Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

BEYİNSİZLER MEHMET ŞEVKET EYGİ (1 Kullanıcı)

by-cansuyu

Kayıtlı Kullanıcı
BEYİNSİZLER
MEHMET ŞEVKET EYGİ
MİLLİ GAZETE

BÖYLELERİ için ...cağızlar, ...ceğizler gibi ifadeler kullanmak uygun olmaz ama yine ben adamcağızlar, kadıncağızlar diyeceğim. Kimdir bunlar? Efendim, bunlar son derece fanatik, son derece saldırgan, hoşgörüden fersah fersah uzak birtakım erkekli dişili kişilerdir.

Onların bir ideolojisi vardır. Bunun dışındaki inançlara, görüşlere, dünya felsefelerine hayat hakkı tanımazlar.

“Aa nasıl oluyor da siz bizim gibi düşünmüyorsunuz... Bizim gibi inanmıyorsunuz... Bizim gibi yaşamıyorsunuz...” Ömürleri öfkeyle ve gayzla karışık bir şaşkınlık içinde geçer.

Akılları, havsalaları bu ülkede çeşitlilik, farklılık olduğunu almaz, kabul etmez.

Vaktiyle Mao, Çin’de herkese tek tip, mahkûm elbisesi gibi elbiseler, çöpçü üniformaları giydirmişti. Bir milyarlık Çin’de biri kalkıp da gömlek, kravat, takım elbise ile dolaşsa hapı yutardı. Bizim fanatik mi fanatik, saldırgan mı saldırgan, adamcağızlar ve kadıncağızlar Mao zihniyetine sahipler.

Herkes onlar gibi düşünecek.

Herkes onların ideolojisine iman edecek. “İman edecek” dedim, çünkü adamlarınki, ideolojilikten çıkmış, din-iman haline gelmiş.

Kendileri gibi inanmayanlara “orta çağ karanlıklarında yüzen” gibi damgalar vururlar. Peki, kendileri nerede yüzüyorlar? Fanatizmin zifirî karanlıklarında ve derinliklerinde...

Bunlar hem fanatik, hem agresif, hem de beyinsizdir.

En basit toplama, çıkarma, çarpma, bölme hesabına akılları ermez. 1923’ten bugüne kadar kaç yıl geçmiş? 84 sene geçmiş. Tuttururlar, Türkiye’de 84 yıldır laiklik vardır, hele bir itiraz etmeye kalkın, yapmayacakları hakaret, savurmayacakları tehdit yoktur.

Bu adamlarda ve kadınlarda kuş kadar akıl yok mu? 1924 anayasasının ikinci maddesinde ne yazılıydı?

“Madde 2: Devletin dini, Din-i İslâm’dır...”

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt