Arkadaşlar...;
Tekrar edilen olumsuz konular geldikçe kendimizi yorum veya eleştiri yapmaya görevli hissediyoruz... Bu durum bizi fazlası ile üzmektedir...
Neden acaba İNSAN kendini önemsetmek ister... ?
Neden İnsan kendini Allah C.C. dan görev almış gibi ilan eder...?
Beklentisi nedir?
Menfaati nedir?
İşin içinden acizane olarak bir türlü çıkamamaktayız....
Bize göre Allah C.C. tarafından görev alan kişi eğer gerçekten doğru ise...Kendini tanıtmaz...
Benliğini ortaya koymaz..
Eğer elinde mehazlar ,bilgiler veya bildirimler varsa onları uygun şekilde sunar...
Mesela...;
İnsanlar tarafından Kur'an-ı Kerim ayeti meal olarak tam tercüme edilmediyse yani yeterli bilgi iyi anlaşılamıyorsa onu iyi anlaşılsın için şöyle bir söyler düzeltir geçer...
Kendini ortaya koymaz...
Neyse esas konumuz bu değildi...Bu saatte size bilenden önemli bir aktarımı sunmak istedim...
Allah C.C.....tabi ki Rabbul Alemindir...
Dilerse birden de hitap eder.... Binden de...
Hemde aynı anda...
Veya daha basit anlatımla...
Allah C.C. bir şeyi duyurmak iser ise İnsanlardan herhangi birine veya binine söylettirir veya duyurur...
Söyleyen bunu bilerek veya bilmeden söyler...
İki kişi sohbet ediyorsa ...
Üçüncüleri olarak Allah C.C. orada hazırdır ve doğruyu herhangi birine söylettirir...
İşte bu....;
Allah C.C. nun öğretim metodundan en önemli bir örnektir......
İslam dininde sohbet ve tevekkülün esası budur...
Tekrar edilen olumsuz konular geldikçe kendimizi yorum veya eleştiri yapmaya görevli hissediyoruz... Bu durum bizi fazlası ile üzmektedir...
Neden acaba İNSAN kendini önemsetmek ister... ?
Neden İnsan kendini Allah C.C. dan görev almış gibi ilan eder...?
Beklentisi nedir?
Menfaati nedir?
İşin içinden acizane olarak bir türlü çıkamamaktayız....
Bize göre Allah C.C. tarafından görev alan kişi eğer gerçekten doğru ise...Kendini tanıtmaz...
Benliğini ortaya koymaz..
Eğer elinde mehazlar ,bilgiler veya bildirimler varsa onları uygun şekilde sunar...
Mesela...;
İnsanlar tarafından Kur'an-ı Kerim ayeti meal olarak tam tercüme edilmediyse yani yeterli bilgi iyi anlaşılamıyorsa onu iyi anlaşılsın için şöyle bir söyler düzeltir geçer...
Kendini ortaya koymaz...
Neyse esas konumuz bu değildi...Bu saatte size bilenden önemli bir aktarımı sunmak istedim...
Allah C.C.....tabi ki Rabbul Alemindir...
Dilerse birden de hitap eder.... Binden de...
Hemde aynı anda...
Veya daha basit anlatımla...
Allah C.C. bir şeyi duyurmak iser ise İnsanlardan herhangi birine veya binine söylettirir veya duyurur...
Söyleyen bunu bilerek veya bilmeden söyler...
İki kişi sohbet ediyorsa ...
Üçüncüleri olarak Allah C.C. orada hazırdır ve doğruyu herhangi birine söylettirir...
İşte bu....;
Allah C.C. nun öğretim metodundan en önemli bir örnektir......
İslam dininde sohbet ve tevekkülün esası budur...