ishakyakub yazdı:
mtekik yazdı:
s.a. kardeşim
Ben sitenin beylerindenim ve dediğiniz gibi bunu üzerime almıyorum.
Ama keşke diyorum aynı olayı birde erkek tarafından dinleme imkanımız olsa.
Çünkü maalesef çağımızda bizim glenek göreneklerimize hiç uymayan, gelin kaynana çatışmaları körüklenmektedir. Maalesef benim inançlı, şuurlu kardeşlerim bile bu tuzağa düşmektedir.
Gelin adayımızn damat adayından ilk istediği eskiden olduğu gibi, haca gitmek falan olmuyor artık. Ben annenle oturmam oluyor. Daha anneyi tanımadan önyargılı olarak anne red ediliyor. Haa bunu söylerken annelerde hiç suç yok demiyorum, maalesef onlarda bu düşmanlık ekenlerden paylarını alıyorlar.
Sözün özü şu ablam, benim müslüman annem, gelinim ve damadım maalesef bu oyunlara maruz kalarak kaybedenlerden oluyorlar.
Arkadaşınızın durmuna gelince sizin analattığınız kadarı ile gerçekten çok zor bir durum, erkeğin evine bu şekilde davranması gerçekten çok üzücü bir durum. Ne diyelim ALLAH c.c. ıslah etsin.
Rabbim bu iki krdeşimizin kalbine birbirlerinin muhabbetini aktısın inşaalah.
k.s.eo.
selamün aleyküm ben bu hususta mtekik kardeşime aynen katılıyorum..
ve şunu eklemek istiyorum;
EVET BEYLER SİZDEN BİR RİCAM VAR EVLENDİĞİNİZDE EŞİNİZLE ANNENİZ ARASINDA DENGE KURAMAYACAKSANIZ YA DA ANNENİZİ ÇOK SEVİYOR AYRILAMIYORSANIZ NE OLUR EVLENMEYİN DE BAŞKASININ HAYATI DA MAHVOLMASIN
bu cümlenin ihtiva ettiği fikir hiçte hoş değil..yani bir erkek ya anasını ya da hanımını seçmek zorundaymış gibi lanse ediliyor oysa gerçek bu değil ..ben evliyim, annem ve babamda bizimle kalıyor ve biz ailece çok mutluyuz ne hanımım annemden şikayetçi ne annem hanımımdan...
ayrıca şunu iyi bilmek gerekir; bir erkek "ya o, ya ben" şeklinde bir seçim yapmaya zorlanırsa.. kendisini buna zorlayanı asla seçmez....[/quo
YANLIŞ ANLAŞILMASIN BEN BÖYLE BİR SEÇİMDEN BAHSETMİYORUM KENDİNE BU KONUDA GÜVENMİYORSA İYİ DÜŞÜNÜP TAŞINSIN EVLENMEDEN ÖNCE ONA GÖRE DAVRANSIN DEMEK İSTİYORUM YOKSA DEDİĞİNİZ GİBİ ASLA "YA O YA BEN" BUNU VURGULAMADIM BÖYLE BİRŞEY ÇOK YANLIŞ LÜTFEN YUKARIDALİ YAZIMDA YANLIŞ ANLAŞILMAYA SEBEP OLAN CÜMLEM VARSA DÜZELTİN AYRICA SİZİN ADINIZA ÇOK SEVİNDİM RABBİM DAİMA HUZURLU BİR ŞEKİLDE DAHADA MUHABBETLİ DEVAM ETTİRSİN AİLENİZİ RABBİMİN SEVDİĞİ KULMUŞSUNUZ EŞİNİZDE DEMEKKİ ZAMANIN TUZAKLARINA DÜŞMEMİŞ TEBRİK ETMEK GEREKİR SELAMETLE