Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Benim İçin En Önemli Şey Allah Diyebiliyormusunuz (1 Kullanıcı)

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
Benim İçin En Önemli Şey Allah Diyebiliyormusunuz
İnanmayanların "Allah" diye bir kavramı olmadığını biliyoruz, ya inananların yada inanıyormuş gibi yapanların durumu ne olacak. Kuran`da da söylediği gibi ikiyüzlülere ve kafirlere bile, dünyayı kim yarattı diye sorulduğunda verdikleri cevap " Allah "oluyor. Buradan çıkan sonuç şu; insanların çoğu Allah`ı biliyor ama O`nun tam olarak büyüklüğünü, her an heryerde olduğunu, zaman kavramının olmadığını, herşeyi duyduğunu ve gördüğünü, içimizi bildiğini hatta bize şah damarımızdan yakın olduğunu anlayamıyorlar. Genel olarak varılan düşünce, Allah`ın zor zamanlarda ortaya çıkan ve insanların imdadına yetişen, bulutların ardında yaşayan, geçmişte kalmış, hareketleri ağır ve kısıtlı olan yaşlı bir dede gibi. Ben bu insanların böyle düşündüğünü zannediyorum. Yaşamları içinde bir başka durumsa; dini uygularlarsa her istediklerini (kumar, zina gibi)yapamayacaklarından dine sıcak bakmıyorlar. Din onlar için olmazsa olmaz bir olgu değil. Hatta hayatlarındaki önem sırasında sonlara doğru yer alıyor. Hayatla ve yaşamla ilgili verilen kararlarda dinin hiçbir fonksiyonu olmuyor. Hal böyle olunca sorsanız Allah`a ve ahiret gününe inanıyorum diyenler, aslında sadece kendi isteklerine göre yaşıyorlar. Bu arada inanan insanlar içersinde de onlarca sınıf sayabiliriz. Bunu bir iki örnekle hatta inanan veya inanmayanlar diye iki gruba ayırarakta gerçekleştiremeyiz. Ben, bu insan gruplarından inanıp, kulluk vazifelerini yerine getirenler için bir şey söylemek istiyorum; gerçekten her hareketinizi (ben kendimi de dahil ediyorum), Allah için mi yapıyorsunuz yada daha açıkça sormak gerekirse, gerçektende benim için bu hayatta en önemli şey Allah diyebiliyormuyuz. Peki bunu her an mı yapıyoruz yoksa arasıra mı? Verdiğimiz her kararın altında Allah olgusu yatıyormu? Seçme yapılması gereken yerlerde dinimi seçiyoruz yoksa nefsimizin çektiğini mi? Örneğin; sinema seansıyla akşam namazı çakışsa, ya bir seferlik namaz kılmasam ne olurmu diyoruz? Maça gitmek için bulunan parayla zekat verirmisiniz maça gitmek yerine? Ramazan ayına denk gelen bir tatilde orucunuza devam edermisiniz? Uykuyu mu sabah namazınımı tercih edersiniz? Cuma günü iş saati para kazanmak cumaya gitmekten daha mı caziptir? Bu sorulardan kendinize daha çok sorabilirsiniz. Sonuca bakın, hepsinde Allah`ı ve dini seçiyorsanız kendiniz için çok güzel, değilse biraz kendinize gelin ve dinin sadece arasıra namaz kılmak oruç tutmak olmadığını bilin...

gamze0387

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm.çok güzel bir yazı Allah c.c razı olsun inşaAllah.Rabbime şükürler olsun ki,Benim için en önemli şey "Rabbim".....

minoug

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Din kardeşim ne güzel Paylaşmışsın düşüncelerini çok haklısın kendimize gelmeliyiz herşeyi Onun için Yapmalıyız kimsenin ne gösteriş ne de övünmesine hiç gerek yor Allah C.C şüphesiz ki herkesin içini biliyor.
Ya biz dünyaya ne için geldik Kulluk için gelmedikmi?Rabbim bizi Yrattıklarının içinde en üstün kılmış peki ya Melekler hiç secdeden kalkmazlar bizler ise uymuşuz dünyaya bakalım nereye sürükleyip atıcak bizi sonumuz çok zor.
Kendimize gelelim uyanalım hayata geliş amacımızı hatırlayalım.
Allah bizleri İslah Etsin Doğru yoluna İletsin.Amin
Selamün Aleyküm kardeş Allah C.C razı Olsun

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
Benim İçin En Önemli Şey Allah Diyebiliyormusunuz

إسما إل

Kayıtlı Kullanıcı
eyvallah sağolasın Rabbimsevdikleri kullarından eylesin cümlemizi inşALLAH

denizhkn

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleykum
"İhlas; güzel bir iş yaptığında o işin konuşulmasından hoşlanmaman; o güzel işten dolayı övgü beklememendir"
Rabbim inşallah sadece O'nun rızasını kazanacağımız işler yapmayı nasip etsin..
Selam ve Dua ile...

Kur'ana sevdalı

Kayıtlı Kullanıcı
S.a Damla kardeşim.İnşaallah şu dünyada seçeceğimiz iki şeyden biri mutlaka rızai bari olsun inşaallah.Hayırlı geceler kardeşim.
sağolun kardeşim,emeğinize sağlık.

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm.çok güzel bir yazı Allah c.c razı olsun inşaAllah.Rabbime şükürler olsun ki,Benim için en önemli şey "Rabbim".....

aleykum selam kardeşim amin inşallah rabbim sizlerden de razı olsun
rabbimize emanetsiniz inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>

Delete

Kayıtlı Kullanıcı

Adın Senin Gaffar iken
Ayb örtücü Settar iken
Kime gidem Sen var iken
Cürmüm ile geldim Sana

Allah’tan başka kimsesi olmayanlar aslında en zengin olanlardır. İnsan öyle günler yaşar, öyle olaylarla, olgularla karşılaşır ki, ona ne bir kimse yardım edebilir, ne de insan kendisine yardım edebilir. Anlar ki Allah’tan başka halini bilen, Allah’tan başka halini gören yoktur. Kul böylece Rabbini bulur. Kendini en yalnız bulduğu noktada Allah (cc), Rab yani terbiye edici sıfatı ile kendini tanıtır.

İnsanın bütün bir ömrü kemale giden yolda yürümekle geçer. Bazı insanlar bu terbiye sürecinin bilincindedirler. Attıkları adımı nereden gelip, nereye gittiklerini fark eder, bilinçli bir kul olurlar. Bazıları ise sürecin farkında olmadan bir ömür geçirirler. Kendine yazık edenlerden olurlar.

Allah’ı isimleri, sıfatları, fiilleri ile tanımak kulluk bilincine ulaşmak için gereklidir. O Hannan’dır; sonsuz merhamet sahibidir, O Mennan’dır; hakiki iyilik ve ihsan sahibidir. O Sadık’tır; haber verdiği her şeyde doğru olandır. O Mükemmil’dir; her şeyi kemale erdirendir.

Allah’ı (cc) tanıyabilmek ve sevebilmek için kimi zaman kitap okumak gereklidir, kimi zaman güzel sohbetlerde bulunmak, bazen de tefekkür etmek ve tabii ki ibadet etmek…

İnsanın Allah’ı bilmek, tanımak, ibadet etmek için yaratılmış olması ne kadar önemli bir hakikattir. “Rabbini zikredenle etmeyen, canlı ve ölü misali gibidir” buyruluyor. Allah’ı zikretmek O’na olan muhabbettin ilanı mahiyetindedir. İnsanın başına gelen iyi, kötü olaylar onun zikrinde bir artışa neden oluyorsa ne mutlu ona.

Bir an gelir ki yaşadığımız dünyanın tadı tuzu kalmaz, işte o anda insan fark etmelidir ki; aslında insan Allah için yaşar ve yine Allah için ölür. Allah için yaşayana da Allah yeter. Bizler Allah’tan geldik yine O’na döneceğiz. Allah’a olan muhabbetimiz bu dünyadaki afiyet ve huzurumuz için çok önemli.

Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berekatüh.
Allah razı olsun kardeşim, Çok güzel bir paylaşımdı.
Allah (cc) bizleri zikri ile huzur bulanlardan eylesin. Çünkü asıl huzur buradadır.
Allah’a çok şükür ki; bizlere bu gerçeği duyurdu, farkettirdi.
Allah’a emanet olun, Selam ve baki dualarım ile...

Gök Kubbe

Kayıtlı Kullanıcı
s.a. paylaşım için teşekkürler

Ayşegül00

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun güzeldi..çok şükür benim içinde en önemli şey rabbim...

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
Stoney_Lonesome_by_s9.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt