Bismillahirrahmanirrahim!
Kalemim son nefesini yaşıyor gibi şu son sıralarda. Her gün başka bir hüzünü yazıyor başka bir yasa bürünüyor sanki. Bir hikâye yazmak istiyor şimdi. Kendisi için ama olmayan benliği için.
Yoktum! Ve bu yokluk beni benden alıyor sana getiriyordu. Sana isim bulamıyordum her bulamadığım isim için takvimde bir geceyi işaretliyordum. Gözlerinde gece gizliydi gecede âşıklar. Gülüşünde güneş gizliydi ama sadece nasibini alanlar.
Ben pervaneydim bu yangında o şem.
O bana nur oldu sonra açtı bahçemde her gül O’nun adına dem dem.
Her gece ayrı bir yere yazdığım satırları toplamaya gücüm yok ey Şem!
Ne zaman geleceksin bitsin artık bu elem.
Ben O’na nurum diyordum O bana ümit getiriyordu. Ben ona Canımı sunuyordum o bana Aşk’ı gösteriyordu. Bir yoldur bu varışı ne zaman? Şem üstad oluyordu pervane mest olup bu aşka muştulanıyordu. Aşk bana ol dedi ben oldum şem işte aşk dedi ben olmadığımı anladım. Şimdi vuslatsız baharların kokusunu duymuyorum, her bahar vuslata eremez çünkü biliyorum bizim vuslatımız kavuşma değildir biz Aşk’ı istiyoruz dedi şem. İşte bundan sonra esef kokusu sardı her yeri. Bu gidiş kimeydi? Bu varış nereyeydi? Bu Aşk’ın adı neydi?
Biz viraneye düşmüş hasret güvercinleri
Dünyada gözümüz yok özgür bırakın bizi
Dünya bize esarettir diyor şem ama dünyasız olmaz diyor çok geçmeden
Ey Aşk’ına yandığım diyorum mest olup gidiyorum birden.
Gözümü açtığımda şem başımda beni teselli ediyor
Önce sabret ardından Allah sabredenlerle birliktedir diyor
O beni kimsesizlikten çekip çıkarıyor
Ardından bir nara bürünüyor pervane dönüyor şem yanıyor
Ruhum sıkıştı yine bir anda. Şem’siz geceler nede çetin geçiyormuş meğer. Meğer yaşamak ve ölmek değilmiş dünya. Cenneti arzulamak değilmiş ukba. Cenneti verene koşabilmekmiş aşk. Ve bu uğurda yanabilmekmiş pervane aşkıyla. O nura âşık kanatları yansa bile. Şem nur olur ona eriyip bitse bile. Bu uğurdaki yemine denirmiş sadakat bu yeminden sonra gelir biat.
Ey gecelerimin süsü sessiz saki
Yüreğinden uzakta her şey boş sanki
Ben geldim nursuz dilenci
Gel artık dinsin bu sensizlik hissi.
saygılarımla Zair