Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Besmele Mikroskopla İncelendi (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
besmele mikroskopla incelendi

'İslam'a göre hayvanı besmele ile kesmek neden şarttır' sorusundan hareket eden bilimadamları, besmeleli ve besmelesiz kesilen etleri inceledi. İşte sonuç:

Halka ve Olaylara yazarı Osman Özsoy köşesinde kaleme aldığı Kurban ve Besmele konusunda çarpıcı tespitlerde bulundu.

: "Besmeleli etlerde her hangi bir mikroba rastlanmıyor, Besmelesiz etlerin teşhisinde ise, sürekli çoğalan, büyük ölçüde zararlı mikrop ve bakteriler tespit ediliyor" İşte osman Özsoy'un konu ile ilgili çarpıcı yazısı:

Kurban ve Besmele

Kurban kesimi konusunda okuduğum ilginç bir araştırmanın sonuçlarını sizlerle paylaşmak için, uzun zamandır bekliyordum. Nitekim o gün geldi çattı. 2 gün sonra bayram. İmkanı olan Müslümanlar Perşembe günü kurbanlarını kesecekler. Gelelim ilginizi çekeceğini düşündüğüm araştırmaya.

Çeşitli üniversitelerde görev yapan ve tıbbın farklı alanlarında uzman olan 30 profesörden oluşan bir araştırma grubu, besmeleyle kesilen hayvan etleriyle, besmelesiz kesilen hayvan etleri arasında herhangi bir fark olup olmadığını ortaya koymak amacıyla laboratuar ortamında deneysel incelemeler yapıyorlar.

Besmelenin sırrı ...

Bilim adamları, hayvan kesimi sırasında dinen yerine getirilmesi zaruri olan ‘Bismillah, Allahu Ekber’ sözünün kesilen etler üzerindeki herhangi bir etkisi olup olmadığını araştırınca şaşırtıcı sonuçlarla karşılaşıyorlar.

Araştırmanın metot ve tekniği konusunda bilgi veren Şam Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nebil Şerif; ‘Besmele ile kesilen kuş cinsi hayvan, sığır ve küçük baş hayvanların etlerinden ve besmelesiz kesilen aynı cins hayvanların etlerinden ayrı ayrı nûmuneler alarak özel laburatuvarlarda uzun süreli mikroskobik incelemeler yaptıklarını söylüyor.

Sonuçta, Besmele ile kesilen hayvan etlerinin numunelerinin açık kırmızı gül rengini aldığı, besmelesiz kesilen et nûmunelerinin ise, siyaha yakın koyu kırmızı bir renge büründüğünü görülüyor.

Şaşırtan sonuç ...

Prof. Şerif ayrıca, Besmeleli etlerde her hangi bir mikroba rastlamadıklarını, Besmelesiz etlerin teşhisinde ise, sürekli çoğalan, büyük ölçüde zararlı mikrop ve bakteriler tespit edildiğini söylüyor. Besmelesiz kesilen etlerin dokularındaki kanlarda iltihaplı akyuvarlar ve alyuvarlar tespit edilirken, Besmele ile kesilen etlerin dokularında ise, buna benzer herhangi bir sonuca rastlanmadığı tespitinde bulunuluyor.

Araştırmada yer alan bilim adamlarında Dr. Abdulkadir Dirani: ‘Kuran’da; Allah adı zikir edilmeden kesilen hayvan etini yemeyin’ şeklindeki İlahi emre rağmen; hayvan kesiminde kimi zaman besmelenin ihmal edilmesi, bizleri bu konuyu bilimsel olarak araştırmaya sevk etti. Besmele ve tekbir ile hayvan kesimi konusunu araştırmaya başlarken, ekipteki bazı arkadaşlar konuya baştan soğuk baktılar. Ancak araştırmalar sırasında her safhada çarpıcı sonuçlar ortaya çıkınca, ekibin konuya olan ilgisi de artmaya başladı.

Besmele ve tekbirle kesilen hayvan etlerinde, Besmelesiz kesilen hayvan etlerinin aksine, et dokularında kan ve mikropların bulunmaması, besmelenin büyük bir mucizesi olarak karşımıza çıktı’ şeklinde görüşlerini dile getiriyor.

Araştırmayı yürüten grup adına Kuveyt Haber Ajansına açıklama yapan Prof. Dr. Halid Halave ise, laboratuar ortamında yapılan deneylerde, besmelesiz kesilen sığır, küçük baş ve kuşların et dokularında pıhtılaşmış kan, çoğalmaya müsait bakteri ve mikroplar tespit edilirken, besmele ile kesilen hayvan et dokularında ise kan, mikrop ve bakterilere rastlanmadığını ifade etmiş.

Kesim farkı ...

Aynı üniversitenin Veteriner Fakültesi Et Sağlığı Bölümü Profesörlerinden Fuad Nima; ‘Dünyanın birçok ülkesinde uygulanan, hayvanların uyuşturularak öldürülmesi işlemi sırasında kanın vücutta kalması, bu tür etlerin daha çabuk bozulmasına neden oluyor. Halbuki, kesim anında çekilen besmele ve tekbirin, hayvana yaptığı tesir ve heyecanın, hayvan organ ve adalelerinde meydana getirdiği hareketin kanın azami miktarda dışarıya atmasına yol açtığını ve hayvanların daha az eziyet çektiğini tespit ettiklerini belirtiyor.

Araştırma sonuçları böyle.

İnancımıza göre, Allah’ın haram veya helal kıldıklarında illa bir hikmet aramak gerekmez. Fakat insanlığın bugüne kadar edindiği temel tecrübe, Allah’ın emir ve yasaklarında bildiğimiz veya bilmediğimiz hikmetler olduğudur. Bilim geliştikçe, Allah’ın bizler için hazırladığı nimet ve hikmetleri anlamak daha da kolaylaşıyor.

Yorum sizlerin.(alıntı)

RAHMAN-06

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Besmele Mikroskopla İncelendi

HAFİZE ANNECİĞİM MİKROKOPA GEREK YOK ZATEN YERKEN FARK EDİYOR BEN DENEDİM ALLAHIN SELAMI ÜZERİNİZE OLSUN

elzem

Kayıtlı Kullanıcı

İlginç ama faydalı bir yazı olacağına inanıyorum
Allah razı olsun anacığım..

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

RAHMAN-06 yazdı:
HAFİZE ANNECİĞİM MİKROKOPA GEREK YOK ZATEN YERKEN FARK EDİYOR BEN DENEDİM ALLAHIN SELAMI ÜZERİNİZE OLSUN

Besmelesiz kesilen etin yenmediğini duymuştum ama böyle birşey olacağını ilk defa duydum selametle B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Besmeleyle kesildiği bilinmeyen et yenir mi?
Ayet-i kerimede besmelesiz kesilen hayvanın etinin yenmeyeceği yolunda açık hüküm vardır. Bunu teyid eden hadisler de mevcuttur. Bu sebeple ittifak edilen husus şudur:

- Etin yenmesi için hayvanın besmele ile kesilmesi lazımdır! Evet, bunda ihtilaf yoktur. Hayvan kesilirken mutlaka besmele çekilmelidir. Çekilmezse et yenmez.

Ancak, besmelenin terki iki sebepten olabilir:
1- İhmalden, unutmaktan veya heyecandan.
2- İnkardan, inanmamaktan.

İhmalden, unutmaktan, heyecandan besmele çekilmemişse, et yenir, bir şey lazım gelmez. Çünkü bunda bir kasıt yoktur.

İnkardansa, Allah’ı kabul etmiyor, ismini anmayı inanmadığı için reddediyorsa, elbette böyle inkarcı birinin kestiği yenmez.

Şayet, bu konuda bir bilgi yoksa, nasıl kesildiği bilinmiyorsa İslam ülkesinde yaşayan biri bu konuda hüsn-ü zan eder, besmele ile kesildiğini kabul eder ve eti yer. Bilgi yokluğu etin yenmemesine değil, yenmesine delil kabul edilir.

Şafii mezhebinde ise, hayvan kesilirken besmele çekilmese de, yenirken çekilir, böylece mahzur söz konusu olmaz.

Konuyu böylece tespit ettikten sonra gelelim diğer bir yönüne:
Bilindiği üzere bir fetva vardır, bir de takva. Fetva işin birinci basamağıdır. Herkes onunla amel etmeye mecburdur. Takva ise bir üst basamaktır. İçte duyulacak aşk ve şevkin gereğidir. Ama herkes onunla amel etmeye mecbur değildir.

Hal böyle olunca, et kesimi konusunda fetvasını arzettiğimiz hükümler herkesi bağlayıcıdır. Bu ölçüler içinde olan eti herkes yer, başka şeyler arama mecburiyeti hissetmez. Ama birileri çıkar, böyle olmakla birlikte ben daha titiz davranmak istiyor, kesim şeklini bilmediğim eti yemek istemiyorum, diyebilir. Bu onun takva duygusundan kaynaklanıyorsa tebrik edilir. Ama başkalarını da bu tercihine zorlaması uygun görülmez.

Bu anlayışı, helal olan diğer gıda maddelerine de uygulayabiliriz. Biri diyebilir ki, ben falan ve filan gıda maddelerine bazı şeylerin karıştığını
zannediyorum. Bu konuda kesin bir delil olmasa da (şüphe) ettiğim için onları yemiyor, içmiyorum. Buna saygı duyulur, sahibinin takvası takdir edilir. Ama biri de çıkar diyebilir ki, “madem bu konuda kesin bir delil yok, sadece senin şüphen var. Şüphe ile, helal olan şey haram olmaz. Ben bunları yiyor ve içiyorum.” Buna da bir şey denmez, bu anlayışa da hürmet edilir.

Ahmed Şahin

mustafa11

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.mobilyaonarim.com

Besmele ve tekbirle kesilen hayvan etlerinde, Besmelesiz kesilen hayvan etlerinin aksine, et dokularında kan ve mikropların bulunmaması, besmelenin büyük bir mucizesi olarak karşımıza çıktır17; şeklinde görüşlerini dile getiriyor.
eline sağlık

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa11 yazdı:
Besmele ve tekbirle kesilen hayvan etlerinde, Besmelesiz kesilen hayvan etlerinin aksine, et dokularında kan ve mikropların bulunmaması, besmelenin büyük bir mucizesi olarak karşımıza çıktır17; şeklinde görüşlerini dile getiriyor.
eline sağlık

SELAMÜNALEYKÜM MUSTAFA BESMELESİZ ETİN YENMEDİĞİNİ BİLİYORDUM BU KADAR AYRINTILARINI ARAŞTIRMA YAPARKEN VE SİZLERDEN ÖĞRENDİM B)

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

s.a
allah razı olsun annem. aeo;)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

tsunami yazdı:
s.a
allah razı olsun annem. aeo;)

Aleykümselam her gün birşeyler öğreniyoruz demi tsunami oturup kitap okuduğumuz yok hiç olmazsa burda araştırıyoruz okuyoruz bunlar inş ahirette karşımıza çıkar :D

Nikko

Kayıtlı Kullanıcı

Allah adının anıldığı her işte hayır yokmudur?

Allah adın zikredelim evvela
Vacib oldur cümle işte her kula

Allah adın her kim ol evvel ana
Her işi âsan ede Allah ana

Allah adı olsa her işin önü
Hergiz ebter olmaya anın sonu

Bir kez Allah dese aşkile lisan
Dökülür cümle günah misli hazan...
(MEVLİD)

hatice_hd

Kayıtlı Kullanıcı

İYİ Kİ BU SİTEYE ÜYE OLMUŞUM. HER GÜN BİÇOK ŞEY DAHA ÖĞRENİYORUM. ALLAH RAZI OLSUN. DUALARINIZDA BENİ DE HATIRLAYIN İNŞ. SELAMETLE...

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Nikko yazdı:

(MEVLİD)

Bismilalhirrahmanirrahim demek önemlidir.
Çünki işi anında yapmaktır,yarına ertelememektir.

O yüzden işlerinize başlarken bismillah ile demeniz inşallahtan daha üstündür.Çünki hemen başlarsınız işe...

İnşallah iyidir fakat bismillahın yerini tutmaz.

Bismillahirrahmanirrahim de hem işe anında başlama işin anında oluşmasını istemenin dışında rahman ve rahim olan allaha da yöneliş vardır.

Bu çok önemlidir.Her işe başlarken besmele getirmenin önemi de bu yüzden önemlidir.Çünki işi ertelemez bismillah...

İnşallah ta erteleme vardır.

Öyleyse insanlara ne olursa olsun hürmet ederken bismillah deyin ve hürmetinizi yapıp bitirin.Olur ya yarın öbürgün aranıza şeytan girip dengenizi bozarsa o kardeşinize olan selamınız yarıda kalır.

Mesela bismillah diyip size selam verelim...Selamun aleykum dostlar..Bakın hemen başladı ve bitti..

Rahman ve rahim olanın adıyla başlarım dendiğinden işlerde kolaylık olur.B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Nikko yazdı:

(MEVLİD)

Bismilalhirrahmanirrahim demek önemlidir.
Çünki işi anında yapmaktır,yarına ertelememektir.

O yüzden işlerinize başlarken bismillah ile demeniz inşallahtan daha üstündür.Çünki hemen başlarsınız işe...

İnşallah iyidir fakat bismillahın yerini tutmaz.

Bismillahirrahmanirrahim de hem işe anında başlama işin anında oluşmasını istemenin dışında rahman ve rahim olan allaha da yöneliş vardır.

Bu çok önemlidir.Her işe başlarken besmele getirmenin önemi de bu yüzden önemlidir.Çünki işi ertelemez bismillah...

İnşallah ta erteleme vardır.

Öyleyse insanlara ne olursa olsun hürmet ederken bismillah deyin ve hürmetinizi yapıp bitirin.Olur ya yarın öbürgün aranıza şeytan girip dengenizi bozarsa o kardeşinize olan selamınız yarıda kalır.

Mesela bismillah diyip size selam verelim...Selamun aleykum dostlar..Bakın hemen başladı ve bitti..

Rahman ve rahim olanın adıyla başlarım dendiğinden işlerde kolaylık olur.B)

Delete

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü.
Allah razı olsun kardeşim,
Selam ve baki dua ile kalın.

93270140eb0.gif
97906724wb4.gif

hafizkiz

Kayıtlı Kullanıcı
esselamü aleyküm
MEWLAMIZIN BİZE EMRETTİĞİ HER ŞEY BİZİM İYİLİĞİMİZ İÇİNDİR
BUDA ONLARDAN BİTANESİ İŞTE
EMEĞİNİZE SAĞLIK SLM WE DUA İLE

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt