Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

BİLGENİN İMTİHANI (1 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Günlerden bir gün çok bilge birisi, dağda nehirden geçerken suyun içerisinde çok kıymetli bir taş buldu. Ertesi gün zavallı, fakir ve aç birini doyurmak için sofrasını açtığında, fakir olan kıymetli taşı gördü ve bilgeden ona vermesini istedi.

Bilge, hiç düşünmeden ve hiçbir şey sormadan taşı hemen fakire verdi. Fakir de taşı alıp, sevinçle oradan uzaklaştı.

Bir iki gün geçtikten sonra, fakir o taşla birlikte, bilgenin yanına geldi ve Ona şöyle dedi:

'Bana ne kadar kıymetli bir taşı verdiğini biliyorum, ama şimdi bunu sana geri vermek istiyorum. Ama lütfen bana, içindeki gücü ve hiç düşünmeden böylesine değerli bir taştan vazgeçebilmenin sırrını anlat.

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı
RE: BİLGENİN İMTİHANI

İÇİNİZDEN ÖYLELERİ VARDIRKI...ONLAR DÜNYA NİMETLERİNİ ELİNİN TERSİYLE GERİ İTERLER..DÜNYA MALINA HİÇ ÖNEM VERMEZLER..TAM BİR TESLİMİYET İÇİNDE ALLAH A KOŞARLAR..PEKİ BİZLER.. ÖNCE KENDİ NEFSİME...YASARMIYIZ ACABA ÖYLE???

ALLAH RAZI OLSUN...SELAMETLE..

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

m_muaz yazdı:
İÇİNİZDEN ÖYLELERİ VARDIRKI...ONLAR DÜNYA NİMETLERİNİ ELİNİN TERSİYLE GERİ İTERLER..DÜNYA MALINA HİÇ ÖNEM VERMEZLER..TAM BİR TESLİMİYET İÇİNDE ALLAH A KOŞARLAR..PEKİ BİZLER.. ÖNCE KENDİ NEFSİME...YASARMIYIZ ACABA ÖYLE???

ALLAH RAZI OLSUN...SELAMETLE..

malesef çok az kardeşim bu insanların sayısı... rabbim gönülden verenlerden eylesin bizleri inşallah. Allah sizden de razı olsun inş. selametle kalın.

seher vakit

Kayıtlı Kullanıcı

EMEGINE SAGLIK KARDESIM
ÖNEMLI BIR MESAJ VAR BURDA
ALLAH RAZI OLSUN

tebessumd

Kayıtlı Kullanıcı

paylaşımınız çok güzeldi. teşekkürler kardeşim.ALLAH CC RAZI OLSUN.B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Ey dunya malı bırak beni!

Ey dunya malı bırak nefsimi!

Ey dunya malı karartma kalbimi!

Ey dunya malı baştan çıkartma beni!

Ey dunya malı hırsıma hırs ekletme bana!

Ey dunya malı çek maddi olan kurumuş ellerini üzerimden, çek ki ben de kendim olma yolunda yuruyeyim; yuruyeyim ki aza kanaat etmesini öğreneyim ve kalbim ferahlasın, ferahlayan kalbim ruhumu ağartsın, ağaran ruhum beni senin maddi kollarından hur kılsın...

veren el alan elden hayırlıdır B)

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum aliyeciğim:).Hayırlı cumalar olsun efendimB)Kıssadan hisseyi anladık vesselamB)Allaha emanet ol kardeşim benim

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamun aleykum aliyeciğim:).Hayırlı cumalar olsun efendimKıssadan hisseyi anladık vesselam.Allaha emanet ol kardeşim benim

Ve aleyküm Selam can ablacim..:)Size de dualarinizin makbul olacagi, feyiz, bereket ve hayirlarla bezenmis bir Cuma dilerim Rabbimiz c.c'den insallah..Güzel ablam..Güzel yorumunuz icin cok tesekkür ederim hanimefendi ve can ablacim;)..Rahman c.c sizden ebeden razi ve memnun olsun insallahü Teala..Siz de Baki Selamlar, acizane dualar ve muhabbetle En Emin'e emanetimsiniz insallah..

34674h0hm8.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt