Kardeş olaya bilim yönünde değil Allah c.c. ilmi yönünden bakılır. Evrenin yaşı takriben 16 milyar gibi bir rakamdır.
Allah c.c. Araf suresi 54.ayetde
Muhakkak ki sizin Rabbınız; gökleri ve yeri altı günde yaratan, sonra Arş'a hükmeden Allah'tır. Gündüzü; durmadan kovalayan gece ile burur. Güneş, ay ve yıldızlar O'nun emri ile müsahhar kılınmışlardır. Bilin İçi; yaratma da, emir de O'nundur. Âlemlerin Rabbı olan Allah'ın sânı ne yücedir.
Fakat bu altı günün bizim algıladığımız şekilde dünya suresi ile 6 gün olmadığını (Allah c.c. ilminde 6 gün) çıkarabilriz. Keza İbni kesir tefsirinde de ilgili ayet hakkında 6 gün kousunda alimler arasında ihtilaf olduğu zikredilir. Allahu Alem en doğrusunu Cenabı Mevla bilir.
Bigbang den öncesini soruyorsun ama sorulan sorandan daha bilgili değil kardeş. Birkaç kez olmuşmudur olabilir mi bunun hakkında bilgi yok zaten bilim dalında da kimse bilgi yok. Söylenenler hep havada kalan cümlelerdir inan bana. Şimdi kainatda (yani evrende) neden sonuç ilişkisi vardır. Mesela çocuk annesine soruyor mu ki, anne babamla birleşmenden ben oluştum ama mesela benim oluşmam için babam harici başka materyallerde gerekiyor mu? yada gerekir miydi? Şimdi bu soru ne kadar doğruysa bigbang ile ilgili soruda aynı şekildedir.
Yaşadığımız alem yaratıldı, yani bir neden (bilim dediği bigbang) bizim kabul ettiğimiz araf suresi ve sonuç yaşadığımız kainat. Şimdi bir neden bulunmuşken kuran da belirtilmişken bu nedeni başka paralel gerçeklikler üzerinden geliştirmek ne kadar doğrudur. Zİra ne söylesek hayal ürünü olacaktır değil mi kardeş?
Eyvallah.