Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

BENİM KALBİM TEMİZ Mİ????? (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
GERÇEK AŞK " A L L A H (c.c.) " İÇİN OLANDIR...

30/9/2006 - BENİM KALBİM TEMİZ (Mİ)...!?

İnsanlardan bazılarının bir hastalığı var ki, anlaşılması güç bir şeye inanıyorlar. İslam adına, insanlık adına doğru dürüst bir şey yapmazlar ve yine de “benim kalbim temiz ya sen ona bak ALLAH (c.c.) benim içimi biliyor” derler.

Bu kalp temizliği neye göre belli oluyor, bunun kriterleri nelerdir,… Nasıl olurda bir insan kendine bu kadar güvenip benim kalbim temiz, gerisi boş diye biliyor…Bu kadar basit mi bu kalp temizliği ya da kalp temizliğinden maksat başka bir şey mi ? Yada ALLAH (c.c.) ın emir ve yasaklarına uymamanın bir bahanesi mi?

Bir insan ALLAH (c.c.) ın emir ve yasaklarına uymayarak nasıl temiz kalpli olur? Mesela şöyle düşünelim; Büyük bir şirkette önemli bir göreve atandınız ve bu sizin bildiğiniz ya da öğrenebileceğiniz bir görev. Bu görevi tam anlamıyla yerine getirip, canla başla çalışırsınız. Ve patronunuz da sizi takdir eder. Size verilen bu görevi yerine getirmeyip nasıl olsa ben bu işi biliyorum, patronda beni iyi bir çalışan olarak biliyor nasıl olsa der ve işi yapmazsanız neler olur. Hele ki bunu birkaç kez tekrarlarsanız. Ceza alırsınız ya da işten uzaklaştırılırsınız. Demek ki çalıştığımız yerin ya da mensubu olduğumuz topluluğun gereklerini yerine getirmeliyiz. Mesela;

NAMAZ…

“İman edip iyi işler yapan, namaz kılan ve zekat verenler var ya, onların mükafatları Rableri katındadır. Onlara korku yoktur, onlar üzüntü de çekmezler” Bakara 277

“Namazı bitirince de ayakta, otururken ve yanınız üzerinde yatarken (daima) Allah'ı anın. Huzura kavuşunca da namazı dosdoğru kılın; çünkü namaz müminler üzerine vakitleri belli bir farzdır.” Nisa 103

“ "Namazı dosdoğru kılın ve Allah'tan korkun" (diye de emredildik). O, huzuruna varıp toplanacağınız Allah'tır.” Enam 72

“Muhakkak ki ben, yalnızca ben Allah'ım. Benden başka ilah yoktur. Bana kulluk et; beni anmak için namaz kıl.” Taha 14

“Onlar öyle kimseler ki, Allah anıldığı zaman kalpleri titrer; başlarına gelene sabrederler, namaz kılarlar ve kendilerine rızık olarak verdiğimiz şeylerden (Allah için) harcarlar” Hac35

“(Resulüm!) Sana vahyedilen Kitab'ı oku ve namazı kıl. Muhakkak ki, namaz, hayasızlıktan ve kötülükten alıkoyar. Allah'ı anmak elbette (ibadetlerin) en büyüğüdür. Allah yaptıklarınızı bilir.” Ankebut 45

“Halbuki onlara ancak, dini yalnız O'na has kılarak ve hanifler olarak Allah'a kulluk etmeleri, namaz kılmaları ve zekat vermeleri emrolunmuştu. Sağlam din de budur.” Beyyine 5

Burada birkaç ayete yer verebildim. Evet bazı insanlar önemli olan kalp temizliği derler. Bizde kabul ediyoruz kalp temizliği çok önemli ama hem ALLAH (c.c.) ın koyduğu kurallara uymayacaksın hem de kalbim temiz diyeceksin. İşte yukarıda apaçık bir şekilde NAMAZ emrediliyor. Peygamber ( s.a.v.) Efendimiz “ Namaz gözümün nurudur” , “ Bir insan düşünün evinin önünde bir ırmak var ve bu ırmakta günde 5 defa yıkanıyor. Bu insanda kir kalır mı, işte namazda böyledir.” Buyuruyor. Namaz insanların günahlarını döker, insanı arındırır. Çıkarının olduğu yerde –mesela patronunun- emirlere uyacaksın ama ibadete gelince “ben yapmıyorum ama önemli olan kalp temizliği, benim kalbim temiz” diyeceksin, sizce de saçma değil mi? Çünkü emri veren ALLAH (c.c.)…

ATA_11

Kayıtlı Kullanıcı
RE: BENİM KALBİM TEMİZ Mİ?????

Nemâzın Kusûrsuz olması

Nemâzın kusûrsuz, kâmil olması,

farzlarını,
vâciblerini,
sünnetlerini ve
müstehâblarını yerlerine getirmekle olur.
Nemâzı temâmlamak için, bu dört şeyden başka yapılacak birşey yokdur. Nemâzın (Huşû)u, bu dört şeyi yapmakdır. Kalbin (Hudû)u da yine bunları temâm yapmakla olur. Bazıları, bu dördünü uzun uzadıya öğrenip ezberlemekle, nemâzımız temâm oldu deyip, bu öğrendiklerini iyi yapmakda gevşek davranmışlar. Bundan dolayı nemâzın kemâlâtından az birşey kazanabilmişlerdir.

Bir kısmı da, nemâzda dünyâyı unutup, kalblerinin Allahü teâlâ ile olmasına ehemmiyyet verip, azâların edebli bulunmasını gözetmemişler. Yalnız farzları ile sünnetlerini yerine getirmişlerdir. Bunlar da nemâzın hakîkatini anlıyamamışdır. Nemâzın kemâl bulmasını, nemâzdan başka şeyde aramışlardır. Çünki, nemâzda kalbin hâzır olması, şart değildir.

Hadîs-i şerîfde, (Kalb hâzır olmazsa, nemâz da olmaz) buyuruldu ise de bu, kalbin, yukarıda bildirilen dört şeyin yapılmasında hâzır olması, uyanık olması demekdir. Yanî bunların hepsinin yapılmasında gevşeklik olmamasına dikkat etmekdir. Kalbin bundan başka, hâzır olmasını bu fakîr düşünemiyorum. (2)

Kaynaklar:
1) Süleyman Hilmi Tunahan
2) Mektubat, İmam-ı Rabbani, 305.Mektup

B)B)B)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

HAFİZE ABLAM VE ATAKAN ABİM İKİNİZDENDE ALLAH RAZI OLSUN.. HAFİZE ABLAM ÇOK DOĞRU YAZMIŞSIN SAĞOLASIN..
ALLAHA EMANET OLUN.. B)B)B)

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleyküm kardeşim ikinizinde emeğine sağlık.benimde sinirlerimi bozan çok güzel bir konuyu ele aldın allah razı olsun.ne zaman bir arkadaş toplumunda oturup namaz,başörtüsü,gibi konuları tartışsak bana hep aynı şey gelir.yok kalbin temiz olsun namaz kıl sonra kötülük yap ne anladın ondan diyolar.ben açıklama yaptıkça onlar beni başa alıp aynı şeyi tekrarlarlar.ya tam teslimiyetle namaz kılan kötülük yapamz,namazı görünüşte kılan zaten tam namaz kılmış olmazki.kalbi temiz olan ibadet eder bence.

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Bu laf zaten çok söyleniyor sen kalbine bak benim kalbim temiz söylemekle olmuyor namaz kılma oruç tutma her türlü kötülüyü yap sonra kalbim temiz e çıkar oldu tamam ibadetini yapıp tersini yapan da var böyleleri de yok değil hani içinde Allah korkusu olan zaten böyle düşünmez S.A :(:(:(

elzem

Kayıtlı Kullanıcı

hafize yazdı:
Bu laf zaten çok söyleniyor sen kalbine bak benim kalbim temiz söylemekle olmuyor namaz kılma oruç tutma her türlü kötülüyü yap sonra kalbim temiz e çıkar oldu tamam ibadetini yapıp tersini yapan da var böyleleri de yok değil hani içinde Allah korkusu olan zaten böyle düşünmez S.A :(:(:(

oo annem bu yorumu yazdığınız anı tahmin ediyorum..
Ne diyelim için de ALLAH korkusu olan kullardan oluruz inşlh

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Nasılda tahmin edermiş annesini bak bak bak gerçekten kızdım :(:(:(

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt