışalım inşaALLAH,

diyo ki ; beni bu kadar kmse üzmemişti....
dedikLeri doğruysa, çok üzmüşsem , ağLatmışsamm.. bunu günahını çekcem mi..?

Derdini gözünde bu kadar büyütmemeli o arkadaş çünkü; Yüce ALLAH (c.c) korusun, Yüce ALLAH (c.c) bir dert verir bu derdini mumla arar. Yüce ALLAH (c.c) kalp kırılmamasını emretmiştir bizlere ama hepimiz istemeyerek de olsa kalp kırıyoruz malasef, o yüzden tövbe istiğfar yapıp bir daha kalp kırmamaya çalışmak en doğrusu olacaktır sanırım.

bitirdim bi daha konuşmuyorm diye , hakkımı helal etmiyorm diyor...
ki hakkı yok qißi ama :S biLmiyorm.... bunu da çekermiyim ?

Hakkı yok diyemezseniz çünkü, aynı havayı soluduğunuz kişilerle bile aranızda hak davası vardır bence şimdi sizin aklınıza gelmeyen ama hak olan bir çok konuda vardır aranızda sonuçta 1.5 senedir görüştüğünüzü söylemişsiniz. O yüzden elinizden geldiği kadar helalleşmeye çalışın çünkü Yüce ALLAH (c.c) benden daha iyi biliyorsunuz kul haklarını affetmiyor, kendi aranızda halledin diyor.

sadece teLde ve msnde qörüşüyoduk..
hattımı kırdım ama internetten bi şekiLde yine bana uLaştı.. az önce istemeyerek konuştum
ve yine kafamı karıştırdı...

Şeytanın inanan bir kula yapabileceği tek şey vesvese vermektir. O yüzden sizinde bu vesveseden uzaklaşmanız için msn'inizi ve telefon numaranızı değiştirmeniz yararınıza olabilir. Ama size msn'den ulaşabiliyorsa bir süre msn'den uzak durun, girmeyin bence.

akLım başıma geldiğinde konuşmamızın günah oLduğunu anLadım... ve ona da anLatmak istedim...
hatta burda erkek-kız iLişkiLeri için konuLar vardı.. onLarıda yolladım.. ama fayda etmedi...

Flörtün günah olduğunu hepimiz biliyoruz ama dersen ki bana "sen kız arkadaşınla görüşmüyor musun?" malesef görüşüyorum. O yüzden bu konuda sana bir şey demem doğru olmaz çünkü ben bu konuda doğru yolda değilim malesef. Yüce ALLAH (c.c) bizleri affetsin.

istiyorum ki hemen unutsun... hidayete ersin...

Bir insanın hidayete ermesi sadece Yüce ALLAH (c.c) isteğiyle olur. O yüzden bol bol dua edin hatta dua köşesinde bu konuyu açın ve kardeşlerimizden dua isteyin. Çünkü; müslümanın müslümana yaptığı dua geri çevrilmez. Ama unutma duanın kabul olmaması korkusu yaşamamalısın çünkü Yüce ALLAH (c.c) duaları geri çevirmez hamdolsun ki.

ve de hep şunu söyLüyorum kendime ; eğer kaderimde o varsa , aLınyazımsa eLbet bi gün
çıkar karşıma...

Çok doğru düşünüyorsunuz ama ben burada sizden biraz daha farklı düşünüyorum. Cüz-i İrade kavramı var aslında Yüce ALLAH (c.c) bize her konuda seçme hakkı vermiştir. O yüzden seçimlerimizi ve bunun sonuçlarını da bir nevi kendimiz belirleyebiliyoruz ama önemli olan doğru seçimi yapabilmek bence. O yüzden helal dairesi içerisinde bu iradenizi kullanmanız size yardımcı olabilir.

bişey daha söyLicem :( benim onda bi kaç fotom var :(
siLmiyor :(
çok tevbe ettm... çokta dua ediyorum siLmesi için...
tevbe ettm ama o her resmime baktğında günah yazıLırmı bana :(:(

Tövbeni edip bir daha aynı hatayı başkasına karşı yapmamaya çalışmalısın. Günah yazılır mı sadece Yüce ALLAH (c.c) bilir ama sen tövbenin kabul olduğu ve Yüce ALLAH (c.c)'nun seni affettiğine inanırsan inşaALLAH Yüce ALLAH (c.c)'da hatalarını ve hatalarımızı affedecektir.

ve bundan sonra nasıL davranıyım... bunu biLmek istiyorum.. yardım edin bana..
uzun oLdu ama biLgilerinize ihtiyacım var.. kötü bişey yapmak istemiyormm

Bence bundan sonra yapacağın tek şey; tövbe etmek, hatalarından ders almak ve ilerde aynı hataları yapmamaktır.

Bir dergide "Tecrübe hayatta yenen kazıkların toplamıdır. Ama siz tecrübeli olmak için kazık toplayıcısı olmayın" diye bir söz okumuştum. Hepimiz hatalar yaptık, hatalar yapacağızda ama önemli olan bu hatalarımı fark edip bir daha aynı hataları yapmamak ve hatalardan uzak durmak için Yüce ALLAH (c.c)'na sımsıkı sarılmaktır. O yüzden hamdolsun ki Yüce ALLAH (c.c) hatalarını görmene izin vermiş ve gönlünü ferah tut şer gibi görünen şeylerde hayır vardır derler ve bence sen bu işin hayrını görmeye başlamısşın bile, bak hatalarını gördün ve inşaALLAH bir daha aynı hataları yapmayacaksın ;) Gönlünü ferah tut sen tövbene sımsıkı bağlı kaldıkça Yüce ALLAH (c.c) olayları sorunsuz şekilde çözmen için sana izin verip yardımcı olacaktır.

Eğer yanlışımız ve kırıcı bir sözümüz olduysa affola, hakkınızı helal edin.

Selam ve dua ile...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt