Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Big Bang (1 Kullanıcı)

lekula

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar yaratılışın ispatı olarak gösterilebilecek en büyük kanıt big bang. Bunu bu forumda soruyorum çünkü dinimizi daha fazla kavrayabilmek için. Araştırmışsınız bilgi sahibi olmuşsunuzdur diyerek soruma geçiyorum; Bu bigbang patlamadan önce deneme şansı varmıydı? Yani milyarlarca kez patladı, patladı en sonunda evren oluşabilirmi? Yoksa bir kere deneme olabilir? Böyle bir ihtimal varmı kafam karıştı..

El-Endulusi

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeş olaya bilim yönünde değil Allah c.c. ilmi yönünden bakılır. Evrenin yaşı takriben 16 milyar gibi bir rakamdır.

Allah c.c. Araf suresi 54.ayetde

Muhakkak ki sizin Rabbınız; gökleri ve yeri altı günde yaratan, sonra Arş'a hükmeden Allah'tır. Gündüzü; durmadan kovalayan gece ile burur. Güneş, ay ve yıldızlar O'nun emri ile müsahhar kılınmışlardır. Bilin İçi; yaratma da, emir de O'nundur. Âlemlerin Rabbı olan Allah'ın sânı ne yücedir.

Fakat bu altı günün bizim algıladığımız şekilde dünya suresi ile 6 gün olmadığını (Allah c.c. ilminde 6 gün) çıkarabilriz. Keza İbni kesir tefsirinde de ilgili ayet hakkında 6 gün kousunda alimler arasında ihtilaf olduğu zikredilir. Allahu Alem en doğrusunu Cenabı Mevla bilir.

Bigbang den öncesini soruyorsun ama sorulan sorandan daha bilgili değil kardeş. Birkaç kez olmuşmudur olabilir mi bunun hakkında bilgi yok zaten bilim dalında da kimse bilgi yok. Söylenenler hep havada kalan cümlelerdir inan bana. Şimdi kainatda (yani evrende) neden sonuç ilişkisi vardır. Mesela çocuk annesine soruyor mu ki, anne babamla birleşmenden ben oluştum ama mesela benim oluşmam için babam harici başka materyallerde gerekiyor mu? yada gerekir miydi? Şimdi bu soru ne kadar doğruysa bigbang ile ilgili soruda aynı şekildedir.

Yaşadığımız alem yaratıldı, yani bir neden (bilim dediği bigbang) bizim kabul ettiğimiz araf suresi ve sonuç yaşadığımız kainat. Şimdi bir neden bulunmuşken kuran da belirtilmişken bu nedeni başka paralel gerçeklikler üzerinden geliştirmek ne kadar doğrudur. Zİra ne söylesek hayal ürünü olacaktır değil mi kardeş?

Eyvallah.

Reyhani_konyevi

Kayıtlı Kullanıcı
İmamı azam ebu hanife hazretlerinin yanına birkaç kişilik ateist grubu gelmiş mübareği öldürmeye,mübarek anlatmaya başlamış bugün diclenin yanındaydım tahtalar vardı tahtalar birleşti sal oldu ben de bindim karşıya geçip buraya geldim..böyle deyince adamlar biz bunu öldürmeye geldik meczubun tekiymiş demişler.mübarek sonra devam etmiş ya HU demiş daha gözünüzün önündeki tahtaların birleşip sal olmasını hazmedemiyorsunuz bunca ay,güneş,ecran sema yer gök tesadüfen oluşacak öyle mi diyince adamlar susuyor..mesele budur arkadaşlar işte bu konuyu anlayan herşeyi anlar aklındaki şüpheler gider..

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Arkadaşlar ...; Allah C.C. 'nun kudreti Bilim ,İlim veya Mantıkla kesinlikle anlaşılmaz...
O yüzden İMAN çizgisi İslamda çok önemlidir...
La İlahe illallah emri ve İMANİ tevhide sarılma o yüzden çok önemlidir...
Bing bang konusuna gelince...;
Allah C.C. Mülk 'ü halk eyledi ...
İnsan yaratmayı diledi...
Toprak ve Suyu birbirine karıştırttı ve zaman ve mekan olgusunda bıraktı...
Olgunlaşma oluşunca...
İnsan şekli verdirdi...
Tanıma ve taktir etme...Hamd ve şükür ..mutlak itaat sözü aldı...
İlk önce Subhaneke duası ile İnsanı insan boyutuna getirtti...''Adem A.S. hamurunu''
Alemlere ses ile seslendi...
İnsan yaratıp sırrı olacağım ...Beni tanıyacakmısınız...? Söz alındı ve...
Allah C.C. Kün emrini verdi ve Adem Aleyhisselam ile yokluk Alemi ...Varlık alemi haline geldi ''BİNG BANG'' olayı ...Göz açıp kapayıncaya kadar bir sürede...

Adem A.S. 'ın Baş kısmı yaratılmış olup Güler yüz ile 33 yaşında Adem A.S. varlık alemine göz açtı...
Adem A.S. hapşırdı...
Elhamdulillah oluştu...
Suphanallah diye haykırdı...şaşkınlıkla Mulekut ve Cinler alemi...

Allah C.C. Secde emrini verdi...
secde edin saygı ile Ademe Diyerek seslendi...

Allah C.C. 'nun sesini tanıyan yaratılan lar...
Allahu Ekber ile Secde ettiler...

Cennet ve Cehennem ehli o an oluştu...Levhi Mahvuza yazıldı...

O yüzden her gün 5 vakit Namaz yazıldı unutmasınlar o anı hazır olsunlar ve sözü tutsunlar istendi...
ve Suphaneke ile doğan insan Suphaneke ile sona kavuştu...İkisi arası Kaderi oldu...
Tespih ile Suphanallah...Elhamdulillah ve Allahu ekber emir oldu...
Selamlar...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Bing bang aşkın...coşmaşı...
Alemin Ademe 'e Kavuşmasıdır...'' O an için Adem A.S. ''
Biliniz ki bu olay her an yaşanmaktadır...
Allah C.C. Murat ettigi sürecede yaşanmaya devam edecektir......

İdrak ederseniz anlarsınız...;İnşallah...

_YUSUF_

Yönetici
Maddenin anatomisini inceleyerek bazı sonuçlar elde edilebilir fakat Allah celle celaluhu için yaratırken bir nedene bir sonuca ihtiyacı yoktur ol der oluverir.
İkinci olarakta eğer bu bilgi bize gerekli olsa isi Allah celle celaluhu bunu Kur'an'ı Kerimde anlatırdı.Alemleri 6 günde yarattım dediği gibi.
Demekki bizi ilgilendiren bir durum değil.O nedenle kafamızı böyle sorularla meşgul etmek yerine dinimi nasıl daha iyi öğrenirim nasıl daha iyi yaşarım hatalarım kusurlaım ne gibi şeylerle meşgul olmak bizler için daha faydalı olur.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Maddenin anatomisini inceleyerek bazı sonuçlar elde edilebilir fakat Allah celle celaluhu için yaratırken bir nedene bir sonuca ihtiyacı yoktur ol der oluverir.
İkinci olarakta eğer bu bilgi bize gerekli olsa isi Allah celle celaluhu bunu Kur'an'ı Kerimde anlatırdı.Alemleri 6 günde yarattım dediği gibi.
Demekki bizi ilgilendiren bir durum değil.O nedenle kafamızı böyle sorularla meşgul etmek yerine dinimi nasıl daha iyi öğrenirim nasıl daha iyi yaşarım hatalarım kusurlaım ne gibi şeylerle meşgul olmak bizler için daha faydalı olur.

Kusura bakmaz iseniz konuyu biraz genişleteyim...
Kur'an -ı Kerim Allah C.C. nun Kelamı ve korunmuştur...
Kur'an -ı Kerim Aşk ifadesidir...
Evet lütfen dikkat...

Kur'an-ı Kerim bir Tasavvuf ilmi şahaseridir...

Allah C.C. tasavvufu arzular...Düşünün..Tefekkür edin tekabul edin ister...
Konuşmaktan ve tefekkürden çekinmeyin...
Selamlar....

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Karşılıklı diyaloğ bir nevi sohbettir...Aşkı coşturur...Allah C.C. na yaklaştırır...
selamlar...

ecthelion

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar yaratılışın ispatı olarak gösterilebilecek en büyük kanıt big bang. Bunu bu forumda soruyorum çünkü dinimizi daha fazla kavrayabilmek için. Araştırmışsınız bilgi sahibi olmuşsunuzdur diyerek soruma geçiyorum; Bu bigbang patlamadan önce deneme şansı varmıydı? Yani milyarlarca kez patladı, patladı en sonunda evren oluşabilirmi? Yoksa bir kere deneme olabilir? Böyle bir ihtimal varmı kafam karıştı..

Öncelikle şu açığa kavuşmalı big bang kozmolojik bir modeldir. Teorinin temel fikri, halen genişlemeye devam eden evrenin geçmişteki belirli bir zamanda sıcak ve yoğun bir başlangıç durumundan itibaren genişlemiş olduğudur. Einstein genel görelilik kuramını tüm cisimlerin çekimsel etkileşimini hatasız olarak açıklar. Genişmelenin en kabul gören açıklaması da budur. Dolayısı ile başlangıç yani 0"sıfır" hacim kavramı bu noktada doğar. Eğer sıfır hacimden yani yokluktan bir patlama yaratıldı! ise doğrusunu ALLAH bilir bir kez yaşanmış olabilir. Madde nin oluşması aşaması bugün fizikçilerin kabul ettiği 4 temel kuvvet ki bunlar; yerçekimi kuvveti, elektromanyetik kuvvet, güçlü nükleer kuvvet ve zayıf nükleer kuvvettir. Güçlü ve zayıf nükleer kuvvetler, sadece atomun yapısını belirlerler. Diğer iki kuvvet, yani yerçekimi ve elektromanyetizma ise, atomların arasındaki ilişkiyi ve dolayısıyla tüm maddesel objeler arasındaki dengeyi belirlerler. Bu dört temel kuvvet, Big Bang'in sonrasında ortaya çıkmışlar ve evrene dağılan madde, bu dört temel kuvvete göre belirlenmiştir.

sonuç olarak ben kendi adıma big bang in bir den fazla yaşandığını ne okudum ne duydum.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt