Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Benim derdim var... Nolur biri yardim etsin..napicam bilmiyorum (1 Kullanıcı)

merbur

Kayıtlı Kullanıcı
1500 karakter yetermi bilmiyorum ama denicem ... öncelikle beni dinlediğiniz için teşekkür ederim. Ismim burcu.ben geçtiğimiz yil eylül ayinda sevdiğim bir insan olan ve şuan malesef ki ayrilmak üzere olduğumuz eşimle evlendim. Bundan önce cahilliğimden ve diş baskilardan ötürü 2 evlilik yaptim fakat olmadigini anladim ve ayrildim. Daha sonra eşimle taniştim ve aramizda büyük bir bağ oluştu.. Ailesiyle taniştiğimda benim daha öncesinde bir evlilik yaptigimi bilerekte fazla kotu karsilanmadim lakin disardaki insanlarin yaptiklari dedikodular ve yalan araştirmalar sonucu hem 2 evliliğimi öğrenmiş oldular(buarada 2.evliliğimi eşimle uygun zamanda anlaticaktik ailesine)üzerine birsürü dedikodu yalan vs.. Eklendi ve beni seven k.pederim ve k.validem düşman kesildi ve bizimde gizlice evlenmemize sebep oldular.derken biz evlendik fakat yolda gorduklerinde saldirilarina bile maruz kaldigimiz oluyordu.ama sabrettik bi sure gecer bugunler dedik.aradan bi sure gectikten sonra eşim ailesiyle arasindaki kopukluktan oturu psikolojikman çöküntü içine girdi, özlüyordu,üzülüyordu olanlara.arada bizde ufak tefek tartismalar yasiyorduk tabi aramizda.bunlarda eklenince araya;birgün ansizin beni terketti eşim. Baktimki ailesine dönmüş.kafasindaki karisiklik,sikintilar,üzüntüler onu ailesine döndürdü.baktim dava açildi sonra.ama buarada biz eşimle yine görüşüyoruz.ama bole olmasi gerektigini soluyo.sabrediyorum.eşim yakinda askere gidicek daha sonra tekrardan beraber olacagimizi soluyo ama inanmak biraz zor acikcasi.ama beni sevdigine eminim.sadece eşi ile ailesinin yerlerinin farkli oldugunu ve nasil davranacagini bilmiyor.öğretmeye calissamda o kendi kafasina zamana birakiyor.oda tekrar beraber olmak ama ayni zamanda ailesininde yaninda olmasini istiyor.ailesi nuh diyor peygamber demiyor.hep elalemin sozune kanip beni kotu biri olarak gormeye devam ediyor.bi care bulamadim.şaşirdim kaldim.ettigim dualarin haddi hesabi yok.geceleri aglamaktan yoruldum..sabretmek cok zor.ben herkesi seviyorum.bana k.pederim okadar kotu davranmis olsada ben herseyi unuturum.yeterki iyi olalim yuvamiz yikilmasin.tek istedigim bu. önerileriniz,tavsiye edeceginiz dualar varsa lutfen bana iletin. Buna ozellikle su mubarek ramazanda cok ihtiyacim var.şimdiden hepinizden allah razi olsun.saygilar..

tevbeYA-HAK

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm...en başta çok üzüldüm okuyunca gerçekten...allah yardımcınız olsun gerçekten çok zor bir durumda olduğunuz belli.bilmiyorum ki böyle bir durumda sabretmekten başka ne yapılır.ama sabretmek oturup eli kolu bağlı beklemek değil takdir edersiniz ki....sabr için dua ein bolca cevşen hatmedin rabbim işlerinizi hayırlı bir yola koysun diye kuran okuyun dayanma gücü ve hayırlı ise eşinizle tekrar bir araya gelme duaları edin inşallah.kuranı hatmedin.allah sabr ve dayanma gücü versin.eşini sevip de ayrı olmak çok zordur eminim.allaha emanet olasınız inşallah sizin için dua edeceğim...

merbur

Kayıtlı Kullanıcı
Suan okadar duygulandim ki çalişiyor olmasam oturup çocuklar gibi aglicam.bu zamana kadar kimse bana bole yardimda bulunmadi . Allah razi olsun. Biliyorum ki allah yanimda ve sizlerinde yurekleri benimle.çok teşekkür ediyorum.

tevbeYA-HAK

Kayıtlı Kullanıcı
Suan okadar duygulandim ki çalişiyor olmasam oturup çocuklar gibi aglicam.bu zamana kadar kimse bana bole yardimda bulunmadi . Allah razi olsun. Biliyorum ki allah yanimda ve sizlerinde yurekleri benimle.çok teşekkür ediyorum.

bizim sadece yüreklerimiz değil dualarımızda sizinle inşallah.canım kardeşim sakın üzülme.allah yarattığını hiç bir zaman boynu bükük bırakmaz.bunu bilelim ve kendimizi yaratanımıza sahibimize teslim edelim yeter....

merbur

Kayıtlı Kullanıcı
Nolursunuz dualarinizi benden eksik etmeyin.tutunacak baska hicbir dalim yok çünkü... çok sağolun...çok teşekkür ederim...allah razi olsun hepinizden..

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
s.a ALLAH yardımcınız olsun kardeşim.
sabırla ve NAMAZla dua edin İNŞAALLAH.
dualarımdasınız selametle...

merbur

Kayıtlı Kullanıcı
Bişey sorucam ama ban tefriciye açildiğini söylediniz.ona nerden bakabilirim?

zencefil_1109

Kayıtlı Kullanıcı
YÜCE RABBİM yar ve yardımcın olsun kardeşim,inşaALLAH herşey gönlüne göre hayırlısıyla olur duanı bırakma kardeşim A.E.O...

merbur

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razi olsun .allah herkesin içinde benimde gönlüne göre versin...

BULENT TUNALI

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.bilsankimya.com
selamün aleyküm kardeşim.allah hakkinda hayirli olani sana lütfeylesin inşallah.akittiğin göz yaşlari hürmetine huzurlu mutlu bir aile hayati nasip eder inşallah selam ve dua ile kalın

Guo1903

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşim Allah yardımcın olsun inşallah. En kısa sürede özlediğin mutlu bir yuvaya kavuşursun.Sınavın çetin geçtiği apaçık belli..Allah seni sabredenlerden eylesin.

Benim büyük bir derdim var!" deme,derdine dönüp "Benim büyük bir Rabbim var!" de inşallah.

lanazir

Kayıtlı Kullanıcı
İnsanoğlunun en büyük ve değişmeyen ihtiyaçlarından biri, ulu ve şefkatli bir kudretin desteğini yanında hissetmesi, gerektiğinde hâlini ona arzedip yardımını dilemesidir. Bu bakımdan hepimiz sık sık dua ihtiyacı hissederiz. Yürekten kopup gelen bir yalvarışla beraber edeple, ’ın yüce huzurunda eğilerek yapmış olduğumuz bütün ibadet ve taatler, O’nu razı etmek için atmış olduğumuz her adım bir duadır. Peygamberimiz (s.a.v.), buna dikkatimizi çekerek “Dua ibadettir” [2] buyurmuştur. Her gün beş vakit namazda, Fâtiha sûresini okurken “(Rabbimiz!) Ancak sana kulluk eder ve yalnız senden medet umarız. Bize doğru yolu göster, gazaba uğramışların ve sapmışların yolunu değil!”[3] diyerek dua ederiz.

Yüce Rabbimiz Kur’ân-ı Kerîm’de “(Ey Resûlüm!) Kullarım sana beni sorduğunda (söyle onlara): Ben onlara çok yakınım. Bana dua ettiği vakit dua edenin dileğine karşılık veririm.” [1] buyurmaktadır. İhlâslı bir şekilde Rabbimize yapmış olduğumuz duaların kabulünden şüphe etmemeliyiz, dualarım kabul olmuyor diyerek dua ve ibadetlerimizde ümitsizlik ve tereddütler taşımamalıyız. Dua bize, kabul ’a aittir ve O bizim için en hayırlısının ne olduğunu eksiksiz bilir. Zira Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) de Teâlâ yeryüzünde dua eden hiçbir müslümanın isteğini boş çevirmez, muhakkak bir karşılık verir. Ya kulun istediği şeyi ona verir, ya onun yerine o kulundan bir kötülüğü kaldırır ya da istediğinin karşılığını âhirete saklar” [4] buyurarak yapılan duaların bir şekilde karşılık bulacağını haber vermektedir.

Ey Rabbimiz! Unutur ya da yanılırsak, bizi sorumlu tutma! Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme! Bizi affet, bizi bağışla, bize acı! Sen bizim mevlâmızsın. Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et! Rabbimiz Bize dünyada da iyilik ver, âhirette de iyilik ver ve bizi cehennem azabından koru” ALLAH dilini döndürdüğü kadar dua etmeni ve sabrını ihsan eylesin.inşallah çevrenin ne dediğine bakmazda tez zamanda sana geri döner dua etmeyi ihmal etme yeterki.MEVLAM dualarını karşılıksız bırakmaz inşallah esenlikle kal...

illaki_sevgi_73

Yasaklı Kullanıcı
Kardeşim Allah yardımcın olsun inşallah. En kısa sürede özlediğin mutlu bir yuvaya kavuşursun.Sınavın çetin geçtiği apaçık belli..Allah seni sabredenlerden eylesin.

Benim büyük bir derdim var!" deme,derdine dönüp "Benim büyük bir Rabbim var!" de inşallah

masmavi_44

Kayıtlı Kullanıcı
çok üzüldüm kardeşim..Allah yardımcın olsun..inşallah en kısa zamanda tüm sıkıntılarınız geçer..sakınn bırakmayın kendinizi..SABIR,ŞÜKÜR,DUA..ben böyle yapıyorum hep ve Allahtan herşeyin hayırlısını diliyorum..önemli olan hayırlı bir şekilde sonuçlanması..Rabbim hayırlısıyla birlikte gönlünüzün muradını verir inşallah..AMİN..AMİN..AMİN..dualarımdasınız..selametle kardeşim..

@ebruli

Kayıtlı Kullanıcı
YUCE RABBIM bu mubarek gunler geceler hurmetine size hayirli kapilar acsin insallah.ALLAHtan umidinizi kesmeyin,unutmayinki imtihan dunyasindayiz.sizde sabirla ALLAHA yonelerek hayirlisini isteyin yaradandan.

ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN...

elifimbenim(MERHUME)

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm canim ya inan cok üzüldüm allahim su mubarek ramazani serif yüzü gözp hürmetine yuvanin bozulmamasini ve yeniden mutlu bir beraberliginizin baslangicini nasip eder.bende ayni senin sorunlarindan yasadim ama sabir ve dua lar la simdi esimle cok mutluyum dilerim sende istedigin mutlulugu tez günde erisirsin .bende bir dua var onu yazayim ben denemedim ama sen bi dene. evden giden ler icin kim olursa olsun kadin erkek cocuk onlarin geri gelmasi icin bu ayeti özellikle cuma gününden basliyarak devamli okunursa kacan kimse geri gelir (alinti)
**bismillahirrahmanirrahim.**
vecelnämin beyni eydihim sedden vemin halfihim sedden fe a*gseynahüm fehüm lä yübsirün. *bu isaretli yer yumusak ge diye okunacak. insallah dualarin dualrimiz kabul olur allaha emanet ol

GEVHER

Yönetici
hayırlı akşamlar ..

sayfanızı ve yazınızı biraz önce okudum , gördüm ki zorluklarla ve sıkıntılarla imtihan ediliyorsunuz.
hayatta ki en zor şey bence iki insanın mutlu ve huzurlu olabileceği bir yuvayı kurabilmek ama daha da zoru , bu yuvanın huzuru ve mutluluğunu daim kılabilmek ..

anladığım kadarıyla karşılaşılabilecek engelleri geçici olarak bertaraf etmek adına bazı hatalar yapılmış bu evliliğin temelinde ve bu hatalar gün gelip karşınıza dikilmiş daha da büyümüş bir şekilde.
insanız ve hata yapmak tüm canlılar içinde sadece bize verilmiş bir olgu . çünkü akıl ve nefis bize verilmiş , bizler de bu ikisi arasındaki mücadeleyle geçiriyoruz ömrümüzü.
hata yaptıkça öğreniyor, kıymetini anlıyoruz kaybettiklerimizin . bazen bu hataların bedeli ne yazık ki oldukça ağır oluyor.
önemli olan bunun farkına varmak ve Yaradana sığınmak..hatalarımızı düzeltmek için üstümüze düşen vazife neyse onu layıkıyla yaparken dualarımızla Rabbimizden af, sabır ve yardım dilemek..

aile huzuru için , eşler arasında ki muhabbetin düzelmesi için
“Hasbiyallahü la ilahe illâ hu, aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabbül-arşil-azim” duası
tavsiye edilir, bir de CUMA suresini düzenli okumanın faydası olduğu söylenir ..

Rabbim hakkınızda hayırlısını nasip etsin . eğer hayırlıysa eşinizle ve onun ailesiyle barışmanızı , yuvanızın huzura kavuşmasını nasip etsin ..
Amin

leylacan

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim yar ve yardımcınız olsun.

YEGANENUR

Kayıtlı Kullanıcı
Allah yardimcin olsun bizim de sinavimiz böyleymiş bak herkes bir dertten muzdarip ben de senin gibi huzurlu yuva derdindeyim.allaha şükür allah imanimizi sağliğimizi ve paramizi eksik etmesin herşey gelir geçer.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt