Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

BENİM İÇİN DUA EDERMİSİNİZ (1 Kullanıcı)

deniz-yollari

Kayıtlı Kullanıcı
Benim için dua edebilirmisiniz, namaz kılmıyorum ama kılmak istiyorum, ramazan orucumu tamamıyla tutmak istiyorum ama biraz, nasıl desem kelime bulamadım kısaca son ramazanda sadece 8 gün orucumu tutabildim. Daha fazla kazanmak uğruna ne kadar şans oyunları varsa hepsinden oynuyorum. Anaya, babaya hiç tahmin edemeyeceğiniz sözleri söylüyorum. kısaca raydan tamamıyla çıkmamak için dualaranıza ihtiyacım var. Belkide çıkmışımdır. Benim gibi günahkar biri için dua etmeniz mümkünmü, Rabbim hepinizden razı olsun.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net
RE: BENİM İÇİN DUA EDERMİSİNİZ

deniz-yollari yazdı:
Benim için dua edebilirmisiniz, namaz kılmıyorum ama kılmak istiyorum, ramazan orucumu tamamıyla tutmak istiyorum ama biraz, nasıl desem kelime bulamadım kısaca son ramazanda sadece 8 gün orucumu tutabildim. Daha fazla kazanmak uğruna ne kadar şans oyunları varsa hepsinden oynuyorum. Anaya, babaya hiç tahmin edemeyeceğiniz sözleri söylüyorum. kısaca raydan tamamıyla çıkmamak için dualaranıza ihtiyacım var. Belkide çıkmışımdır. Benim gibi günahkar biri için dua etmeniz mümkünmü, Rabbim hepinizden razı olsun.

s.a. kardeşim,
Bizler kurtuluş için yola çıkmış tüm kardeşlerimize her zaman dua ederiz, ediyoruzda.
İnşallah bu sıkıntılarını bir ana evvel aşıp sağlam inançlı bir müslüman olursun. Senin şu an kendi tespitlerinle yanlışta olduğunu bilmen zaten bir başlangıç.
Ama sadece bana dua edin diyerek kenara çekilmekte uygun değil. Belliki bu yaptıklarının tamamen yanlış ve hatalı olduğunu biliyorsun.
Şimdi eğer istersen bunlardan kurtulman için elimizden gelen yardımı yapmaya hazırız.
Senin kafanda sorular olabilir onları sor, biz biliyorsak cevaplarız, bilmiyorsak seni ilgili yerlere yönlendiririz.
Ama sen kendin kurtulmaya tam karar vermelisin. Şunuda bilki maalesef Müslüman Türk Gençliğinin emn büyük hastalığı sizin içinde bulunduğunuz durumdur.
Müslüman bir ailenin çocuğu ama, kendisi islamla ilgili hiç bir şey bilmiyor ve öğrenmeyede çalışmıyor.
Mesela şurdan başlayalım, yazılarına başlarken Selam vererek başlayabilirsin. Çünkü Selam İslamın şiarlarındandır.
k.s.eo.

deniz-yollari

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKUM, ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM, ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN, BANA DUALAR EDİLEREK KURTULUŞA ERİCEĞİMİ SANIYORDUM, YANİ KENDİLİĞİNDEN OLACAK, İLLAKİ BENİMDE ÖĞRENMEK İÇİN ÇABA SARF ETMEMMİ GEREKİYOR.

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm kardeş...Sana acizane tavsiyem annenle babana çok iyi davran onlara hep güler yüzlü ol..çünkü sen onların hakkını ödeyemezsin..ve inan Allah-u teala inşallah işlerini rast getirir..ve tüm o pisliklerden kurtulursun(şans oyunları v.v gibi)çünkü onlar şeytan işidir..Allaha emanet ol kardeş.. inşallah hayatın boyunca hep Allahın salih kullarından biri olursun....B)B)B)

deniz-yollari

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKÜM,TEŞEKKÜRLER, RABBİM SİZDEN RAZI OLSUN. İNŞALLAH DOĞRU YOLU BULABİLİRİM.

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

deniz-yollari yazdı:
SELAMUN ALEYKÜM,TEŞEKKÜRLER, RABBİM SİZDEN RAZI OLSUN. İNŞALLAH DOĞRU YOLU BULABİLİRİM.

Aleykümselam bulursun inşallah..B)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

deniz-yollari yazdı:
SELAMUN ALEYKUM, ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM, ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN, BANA DUALAR EDİLEREK KURTULUŞA ERİCEĞİMİ SANIYORDUM, YANİ KENDİLİĞİNDEN OLACAK, İLLAKİ BENİMDE ÖĞRENMEK İÇİN ÇABA SARF ETMEMMİ GEREKİYOR.

Ve Aleykum Selam kardeşim,
Mutlaka ALLAH c.c. dilerse herhangi bir sebep olmaksızın senin kalbine ilham verip elbette doğru yola ulaştırmaya kadirdir. Bundan şüphemiz yok.
Ama biz olayın yaşadığımız boyutuna bakalım, öyle armut piş ağzıma düş diyerek bu durumlardan kurtulamayız.
Biz bize düşeni yapıp gerisi için ALLAH c.c. dan yardım isteyeceğiz, yani ona tevekkül edeceğiz.
Bize düşen nedir? Oda öğrenmek,
Yani diyorsun ki ben aileme karşı çok kötü davranıyorum ve kalblerini kırıyorum.
İşte buradan başlayalım ne dersin. Bu gün hayatında bir değişiklik yap ve onların karşısına geçip deki, biliyorum ben sizlere karşı hep yanlış davrandım. Ama hatamıda anladım, arrtık size karşı olan hareketlerimi düzeltmek isityorum de , ama bunun için sizde bana yardımcı olun de.
Bak bakalım o anne baba senin bu söylediklerinden sonra ayaklarına kapanmazlarmı.
Tabi bunları Anne Baba olmayan anlayamaz ama, aşağıda bir alıntı yazı var bir oku onuda ondan sonra devam edelim inşallah.

ANNEMDEN NEFRET EDERDİM

Bir uzakdoğu hikayesi;

Annem den nefret ederdim.Çünki sadece bir gözü vardı.Ailemizi geçindirmek için okulda aşcılık yapıyordu.. Birgün okuldayken arkadaşlarımın yanında bana "Merhaba" dedi annem.. Yerin dibine girmiştim..bunu bana nasıl yapabilirdi.Onu görmezden geldm.Ona nefretle bakıp ondan kaçtım. Ertesi gün okulda bir arkadaşım dedi ki "E senin annenin bi gözü var" o an yerin dibine girmek istedim ve annemin ortadan kaybolmasını istedim ve ona; "Beni gülünç duruma düşüreceğine ölse daha iyi" dedim.Arkadaşım karşılık vermedi... Dediklerim hakkında bir an bile durup düşünmedim çünkü ona çok sinirliydim.Onun duyguları beni ilgilendirmiyodu. Onu evde istemiyordum.Çok çalıştım ve Singapur'a okumaya gittim. Evlendim,kendi evimi aldım,çocuklarım oldu,çok memnundum hayatımdan. Birgün annem ziyarete gelmişti.Kaç yıldır beni görmüyordu ve torunlarını tanımamıştı.Kapıda çocuklarım ona güldüler.Ona "Evime gelip çocuklarımı korkutuyorsun hemen burdan git" dedim. Annem sessizce "Kusura bakmayın yanlış adrese gelmişim galiba" dedi ve gitti.. Birgün mezunlar toplantısı için okuldan mektup aldım. Eşime "iş toplantısına gidiyorum" deyip gittim. Toplantıdan sonra sırf merak için eski evime gittim.Komşularım bana annemin öldüğünü söyleyip bana verilmesi için annemin bıraktığı mektubu verdiler. Mektubu açıp okumaya başladım. Ey sevgili oğlum.... Herzaman seni düşündüm.Singapur'a gelip çocuklarını korkuttuğum üzgünüm.Mezunlar gününe geleceğin için çok sevindim ama seni görmek için yataktan kalkabilirmiyim bilmiyorum.sen büyürken sürekli utanç kaynağı olduğum için üzgünüm.. Biliyor musun, sen küçükken bir trafik kazası geçirmiştin ve gözünün birini kaybetmiştin.Bir anne olarak senin tek gözle büyümene razı olamazdım.Sana gözümün tekini verdim. O gözle benim yerime görüyorsun diye seninle o kadar çok gurur duyuyordum ki..
Bütün sevgimle Annen....

k.s.e.o.

deniz-yollari

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKÜM, NE DİYECEĞİMİ BİLMİYORUM BEN BASİT SIRADAN GÜNAHKAR BİRİYİM, ONLARLA SORUNUM BASİT OLDUĞUM İÇİN ORTAYA ÇIKIYOR, BANA AKIL VERMEKTEN BIKMIYORLAR VE BUNUN KARŞILIĞINDA BU DÜNYADA HİÇ KİMSENİN SÖYLEMEDİĞİNİ TAHMİN ETTİĞİM KÖTÜ SÖZLERİ HİÇ DÜŞÜNMEDEN SÖYLÜYORUM VE İNANIRMISINIZ KALBİMDE ONLARA KARŞI HİÇ SEVGİ, SAYGI KALMADI.

imranmeryem

Kayıtlı Kullanıcı

Duam sizin için içinde bulunduğunuz günah ne olursa olsun önemli olan ağırlığıdır belli ki boynunuzu bükmekte lütfen sizde çokca dua ediniz yüce Allah duaları kabul ederim diyor daha öte söz olabilir mi?
küçük bir öneri yarın Allahım senin rızan için deyip yola çıkın bir camide cemaatle namaza durun....

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

deniz-yollari yazdı:
SELAMUN ALEYKÜM, NE DİYECEĞİMİ BİLMİYORUM BEN BASİT SIRADAN GÜNAHKAR BİRİYİM, ONLARLA SORUNUM BASİT OLDUĞUM İÇİN ORTAYA ÇIKIYOR, BANA AKIL VERMEKTEN BIKMIYORLAR VE BUNUN KARŞILIĞINDA BU DÜNYADA HİÇ KİMSENİN SÖYLEMEDİĞİNİ TAHMİN ETTİĞİM KÖTÜ SÖZLERİ HİÇ DÜŞÜNMEDEN SÖYLÜYORUM VE İNANIRMISINIZ KALBİMDE ONLARA KARŞI HİÇ SEVGİ, SAYGI KALMADI.

Ve Aleykum Selam kardeşim,
Şimdi nasıl bir ailede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama, bizim dinimiz ALLAH c.c. na şirk koşmayı emretmedikleri müddetçe onlar Kafirde olsa onlara itaat etmeyi emreder.
ALLAH c.c. "cennet annelerin ayakları altındadır" derken bizelere bu gerçeği haykırmaktadır.
Ama anne baban senin dinini yaşamana mani oluyorlarsa , bu durumda bile onlarala ağız dalaşına girmemen gerek. Sen yine ibadetlerini yaparsın ama onlara kötü davranamazsın.
İçinden gelsede gelmesede onlara öfff bile dememelisin.
Bak bir hadiste geçer , hadis uzun ama ben seninle ilgili olan kısmını anlatayım.
Zamanın birinde 3 kişi bir mağaraya girer ve vir şekidle maaranın çıkışının önüne bir kaya düşerek çıkmalarınıa engel olur.
O zaman o kişiler derki hepimizde yaptığımız bir ibadeti şahit göstererek ALLAH c.c. dua edelim derler.
diğer ikisi kendi durumlarınu söyler ve dua ederler kaya epey açılır , ama hala çıkmak için yeterli değildir der.
üçüncü kişi başlar,
Benim Annem ve Babam yaşlılar bakıma muhtaçlar bu yüzden ben onları doyurmadan sofraya oturmam, çocuklarımada yedirmem, önce onların ihtiyaçlarını görürüüm ondan sonra biz yeriz.
Bir gün işim uzadı eve geç deldim, baktım onlar aç uyumuşlar, onları uyandırmayada kıyamadım, elimde bir bardak sütle onların uyanmasını bekledim , tabi bu arada çocuklarıma da yedirmedim. Taa onlar uyandı onalrın karınlarını doyurdum da ondan sonra biz yemeklerimizi yedik.
Eğer bunu senin rızan için yaptıysam bu kaya dan bizi kurtar der ve kurtulurlar.
Yani ne demekmiş güzel kardeşim, bizler onların dualarını ve rızalarını almadan cennete gidemeyecekmişiz .
Şimdi sen yinede benim dediğimi iyi düşün, çık karşılarına ERKEK gibi , evet ben şimdiye kadar hep sizi üzdüm, ama artık bu acıya dayanamıyıyorum, bu acıdan kurtulmak istiyorum de.
İnşallah onların duasıyla ALLAH c.c seni bu dertlerinden kurtaracaktır.
Hani forum başlığın varya "BENİM İÇİN DUA EDERMİSİN" işte senin asıl dua dileneceğin ve duaları senin yukarıda söylediğin gibi, oluverecek dua onların duasıdır, bundan hiç şüphen olmasın.
Bizde elimizden geldiğince yardım etmeye devam ederiz inşallah.
k.s.e.o

deniz-yollari

Kayıtlı Kullanıcı

HEPİNİZ ÇOK İYİSİNİZ, ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN AMA BENİM TEK İSTEĞİM ÖLMEK, HEMDE OKYANUSLARDA ÖLMEK İSTİYORUM, KENDİMDEN UMUDU YILLAR ÖNCE KESTİM, TEK BEKLEDİĞİM AZRAİL A.S. VE ONUNLA OKYANUSLARDA, DENİZLERDE KARŞILAŞMAK İSTİYORUM. ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN.

deniz-yollari

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKÜM HER İKİSİDE NAMAZLARINI KILIYORLAR, ORUÇLARINI TUYORLAR, KURAN OKUMAYI BİLİYORLAR ANCAK BİRDE HİÇ DURMADAN AKIL VERMEKTEN KAÇINMIYORLAR. ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

deniz-yollari yazdı:
HEPİNİZ ÇOK İYİSİNİZ, ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN AMA BENİM TEK İSTEĞİM ÖLMEK, HEMDE OKYANUSLARDA ÖLMEK İSTİYORUM, KENDİMDEN UMUDU YILLAR ÖNCE KESTİM, TEK BEKLEDİĞİM AZRAİL A.S. VE ONUNLA OKYANUSLARDA, DENİZLERDE KARŞILAŞMAK İSTİYORUM. ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN.

SELAMUNALEYKUM,
MADEM RANDEVUN VAR, BİZ SENİ TUTMAYALIM. NASIL BİR RANDEVU İSE BU.
AMA BİZ BİLİRİZ VE İNANIRIZ Kİ, AZRAİL GELMEDEN ÖNCE HABER VERMEZ. SEN HABER ALDIĞINA GÖRE ERMİŞ OLMALISIN.
AMA SENİN HASTALIĞIN BELLİ, SEN ÖLÜMÜN KURTULUŞ OLDUĞUNU SANIYORSUN. HALBUKİ BU ŞEKİLDE ÖLMEYİ TERCİH ETMEN SENİN EBEDİ HAYATINI TAHMİN EDEMEYECEĞİN KADAR KÖTÜ EDER.
AMA ANNE BABANLA HELALLEŞMEN SENİ BELKİ KURTARIRI NE DERSİN.
GEL SEN LOTO, TOTO, ATYARIŞÇISINA DEĞİLDE, DİREK EVİNE ANNENE GİT. ONUN KOKUSU İLE AT YARIŞÇISININ KOKUSU ARASINDAKİ FARKI GÖR.
SAHİ SEN EN SON NE ZAMAN ANNENE SARILDIN, ONUN KOKUSUNU HATIRLIYORMUSUN. ONDAKİ RAHMANİ ŞEVKATİ EN SON NE ZAMAN TATTIN.
GERÇEKTEN SEN ÇOK AKILSIZMIŞSIN BE KARDEŞ.
O GÜZELLİĞİN FARKINDA BİLE DEĞİLSİN. O TADI FARETMEMİŞSİN.
K.S.E.O.

deniz-yollari

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKUM TEŞEKKÜR EDERİM DOĞRU SÖYLÜYORSUN BEN BASİT, AKILSIZ VE GÜNAHKAR BİR KULUM, İNŞALLAH BU DURUMUMDAN KURTULURUM. ALLAH SİZLERDEN RAZI OLSUN, LÜTFEN BANA KIZMAYIN, YAZDIKLARINIZ ÇOK ÇOK GÜZEL. ALLAH SİZLERDEN RAZI OLSUN.

sadece_eda

Kayıtlı Kullanıcı

AİLEYE KARŞI BİRAZ SABIRLI-ANLAYIŞLI DAVRANMAK BAZEN HERŞEYİ ÇÖZÜYOR..
YERİ GELDİĞİNDE HEPİMİZ TARTIŞIYORUZ AİLEMİZLE AMA SINIRI AŞMAMAK KARŞINDAKİNİN KİM OLDUĞUNU UNUTMAMAK GEREKİR..
EVET BAZEN FAZLA ÜZERİMİZE GELDİKLERİDE OLUYOR AMA EMİNİMKİ İYİ NİYETLERİNDEN DOLAYI..
KARDEŞİM ALLAH YARDIMCIN OLSUN..
İNSANIN HAYATTA KİMSESİ OLMASADA AİLESİ OLSUN YETER BENCE...B)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

deniz-yollari yazdı:
SELAMUN ALEYKUM TEŞEKKÜR EDERİM DOĞRU SÖYLÜYORSUN BEN BASİT, AKILSIZ VE GÜNAHKAR BİR KULUM, İNŞALLAH BU DURUMUMDAN KURTULURUM. ALLAH SİZLERDEN RAZI OLSUN, LÜTFEN BANA KIZMAYIN, YAZDIKLARINIZ ÇOK ÇOK GÜZEL. ALLAH SİZLERDEN RAZI OLSUN.

VE ALEYKUM SELAM KARDEŞ
YA BEN ANLAMIYORUM SENİ
KARDEŞİM BASİTLİK NEDİR SENCE, YADA ŞÖYLE SORAYIM.
YERYÜZÜNDE HER GÜN BİNLERCE İNSAN ALLAH C.C. KÜFÜR EDİYOR, ONA ŞİRK KOŞUYOR, ONUN KURALLARINI ÇİĞNİYOR VE YÜCE ALLAH C.C. O GERÇEKTEN BASİT OLAN İNSANLARI İMTİHANIN MERHAMET EDEREK, YEDİRİYOR , İÇİRİYOR GİYDİRİYOR.
YANİ ONLARIN BASİTLİĞİNE SES ÇIKARMIYOR.
SEN KALKMIŞSIN ALLAH C.C. NA İNANDIĞIN HALDE , O KAFİRLERİ BİLE RIZIKLANDIRAN ALLAH C.C. DAN UMUDUNU KESİYORSUN.
HALBUKİ İSLAMDA UMUTSUZLUK KATTİYYEN YOKTU. BİZ CENNETİ ÜMÜT EDER, CEHENNEMDEN KORKARIZ.
YANİ HAYATIMIZ ÜMÜT VE ÜMİTSİZLİK ARASINDA GEÇER. BUDA OLMAK ZORUNDADIR.
KİMSE KENDİNİ KENDİSİNİ CENNETLİK İLAN EDEMEYECEĞİ GİBİ, HİÇ KİMSEDE KENDİ KENDİSİNİ CEHENNEMLİK İLAN EDEMEZ. BU SADECE VE SADECE ALLAH C.C. TAKTİRİDİR.
DOLAYISIYLA AKLINI BAŞINA AL. ÇOOOOOK PİŞMANLIK DUAYACAĞIN BİR İŞ YERİNE ÖMÜR BOYU SEFASINI SÜRECEĞİN AİLENLE HELALLEŞ
K.S.E.O.

Tugbis

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razi olsun abicim cok güzel anlatmissin. Bu arada ben selam vermiyorum hic hep unutuyorum. Unutkanim ben :( insallah artik slm veririm.

Elbette dua ederiz ne demek. Bence en kisa zamanda annenin babanin rizasini alman gerek. Bu cok önemlidir. Anne babaya itaat Allah'a itaattir.

Dualarda bulusmak üzere....

hilye

Kayıtlı Kullanıcı

Cenâb-ı Allah şöyle buyurur:

"Biz insana, ana ve babasına karşı iyi davranmasını tavsiye etmişizdir. Annesi onu, güçsüzlükten güçsüzlüğe uğrayarak karnında taşımıştı. Çocuğun sütten kesilmesi iki yıl içinde olur. Bana ve ana babana şükret diye tavsiyede bulunmuşuzdur. Dönüş Bana'dır. " (Lokman, 31/14).
Ana-babanın çocuklar üzerindeki haklarını şöyle sıralayabiliriz:
1: İtaat
Cenâb-ı Allah şöyle buyurur: "Biz insana, ana-babasına iyilik yapmasını tavsiye ettik. Bununla beraber, hakkında bilgi sahibi olmadığın bir şeyi bana ortak koşman için sana emrederlerse, artık onlara bu hususta itaat etme." ( Ankebût, 29/8)
2. Ana-babaya iyi davranmak
"Yüce Rabb'ın şöyle emretti; Yalnız Allah'a ibadet edeceksiniz, ana-babalarınıza iyilik yapacaksınız. Şayet bunlardan biri veya her ikisi senin yanında ihtiyarlarsa sakın onlara "öf " dahi deme, yüzlerine bağırma, onlara tatlı söz söyle. Onlara, merhamet belirtisi olarak tevazu kanadını aç da, "Ya Rab, küçüklüğümde bana şefkat gösterdikleri gibi, sen de onlara merhamet et" de "(isrâ, 17/23-24)

Peygamber Efendimiz de "kime iyilik yapayım?" diye üç defa soran bir sahabiye, üç defasında da, "annene" cevabını verdikten sonra dördüncü soruda, babasına iyilik yapması gerektiğini söylemiştir. (Buhârî).
3. Maddî ihtiyaçlarını gidermek
Allah bu görevi evlâtlara yüklemektedir: "Ey Peygamber! Sana ne sarfedeceklerini soruyorlar. De ki, sarfedeceğiniz mal ana-baba, akrabalar, yetimler, düşkünler ve yolcular içindir. Yaptığınız her iyiliği Allah bilir. " (Bakara, 2/215).
4. Saygısızlık etmemek
Bir gün Peygamberimiz (s.a.s.) ashabına;

-"Size, büyük günahların en büyüğünü bildireyim mi?" diye üç defa sordu. Üç defasında da "evet bildir, Ey Allah'ın Resulü" diyen-ashab-ı kirâma bunların sırasıyla; "Allah'a ortak koşmak, ana-babaya karşı gelmek, haksız yere adam öldürmek ve yalan söylemek" olduğunu belirtir. (Buhârî).

5. Rızalarını almak.
İnsanın dünyadaki en büyük görevi şüphesiz ki, Allah'ın rızasını kazanmaktır. Bundan hemen sonra rızasını almamız gerekenler ise, ana-babalarımızdır. Peygamberimiz de (s.a.s.): "Allah'ın rızası, babanın rızasında, gazabı da gazabındadır" (Buhârî) buyurmuştur.
Peygamberimiz (s.a.s.) çok öfkeli bir şekilde üç defa, "Yazıklar olsun o kimseye " dediğinde Ashab-ı Kiram; "Kimdir o? Ey Allah'ın Resulü! " diye sorunca;

"Ana-babası veya bunlardan birisi yanında ihtiyarladığı hâlde, Cennet'e giremeyip Cehennem'i boylayan kimse" der. (Müslim).
6. Kötü söz söylememek
Peygamberimizin şu hadis-i şerîfi de çok dikkat çekicidir:

"Bir kimsenin ana-babasına sövmesi büyük günahlardandır".

-Ashab-ı Kirâm: "Bir kimse ebeveynine nasıl söver?" deyince,

-Efendimiz (s.a.s.): "Biri başkasına kötü bir söz söyler, o da tutar bunun ebeveynine söver" diye cevap verdi. (Buhârî).
7. Öldüklerinde hayırla anmak, dua etmek
Onları hayırla anmak, bağışlanmaları için dua etmek, Allah'u Teâlâ'nın Kur'an-ı Kerîm'de bize öğrettiği dualardandır; "Ey Rabbimiz! İnsanların hesaba çekileceği kıyamet gününde beni, annemi, babamı ve bütün müminleri bağışla. " (İbrahim, 14/41 ) .

Bir sahabî; "Ölümlerinden sonra da ebeveynim için yapmam gereken bir iyilik var mı?" diye sorunca Peygamberimiz (s.a.s.) şöyle buyurdu:

"Evet dört haslet vardır:

Onlara hayır duada bulunmak ve Allah'tan, bağışlanmalarını dilemek. Varsa vasiyetlerini yerine getirmek. Dostlarıyla ilişkiyi devam ettirip ikramda bulunmak. Akrabalarıyla ilişkiyi devam ettirmek ki, senin bütün akrabaların ancak onlar vasıtasıyla varolmuştur. (Buhârî)

Ölümlerinden sonra yapılacak duanın ebeveyne faydasını Peygamberimiz (s.a.s.) şöyle dile getirir: "İnsan ölünce amel defteri kapanır. Ancak şu üç şeyle sevabı devam eder: Sadaka-ı câriye, insanların faydalanacağı bir ilim ve arkasından hayır dua eden bir evlât" (Buhâri).
Hz. Peygamber (s.a.s.) çocukların ebeveynlerine karşı sorumluluklarının ne kadar büyük olduğunu şöyle dile getirmektedir:

"Çocuk, hiç bir iyilikle babanın hakkını ödeyemez. Ancak onu köle olmuş bir vaziyette bulur da satın alarak hürriyetine kavuşturursa hakkını öder." (Buhârî)

Abdullah b. Mes'ud (r.a.) Hz. Peygamber (s.a.s.)'e sordu:

"-Ya Resulullah, amellerin hangisi daha üstündür?" Resulullah:

"- Vaktinde kılınan namaz" buyurdular.

Abdullah b. Mes'ud diyor ki tekrar sordum:

"-Sonra hangisidir?"

"-Anne-babaya iyiliktir" diye cevaplandırdılar.

"-Sonra hangisidir?" dedim.

"-Allah yolunda savaşmaktır. " diye buyurdular
Anneye ve babaya her türlü ikram ve ihsanda bulunmak, onların ihtiyacı olduğu takdirde maddî ihtiyaçlarını gidermek, onlara "öf" bile dememek, onlara karşı daima tatlı dilli olmak, en güzel tavır ve davranışlarla karşılık vermek gerekir. Gönüllerini kıracak en küçük bir sözden bile kaçınmak, her hususta rızalarını kazanmağa çalışmak, yaşlandıklarında onların her türlü hizmetine koşmak, hastalık anlarında tedavî ve bakımlarını yaptırmak çocukların görevidir. Hasta veya yatalak hâllerinde onların hizmetlerinde bulunmak Cennet'in kapılarını aralayan bir davranıştır .

Tugbis

Kayıtlı Kullanıcı

DUA : Onlara (anne-babana) merhamet ederek tevazu kanadini indir ve de ki: ''Rabbim! Tipki beni kücükken koruyup yetistirdikleri gibi Sen de onlara aci.''

:)

hilye

Kayıtlı Kullanıcı

Namazla ilgili Ayetler:

“Sana vahyedilen Kur'an(ayetlerin)i oku ve namaz kıl,çünkü namaz insanı hayasızlıktan ve kötülüklerden alıkor.Allah'ı anmak mutlaka en büyük ibadettir.”(Ankebut Suresi,45)

Şüphesiz insan dar gönüllü ve hırslı yaratıldı.Başına bir sıkıntı gelince feryat eder.İyilik yapılırsa cimri olur.devamlı namaz kılanlar böyle değillerdir.”(Mearic Suresi,19-23)

“Ey iman edenler!Sabrederek ve namaz kılarak Allah'tan yardım isteyiniz”(Bakara Suresi,153)

“Namazda huşu içerisinde bulunan mü'minler,kurtuluşa ermişlerdir”(Müminin Suresi,1-2)

Allah c.c.Cümlemizin Namazını,Eksiğimizle,Noksanlığımızla Kabul ve Makbul Eder İnşaallah.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt