Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

BEYLERDEN BİR RİCA (1 Kullanıcı)

YENIDEN DOGUS

Kayıtlı Kullanıcı
EVET BEYLER SİZDEN BİR RİCAM VAR EVLENDİĞİNİZDE EŞİNİZLE ANNENİZ ARASINDA DENGE KURAMAYACAKSANIZ YA DA ANNENİZİ ÇOK SEVİYOR AYRILAMIYORSANIZ NE OLUR EVLENMEYİN DE BAŞKASININ HAYATI DA MAHVOLMASIN ŞİMDİ DİYECEKSİNİZ BUNU BAYANLARDA YAPIYOR(RABBİM ONLARDAN ETMESİN) EVET BİLİYORUM AMA ŞU ANDA BEYLERE KIZGINIM BİRAZDA ANNELERİNE ÇÜNKÜ BİR ARKADAŞIMIN ANLATTIKLARI BENİ ÇOK ÜZDÜ KARISI HAMİLE OLDUĞU ZAMANLAR BİLE İŞTEN ANNESİNE GİDİP(her gün)GECE EVE DE GEÇ GELİYORMUŞ NE BU YA ANNENDEN AYRILAMIYORSAN EVLENMESEYDİN AY DÜŞÜNDÜKÇE ŞALTERİM ATIYOR BİRAZDA AYNI EVDE OTURMAYI KABUL ETMEDİĞİ İÇİN İNAT MI YAPIYORLAR DİYORUM İÇİMDEN ARKADAŞIMA SİZLERDEN BAHSETTİM VE DUA İSTİYOR EŞİNE İMAN KUVVETİ VERSİN RABBİM TEFRİCİYEYE BAŞLAMAK İSTİYORUM AMA DUALARINIZDA ONADA YER VERİRSENİZ SEVİNİRİM NİHAYET BU KONUYU SİZLEDE PAYLAŞTIM ÜZERİMDEN BİR YÜK KALKTI SELAM VE DUA İLE
NOT:sözüm meclisten dışarı

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net
RE: BEYLERDEN BİR RİCA

s.a. kardeşim
Ben sitenin beylerindenim ve dediğiniz gibi bunu üzerime almıyorum.
Ama keşke diyorum aynı olayı birde erkek tarafından dinleme imkanımız olsa.
Çünkü maalesef çağımızda bizim glenek göreneklerimize hiç uymayan, gelin kaynana çatışmaları körüklenmektedir. Maalesef benim inançlı, şuurlu kardeşlerim bile bu tuzağa düşmektedir.
Gelin adayımızn damat adayından ilk istediği eskiden olduğu gibi, haca gitmek falan olmuyor artık. Ben annenle oturmam oluyor. Daha anneyi tanımadan önyargılı olarak anne red ediliyor. Haa bunu söylerken annelerde hiç suç yok demiyorum, maalesef onlarda bu düşmanlık ekenlerden paylarını alıyorlar.
Sözün özü şu ablam, benim müslüman annem, gelinim ve damadım maalesef bu oyunlara maruz kalarak kaybedenlerden oluyorlar.
Arkadaşınızın durmuna gelince sizin analattığınız kadarı ile gerçekten çok zor bir durum, erkeğin evine bu şekilde davranması gerçekten çok üzücü bir durum. Ne diyelim ALLAH c.c. ıslah etsin.
Rabbim bu iki krdeşimizin kalbine birbirlerinin muhabbetini aktısın inşaalah.
k.s.eo.

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM VALLA BEN O ERKEKLERDEN DEYİLİM BENİM CEVREMDE DE BÖYLE BİRİLERİ YOK BANA BU KONUDA TERS BEN EŞİMİ SECTİMSE ONUN YANINDA OLURUM ANNESİNE DÜŞKÜN OLAN ANNESİNİN KUCAĞINDA OTURSUN EVLENİP MİLLETİ RAHATSIZ ETMESİN YALINIZ KARDEŞİM EĞER BAHSETTİĞİN ARKADAŞINDA BİR AİLE SORUMU OLABİLİR ONU ÖĞRENMEK LAZIM ALLAHA EMANET OL KARDEŞİM DUA İCİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ SALICAKLA KAL B)B)B)B)

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
s.a. kardeşim
Çünkü maalesef çağımızda bizim glenek göreneklerimize hiç uymayan, gelin kaynana çatışmaları körüklenmektedir. Maalesef benim inançlı, şuurlu kardeşlerim bile bu tuzağa düşmektedir.
Gelin adayımızn damat adayından ilk istediği eskiden olduğu gibi, haca gitmek falan olmuyor artık. Ben annenle oturmam oluyor. Daha anneyi tanımadan önyargılı olarak anne red ediliyor. Haa bunu söylerken annelerde hiç suç yok demiyorum, maalesef onlarda bu düşmanlık ekenlerden paylarını alıyorlar.
Sözün özü şu ablam, benim müslüman annem, gelinim ve damadım maalesef bu oyunlara maruz kalarak kaybedenlerden oluyorlar.
Arkadaşınızın durmuna gelince sizin analattığınız kadarı ile gerçekten çok zor bir durum, erkeğin evine bu şekilde davranması gerçekten çok üzücü bir durum. Ne diyelim ALLAH c.c. ıslah etsin.
k.s.eo.

selamun aleykum abim cok güzel acıklamıs bence eline saglık abicim selametle...B)

Kaan Erdem

Yönetici

SA KARDEŞİM ŞALTERLERİNİ İNDİR ATMASIN.:D:D:DO KARDEŞİMİZ CAHİL ANASIDA SANIRIM KARA CAHİL.BİR İNSAN NASIL OLURDA BÖYLE YAPAR ANLAM VEREMİYORUM.YAPICI ASLINDA ANNE OLMALI İKAZ EDEN PROBLEMLERDE ÇÖZÜMCÜL DAVRANAN YÖNLENDİREN.BİR ANNE ÇOCUĞUNUN MATLULUĞUNU KENDİSİNİ HAKLISANARAK GÖLGELEMİŞ OLUYOR.BELKİ BU NOKTADA GELİN HANIMDA DA KABAHATLAR OLABİLİR VE HER İKİ TARAFTA KUKLA OLARAK EŞ VE EVLETTA İPLERİ ELE ALMAYA ÇALIŞIYOR DA OLABİLİR.AMA ANNENİN OĞLUNU GELİN DEN KISKANMASI YADA SÜREKLİ YANINDA İSTEMESİDE RUHSAL BİR PROBLEM OLSA GEREK.YADA EŞİN SÜREKLİ ANNESİNE GİTMESİDE AYNI DENGESİZLİK İÇİNDE YER ALIYOR.BU HADİSELER YALAN KONUŞMAYA YADA YAŞANMIYORMUŞ GİBİ TAVIRLARA GİRMEYE GEREK YOK ETRAFIMIZDA ÇOK.O YÜZDEN EŞDEDE ÇOK BÜYÜK SORUMLULUK VAR VE İŞ ASIL EŞTE BİTİYOR HER İKİ TARAFIDA İDARE ETMELİ OLGUN OLMALI.YOKSA BU ANNENİN RÜZGARIYLA BU GEMİ O ÇATI ALTINDA BİRAZ ZOR YOL ALIR DALGALARIN SIRTINDA DEĞİL Mİ.SELAM VE DUA İLE.ALLAH CC KARDEŞİMİZE YARDIMCI OLSUN.SELAMETLE İNŞALLAH.

sevdegonca yazdı:
EVET BEYLER SİZDEN BİR RİCAM VAR EVLENDİĞİNİZDE EŞİNİZLE ANNENİZ ARASINDA DENGE KURAMAYACAKSANIZ YA DA ANNENİZİ ÇOK SEVİYOR AYRILAMIYORSANIZ NE OLUR EVLENMEYİN DE BAŞKASININ HAYATI DA MAHVOLMASIN ŞİMDİ DİYECEKSİNİZ BUNU BAYANLARDA YAPIYOR(RABBİM ONLARDAN ETMESİN) EVET BİLİYORUM AMA ŞU ANDA BEYLERE KIZGINIM BİRAZDA ANNELERİNE ÇÜNKÜ BİR ARKADAŞIMIN ANLATTIKLARI BENİ ÇOK ÜZDÜ KARISI HAMİLE OLDUĞU ZAMANLAR BİLE İŞTEN ANNESİNE GİDİP(her gün)GECE EVE DE GEÇ GELİYORMUŞ NE BU YA ANNENDEN AYRILAMIYORSAN EVLENMESEYDİN AY DÜŞÜNDÜKÇE ŞALTERİM ATIYOR BİRAZDA AYNI EVDE OTURMAYI KABUL ETMEDİĞİ İÇİN İNAT MI YAPIYORLAR DİYORUM İÇİMDEN ARKADAŞIMA SİZLERDEN BAHSETTİM VE DUA İSTİYOR EŞİNE İMAN KUVVETİ VERSİN RABBİM TEFRİCİYEYE BAŞLAMAK İSTİYORUM AMA DUALARINIZDA ONADA YER VERİRSENİZ SEVİNİRİM NİHAYET BU KONUYU SİZLEDE PAYLAŞTIM ÜZERİMDEN BİR YÜK KALKTI SELAM VE DUA İLE
NOT:sözüm meclisten dışarı

YENIDEN DOGUS

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
s.a. kardeşim
k.s.eo.
[/quot
evet kardeşim olayları her iki taraftan dinlemek gerekiyor ama bazı şeyleri görüp biliyorsun birde olay böyleyse diye düşününce şimdiye kadar hiç bir bayan bu durumda durmam diyor bir insan evlendiğinden beri bu hareketlerde bulunursa ve eşi bu sıkıntıdan dolayı ölümlerden dönmüşse birazda eşe düşüyor değil mi ama...
Bir konu daha dinimizde bile bayan ayrı bir ev isteyebilir bu bayanın hakkı, kayınvalidelerin öteki gelinlerle diyaloğunu gördükten sonra bide
arkadaşım bu durumda bile eşini sevdiğini söylüyor bravo valla...

YENIDEN DOGUS

Kayıtlı Kullanıcı

ishakyakub yazdı:
mtekik yazdı:
s.a. kardeşim
k.s.eo.

selamün aleyküm ben bu hususta mtekik kardeşime aynen katılıyorum..
ve şunu eklemek istiyorum;

EVET BEYLER SİZDEN BİR RİCAM VAR EVLENDİĞİNİZDE EŞİNİZLE ANNENİZ ARASINDA DENGE KURAMAYACAKSANIZ YA DA ANNENİZİ ÇOK SEVİYOR AYRILAMIYORSANIZ NE OLUR EVLENMEYİN DE BAŞKASININ HAYATI DA MAHVOLMASIN

bu cümlenin ihtiva ettiği fikir hiçte hoş değil..yani bir erkek ya anasını ya da hanımını seçmek zorundaymış gibi lanse ediliyor oysa gerçek bu değil ..ben evliyim, annem ve babamda bizimle kalıyor ve biz ailece çok mutluyuz ne hanımım annemden şikayetçi ne annem hanımımdan...

ayrıca şunu iyi bilmek gerekir; bir erkek "ya o, ya ben" şeklinde bir seçim yapmaya zorlanırsa.. kendisini buna zorlayanı asla seçmez....[/quo
YANLIŞ ANLAŞILMASIN BEN BÖYLE BİR SEÇİMDEN BAHSETMİYORUM KENDİNE BU KONUDA GÜVENMİYORSA İYİ DÜŞÜNÜP TAŞINSIN EVLENMEDEN ÖNCE ONA GÖRE DAVRANSIN DEMEK İSTİYORUM YOKSA DEDİĞİNİZ GİBİ ASLA "YA O YA BEN" BUNU VURGULAMADIM BÖYLE BİRŞEY ÇOK YANLIŞ LÜTFEN YUKARIDALİ YAZIMDA YANLIŞ ANLAŞILMAYA SEBEP OLAN CÜMLEM VARSA DÜZELTİN AYRICA SİZİN ADINIZA ÇOK SEVİNDİM RABBİM DAİMA HUZURLU BİR ŞEKİLDE DAHADA MUHABBETLİ DEVAM ETTİRSİN AİLENİZİ RABBİMİN SEVDİĞİ KULMUŞSUNUZ EŞİNİZDE DEMEKKİ ZAMANIN TUZAKLARINA DÜŞMEMİŞ TEBRİK ETMEK GEREKİR SELAMETLE

mustafa11

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.mobilyaonarim.com

s.a güzel bir konu ama olaya birde öteki yüzünden baksanız erkekler ne kadar gaddar ve zalimde olsa örnek verdim ama onunda bir şefkata ihtiyacı vardır işte olay burada başlıyor eğer o arkadaşın kocasına şefkatle yaklaşmıyorsa onu annesinin şefkatine muhtaç bırakıyorsa o adam ne yapsın onun için bu konuda ben size katılmıyorum çünkü ne demişler yuvayı dişi kuş yaparmış sizin arkadaşınıza bir tavsiyem kocasına biraz sevgi ve şefkat göstersin çünkü erkekler buna muhtaçtır selametle kardeşim

YENIDEN DOGUS

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa11 yazdı:
s.a güzel bir konu ama olaya birde öteki yüzünden baksanız erkekler ne kadar gaddar ve zalimde olsa örnek verdim ama onunda bir şefkata ihtiyacı vardır işte olay burada başlıyor eğer o arkadaşın kocasına şefkatle yaklaşmıyorsa onu annesinin şefkatine muhtaç bırakıyorsa o adam ne yapsın onun için bu konuda ben size katılmıyorum çünkü ne demişler yuvayı dişi kuş yaparmış sizin arkadaşınıza bir tavsiyem kocasına biraz sevgi ve şefkat göstersin çünkü erkekler buna muhtaçtır selametle kardeşim[/q
valla kusura bakmayın ama tüm erkekler aynı düşünüyormuş gibi gelmeye başladı tamam dediğiniz erkeğin şefkate ihtiyacı olabilir ama hanımının şefkatine ilgisine cvp vermiyorsa ne olacak bayan zaten sabırla bekliyor bir gün gerçeği anlayacak diye hem anne tarafından korkutulmuş ise o şefkate karşılık vermesi çok zor...yuvayı dişi kuş yapar tabirine de sığınılmamalı bence her iki tarafta çaba göstermeli...

YENIDEN DOGUS

Kayıtlı Kullanıcı

ishak kardeşim tek taraflı hüküm vermek tabiiki yanlış yukarıda belirtmiştim gerçekten böyleyse diye...erkek veya kadın sevdiği için ailesini terk ediyorsa ben o kişiye şüpheyle yaklaşırım zaten

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt