Kaan Erdem
Yönetici
Bir adam Ebu Amr b. Ala,dan bir istekte bulundu. Ebu Amr da isteğini karşılayacağını vaat etti. Ama bazı nedenlerden dolayı vaadine vefa gösteremedi.
İstekte bulunan şahıs, Ebu Amr,ı görünce şöyle dedi:Ebu Amr, Sen bana vaatte bulundun ama vaadine vefa etmedin.
Ebu Amr cevabında şöyle dedi doğrudur, Ama söyle bakalım, sen mi üzgün ve rahatsız olmalısın yoksa ben mi.
İstekte bulunan şahıs:Elbette ben, Çünkü isteğim karşılanmamıştır.
Ebu Amr hayır, Öyle değildir. Ben senden daha rahatsız ve üzgünüm.
İstekte bulunan şahıs:Neden.
Ebu Amr: Çünkü ben senin ihtiyacını karşılamak için söz verdim, bundan dolayı sen geceyi huzur ve sevinç içerisinde geçirdin, ama ben geceyi, sana söz verdiğimden ve onu nasıl yerine getireceğimi düşündüğümden dolayı üzüntü ve rahatsızlık içerisinde geçirdim. Kaza ve kader de onu karşılamaya engel olunca, seninle karşılaşır karşılaşmaz sen beni hor ve hakir gördün, ben ise seni büyük ve yüce. Gerçekten ben üzgün ve rahatsız olmaya senden daha layığım
--------------------
inanan insanlara ızdırap çektirenlere ALLAH cc azabı büyük olur inşaALLAH......
İstekte bulunan şahıs, Ebu Amr,ı görünce şöyle dedi:Ebu Amr, Sen bana vaatte bulundun ama vaadine vefa etmedin.
Ebu Amr cevabında şöyle dedi doğrudur, Ama söyle bakalım, sen mi üzgün ve rahatsız olmalısın yoksa ben mi.
İstekte bulunan şahıs:Elbette ben, Çünkü isteğim karşılanmamıştır.
Ebu Amr hayır, Öyle değildir. Ben senden daha rahatsız ve üzgünüm.
İstekte bulunan şahıs:Neden.
Ebu Amr: Çünkü ben senin ihtiyacını karşılamak için söz verdim, bundan dolayı sen geceyi huzur ve sevinç içerisinde geçirdin, ama ben geceyi, sana söz verdiğimden ve onu nasıl yerine getireceğimi düşündüğümden dolayı üzüntü ve rahatsızlık içerisinde geçirdim. Kaza ve kader de onu karşılamaya engel olunca, seninle karşılaşır karşılaşmaz sen beni hor ve hakir gördün, ben ise seni büyük ve yüce. Gerçekten ben üzgün ve rahatsız olmaya senden daha layığım
--------------------
inanan insanlara ızdırap çektirenlere ALLAH cc azabı büyük olur inşaALLAH......