Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Benim Hiç Annem Olmadı ki !!!okuyun (2 Kullanıcı)

mustafa11

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.mobilyaonarim.com
Benim hiç annem olmadı.Dolayısıyla,anneler gününün anlamını da bilmem...
Evlat uğruna canından vazgeçen bir kadınmış annem.Ya ben ya O..Ben ağlayarak geldiğimde dünyaya annem,gülümseyerek veda etmiş.Beni o sıcacık olduğunu tahmin ettiğim kucağına almadan.Çocukluğumdan bilirim,yaşıtlarım:'' Anne '' dediğinde ben, ''neden?'' diyemiyorum deyipte düşündüğüm anlarımı.Kim bu anne ! Neden canı yanınca anne diyorlar ? Neden canları bir şey istediğinde anne diyorlar ? Neden ?
Sonra büyüdüm.Düşündüm,beni kim emzirdi ? Kimler annelik yaptı bana ? Okulda mesala okul aile birliği toplantıları denilen olay var ha..Herkes annesini çağırıyordu.Zavallı babam bir defa olsun gelmemişti.Benim ailemi hiç çağırmadılar ! Sanki sorunsuz,dertsiz birisiymişim gibi.Oysa derdin büyüğü bende idi.Şefkatsizlikle ,sevgisizlikle geçen bir çocukluk.Tek eksiğim,en büyük eksikliğimmiş güya..O da annesizlik ! Kimbilir kaç defa gece uyurken üstüm açıldıda örtülmedi.Kimblir kaç defa acıkınca ağladım da ,annem olmayanlar doyurdu beni.Ah bir de ne kötü biliyor musunuz ? Bir arkadaşınızın ailesi ile tanışırsınız..''Annem '' derler.Tanışırım.''Annen nasıl'' diye sorduklarında, cevap verememenin çektirdiği acıyı hissederdim.Ha cevap verirdim tabi : ''Benim annem vefat etti !''
''Ne zaman Allah Rahmet eylesin ''..
''Ben doğarken ''.Derin bir sesizlik.Sonra acıma dolu bakışlar,merhamet..
Mutluluk,acının azalmış halidir ya..Hiç azalmadı ki acım..Bunun azı ,çoğu olur mu?Bana yerini dolduramayacağın bir şey söyle deseler,bilin bakalım ne cavap verirdim ?

Haydi siz söyleyin...

Annenizi sevin,onun kıymetini bilin !

Hayatta en kötü şey 'annesizlik' dostlar.

Haydi gidin sımsıkı sarılın O'na ,Benim yerime de tabi..

Alıntıdır...

bir çok insan var annesini-babasını görmeyen yada evladını kaybeden,peki anneler ve babalar gününde bunları düşündünüz mü hiç?
bu günleri kimin çıkarttığını bilemem ama bu güleri yaşarken bu insanları ne kadar yaraladığımızın farkındamıyız acaba...

zarife_76

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Benim Hiç Annem Olmadı ki !!!okuyun

B)B)B)

mev@

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Benim Hiç Annem Olmadı ki !!!okuyun

yazıyı okurken çok duygulandım ve ben birşeye karşıyım anne ve babalar günü diye birşeyi

ben kabul etmiyorum bu bir güne sığdırılamıycak kadar saçma birşey bence hergün anne ve

babalar günü benim için rabbim anne ve babamızın hayır duasını alan evlatlardan eylesin

bizleri inş Dünyada sevgi saygı ve iyiliğe en fazla layık olan kişilerin başında anne ve

babalarımız gelir allahım hiç birzaman başımızdan eksik etmesin onları allah razı olsun konu

çok güzeldi emeyine sağlık kardeşim selam ve dua ile inş

mustafa11

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.mobilyaonarim.com
rabbim analarımıza sağlık uzun ömür ve onlara cennet bahçesinde güzel yerler verir inşallah
bu yazıyı okudukça ve aklıma geldikçe annemi düşünürüm ve tabi bütün anneleri birde anneleri olmayan insanları

hatice kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Emeğinize Saglik Rahman'a Emanet Olun Dua Ile...

merdiven

Kayıtlı Kullanıcı
Benim annem oldu 5 yaşına kadar ,sonra beni bırakıp gitti. Babamıda ,bir başka adam için.Biliyormusun ben annem için öldü demeyi ne kadar çok isterdim .

mustafa11

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.mobilyaonarim.com
Benim annem oldu 5 yaşına kadar ,sonra beni bırakıp gitti. Babamıda ,bir başka adam için.Biliyormusun ben annem için öldü demeyi ne kadar çok isterdim .

s.a kardeşim ne olur sakın öyle deme herne olursa olsun o senin annen kötü olsa bile onun suçu kendine ama o senin annen onu yargılama konuyu birde onun tarafından incele allaha emanet ol

mehmet_berk

Kayıtlı Kullanıcı
s.a.kardeşlerim allahın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun her ne kadar başınıza bu tür olaylar gelirse gelsin unutmayalımki bu fani dünyada bir imtihandır.önemli olan bu sınavdan en iyi şekilde başarıyla çıkabilmektir lütfen anne ve babaların kıymetini bilelim ve şunu hatırlatmak istiyorum cennet annelerin ayakları altındadır.şefkat ve huzur görmediyseniz tatmadıysanız üstünüze düşen vazife bence eşinize ve çocuklarınıza yaşatmak bu duyguyu şefkati merhameti hoşgörüyü sevgiyi tattırıp yapılabilecek en güzel şeydir bence çünkü etme bulma dünyası ne ekersen onu biçersiniz saygı değer mümin kardeşlerim eğer bu mesajım kardeşlerimden birisini üzer yada kızdırırsa allah rızası için hakkını helal etsin saygılarla allaha emanet olun.

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
Imanli Yetimler Yetiştirmeliyiz..

Imanli Yetimler Yetiştirmeliyiz..

ESSELAMUNALEYKÜM VERAHMETULLAHİ VEBEREKATUHU..paylaşım mükemmel..:G
PAYLAŞIMI ASLINDA OKUMAK İSTEMEDİM..AMA BİR ANDA AÇIVERDİM..

NEDENİ DE,SEVDİĞİM,DEĞER VERDİĞİM,GÜVENDİĞİM,SONRA DA BANA BİR ELVEDAYI BİLE ÇOK GÖREN İNSAN EVLADININ DA ANNESİNİN HATTA BABASININ OLMAMASI..BENİ ONA YAKLAŞTIRAN EN ÖNEMLİ SEBEPLERDEN BİRİYDİ BU,ANNESİNİN OLMAMASI..ŞEFKATE İHTİYACI VARDI,SEVİLMEYE HATTA..
AMA BAZI İNSANLARA DEĞMİYORMUŞ..YAŞAYIP TA ÖĞRENMEM GEREKİYORMUŞ..ARTIK,RABBİME SIĞINIP,GÖZYAŞLARIMI İÇİME AKITACAĞIM..

YETİM OLANLARIN BAŞI OKŞANMALI,AMA BU ARADA ALLAH(CC)TAN DA KORKMALARI İÇİN İMANLI YETİŞMELERİNİ SAĞLAMAK GEREKİR..
selam ve dualarımla..

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim elinize,emeğinize sağlık olsun inşaAllah..gerçekten kıymet bilmek adına çok güzel bir paylaşımdı sağolasınız..''anneler günü'' yahutta ''babalar günü'' vs vs öncelikle bu günleri benim de tasvip etmediğimi belirtmek isterim..çünkü onları 365 günde bir kez ya da kocaman bir ömürde bi kez hatıralayacaksak eğer hatırlamayalım kalsın..şöyle düşünelim biz daha bebekken onlar bizi 24 saatte bi kez hatırlasalar ne kadar abes bi durum olur değil mi?ya da 1 haftada bir hatırlasalar..olmaz neden çünkü küçüğüz ya ilgi,alaka ve şefkate muhtacız..bunları anne,babamızdan görmemiz gerek..ama düşünemiyoruz ki aynı ilgi,alaka ve şefkate onlar da muhtaç..onlar da bizden sevgi bekliyorlar..zaten bunu düşünsek ne anneler günü bu kadar revaç görür ne de başka ''bir gün''..muhakkak anne ve babasını kaybetmiş olanlar bugünlerden acı duyarlar ama bunda da bir hayır vardır deyip dünyaya dalmış iken bugünlerde ahirete giden yakın akrabalarımızı,anne-babalarımızı hatırlamak bab'ında görsek daha güzel olur düşüncesindeyim..tabi yaşamayan bilemez o durumu ve o psikolojiyi..Rabbim yar ve yardımcımız olsun..kaybetmeden kıymet bilenlerden eylesin bizleri inşaAllah..Rabbime emanet olunuz,selamun aleyküm

mustafa11

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.mobilyaonarim.com
selamun aleyküm kardeşim elinize,emeğinize sağlık olsun inşaAllah..gerçekten kıymet bilmek adına çok güzel bir paylaşımdı sağolasınız..''anneler günü'' yahutta ''babalar günü'' vs vs öncelikle bu günleri benim de tasvip etmediğimi belirtmek isterim..çünkü onları 365 günde bir kez ya da kocaman bir ömürde bi kez hatıralayacaksak eğer hatırlamayalım kalsın..şöyle düşünelim biz daha bebekken onlar bizi 24 saatte bi kez hatırlasalar ne kadar abes bi durum olur değil mi?ya da 1 haftada bir hatırlasalar..olmaz neden çünkü küçüğüz ya ilgi,alaka ve şefkate muhtacız..bunları anne,babamızdan görmemiz gerek..ama düşünemiyoruz ki aynı ilgi,alaka ve şefkate onlar da muhtaç..onlar da bizden sevgi bekliyorlar..zaten bunu düşünsek ne anneler günü bu kadar revaç görür ne de başka ''bir gün''..muhakkak anne ve babasını kaybetmiş olanlar bugünlerden acı duyarlar ama bunda da bir hayır vardır deyip dünyaya dalmış iken bugünlerde ahirete giden yakın akrabalarımızı,anne-babalarımızı hatırlamak bab'ında görsek daha güzel olur düşüncesindeyim..tabi yaşamayan bilemez o durumu ve o psikolojiyi..Rabbim yar ve yardımcımız olsun..kaybetmeden kıymet bilenlerden eylesin bizleri inşaAllah..Rabbime emanet olunuz,selamun aleyküm

allah senden razı olsun kardeşim

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
Seni düşündüm
Ağladım anne
Hatırıma düştün
Ağladım anne
Elimi uzattım demir parmaklıkların arasından
Uzandım kollarım kopasıya uzandım
Eremedim ellerini
Öpemedim anne
Ranzanım önünden kalktın yürüdün
Arkandan baktım
Ağladım anne
Çay içmeye başladım inanmazsın
Deminin buğusu vurmuş aynaya
Gözlerinin tükenmez buğusu geldi aklıma
Ağladım anne
Seni düşündüm
Ağladım anne
Este rüzgarla kokun gelsin
Cennet kokunu
Özledim anne
Hatırıma düştün
Ağladım anne
Sarıldım boynuna sonra durdum
Hayalin silindi gitti
Ağladım anne
Hayırsızın seni özledi anne
Hani hiçbir şeye ağlamazdım ya ben
İki damla yaş süzüldü
Ağladım anne

:A :A :A :A

refulin82

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
nilce.azbuz.com
s.a. inşallah mekanı cennet olur çok duygulandım anne sevgisi çok ayrı bir şey benim annem şuan yoğun bakımda o kadar acı çekiyorum ki bunu kelimelere dökmek imkansız onsuzluğun ne demek olduğunu şimdi anladım çok acı bir olay Allah sabır versin onun için gece gündüz dua ediyorum inş annemi bana bağışlar yüce Rabbim Allah"a emanet olun hayırlı sabahlar.

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı
s.a. inşallah mekanı cennet olur çok duygulandım anne sevgisi çok ayrı bir şey benim annem şuan yoğun bakımda o kadar acı çekiyorum ki bunu kelimelere dökmek imkansız onsuzluğun ne demek olduğunu şimdi anladım çok acı bir olay Allah sabır versin onun için gece gündüz dua ediyorum inş annemi bana bağışlar yüce Rabbim Allah"a emanet olun hayırlı sabahlar.

ve aleykümselam Rabbim Şafi ismi hürmetine şifalar ihsan eylesin annenize..inşaAllah hayırlısıyla en kısa zamanda sağlığına kavuşur..evet annelerimiz canımız ciğerimiz muhakkak..Rabbimiz onların yokluğuyla imtihan etmesin bizleri inşaAllah..Allaha(c.c.)emanet olunuz inşaAllah hayırlı haberinizi;''kardeşlerim annem sağlığına kavuştu şükürler olsun'' okuruz..selamun aleyküm

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Çok acı Annesisizliğin ne olduğını öğrendim ama hiç bilememek daha da acı anneden daha merhametli kim olabilir ki bir yerimize bir şey olsa yaş kaç olursa olsun anne kelimesi çıkıyor ağzımızdan ama takdiri ilahi bizim elimizden hiç bir şey gelmez Allah herkezi analı babalı büyütsün inş

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Aleykümselam yazını okuyunca aynı acıyı tekrardan yaşadım onun çaresizliğini biliyorum inanın hem ağlıyorum hem yazıyorum Allahtan ümit kesilmez Cenabı Allahım ŞAFİ isminle şifasını versin amin :A:A:A

acizane kul

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun kardeşim bu güzel yazı ile gözlerimizi ve gönüllerimizi yaşarttın.

Benimde babam yok. 14 yıl oldu kaybedeli daha çocuk yaştaydım ve baba kelimesinin anlamını yeni kavrıyordum. Onu asla unutmadım ve her geçen günde daha da artıyor özlemim. Ben büyüdükçe içimdeki babasızlığın acısıda büyüyor. Kıskanmıyorum ama başkaları babasına sarıldığında içim acıyor.

"Baba" bu kelimeyi söylemeyeli o kadar uzun zaman oldu ki sanki hiç söylememişim gibi. Sevmiyorum babalar gününü o gün benim için çok acı geçiyor. Allah için sabrediyorum. Mevla bu acıyı kimseye yaşatmasın. Şu günlerde insanların gözünün içine sokuyorlar bu olayları. Kimse kimseyi düşünmüyor.

Hamdolsun ki geçici olan yalan dünyanın birde sonu var. Herşeyi o güne saklıyoruz.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt